ANNENİN kızına ERKEKLER için NASİHATI

burcu347

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
24
0
36
Ankara
eşin için en iyi yardımcı ol ki, o da senin en yakın arkadaşın olsun. Bu nasihatlerim senin için en güzel çeyizdir; bitmek, tükenmek bilmeyen ve kendinin, eşinin ve çocuklarının mutluluğunu temin edecek bir çeyiz!

1-Hayatında kanaatkâr olmayı yeğle ve eşini bıktıracak, hayatı her ikinize de zehir edecek ve yerine getirilmesinden aciz olduğu istek ve heveslerden kaçın!

2-Aranızda tam bir anlaşma ve tevafuk olursa, hayatınız tatlı ve anlamlı olur. O halde mümkün mertebe her şeyde ve her yerde beraber ve anlaşarak hareket etmeye gayret edin! Bir itilâf ve anlaşmazlık meydana geldiğinde de, sen fedakârlık göster ve eşinin sözünü dinle!

3-Göz, görmek ve burun, koklamak için yaratılmıştır. İnsan güzel manzaralardan ve güzel kokulardan zevk alır. Dolayısıyla sana nasihatim şudur: Kendinin ve evinin güzel ve düzenli olmasına özen göster ki, eşin sende veya evinde kötü bir manzaraya ve kötü bir kokuya şahit olmasın! Kızım, olur ki kendini süsleyecek malzemeler elinde olmaz, ama ALLAH’ın verdiği temiz su nimeti daima elinin altındadır. Kendinde veya evinde eşini rahatsız edecek bir kirin, pisliğin ve kötü kokunun oluşmasına izin verme!

4-Kendinin, eşinin ve çocuklarının yemek ve istirahat saatlerini düzene sok! Yemekleri zamanında hazırla ki, açlık onları huzursuz etmesin! Unutma ki en ufak bir dikkatsizlik evinizden huzurun kaçmasına sebep olabilir. Eşin evde huzur ve rahatını bulmazsa, evden kaçak düşer, ikinizinde huzuru bozulur.

5-Evi iyi idare et; malınızı ve ev eşyalarınızı iyi bir şekilde kullanmaya ve muhafaza etmeye özen göster!

6-Evinizde ve yakınlarınızda bulunan diğer bireylerin hakkını gözet! Akıllı ve tedbirli bir kadın yakınlarını da kendi yerine kor, onların hakkını gözetir ve kimseye zulüm ve haksızlık yapılmasına izin vermez.

7- Ailenin ve eşinin sırlarını korumaya son derece özen göster! Zira gizli sırları açmak bir türlü hıyanettir. Böyle bir hıyanetten kaçınman, senin de haysiyetini korur.

8-Eşinle iyi geçin ve onun dertlerini, sıkıntılarını paylaşmaya çalış! Eşini sıkıntılı gördüğünde ona teselli kaynağı ol ve asla sevinçli gözükme! Onu sevinçli gördüğünde de sevincine ortak ol ve üzüntün varsa saklamaya çalış aksi takdirde soğukluk ve mutsuzluk baş gösterir.

Ardından şöyle ekledi: Kızım, eğer hayatında mutlu olmayı istiyorsan, daima eşin hoşnutluğunu kendi hoşnutluğuna tercih et!

"Ardından şöyle ekledi: Kızım, eğer hayatında mutlu olmayı istiyorsan, daima eşin hoşnutluğunu kendi hoşnutluğuna tercih et!"
kadın kimsenin kölesi değildir...

ardından şöyle eklediği lafına kadar iyi hoş fakat nasıl ki karşılıksız sevgi yürümezse karşılıksız fedakarlıkta olmaz hoş olmayan nasıl eşini hoş kılacak ancak hoş kılıyosa eşim beni bende onu hoş kılarım buraya takıldım içimden gelmeyi yaparak eşimi aldatmış kandırmış olmazmıyım sahte olamam hiç bana göre değil

8-Eşinle iyi geçin ve onun dertlerini, sıkıntılarını paylaşmaya çalış! Eşini sıkıntılı gördüğünde ona teselli kaynağı ol ve asla sevinçli gözükme! Onu sevinçli gördüğünde de sevincine ortak ol ve üzüntün varsa saklamaya çalış aksi takdirde soğukluk ve mutsuzluk baş gösterir.

bu nedir ya?

