• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle bir türlü uyuşamıyoruz

Gerçekten kolay zannediliyor belki ama yeni arabalar çok ağır bebek kilosu da eklenince 30 kilo oluyor. Kendime yetemediğim doğru çünkü tek başıma zor. Aslında annem bizi önce kendine bagımlı yaptı Her şeyimizi hep kendi yaptı sen beceremezsin bilemezsin halledemezsin diye sonra büyüdünüz yallah dedi birden adapte olmak kolay olmuyor böylece
bizim annemiz yok kardeş biz naapalım... bu arada bizimki de bizi prenses gibi iş yaptırmadan büyüttü

Annem cevresine çok fedakar kendisine çok acımasız bi insan herkesin hizmetkarı gibidir. Erkeklerin isteklerinin her zaman ağır bastığı bi aile yapısında büyüdüm. Kardeşimle abimle sorun yasasam hep onlar korundu hep ötelendim bana karşı hep acımasız oldu isteklerime beklentilerime hep kulak tıkadı. Bebeğim oldu doğunca yanımda bi süre kalıp daha sonra çağırmasam gelmez oldu hep temim eşimin ailesi de yok. Evimin çevresi hep yokuş bi yere doğru düzgün çıkamıyorum arabaya binip inerken insanların yardımına ihtiyaç duyuyorum. Bugün minibüsten indirirken bebeğimi aracıyla düşürdüm yardım eden kişi tutamadı ve araba ters döndü. Bebeğimin sesi kesildi öyle korktu ki yalnızlığımı dibine kadar hissettim. Çaresizlik korku mahvetti ikimizi de söyleyin bana ben napayım eve kapanıyorum olmuyor dışarı çıkayım diyorum zorlanıyorum. Anneme de söyledim beraber gidebilecekken bırakıp tek başına yürüyerek gidiyorsun gitsek nolur beraber sen bencilsin ama diye ama bu ne kadar olsa şuanlık bi durum. Ben hep tekim bebek arabasına ihtiyacım var binamızda asansör yok araç ağır kapı giriş çıkışı merdivenli çocuğum henüz küçük arabamız yok.. çocuktur bu illaki düşecek ama ben yalnızlığımdan çok muzdaribim. Yan yanayken bile bu çaresizliği yasıyorum.

böyle konulara yazdığım örneğimi size de yazacağım.
çok sevdiğim bir arkadaşım var.. anne babasını çocukken kaybetti. babaanne, hala, teyze elinde büyüdü.
kızcağız evlendi, bebeği oldu. babaanne yaşlı, teyzenin kendi ailesi sorumlulukları var. doğumdan 2 ay sonra gittiler mecbur. kayınvalidesi kendi kocasına aşık onu bırakıp asla gelmiyor vs vs..
bu kızcağız çocuk uyutmasını bile bilmiyordu uyku eğitimi aldırdı internet üzerinden bulduğu birine, 1 yaşında işe dönmek zorundaydı o yaşta çocuğu kreşe verdi. kocası yoğun çalışıyordu gitti çocuğu için araba kullanmasını öğrendi vs vs..
kısacası ebeveyn dahil kimseden fayda beklemeyin. başka annelerin torunlarına/evlatlarına neler yaptığını görüp üzülüyorsunuzdur eminim ama en azından çağırdığınızda gelen biri var. sürekli yanınızda olmasını ve sürekli size yardımcı olmasını beklememelisiniz..
çocuk sizin başınızın çaresine bakın..

bizim annemiz yok kardeş biz naapalım... bu arada bizimki de bizi prenses gibi iş yaptırmadan büyüttü
Aynen öyle . Tek başıma baktım bakıyorum 10 yaşında oldu. Ufak tefek halimle bebek arabasıyla heryere götürdüm çocuğu. Bir gün bırakacak kardeş abla akraba vs ide yoktu . Gayet bakılıyor yanii

Gerçekten kolay zannediliyor belki ama yeni arabalar çok ağır bebek kilosu da eklenince 30 kilo oluyor. Kendime yetemediğim doğru çünkü tek başıma zor. Aslında annem bizi önce kendine bagımlı yaptı Her şeyimizi hep kendi yaptı sen beceremezsin bilemezsin halledemezsin diye sonra büyüdünüz yallah dedi birden adapte olmak kolay olmuyor böylece
Valla kimse annesiyle dört dörtlük anlaşamaz gibi geliyor. Benimki de geçen hafta sakın 2. çocuğu yapayım deme sakın dedi. Ki şuan ağır bir hamilelik yaşıyorum annem bakıyor ben yatıyorum sürekli ortada doğmuş bir bebek yok. Sağ salim doğunca benimki de bırakacak herhalde.. Şuan bile ağır geldim anneme gibi hissettiğim oluyor..

E almayın o arabaları. Travel sistem arama olmadan büyümüyor mu çocuk?
Şimdi baktım tam yatar baston bebek arabaları var. Ağırlıkları 7-8 kilo. Fiyatları 450'den başlıyor. Bunlar genelde tek elle açılır kapanır şekilde oluyor.
Gayet de iş gören şeyler.

Siz acizlendikce insanlar aciyip yardim etsinler istiyorsunuz. Ama rahatsiz olup sizden kaciyorlar sanki. Annenizle araniz hicbir zaman iyi degilmis zaten. Neden hala beklenti içerisindesiniz? Benim de annemle aram kotu. Ne hamileliklerimde ne dogumlarimda hicbir yardımı olmadi. Ben talep etmedim. Hic de beklemedim.

Bakis acinizi degistirmenizi tavsiye ederim.
Bebek arabasini oldum olasi ayak bagi olarak görürüm.
Ilk aylarda sling, 4. Aydan sonra kanguru gibusu yok.
1sene boyunca haftada 2 gun sirtimda cantam elimde posetlerde kanguruda bebegimle gezdim ben. 2. Gebeligim 7 ay olana kadar da taktim kangurumu.
Zaten yurumeye baslayan bebe uykusu yoksa arabada durmaz ki. Kanguru hep belimde takili olur, istediginde indiririm istediginde takarim.
Kendinize güvenin. Ufak ufak sinirlarinizi zorlayın. Kimseden de bir sey beklemeyin

böyle konulara yazdığım örneğimi size de yazacağım.
çok sevdiğim bir arkadaşım var.. anne babasını çocukken kaybetti. babaanne, hala, teyze elinde büyüdü.
kızcağız evlendi, bebeği oldu. babaanne yaşlı, teyzenin kendi ailesi sorumlulukları var. doğumdan 2 ay sonra gittiler mecbur. kayınvalidesi kendi kocasına aşık onu bırakıp asla gelmiyor vs vs..
bu kızcağız çocuk uyutmasını bile bilmiyordu uyku eğitimi aldırdı internet üzerinden bulduğu birine, 1 yaşında işe dönmek zorundaydı o yaşta çocuğu kreşe verdi. kocası yoğun çalışıyordu gitti çocuğu için araba kullanmasını öğrendi vs vs..
kısacası ebeveyn dahil kimseden fayda beklemeyin. başka annelerin torunlarına/evlatlarına neler yaptığını görüp üzülüyorsunuzdur eminim ama en azından çağırdığınızda gelen biri var. sürekli yanınızda olmasını ve sürekli size yardımcı olmasını beklememelisiniz..
çocuk sizin başınızın çaresine bakın..
Haklısın sanırım

Back
X