Antidepresan ve hamilelik

earthsea

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
368
64
123
A.B.D.
Kizlar,

Ben panik atak problemim icin antidepresan kullaniyorum uzun zamandir. Hamile kalmayi planliyorum yakin zamanda. Psikiyatrima sordugumda hamilelikte antidepresan kullaniminin, kullanmamaya gore bebek icin daha iyi olacagini soyledi. Benim durumumda bebegin maruz kalacagi stres daha olumsuz etkileyebilirmis bebegi ilaca nazaran. Kadin dogumcuma sordugumda ise bana kullanmamami soyledi. Icinizde hamileleik doneminde antidepresan kullanip da olumsuz etkisini goren var mi?

merhaba bende yaklaşık üç yıldır panik atak hastasıyım.bir gece nefes alamadığım için acile gittik serum takıldı ve acilde dr. eşime panik atak geçirdiğimi söyledi.öleceğimi zannetmiştim.kabullenememiştim hala da kabullenemiyorum.bir buçuk yıl sonra gebeliğimde yine hortladı bu kötü hastalık.defalarca panik atak geçirdim.şans bulunduğum yerde malesef hast. bir saatlik uzaklıktaydı.o yol bana cehennem azabı gibi gelmişti.nitekim dua ede ede uyumuşum.uyandığımda hast. gelmiştik.kadın doğum dr. tavsiyesi ile bana passiflora adlı şurup yazıldı gebe olduğum için müdahale edilmedi.

hamdolsun ki o ilaca muhtaç olmadım hep kafamı dağıtmaya çalıştım.kendimi ağır ağır işe verdim.ama her sıkıştığımda o şurubu gözümün önüne koyup baktım.ama kullansam da çare değildi. ağlamaya başlıyordum neden bir buçuk yıl sonra başıma geldi hemde defalarca ve gebe iken.çok korkuyordum ya bebeklerimde benim nefessiz kalmamdan etkilenip beslenemezlerse zarar görürlerse diye hep kafamı yedi bitirdi.

2012 ikiz anneleri başlığında dahi sıkıntımı dile getirdim.çok zor günlerdi.ama hala ne dr. a gittim nede ilaç kullandım kafam da bitirmeye çalıştım ama olmuyor işte.ancak beni psikolog paklar :)

şimdi iyiyim hamdolsun bebeklerimle ilgileniyorum bu seferde boyun fıtıklarım azdı.bi dert bitiyor biri başlıyor. :)

eğer bebek istiyorsan geç kalma burada gebe olup depresan ilaçları kullanan üyeler vardı.hatta sabredip bebeğini kucağına alanlar.
inşallah hakkında herşeyin en hayırlısı olur ama zor bir hastalık :( illet birşey

Back