annemle hiç anlaşamıyorum ...:-( ergen de değilim ki 28 yaşındayım...

denizmavisiturkuaz

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2012
25
0
16
Ankara
arkdaslr annemle hiç anlaşamıyorum .....sürekli beni eleştiriyor ...hım ne zaman iyi anlaşıyoruz eğer hep onun dediklerini yaparsam yani işlerini yaparsam...hep ona yardım edersem....

ama bende 3 yıldır kpss e hazırlanan biriyim ve iyi puanlar almama ragmen fizikçi oldugum için atanamıyorum 86 gecen yıl bu sene öğretmenlik 86 ve memuriyet 89 ...umarım memuriyet olur diyorum...:/

yani arkdaslar bir de evdekilerle anlaşamdıgım için evlenip yuvamı kurmak istiyorum artık biraz da onun da hırçınlığı var sanırım atanamamak bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi ama bir yandan da annemin mükemmeliyetçiliği ve sürekli eleştiriciliği....

napacagım bilmiyorum yardım lütfen.....

yani tabi evlilk gibi bir kararı sırf onlar evlen diyor diye de vermek istemiyorum ...ama artık inanın annemin dırdırından bıktım hani kaynananız olur yaa aynen öyle ...:-( Allahım çok otoriter aslan burcu ben de balığım anlaşmamıyorum bir türlü bıktım artık....bıktım....

arkdaslr annemle hiç anlaşamıyorum .....sürekli beni eleştiriyor ...hım ne zaman iyi anlaşıyoruz eğer hep onun dediklerini yaparsam yani işlerini yaparsam...hep ona yardım edersem....

ama bende 3 yıldır kpss e hazırlanan biriyim ve iyi puanlar almama ragmen fizikçi oldugum için atanamıyorum 86 gecen yıl bu sene öğretmenlik 86 ve memuriyet 89 ...umarım memuriyet olur diyorum...:/

yani arkdaslar bir de evdekilerle anlaşamdıgım için evlenip yuvamı kurmak istiyorum artık biraz da onun da hırçınlığı var sanırım atanamamak bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi ama bir yandan da annemin mükemmeliyetçiliği ve sürekli eleştiriciliği....

napacagım bilmiyorum yardım lütfen.....

evlenince anlarsınız kıymetini şimdi biz ne desek boş..hele anne olunca daha cok anlarsınız ve su boşa gecen günlerinize üzülürüsünüz ama dediğim gibi ancak yaşayınca öğreniliyor

yok canım eğer tanıyosan gerçekten anneni evlenincede anlamazsın çocuk yapıncada bi insan neyse o çünkü ,
bende hiç anlaşamam annemle ben en azından çaba gösterirdim ama o aynı ben evlendim ayrı evim var çokta mutluyum Allahıma binlerce şükür halada arada yetiyo ben bide iyice hassaslaştım takıyorum kafama sinir oluyorum karşıdan bakarsan normal anne kızız ama aramızda uçurumlar var takma diycem sana ama olmuyo uzaklaşmaya çalış arana mesafe koy

yok canım eğer tanıyosan gerçekten anneni evlenincede anlamazsın çocuk yapıncada bi insan neyse o çünkü ,
bende hiç anlaşamam annemle ben en azından çaba gösterirdim ama o aynı ben evlendim ayrı evim var çokta mutluyum Allahıma binlerce şükür halada arada yetiyo ben bide iyice hassaslaştım takıyorum kafama sinir oluyorum karşıdan bakarsan normal anne kızız ama aramızda uçurumlar var takma diycem sana ama olmuyo uzaklaşmaya çalış arana mesafe koy

insan annesiyle arasına nasıl mesafe koyabilir..anlaşılan henüz anne değilsiniz.bir anne kaç gece uykusuz kalıyor cocugu için biliyormusunuz yada doğum sancısı ne demek biliyormusunuz..yaşamadınız diye düşünüyorum çünkü anne olan hiçkimse bunları söyleyemez.yada bir anlık kızgınlıgınızla yazıyorsunuz bunları

benim annemde öyleydi bu hayatta beni en çok hırpalayan ve ağlatan insan sanırım annem ama en çok sevip kollayan da o. özellikle evlenince anladım bunu. hala anlaşamadığımız yönler var ama iyi ki var iyi ki yakın oturuyorum canım o benim. maddi manevi kim düşünür ki beni bu kadar kim kim kim diyorum kendi kendime. her insan aynı değil maalesef seçme şansımız olmuyor ama kaç yaşında olursak olalım her yavrunun anne dediği bir meleği oldugunu unutmayalım.. keşke hakkını ödemenin bi yolu olsa hamileyim ve tarifi yok bu hislerin.

