- 1 Haziran 2018
- 5.337
- 16.436
- 248
- Konu Sahibi La vie en Rosee
-
İlacın etkisini goruyor musunuz, ben de aynı ilacı kullanmıştım hıcbır degısıklık olmamıstı bende. Yaramamıştı yani bana
Ben sızın yerinizde olsam ıcmeyın diyen doktoru dinler riske girmezdim.
Ben bu konuda kafayı yicektim.
İlacı bırakamıyordum ,eşimde çocuk istiyordu.
Yerli yabancı bütün yazıları okudum.
İlaçları araştırdım.
Cipram kullanıyordum selectra 100e geçtim.
İki ay kullandım ve korunmayı bıraktım.
Hemen hamile kaldım.
Öğrenir öğrenmez kestim.
Doktorum 3.aydan sonra zorlanırsam kullanabileceğimizi söyledi.
Şükür ilaçsız yaşayamayan ben 9ay hiç ihtiyaç hissetmedim.doğum yaptım logusa sendromu ile aniden tekrar başladı bende tekrar ilaca başladım.
Çocuğum çok sağlıklı Allaha şükür.
Ben tüp benek tedavisi ile gebeyim , tedavi sırasında başladık cipram a, altı buçuk aylığız , bana tüp bebek Dr um başlattı hatta ilaca
Doğumdan önce keseceğimizi söylüyor ama ben hiç kesmek istemiyorum
Ayrıca Dr uma da çok güvenirim
O başlattıysa sıkıntı yok demektir
Çok memnunum ilacı kullanıyor olmaktan
Mevcut araştırma ve çalışmaların bir zararı yok demesi sizce yeterli mi?ki demiyor da zaten.Antidepresan grubu ilaçlar gebelikte alınmaması gereken türde ilaçlardır.10 yıl sonra çocuğunuzun başına ciddi bi hastalık gelse nerden bileceksiniz sebebinin bu ilaç olmadığını?tıbbın şu an bazı şeylerini net olarak ortaya koyamadığı illa zararlı veya zararsız diyebileceğimiz anlamına gelmiyor belki de şu anki mevcut verilerle açıklanamıyordur yalnızca.
Şu an vitamin haplarının güvenilirliği bile tartışılırken üstelik mecbur bile olmadığınız halde canınızdan kanınızdan olacak bir canlıyı riske atmayı düşünmeniz bence normal bir ruh halinde olmadığınızı gösteriyor.Üstelik panik atak çok ciddi bi hastalık.Bu haldeyken tedavinizi kesip çocuk sahibi olmayı düşünmeniz büyük cesaret.
Ben de uzun seneler cipralex kullandım hamileliğimi 1. Ayda öğrendim ve hiç içmedim o bir ayda da hep unutuyordum zaten içmeyi ramazan oruç derken neyse çok ağlak bir hamilelik geçirdim emzirme dönemi kısa sürdü zaten sonra tekrar başladım. Eğer uzun süredir kullanıyorsanız 6 ay ve üzeri azaltarak bıraktıktan sonra etkisi 1yıl falan gider diye düşünüyorum zaten ömürlük kullanılmıyor. Bir de geçen bir yerde okudum d vitamini eksikliği de depresyon vb.şeyleri tetikleyebiliyormuş d vit takviyesi zaten hamilelikte alacaksınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?