Antidepresan ve hamilelik

La vie en Rosee

Honey, i am pure gollddd
Pro Üye
1 Haziran 2018
5.337
16.436
248
Merhaba,

Panik bozuklugum dolayısı ile ilaç kullanmaya başladım. Sosyal yaşantımı etkiliyordu; gerek fizyolojik, gerekse ruhen. Yaşadığım ataklar artık çevrem tarafından farkedildiğinden ilaca mecbur kaldım açıkçası.

Cipralex kullanıyorum, ama bir kaç ay içinde gebelik planımız var. Bir tanıdığımın doktoru hamileyken sadece cipralex içilir demişti. Bunu doktoruma sorduğumda, kullanmanı tercih etmeyiz diyorlar. Ya da erteleyin, diye. Ama bana kalırsa sıkıntı yok da eşim çok beklemez çocuk için.

Size sorum: bu ilacı içip hamileliğini yaşayan var mı. Çocuğa herhangi bir etkisi oldu mu? Yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Bu problemi tedavi etmek önceliğim, ama bu konuda kafamı çok kurcalıyor.

Yillardir antidepresan kullaniuorum konuyu takipteyim. Ilactan ilaca degisir diyorlR bir arkadasim hamileligi ogrendigi an birakti.mama duzenli olarak tam 6 yil kullandi.bebegi dunyalar guzeli ve saglikli cok sukur.ama ben kendim sansisz ve bahtsiz bedevi oldugum icin hala ne ilaci birakabildm ne cocuk yapabildm.

İlacın etkisini goruyor musunuz, ben de aynı ilacı kullanmıştım hıcbır degısıklık olmamıstı bende. Yaramamıştı yani bana
Ben sızın yerinizde olsam ıcmeyın diyen doktoru dinler riske girmezdim.

Panik bozukluk ve anksiyete dolayısı ile 3 yıl antidepresan kullanmış biri olarak söylüyorum , önceliğin tedavin olsun . Daha yeni ilaca başlamışsın, bünyenin hapa alışmasi zaten zaman alicak , üzerine bir de hamilelik gibi hormonları alt üst eden bir durum eklenecek , çok zorlanirsin . İlaç kullanılmaz değil kullanılır ama ne gerek var ! Hani korunuyorsundur , sürpriz gebelik olur tamam ,tedavini yarım bırakacak değilsin ama ilaç kullanırken de bile bile hamile kalmak , risk almak niye ? Aynı senin gibi hamilelik planladigim dönemde antidepresan a başlamıştım ve doktor en az 6 ay kullanacağımı , bebek planını ertelememi söylemişti , öyle de yaptım . 6 ayın üzerine bir 6 ay daha eklendi sonra . Bir senenin sonunda iyiydim ama ilacı birakmam 3 senenin sonunda oldu . Benim tercihimdi . Eşin de önce senin sağlığını onemsemeli ve beklemeli . Genelde insanlar psikolojik rahatsızlıklari çok ciddiye almıyorlar , fiziki bir sorunun olsaydı eminim sorun etmezdi beklemeyi . Ama bu panik bozukluk öyle birşey ki süründürüyor insanı, benim o dönemde oğlum 7 yaşındaydı ve kendi hastaligimla uğraşmaktan gözüm çocuk falan görmemişti bir süre , ne eşim , ne çocuğum ,ne evin durumu zerre umrumda değildi .korku ve panik dışında hiçbir duyguyu hissetmiyordum. Eşime ve çocuğuma sevgi duygusu da dahil !

Ben bu konuda kafayı yicektim.
İlacı bırakamıyordum ,eşimde çocuk istiyordu.
Yerli yabancı bütün yazıları okudum.
İlaçları araştırdım.
Cipram kullanıyordum selectra 100e geçtim.
İki ay kullandım ve korunmayı bıraktım.
Hemen hamile kaldım.
Öğrenir öğrenmez kestim.
Doktorum 3.aydan sonra zorlanırsam kullanabileceğimizi söyledi.
Şükür ilaçsız yaşayamayan ben 9ay hiç ihtiyaç hissetmedim.doğum yaptım logusa sendromu ile aniden tekrar başladı bende tekrar ilaca başladım.
Çocuğum çok sağlıklı Allaha şükür.