insan annesiyle arasına nasıl mesafe koyabilir..anlaşılan henüz anne değilsiniz.bir anne kaç gece uykusuz kalıyor cocugu için biliyormusunuz yada doğum sancısı ne demek biliyormusunuz..yaşamadınız diye düşünüyorum çünkü anne olan hiçkimse bunları söyleyemez.yada bir anlık kızgınlıgınızla yazıyorsunuz bunları

zaten mesafeyi bilerek isteyerek koyamıyosun o mesafe zamanla oluşuyo aynı evde yabancı oluyosun ,her anne evlat bir değil işte sizin annenizle aranızdaki olan ilişkiyle benimki bir değil bu yüzden size söylediklerim katı geliyo benimde 1 ay sonra kızım olucak çok düşünüyorum oturup annemle benim aramda olandan çok farklı çok güzel şeyler geliyo aklıma onun davrandığı gibi davranmıyorum konuşmuyorum mesela kızıma yanlış anlaşılmasın annem beni döven söven bi insan değil ,ben onu öpüp koklarım ya mis gibi isterse 30 yaşına gelsin, suratı biraz düşsün içim içimi yer neye kırıldı üzüldü diye ama galiba sorun annemde anaçlık yok onda çünkü benim en hassas dönemlerimde ergenlik çağlarımda benimle kendini yarıştırdı ve bir iki kompleksimide ona borçluyum sağolsun böyle koruma kollama savunma ne bileyim amaaan şimdi örneklerini versem çok uzun olur gerekte yok ..şunuda söyleyim bi anlık kızgınlığımda yok konuya yorum yazdım sadece

anneler herzaman haklıdır. senin kötülüğünü istemedeiğime eminim. annenin kıymetini bil bugün yanağını öpmezsen yarın toprağını öpersin

Merhaba ben evliyim ve çocuk sahibi değilim. ama okadar çok şey yaşadımki annem defalarca ölümden döndü.12 yaşımdaydım ve kazadan dolayı hafızasını kaybetti bu nedemek bilemez yaşamayan çok şükür 15 yıl oldu ama çilesi bitmedi kadın cağız çektide çekti bizde anlaşamayız muzur muzur söyleniriz ama çok severim onunla atışmayı bide beni ciddiye alıp birden bir köpürüyo ben gülünce verip veriştiriyo.Anne öyle bişeyki nerde olursan ol o varsa sen herzaman güvendesin gibi bi sesini duyuyorum ya ozman sanki ordu gelse yıkılmam kendimi çok güçlü his eddiyorum. Arkadaşım sakın yağmurdan kaçayım derken doluya tutulma var öyle arkadaşlarım üvey anneden kaçmak için evlenip kaynana eline düşüp keşke üvey annemin ayağını yıkadığı suyu içip dizinin dibinde otursaydım diyen...:50::50::50::50::50::50::50::50: sakın

zaten mesafeyi bilerek isteyerek koyamıyosun o mesafe zamanla oluşuyo aynı evde yabancı oluyosun ,her anne evlat bir değil işte sizin annenizle aranızdaki olan ilişkiyle benimki bir değil bu yüzden size söylediklerim katı geliyo benimde 1 ay sonra kızım olucak çok düşünüyorum oturup annemle benim aramda olandan çok farklı çok güzel şeyler geliyo aklıma onun davrandığı gibi davranmıyorum konuşmuyorum mesela kızıma yanlış anlaşılmasın annem beni döven söven bi insan değil ,ben onu öpüp koklarım ya mis gibi isterse 30 yaşına gelsin, suratı biraz düşsün içim içimi yer neye kırıldı üzüldü diye ama galiba sorun annemde anaçlık yok onda çünkü benim en hassas dönemlerimde ergenlik çağlarımda benimle kendini yarıştırdı ve bir iki kompleksimide ona borçluyum sağolsun böyle koruma kollama savunma ne bileyim amaaan şimdi örneklerini versem çok uzun olur gerekte yok ..şunuda söyleyim bi anlık kızgınlığımda yok konuya yorum yazdım sadece

allah nasip eder evladınızı ilk kucagınıza aldıgınız an ne demek istediğimi anlayacaksınız karnında olmasıyla kucagında olması cok başka

olması gereken sizin dediğiniz gibi ama her aile sizinki gibi olmayabiliyor.böyle insanlar anne olmamalı dediğim,z kadınları görüyoruz para karşılığı kendi çocuğunu satan kadınları..sadece hakedene verilmiyor annelik vasfı.tabi arkadaşın durumu böyle vahim değil yani sadece kişilikleri yapıları farklı olduğu için anlaşamamazlık var annesiyle arasında,ama bu çözülecek bnir durum değil çünkü ne annesi ne kendisi huyunu suyunu değiştirecek değil..dolayısıykla hengi mesafede annesiyle orta yolu bulabiliyorlarsa o mesafede durmaya çalışırlar ikisi de farkında olmadan.kimse aynı evin içinde kavga gürültü istemez.

