• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemle babam boşancak lütfen acil yardım

sezer06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
101
0
46
Konya
merhababundan bir ay önce babamın annemi aldattığını öğrendik.başka bi kadınla 9 yıllık bi beraberliği varmış.annem boşanmak istiyo fakat babam sen aç davayı dio.şimdi eğer annem dava açarsa sonuçlar ne olur yani nafaka veya tazminat talep edebilirmi.bunu süreçte ne yapmamız lasım.annem dava açsınmı açmasınmı? lütfen acil yardım istiyorum sizden

annen davayı açsın, sonuçta mağdur ve haklı durumda neden beklesinki. nafaka,ispatlarsa tazminat vs. her türlü hakkada sahip.... allah özellikle annene sabır versin. hakkınızda hayırlısı:(

merhababundan bir ay önce babamın annemi aldattığını öğrendik.başka bi kadınla 9 yıllık bi beraberliği varmış.annem boşanmak istiyo fakat babam sen aç davayı dio.şimdi eğer annem dava açarsa sonuçlar ne olur yani nafaka veya tazminat talep edebilirmi.bunu süreçte ne yapmamız lasım.annem dava açsınmı açmasınmı? lütfen acil yardım istiyorum sizden

mrb
bosanma davasında hangi tarafın actığı önemli değildir davanın seyrine olumlu ya da olumsuz hiçbir etkisi olmaz Önemli olan iddiaların ispatıdır.
tabiki hem nafaka hem tazminat talep edebilir
Boşanma davalarında en önemli delil tanık/şahit delilidir Davacı iddiasını her türlü delil ile ispat edebilir. Ancak Davacı tanık deliline dayanmış ise Tanık anlatımlarının olabildiğince somut, görgüye dayalı ,inandırıcı ve açık olmalıdır. Örneğin tanık, davacı eşin yüzünde ki yada vücudunda ki morarma yada darp izini bizzat görmeli, ağır küfür ve hakaret ifade eden sözleri bizzat duymalıdır

babanız ile bir anlaşma yapması da sözkonusu olabilir
anlaşmanın anlamı boşanma ve tüm sonuçları konusunda anlaşıp bunu protokol halinde mahkemeye sunmak demektir
velayet, nafaka, tazminat, malların paylaşımı vs her tür konuda anlaşmış olmak şartıyla en kolay boşanma şeklidir.
bu mümkün değilse aldatma yerine şiddetli geçimsizlik nedeniyle dava açıp aldatmayı da bunun nedenlerinden biri olarak göstermek ispat açısından kolaylık sağlayacaktır
doğrudan zina nedenine dayanıldığında ispatlanamazsa dava reddedilebilir

salt msn konuşmaları "zina için" delil niteliğinde sayılamaz. ama sonuç olarak hakimlerin boşanmaya karar vermelerinde temel ölçüt "evlilik birliğinin devam edemeyeceği"dir. ve bir başkasıyla bilgisayar konuşmaları bunu kanıtlar elbette.
çünkü zina "cinsel birleşme"dir. yani eğer sadece aldatmaya dayanacaksanız evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına dayanarak boşanma davası açılmalıdır.
ayrıca zina için 6 ay ve 5 yıllık dava açma süreleri vardır. bu süreler geçtikten sonra zina nedeniyle boşanma davası açılamaz..

ayrıca annenizin boşanma davasında davacı olması davalı olmaktan farklı bir sonuç doğurmayacaktır. sanırırm babanız uğraşmamak adına sen aç diyor. anneniz davacı olduğunda her türlü nafaka ve tazminat taleplerini ileri sürebilir. ayrıca davayı kazanması durumunda büyük ihtimalle dava masrafları da davalının üzerinde kalacaktır.

ama nacizane fikrim şudur. madem babanız da boşanmak istiyor,anlaşmalı boşanma yolları denensin. en azından tek celsede çözülmüş olur durum ve taraflar daha az yıpranır.

şimdiden hayırlı olsun!!

Back
X