- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi Bright crystal
-
SeNi cok iyi anlıyorum annemi ben de anlayamıyorum doğumuma bir hafta var ama bugüne kadar beni kimse üzmedi ama sagolsun annem gereksiz suçlamalarıyla iki gündür gecemi gündüzümü mahfetti bebegime bisey olur diye korkuyorum ya anlamıyorum bir insan kendi evladına nasil inanmaz.kayınvalidemi oldum olası sevmez bana eşin seni parmağında oynatıyor seklinde surekli esimi kötüler ama ben esinle cok mutluyum evet esim ailesine bagli biri ama olsun idare ediyorum bana cok zararı yokki.gecen gun eltimle kaynanamin sorunları vardı kavga vs.ben zaten böyle seylere karışmam eltim kaynanamı aramış telf kapalı olunca beni aradı bağırıyor çağırıyor hakaretler ya sorunun varsa onu ara deyip kestirdim ama sinirim de bozuldu kardeşimiz dertlestim sagolsun o da anneme iletmiş annem dün aradı bana bir kızıyor sen niye karışıyorsun ben senin ne yaptığını biliyorum beni dinlemiyor ama kızma ki ne kızma ben rüyamda gördüm zaten diye sitem üzerine sitem belli ki yine bir senaryo yazmış kafasından vesselam annem beni dinlemeden esimi kaynanamı bir guzel kotuleyip kapattı telefonu.aman bazen insan kendi annesini tanıyor ama taniyamiyor belk ilgi istiyor anlamasını onu desteklemesini istiyor ama ona söylediği her sıkıntı her soz böyle zamanlarda sakar gibi suratına vuruluyor simdi onu düşünüyorum bir hafta sonra doğumum var o cok inatcidir gelmez zaten sezeryan bir de kucuk kızım var kaynana da zaten anlamaz kara kara düşünüyorum ne yapacagım diye sezeryan olamasam sorun yok eşimde annemin tavrını anlarsa o da kendince anneme kızar tabi bunu bana yansıtır arada kaldım
Allah yardımcın olsun canım yaa, Allahtan benim kvdem anlayışlı da annemle olan bu gereksiz çekişmeleri- sonrasındaki sinirlenmelerimi filan dinliyor,teselli ediyor beni.
çok zor ya insan nasıl davranacağını şaşırıyor, mesafeli duruyorum yoksa herşeye karışıyor, bişey desen küsüyor, çocuk gibi,
benimki de benden yüz bulsa kvademi eltimi bana çekiştirecek, şimdi sert bi şekilde karşı koyduğum için çok seviyor görünüyor kvdemi, hiç o eski sözlerini söylememiş. böyle böyle demiştin desem inkar eder , ben şöyle saf biri olsam kvde ile aramı bozacak ,ondan sonrada sen geçinemedin olacak laf çıkaracak biliyorum,
bir de herşeyi teyzemlere filan anlatıyor, Allahtan eşimin ailesiyle aram iyi, yoksa bir memlekete anlatıp anlatıp geçinemedi şöyle kötüler böyle kötüler diye rezil ederdi beni, şaka gibi ya insanın inanası gelmiyor
sonrada diyorki sen bize soğuk davranıyorsun, hiçbişey anlatmıyorsun , daha ne diyim ya , bir sene önce filan çoook kızıyordum sürekli içimde bi öfke vardı ama kızgınlık şimdi yerini kırgınlık ve güvenmemeye bıraktı.