olması gereken sizin dediğiniz gibi ama her aile sizinki gibi olmayabiliyor.böyle insanlar anne olmamalı dediğim,z kadınları görüyoruz para karşılığı kendi çocuğunu satan kadınları..sadece hakedene verilmiyor annelik vasfı.tabi arkadaşın durumu böyle vahim değil yani sadece kişilikleri yapıları farklı olduğu için anlaşamamazlık var annesiyle arasında,ama bu çözülecek bnir durum değil çünkü ne annesi ne kendisi huyunu suyunu değiştirecek değil..dolayısıykla hengi mesafede annesiyle orta yolu bulabiliyorlarsa o mesafede durmaya çalışırlar ikisi de farkında olmadan.kimse aynı evin içinde kavga gürültü istemez.

aynen canım sizin gibi akıllıca olaylar arasında farkı ayırt edip yorum yapanları seviyorum hayatta sadece siyah yada beyaz yok
niye başkalarının durumunu anlamaya çalışmadan hala ısrarla akıl vermeye çalışır insanlar anlamıyorum

karakter farkı,bir yaştan sonra anne de olsa otoriter hiçbir tavrı kaldıramamak ..mesele bu.iş bulsan ayrı eve çıkarsın..

aynen canım sizin gibi akıllıca olaylar arasında farkı ayırt edip yorum yapanları seviyorum hayatta sadece siyah yada beyaz yok
niye başkalarının durumunu anlamaya çalışmadan hala ısrarla akıl vermeye çalışır insanlar anlamıyorum

benim anneannem olacak insan dedemi hasta yatagında annemi de 9 aylıkken halasının yanına bırakıp kocaya kaçmış tabiki dogurmakla anne olunmuyor ama konuyu acan arkadasın böyle bir durumu olmasa gerek.ben anneliği yaşamayan bilemez diyorum ısrarla allah hepinize nasip etsin evladın ne oldugunu içinizde ne fırtınalar koptugunu görün öyle konusalım

elbette her anne ve her baba bir degil.. Anne var annecik var baba var babacik var..

arkadaslardan biri demis, anneannesinin 9 aylik yavrusunu birakip kactigini.. yada yavrusunu olduren anneler oldugunuda biliyoruz hepimiz.. o yuzden her anne ve her baba ayni kefeye konamaz.. eksiklik insana mahsus ..

ben duygusu bir insanda ne kadar cok kendini gosteriyorsa, o insandan iyi bir evlat iyi bir anne yada iyi bir bir insan olmasini bekleyemezsiniz.. cunku herseyden once dusundugu kendisidir.. boyle insanlari surekli talep etmesinden ve elestirmesinden, ancak talep ettigi kadar etrafina bir fayda saglamamasindan rahatca teshis edebilirsiniz..

bugun annenizi eger sizi elestirdigi kadar sizde onu elestirebiliyorsaniz , annenizin ayak izlerini takip ediyorsunuzdur arkadasim.. gelecekteki sizi , annenize bakarak gorebilirsiniz..

En iyisi anne ve babayi oldugu gibi kabul edebilmek ve onlarin iyi birer anne baba olmalarini beklememek.. cunku onlari degistiremiceksiniz.. ve sizde onlardaki eksikligi gorup bunun uzerine dusundukce aranizdaki ucurum buyuyecek , allah korusun..

bu arada her anne-kiz arasinda biraz kiskanclik, biraz kavga gurultu olmasi normal.. bu annelerimizin , annelige hazir olmadigi yaslarda erkenden anne olmasiyla alakali.. kendi ile hesabini kapatamamis kadin, anne oldugunda o hesabi ,ayni cinsten olan evladi ile kapatmaya calisir.. kendi yasaddigi zorluklarin, baskilarin, yasam stilinin aynisini cocuguna yasatmaya calisir.. o yuzden bir cocugu dogurmadan o cocugu ne kadar istedigi ve o cocuga ne kadar hazir oldugu konusunda iyi dusunmesi gerekiyor.. cocukla dunya arasinda bir bariyer olmaya calismali anne.. ve son olarak annelik gudusunun dogustan getirildigini savunur cogu insan babaligin ise sonradan ogrenildigini.. hic katilmam .. annelikde sonradan ogrenilir.. hissi olarak anne hissetsenizde, davranissal bazda , kendinizi zamanla gelistirirsiniz..

iste boyle arkadaslarim, uzmeyin tatli caninizi .. aile icinde olanlari aile icinde eritmeyi bilin yeter ki.. ve inanin hepimiz bazen bir takims eyleri gormezden ve duymazdan gelmek zorunda kaliyoruz..

Back
X