"Ardından şöyle ekledi: Kızım, eğer hayatında mutlu olmayı istiyorsan, daima eşin hoşnutluğunu kendi hoşnutluğuna tercih et!"
kadın kimsenin kölesi değildir...

valla ben de böyle yaparak hayatımda mutlu olabileceğimi sanmıyorum.....

Ayy bu maddeler çok komik geliyor bana...
Ayrıca bir annenin kızını bunları öğütlemesi içler acısı....:delphin:

Aslında Annenin orada hayattan bıkmışlığı bir selzenişi var gibi ben bunları bilemedim sen bi dene der gibi :)

Ardından şöyle ekledi: Kızım, eğer hayatında mutlu olmayı istiyorsan, daima eşin hoşnutluğunu kendi hoşnutluğuna tercih et!

onun hoşnutluğunu kendiminkine tercih edeceksem nasıl mutlu olacağım acaba? gelmişim hayata bir kere, ortak noktada buluşmak daha güzelken neden ben ödün vereyim...peeh peehh peeeeehhhh

Tüm maddelerde belirtilenler yapılmayacak şeyler değil ama karşılığı olması çok önemli. Tabi ki evliliklerde fedakarlıklar yapılır ama hiç bir zaman tek taraflı olmamalıdır. İki kişi de birbirini karşılıklı mutlu etmeli ki gerçek bir mutluluktan söz edilebilsin. Bir tarafın sürekli idare etmesi ile diğer tarafın mutlu olması çok kötü sonuçlar doğurur zira her insanın bir dayanma sınırı vardır. Son öğüt pek olmamış.

ayrıca bu nasihatlar erkekler için değil evlilik için olmuş daha çok.. sengözlerimebaksanab

Ardından şöyle ekledi: Kızım, eğer hayatında mutlu olmayı istiyorsan, daima eşin hoşnutluğunu kendi hoşnutluğuna tercih et
!

o mutsuzken mutsuzluğuna ortak olalım iyi hoş da biz mutsuzken neden o bzm mutsuzluğumuza ortak olmuyor?
o sevinçliyken biz neden sorunlarımızı saklıyoruz?
ne saçma yazılar ya!
erkekler mi yazıyor bunları nedir...

birkaç maddesi güzel ama gerisi boş:umursamaz:
resmen her fedakarlık kadından bekleniyor
sürekli erkeği hoşnut etmeye çalışacakta çalışacakguclubacismile
bu ülkede kadınlar yeterince fedakarlık yapıyorlar zaten
lütfen erkeklerimize de nasihatlerde bulunsun bu analar:1closedeyes:

geçmiş ola..

erkekler gün geçtikçe saçmalama sınırlarını aşıyorlar ama ne hikmetse kadınlardan beklenenler yüzyıllardan beri aynı..

birkaç maddesi güzel ama gerisi boş:umursamaz:
resmen her fedakarlık kadından bekleniyor
sürekli erkeği hoşnut etmeye çalışacakta çalışacakguclubacismile
bu ülkede kadınlar yeterince fedakarlık yapıyorlar zaten
lütfen erkeklerimize de nasihatlerde bulunsun bu analar:1closedeyes:

Doğru haklısınız aslında kadınlara verilen sorumluluk daha çok ...
Şu devirde erkekler ve kadınlar hayata o kadar farklı bakıyorlar ki.

Kadının hayattan beklediği çok fazla şey var. Eskiden kadın ev ekonomisine katkısı yok iken belki geçerlidir. Şimdi kadında ev ekonomisine katkıda bulunmak zorunda.

Öyle oluncada fedakarlıkda sırf kadına düşmüyor hayat şartları zorlaştı . Erkekte biraz fedakarlığı ailesinden öğrenmeli..

Hem şu öyle geçer zaman ki! dizisini seyrettikten sonra kadının yuvasına eşine bağlılığını. Eşin kadını aldatması... Erkeklerden nefret etmeye başladım..
Yakışıklı denizciler Allah size deniz yolculuklarında kadın görmek nasip etmesinzemuszemus...

eğer bunları öğütleyenin adı anneyse bende komşu teyzeyim o zaman.
Allah tüm evlatları bu kadını ezen ve kocasına karşı köle gibi gösteren anne düşüncelerinden korusun..

Back
X