antı mullerian hormon...

merhaba tek başına amh testinin yorumlanmasını doğru bulmuyorum. yaşınız, adet düzenleriniz, ve ultrasonda yumurta rezervinizin hep birlikte değerlendirilmesi doğru olanıdır. bu değer tek başına kötü değil. sevgiler.

yapılan testte ANTİ MULLERİAN HORMON 1.16 bu ne demek yorumlarsanız sevinirim...

Doktor bey,

Yaşım 35. 2 yıldir hamile kalamıyorum. Tüplerde tıkanıklık yok, adetim düzenli olarak geliyor (son 1 yıldır sadece 2 gün süren adet geçiriyorum ). Fakat yumurtlama testlerim pozitif çıkiyor. Doktor testlerinde AMH 0.3 ve FSH 10 olarak çıktı. Diğer hormon değerlerimi normal buldular. Doktorum klomid tedavisine başladı. Antral folikül sayısı 3. gün ultrasonunda 8'di ve 10. gün ultrasonunda olgun folikül sayısı 2 idi. İlk IUI denemem başarısız oldu. Doktorum olgun yumurta sayısının çok kötü olduğunu söyledi. Azalmış yumurta reservi dolayısı ile kalitenin de çok kötü olacağını ekledi. IVF'yi ancak başkasının yumurtasıyla deneyebilirsin, kendi yumurtanla bu işe girişirsen şansın en fazla %10 dedi. Yumurta reservi düşük anlıyorum. Fakat sadece 1 defa klomid kullanılarak ve sadece o ayki yumurta sayımına bakılarak bu sonuçlara varılabilir mi? Böylesi sonuçlara vamak için en azından bir kaç adet dönemi boyunca yumurta kontrolümün yapılması gerekmez mi? Çünkü bazı aylar daha çok bazı aylar daha az yumurta oluşabilir. Yurtdışında yaşıyorum, Türkiye'deki prosedür hakkında bilgi alabilirsem ve durumum hakkında ne düşündüğünüzü belirtirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba, haklısınız birkez clomide verilen yanıtla size başka yumurta kullanmalısın önerisi yapılmamalı. Sadece hızlı hareket edip oyalanmadan iyi bir merkezde tüp bebek tedavisine başlamalısınız. %10 sizin gibi durumlarda küçümsenecek oranlar değildir çünkü sizin yumurtanızla yapılabilecek birşeyler olduğunun kanıtıdır. Bazı aylar yumurtalıklar daha iyi yanıt verebilir haklısınız ama bu 2-3 beklerken 10 rakamına ulaşmaz. Eğer imkanınız var ise ben bahceci kliniğindeyim, istanbulda. Sizin gibi çok sayıda hastam var. Benimle iletişime geçerseniz sizin için neler yapabileceğimizi detaylı konusabiliriz. 00902123103100. Sevgiler.

doktor bey,

yaşım 35. 2 yıldir hamile kalamıyorum. Tüplerde tıkanıklık yok, adetim düzenli olarak geliyor (son 1 yıldır sadece 2 gün süren adet geçiriyorum ). Fakat yumurtlama testlerim pozitif çıkiyor. Doktor testlerinde amh 0.3 ve fsh 10 olarak çıktı. Diğer hormon değerlerimi normal buldular. Doktorum klomid tedavisine başladı. Antral folikül sayısı 3. Gün ultrasonunda 8'di ve 10. Gün ultrasonunda olgun folikül sayısı 2 idi. Ilk ıuı denemem başarısız oldu. Doktorum olgun yumurta sayısının çok kötü olduğunu söyledi. Azalmış yumurta reservi dolayısı ile kalitenin de çok kötü olacağını ekledi. ıvf'yi ancak başkasının yumurtasıyla deneyebilirsin, kendi yumurtanla bu işe girişirsen şansın en fazla %10 dedi. Yumurta reservi düşük anlıyorum. Fakat sadece 1 defa klomid kullanılarak ve sadece o ayki yumurta sayımına bakılarak bu sonuçlara varılabilir mi? Böylesi sonuçlara vamak için en azından bir kaç adet dönemi boyunca yumurta kontrolümün yapılması gerekmez mi? çünkü bazı aylar daha çok bazı aylar daha az yumurta oluşabilir. Yurtdışında yaşıyorum, türkiye'deki prosedür hakkında bilgi alabilirsem ve durumum hakkında ne düşündüğünüzü belirtirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim.

Back
X