şimdi de çook iyi davranıyor, çocuklarla bizimle çok ilgili görünüyor ama söylenen sözler, yapılan davranışlar aklımda bir kere
Ayni annemi anlatılsın o da kardeslerimi bana beni kafeslerine bizi teyzelerime komşulara kötüler kaynanamı hic sevmedi esimi ona soğuk davranmamış suclar ama esimin annemlere her sıcak davranışına mesafeli soğuk ve tepkili yaklaşır kiz kardesimi onunla yanlım bırakmaz kafasından senaryolar çizer sözde komşular böyle böyle diyormuş diye kimmiş o gideyim konuşayım dediğimde söylemez anlarım ki yine annemin kurguladigi bir senaryo çünkü alıştım artık ben kizamiyorum aslında hata bende alıştırdım onu alttan almaya ve bu cesareti kendinde buluyor babamala boşandılar evet babama kırgının ama bazen babam annemden daha anlayisliydi sanki annemin korkusundan babamin görüşme tekliflerini reddediyorum kaynanam da anlayisli olsa sorun yok ama ona açığımı vermek istemiyorum çünkü bir gun bunun yüzüme vurulacagini biliyorum annem aynı davranışı evlendiğimde de yapmıştı çeyizlerinin cogunu vermemiş bana layık gördüklerini de merdiven boşluğuna 3.kattan atmıştı esime karsı okadar mahcup olmuştum ki biz yorulmayalım diye kirilmayacaklari attı demiştim ama artık yoruldum nereye kadar idare edeceğim bilmiyorum onun her arkamda durmamasi benim boynumu esimin ailesine karsı biraz daha büküyor beni güçsüz bırakıyor
Dün aksam annemi aradım cok geç açıldı telefon kızkardeşim cikti müsait değilmiş annem bekledim soğuk ve mesafeliydi simdide arayı yumuşatmak icin hatalı ben olmasamda konuştum kestirip attı ve kapattı su an ona ihtiyacım var ben suçlu olmasamda onu yumusatmaliyim iyi zamanında sıkıntı yok aslında ama annemdeki mukemmeliyetcilik duygusu ve her şeyi onun idare etme istegi bazen böyle olabiliyor bu sefer ters bir zamana denk geldi sadece
burda çoğu zaman en iyi kayınvalide bile kök söktürür insana diyolarda her zaman olmadığını burdada grdük bazende kendi öz annesine karşıda koruyabilen oluyomuş kv deleri hep kötülemek yerine biraz olumlu bakılması gerektiğini düşünüyorum:26:
sizin durumunuzda zor tuhaf bir durum gerçekten
Yazacaklarımla yanlış anlaşılmak istemiyorum ama siz zaten en doğrusunu bilirsiniz.
Ben başka bir durumdan dolayı üzüldüm yazdıklarınıza.. annenizin bu huyları için diyebileceğim bir şey yok, annedir yine de en nihayetinde.. Çok sıkıntılı, üzücü... İnşallah aklını başına toplar ve evladının arkasında durur..
Benim üzüldüğüm.. tepki çekecek olsam bile yazacağım, altından dahi olsa kayınvalide en nihayetinde eldir... Menfaatlerin çakıştığı bir noktada inanamayacağınız kadar değişebilir.. Rabbim menfaatlerinizi hep birlik tutsun... Ne demek istediğimi inşallah asla anlamazsınız.. Üzüldüğüm, annenizin sizi ne olursa olsun arkasız bırakması, üstelik ailenizi ele karşı küçük düşürmesi olmuş... iyi ki ilişkileriniz iyi ve umarım herhangi bir sebeple menfaatler asla çakışmaz... Çünkü o güzel kalbinizin bir anne tarafından daha incitilmesini hiç istemem... Üstelik güvendiğiniz ve anne yerine koymaya çalıştığınız kişi El olduğu için, onun en ufak hareketi bu kez sizi daha çok sarsacaktır...
Demek istediğim, dünyanın en kötü annesine sahip olduğunuzu düşündüğünüz anlarda bile, annenizi eşinizin annesi ile çekiştirmeyin, konuşmayın, eleştirmeyin, yorum yapmayın... Tabii bu benim fikrim.. Ve üstüne basarak tekrar söylüyorum, umarım ne yazmak istediğimi hiçbir zaman anlamak zorunda kalmazsınız...
Rabbim yüreğinizi korusun hayal kırıklıklarından,
Selamlar,
dünyanın en iyi kv sine bile anne değişilmez bence.
Annem anne olunca anlarsın derdi saçma sapan şeylerden anneme kızardım,yok öyle yaptı, böyle dedi diye.
daha yeni gebeyim o kadar iyi anladımki.
Annenizle belki çok yakınlık kuramamışsınızdır baştan beri ondan onu anlamanız zor olabilir.Benim annemde küçükken soğuk yapılıydı çok kızardım ama onunda mizacı öyleymiş demekki canı sağolsun yeter bana.
dünyanın en iyi kv sine bile anne değişilmez bence.
Annem anne olunca anlarsın derdi saçma sapan şeylerden anneme kızardım,yok öyle yaptı, böyle dedi diye.
daha yeni gebeyim o kadar iyi anladımki.
Annenizle belki çok yakınlık kuramamışsınızdır baştan beri ondan onu anlamanız zor olabilir.Benim annemde küçükken soğuk yapılıydı çok kızardım ama onunda mizacı öyleymiş demekki canı sağolsun yeter bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?