• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle sorunlarim

balim32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
46
2
98
37
Fransa
Merhaba arkadaslar ,

Benim sorunum annemle alakali soyleki bu sabah bana senden utaniyorum kilolu genç kizmi olur dedi :43:
boyum kisa degil 169cm bu boyuma gore 15-20 kg fazlaligim var
kendi çabalarimla vermeye calisiyorum ama ben stres olunca yemek yiyenlerdenim
yani psikolojik açlik benimkisi ne zaman uzuntulu olsam karnim tok olsa bile ne bulursam yiyorum
duygusal açligimi gidermek icin vucudumun ihtiyaci olmayan beynimin yarattigi psikolojik bir durum
ne zaman bi yerim agrisa bisey olsa annem yaglarindan dolayidir
azcikta yaglarindan ye
sunun bunun kizi nasil zayiflamis kilon oldukça bisey alip giyemezsin boyle isteyende olmuyor vs vs
24 yasindayim bu dediklerine hep alistim aslinda
ama sabah senden utaniyorum el içinde deyince çok uzuldum :43:
ben onu utandircak en ufak bisey yapmadim ne kotu aliskanliklarim oldu
ne ahlaksiz durumlarda bulundum
16 yasinda yurtdisina geldim hiç dil bilmedigim halde herkesin imkansiz gordugu
okulumu bitirdim universiteden mezun oldum basarili bir ortalama ile
tabi çok kolay olmadi bu esnada birini karsiliksiz sevdim baska biri ile evlendi
babam ile annem ayrildi babam turkiyede kaldi vs çok sevdigim bir iki kisi vefat etti
butun bu stres yeni ulke ve ortama ayak uydurmak fazla yememe sebep oldu
kimine bisey yedirmez bi deri bi kemik birakir ama bende oyle olmadi iste
kilo verebilirim ama keske daha destek olan bi çevrem olsaydi
su haline bak utanç vericisin demek yerine farkli telkinlerle once kendi kendimi boyle kabul etmem icin yardimci olsalardi
Annem bu sekilde daha çok amcalarim ve babam bana kendimi degerli hissettiryorlar çokta sevilen biriyim
ama annemle boyle olmak beni çok uzuyor konussamda anlamiyor bi kilo derdi aldi basini gitti kartopu iken bir çig oldu
hersey daha da zorlasti bu evrede
neyse tesekkur ederim simdiden okudugunuz için
:nazar:

Son düzenleme:
Çok yanlış konuşmuş annen.Benim annem de kilo almamı ister.Ortası yok bunun.istersen bir dr ve sporla halledebeilirsin bu işi,ama annen keşke bunları demese...

Neden bir insan herseyi yanlis anlamak ister?
Inan bana, annen senin iyiligin icin söylüyor. Kilo hic iyi birsey degil, hele genc yasta bir insanin en hareketli oldugu dönemde?
Yani genc dedigin, dinamik, enerjik ve hareketli olmali. Bu yasta kilo alan yaslandiginda ne yapacak?
Bütün hastaliklar cogunlukla kilolu oldugun icin daha erken baslar.
Mesela bel agrisi, diyabet, kalp hastaligi, hipertansiyon, kolesterol vs. vs.
Bence hayatinda biraz daha aktif olsan kesin verirsin cünkü yasin daha genc.
Insan yaslandikca kilo vermekde zor oluyor. Bence annene kizma, o senin iyiligini istedigi icin bunlari söylüyor. Hatta bir atasözü vardir : DOST ACI SÖYLER...

annenin senn kötülüğüni düşündüğünü sanmıyorum tabi ki iyiliğini düşünüyordur.ama üslubu doğru mu hayır.tabi ki yanlış.
daha farklı şeklde konuşabilrdi sennle..
ama bence şöyle düşün : bazı insanlar karakter olarak böyle.. yani üslupları sert. aslında kötü niyetle söylemyorlar.karşısındakini kırdığının farkında bile değiller.. bnm annem de öyle seni anlıyorum. yani bazen pat pat durduk yere bağırır, kızar..sinirimi hoplatır benm..
ama niyetinin kötü olmadığını beni düşündüğünü bilirim.nasıl düşünmez ki.. o ANNE.. sabret alttan al.. ve onun hiçbi zaman snin kötülüğünü istemediğni unutma..

annen senin caba gösterip kilo vermen icin demis olabilir cnm. peki sen kendini nasil hissediyorsun vücudunda?? eger sende memnun degilsen kilo vermek icin caba göster.

canım üzülmekte çok haklısın ama annen senin kilolu olmana çok üzülüyordur eminim. o yüzden ne diyeceğini şaşırmıştır. gerçi yaşın da çok ufak değil yani artık genç bir bayansın. 16-17 değilsin ki kilo vermen lazım. bir hastalık engelin vs. yoksa diyetisyen+spora başlamalısın. maalesef devir eski devir değil kilolu ol ama özgüvenin yerinde olsun. önemli olan karakter falan boş şeyler. dış görünüş (özellikle fizik) günümüzde çok önemli. üzgünüm ama böyle. yurtdışında da olsan türkiyede de olsan durum değişmiyor. 20 kilo veremsen bile 5 kilo bile versen gözle görülür değişim olur.

bak bana da anem neler derdi eskiden. mini etek giydirmezlerdi. anne başkaları giyiyor ben niye giymeyeyim derdim. ''senin bacakların kalın kalın duruyor''derdi. ne ağlamışımdır bu lafları duyunca. mağaza kabinlerinde 40 beden dar gelirdi annem kızardı olmadı yakışmadı derdi. şimdi de çok zayıfladım, yemiyorum takıntı yapıyorum diye kızıyor. anne sen değil miydin bana şişmansın diyen diyorum. inkar ediyor, hayır öyle bişey demedim diyor. aslında yaklaşımı hatalıydı tamamen. spora ve diyete yönlendirmeliydi ama sadece lafta kalınca böyle izler bıraktı bende. şimdi 1 kg alsam bunalıma giriyorum. inşallah sen de öyle olmazsın.

Back
X