doktor bey,
yaşım 35. 2 yıldir hamile kalamıyorum. Tüplerde tıkanıklık yok, adetim düzenli olarak geliyor (son 1 yıldır sadece 2 gün süren adet geçiriyorum ). Fakat yumurtlama testlerim pozitif çıkiyor. Doktor testlerinde amh 0.3 ve fsh 10 olarak çıktı. Diğer hormon değerlerimi normal buldular. Doktorum klomid tedavisine başladı. Antral folikül sayısı 3. Gün ultrasonunda 8'di ve 10. Gün ultrasonunda olgun folikül sayısı 2 idi. Ilk ıuı denemem başarısız oldu. Doktorum olgun yumurta sayısının çok kötü olduğunu söyledi. Azalmış yumurta reservi dolayısı ile kalitenin de çok kötü olacağını ekledi. ıvf'yi ancak başkasının yumurtasıyla deneyebilirsin, kendi yumurtanla bu işe girişirsen şansın en fazla %10 dedi. Yumurta reservi düşük anlıyorum. Fakat sadece 1 defa klomid kullanılarak ve sadece o ayki yumurta sayımına bakılarak bu sonuçlara varılabilir mi? Böylesi sonuçlara vamak için en azından bir kaç adet dönemi boyunca yumurta kontrolümün yapılması gerekmez mi? çünkü bazı aylar daha çok bazı aylar daha az yumurta oluşabilir. Yurtdışında yaşıyorum, türkiye'deki prosedür hakkında bilgi alabilirsem ve durumum hakkında ne düşündüğünüzü belirtirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim.