Antidepresan ve düşünme yetimdeki değişiklikler fikir istiyorum

Turkish Delight

beni yaradan,elbet yolumu gösterir.
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
3.372
3.509
133
Arkadadaşlar önecellikle rica ediyorum antidepresanların etkisine inanmayan arkadaşlar konuma yazmasın tam iyi olmadıgımdan kafama takıyorum anlayışınız için sağolun.Şiddetli bir depresyon geçirdim,depresyonun binbir halini yaşadım.İlaçlarla toparladım çok şükür hatta geçen hafta tamamen kendi halime döndüm olumluda düşünüyordum olumsuzda.Neşede vardı hüzünde.İlaçlara başlayalı 3.haftanın içindeyim bu hafta ise hislerimde değişiklik var ne olumlu düşünebiliyorum ne olumsuz ne sevinebiliyorum ne huzur robota döndüm.Böylemi kalacagım arkadaşlar .İlaçları bıraktıktan sonra yine kötü olursam bütün duygularımı bastırdı ilaç.Terapi alsam bile olumlu mu düşünüyorum olumsuz mu nasıl anlayacagım.Daha öncede antidepresan kullandım o zaman böyle olmamıştım deneyimli arkadaşlar bir el atın bana.

Cok gecmis olsun, hic antidepresan kullanmadim nasil bi sey bilmiyorum ama yakin cevremde herkes kullaniyo kimini hissizlestiriyor kimini normal haline çeviriyor, acaba doktorunuza mi danissaniz belki dozu fazla gelmistir ya da ilac size uygun degildir baska bi ilaca gecer

Cok gecmis olsun, hic antidepresan kullanmadim nasil bi sey bilmiyorum ama yakin cevremde herkes kullaniyo kimini hissizlestiriyor kimini normal haline çeviriyor, acaba doktorunuza mi danissaniz belki dozu fazla gelmistir ya da ilac size uygun degildir baska bi ilaca gecer
doktorum herşeyin normal oldugunu söylüyor kendinle uğraşma tadını çıkar hayatına bak diyor söyledim cnm.

Çok bilmiyorum ama bazen fazla olumlu düşünme ve fazla olumsuz düşünme durumları bize zarar verebiliyor..
Belki bu hissizlik ilacın bir etkisidir yani iyi gelecektir belki de kendini kontrol edebilme yetisi veriyordur.. Sakinleştiriyordur..
Doktorunla görüş tabi mutlaka..

Çok bilmiyorum ama bazen fazla olumlu düşünme ve fazla olumsuz düşünme durumları bize zarar verebiliyor..
Belki bu hissizlik ilacın bir etkisidir yani iyi gelecektir belki de kendini kontrol edebilme yetisi veriyordur.. Sakinleştiriyordur..
Doktorunla görüş tabi mutlaka..
bende anlayamıyorum neler oldugunu olumsuzda düşünsem olumlu şeylerle halledilebilir zamanla diye düşünüyorum.Şu anda robot gibiyim.doktorum iyisin diyor başka bişey demiyor.

bende anlayamıyorum neler oldugunu olumsuzda düşünsem olumlu şeylerle halledilebilir zamanla diye düşünüyorum.Şu anda robot gibiyim.doktorum iyisin diyor başka bişey demiyor.
Mesela ben yakın zamanda işimden istifa ettim ailevi problemler de vardı diyeyim baya bi kötü hissettim kendimi psikoloğa gitmeyi ilk kez ciddi ciddi düşündüm.. Sonra kendimi telkin ede ede bi nebze iyi düşünmeye başladım.. Şimdi bende senin gibiyim robot gibiyim yani hissiz hissediyorum kendimi ama böyle hissetmek en güzeli.. Bi süre bu sakinliğin tadını çıkar.. Doktorun iyisin diyorsa sıkıntı yapma..
mesela bi örnek verir misin olumlu-olumsuz düşünmek sana ne hissettiriyor?
Daha iyi anlayabiliriz seni..

Belki de iyisindir gerçekten.
Kendini de hayatı da çok fazla kurcalamak doğru gelmiyor bana.
Hepimizin iyi kötü bir hayatı,büyük küçük sorunları,sevinçleri var. Bol dua ve şükürle aşılmayacak engel yok bence.
Elbette tedavine devam et. İlaçlarını ve terapini ihmal etme. Onun dışında ailen ve sevdiklerinle temiz havada vaktini geçir,işine,gücüne sarıl.Neyim,nasılım,nasıl olurum sorularından uzaklaştır beynini.

Anti depresan kullanmadım ama etrafımdan gözlemlediğim kadarıyla bu süreçte doktora teslimiyetçi yaklaşmak süreci kolaylaştırıyor iyisin dediyse iyisindir fazla kendini irdelemeden tedavini akışına bırak gitsin.

Doktorun iyisin diyorsa iyisindir.
3 hafta kısa bir süre. Daha yolun var.
İyileşmenin ilk adımı zaten istemek.
Bence iyi bir yolda ilerliyorsun.
Zaten söylemiştir doktor spor yapman daha iyi gelecektir.

Gerektiği kadar kullan. antidepresanların genel karakteri zaten hissizlik.... Sonra zamanı gelince yavaş yavaş bırakır kendi haline dönersin... Antidepresanlar hisleri çok bastırınca hisler çok sıkışıp içini bunaltabiliyor...bu bunaltılar dayanılmaz hale gelebiliyor... Doktora böyle anlarda napacağını sor

Mesela ben yakın zamanda işimden istifa ettim ailevi problemler de vardı diyeyim baya bi kötü hissettim kendimi psikoloğa gitmeyi ilk kez ciddi ciddi düşündüm.. Sonra kendimi telkin ede ede bi nebze iyi düşünmeye başladım.. Şimdi bende senin gibiyim robot gibiyim yani hissiz hissediyorum kendimi ama böyle hissetmek en güzeli.. Bi süre bu sakinliğin tadını çıkar.. Doktorun iyisin diyorsa sıkıntı yapma..
mesela bi örnek verir misin olumlu-olumsuz düşünmek sana ne hissettiriyor?
Daha iyi anlayabiliriz seni..
aklıma bir olumsuz düşünce geliyor mesela normalde acı olur ya olmuyor hayal gibi dolanıyor beynimin içinde olumluda öyle ugrayıp gidiyor sadece o kadar bende bir süre böyle kalmayı istiyorum bir süre.

Doktorun iyisin diyorsa iyisindir.
3 hafta kısa bir süre. Daha yolun var.
İyileşmenin ilk adımı zaten istemek.
Bence iyi bir yolda ilerliyorsun.
Zaten söylemiştir doktor spor yapman daha iyi gelecektir.
haftada 3 gün yürüyüşüm var canım inşallah herşey daha güzel olur.

e
Gerektiği kadar kullan. antidepresanların genel karakteri zaten hissizlik.... Sonra zamanı gelince yavaş yavaş bırakır kendi haline dönersin... Antidepresanlar hisleri çok bastırınca hisler çok sıkışıp içini bunaltabiliyor...bu bunaltılar dayanılmaz hale gelebiliyor... Doktora böyle anlarda napacağını sor
vet bende ondan korkuyorum zaten terapide alsam faydalı mı değilmi anlayamayacagım mesela .bastırılmış hisler var çünkü.

bir ara bende kullanmistim yaklasik 2 hafta sonra ayni ttepkiler bendede oldu dunya yansa iki odunda ben atarim yani oyle bi rahatlik oyle bi gevseme oh be dedirtecek bir umursamazlik ilac yeni yeni etki ediyor sanirim size tedavi bittikten sonra daha rahat pozitif dusunceli sakin bir insan olursunuz insallah beni baya uzun bi sure idare etti
tekrar uzerime uzerime uzerime gelen skintilarim cikmasaydi

anladım cnm
bir ara bende kullanmistim yaklasik 2 hafta sonra ayni ttepkiler bendede oldu dunya yansa iki odunda ben atarim yani oyle bi rahatlik oyle bi gevseme oh be dedirtecek bir umursamazlik ilac yeni yeni etki ediyor sanirim size tedavi bittikten sonra daha rahat pozitif dusunceli sakin bir insan olursunuz insallah beni baya uzun bi sure idare etti
tekrar uzerime uzerime uzerime gelen skintilarim cikmasaydi
ilaç kullandıgım sürece böyle olacagım yani bu normal bir durum anlaşılan.

Back
X