Yöresel Tarif Antakya hatay sofrası

Yöresel Yemekler
biberli ekmek mmmmmmmmmmmmmmmm bayılırım...içini hazrlayp fırında yaptırırız bz...:)

Hatay mutfağı bence Türkiye'nin en iyi mutfağıdır.. Pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığından yemek çeşitliliği çok fazla..

biberli ekmeği hataylı komşumda yemiştim....şimdi kendisi çok uzakta....internetten tarif aldım güzel olmadı...çok beğenmiştim....hataylı kızlar lütfen biberli ekmek tarifi verirseniz sevinirim....ama evde olacak tarifiniz..

ah ahh biberli ekmegim ahh hasret kaldik:(( canim arkadsim..tarif kolayda onu evde digil özel firinda yaptırcaksinda yiyeceksin..:((

Malzemeler:

• 2 adet ekmek hamuru

• Yarım çay bardağı çökelek

• 1 küçük soğan

• 3 yemek kaşığı biber salçası

• 2 yemek kaşığı çörek otu

• 2 yemek kaşığı susam

• 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi

• 1 avuç zahter (kekik)

• 1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Soğanı ince kıyın. Çökelek, biber salçası, susam, çörek otu, zeytin ezmesi ve ovulmuş zahter ile birlikte zeytinyağı katarak karıştırın. Mini fırın tepsisini bol yağlayın. Fırından aldığınız ya da kendiniz hazırladığınız hamuru tepsiye yayın. Hamur yayma sırasında büzüşeceğinden, malzeme ile birlikte yayılması daha kolay olur. Tüm malzemeyi hamur üzerine yaydıktan sonra orta ısılı fırında pişirin.

$BIBERLI.EKMEK_.webp

arkadaşlar Ankara da yaşayanlar varsa kızılay da bu lezzeti tadabilirler... ben bugün tatmış ve bayılmış biri olarak tavsiye ederim..

arkadaşlar Ankara da yaşayanlar varsa kızılay da bu lezzeti tadabilirler... ben bugün tatmış ve bayılmış biri olarak tavsiye ederim..

Başka tarif yokmu Antakya'ya ait kısır, mercimek köftesi yada bilmediğimiz değişik tarifler bekliyoruz...:ssz:

Biberli ekmek , mmmmm.... Ben de Hatay ' lıyım. Dondurucum içli köfte , katıklı ekmek ve biberli dolu... Tarif isterseniz yardımcı olabilirim.

Kısır

İnce bulguru az suyla ıslatıp biraz şiştikten sonra içine salça ,nar ekşisi ,kimyon birazda tuz koyup yoğururuz. Kıvama geldikten sonra bi kenarda doğradığımız bol yeşil nane bol maydonoz bol yeşil soğan ve zeytinyağıyla karıştırırız.

Kişi başı 1 çay bardağı bulgur yeterli oluyor.. :6:

Hataylı arkadaşlarımın yaptığı yemeklere bayılıyorum ya müthiş oluyor eksiyi cok severim ben ve cok eksi kullanıyolar cok hoşuma gidiyor

hatay mutfagı yuzunden 2 yılda tam 15 kilo almıştım:14: yemekleri bol ekşili oluyo ben de ekşiyi cok seviyorum ve gerçekten mmmm cok guzel yapıyolar:56:

Malzemeler:

• 2 adet ekmek hamuru

• Yarım çay bardağı çökelek

• 1 küçük soğan

• 3 yemek kaşığı biber salçası

• 2 yemek kaşığı çörek otu

• 2 yemek kaşığı susam

• 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi

• 1 avuç zahter (kekik)

• 1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Soğanı ince kıyın. Çökelek, biber salçası, susam, çörek otu, zeytin ezmesi ve ovulmuş zahter ile birlikte zeytinyağı katarak karıştırın. Mini fırın tepsisini bol yağlayın. Fırından aldığınız ya da kendiniz hazırladığınız hamuru tepsiye yayın. Hamur yayma sırasında büzüşeceğinden, malzeme ile birlikte yayılması daha kolay olur. Tüm malzemeyi hamur üzerine yaydıktan sonra orta ısılı fırında pişirin.

Eki Görüntüle 353748

peynirli lahmacun gibi biraz

Back
X