İlacın etkisini goruyor musunuz, ben de aynı ilacı kullanmıştım hıcbır degısıklık olmamıstı bende. Yaramamıştı yani bana
Ben sızın yerinizde olsam ıcmeyın diyen doktoru dinler riske girmezdim.

Daha önce kullanmış ve bırakmıştım, o dönemde baya etkili olmuştu.
Alışık olduğum bir ilaç olduğu için doktorum bunu uygun gördü.
Bünyeden bünyeye farklılık olabilir tabii, teşekkürler yorumunuz için.

Ben bu konuda kafayı yicektim.
İlacı bırakamıyordum ,eşimde çocuk istiyordu.
Yerli yabancı bütün yazıları okudum.
İlaçları araştırdım.
Cipram kullanıyordum selectra 100e geçtim.
İki ay kullandım ve korunmayı bıraktım.
Hemen hamile kaldım.
Öğrenir öğrenmez kestim.
Doktorum 3.aydan sonra zorlanırsam kullanabileceğimizi söyledi.
Şükür ilaçsız yaşayamayan ben 9ay hiç ihtiyaç hissetmedim.doğum yaptım logusa sendromu ile aniden tekrar başladı bende tekrar ilaca başladım.
Çocuğum çok sağlıklı Allaha şükür.

Yazınız bana umut oldu, çok teşekkürler güzel yorumunuz için. Sizin adınıza da çok sevindim. Bu dönemin geçici olduğu düşüncesi beni ayakta tutan, belki ben de hamile olduğumu öğrendiğim an çok daha iyi hissedeceğim ve gerek duymayacağım.

Ben tüp benek tedavisi ile gebeyim , tedavi sırasında başladık cipram a, altı buçuk aylığız , bana tüp bebek Dr um başlattı hatta ilaca
Doğumdan önce keseceğimizi söylüyor ama ben hiç kesmek istemiyorum
Ayrıca Dr uma da çok güvenirim
O başlattıysa sıkıntı yok demektir
Çok memnunum ilacı kullanıyor olmaktan

Ben tüp benek tedavisi ile gebeyim , tedavi sırasında başladık cipram a, altı buçuk aylığız , bana tüp bebek Dr um başlattı hatta ilaca
Doğumdan önce keseceğimizi söylüyor ama ben hiç kesmek istemiyorum
Ayrıca Dr uma da çok güvenirim
O başlattıysa sıkıntı yok demektir
Çok memnunum ilacı kullanıyor olmaktan

İlaç genel ruh durumuna iyi geliyorsa, yaşama tutunmamıza katkı sağlıyorsa tüm önyargıları kesip atmalı, kullanmalı her ne olursa olsun. Sağlık gibisi var mı.
Hem doktorunuz da onaylamış, ne güzel sevindim sizin adınıza.
Genel bir kanı var antidepresan çocuğa etkili olur diye ama insan muallakta kalıyor işte. Biliyor ki antidepresan ona iyi gelecek, ama çocuk isteğinden de vazgeçemiyor.
Hiçbir şeyin garantisi yok ne yazıkki, sanırım bir süre daha çözemeyeceğim bu soruyu kafamda.

Mevcut araştırma ve çalışmaların bir zararı yok demesi sizce yeterli mi?ki demiyor da zaten.Antidepresan grubu ilaçlar gebelikte alınmaması gereken türde ilaçlardır.10 yıl sonra çocuğunuzun başına ciddi bi hastalık gelse nerden bileceksiniz sebebinin bu ilaç olmadığını?tıbbın şu an bazı şeylerini net olarak ortaya koyamadığı illa zararlı veya zararsız diyebileceğimiz anlamına gelmiyor belki de şu anki mevcut verilerle açıklanamıyordur yalnızca.

Şu an vitamin haplarının güvenilirliği bile tartışılırken üstelik mecbur bile olmadığınız halde canınızdan kanınızdan olacak bir canlıyı riske atmayı düşünmeniz bence normal bir ruh halinde olmadığınızı gösteriyor.Üstelik panik atak çok ciddi bi hastalık.Bu haldeyken tedavinizi kesip çocuk sahibi olmayı düşünmeniz büyük cesaret.

Ben de uzun seneler cipralex kullandım hamileliğimi 1. Ayda öğrendim ve hiç içmedim o bir ayda da hep unutuyordum zaten içmeyi ramazan oruç derken neyse çok ağlak bir hamilelik geçirdim emzirme dönemi kısa sürdü zaten sonra tekrar başladım. Eğer uzun süredir kullanıyorsanız 6 ay ve üzeri azaltarak bıraktıktan sonra etkisi 1yıl falan gider diye düşünüyorum zaten ömürlük kullanılmıyor. Bir de geçen bir yerde okudum d vitamini eksikliği de depresyon vb.şeyleri tetikleyebiliyormuş d vit takviyesi zaten hamilelikte alacaksınız

Mevcut araştırma ve çalışmaların bir zararı yok demesi sizce yeterli mi?ki demiyor da zaten.Antidepresan grubu ilaçlar gebelikte alınmaması gereken türde ilaçlardır.10 yıl sonra çocuğunuzun başına ciddi bi hastalık gelse nerden bileceksiniz sebebinin bu ilaç olmadığını?tıbbın şu an bazı şeylerini net olarak ortaya koyamadığı illa zararlı veya zararsız diyebileceğimiz anlamına gelmiyor belki de şu anki mevcut verilerle açıklanamıyordur yalnızca.

Şu an vitamin haplarının güvenilirliği bile tartışılırken üstelik mecbur bile olmadığınız halde canınızdan kanınızdan olacak bir canlıyı riske atmayı düşünmeniz bence normal bir ruh halinde olmadığınızı gösteriyor.Üstelik panik atak çok ciddi bi hastalık.Bu haldeyken tedavinizi kesip çocuk sahibi olmayı düşünmeniz büyük cesaret.

Yeterli bilgi sahibi olmadığım için daha bilgili arkadaşlara danışmak amaçlı konu açtım zaten. Önceliğim elbetteki sağlığım. Bu tür ilaçlar beyindeki hormona etki ediyor farkındaym, ama tıp bu konuda ikiye bölünmüş durumda.

Tıbbın bile yanılma ihtimali var ve hala çözemediği olaylar varken bu konuda bilgi sahibi olmayan beni de 'anormal' yaptınız. Doğmamış çocuğumun sağlığını bu kadar düşünüyorum ki bu konuda araştırmalar yapıyorum. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.

Ben de uzun seneler cipralex kullandım hamileliğimi 1. Ayda öğrendim ve hiç içmedim o bir ayda da hep unutuyordum zaten içmeyi ramazan oruç derken neyse çok ağlak bir hamilelik geçirdim emzirme dönemi kısa sürdü zaten sonra tekrar başladım. Eğer uzun süredir kullanıyorsanız 6 ay ve üzeri azaltarak bıraktıktan sonra etkisi 1yıl falan gider diye düşünüyorum zaten ömürlük kullanılmıyor. Bir de geçen bir yerde okudum d vitamini eksikliği de depresyon vb.şeyleri tetikleyebiliyormuş d vit takviyesi zaten hamilelikte alacaksınız

Çok katkı sağlayan yorumunuz için teşekkür ederim.. yeni başladım 3 gün oldu, birkaç ay içinde plan var, doktorum gebeliği öğrendiğin an alternatif çözüm buluruz dedi. Ama tabii ki zan altında kalmamak için kullanmanı tavsiye etmeyiz diyorlar, sanırım hekimler bu konuda hemen hemen hemfikir.

Büyük ihtimalle kullanmayacağım.

Panik bozukluk için tahminen 6-9 ay ilaç kullanmanız gerekir. Psikiyatristler bile önce tedavi olup sonra hamilelik düşünmenizi söylerler. Acele etmeyin. Tedavi sürecinde kaygılarınız azalır, hamileyken daha rahat olursunuz. İlaç kullanırken bebeğe yazık olmasın

Back
X