antıdepresan veya buna benzer ılac kullanan var mı aranızda??

Bende en çok uyku yapar söylentisinden çekinmiştim giderken..Ve dr. dan özellikle mümkünse uyku yapmayan ilaç yazarmısınız diye rica etmiştim..Çünkü o dönem gece bile deliksiz uyku uyuma lüksüm yoktu..Değil ki öyle günlerce uyuyabileyim....
İlk başladığım günlerde hafif sersemlik hissi ve ağız kuruluğu dışında çok sıkıntım olmamıştı gibi hatırımda kalmış ....
Ya zaten belkide dr. a gittiğinde ilaç kullanman gerekmediğine karar verecek...Bunları fazla düşünmeden kendini gerçekten kötü hissediyorsan git bir an önce...Ben dr. a gitmeye karar verdiğimde uyku bozuklukları, aşırı kilo kaybı, konsantrasyon bozukluğu gibi şikayetlerim vardı...
Umarım bir an önce sıkıntıların geçer...

terapı seanslarını psıkolog da gordun degılmı??ben de bu yuzden bekledım hep ama ıste gecmeyınce mecbur geıtme lazım kacısım yok dedım ama ıste korkuyorum genede alıskanlık yapar dıye:26:belkıde sen ılac daha etkılı yuksek dozlu ılaclardı...cunku herkese aynı seyıu yapmıyor bazı arkadaslar cok rahat bırakmıslar bunyeden de fark edıyor sanırım..

evet haftalık terapi gördüm. xanax kullandım ağır bir ilaç ve yanında ektra verdiği ilaçlarda vardı. Bazen düşünemediğimi his ediyordum ve öyle bişeyki 58 kiloydum ozmanlar üstünede 15 kilo aldım sen terabi olarak git ve baktınki testek lazım ozman ilaç önerisini değerlendir. bide her bünye aynı değil.

Son düzenleme:
Bu arada ben 42 yaşındayım :) Eşimde hep öyle derdi ve diye diye de en sonunda kendi işimi açtım..Ve 10 yıl kendi işimde çalıştım...Oğlum üniv. sınavına girecek ve ben sektör değiştirme niyetinde olduğum için Mart ta kapattım işyerimi..Ne zaman olacak biliyomusun...Sen kendine iyice güven duyduğun ve eşine de bunu hissettirdiğin zaman sorunlar çözülüyor...
Kullanman gerekip gerekmediğine ne sen ne bizler karar verebiliriz. Ben bunun için doğru adresin işinin uzmanı olan bir psikyatrist olduğunu düşünüyorum...Sadece şunu bil hayat saçma sapan şeyleri kafaya takamayacak kadar kısa...Tadını çıkarmanın çaresini bul bence...(Bundan kastım gez toz eğlen değil tabiki...)

gercekten ozur dılıyorum tatlım kelımesını kullandıgım ıcın:17:nedense benım yasıtlarımda bırı varmıs gıbı hıssettım..yanlıs yapmısım umarım kızdırmamısımdır sızı:1:kendım de oyle dıyorum hayat deymez boyle sıkıntı cekmeye dıye cunku cok daha zorunu gordum:5:Allah beterınden korusun dıyorum..ben yıllar once bırını kaybettım ve o zman dedım kı kendıme artık hıc kendımı bos yere uzmıcem kafaya takmıcam bunların yanında bu sorunlar hıcmiş diye ama gelin gorun kı kısa bı zman sonra hayatın akısına tekrar kapıldım gene uzuldum gene kızdım...çok bekeldım sorunlar cozulsun dıye ama daha da beter oluyo ben bekletıkce..esımde bu mantık bu karakter varken cooooook beklemem lazım galıba...Allah tan bır bebgım varda o bana cok buyuk bır terapı gıbı gelıyo bazen

aman ne biliyim asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik misali...´bence iyi bir doktora gorun...ilaclarin kesinlikle faydasi oluyor bunu soyleyebilirim...tabiiki sifa Allah dan ama sebeplere sarilmak da lazim...zaten biz kadinlarda kullanmayan bence cok azdir...adet gerginliklerimiz oluyor..esimizle cocugumuzla problemler yasiyoruz bazan arkadar kendi ailen kayinvalde su bu...yani bazan hepsi birikiyor ve zayif kaliyoruz kendimizi gucsuz hissediyoruz bu durumlarda yardim almamak akilisi olmasa gerek...iste herseyin ust uste bindigi bu donemlerde kendimizi zayif kirilgan surekli aglamakli surekli huzunlu bulabiliyoruz bunlarin hepsi gecmiyor ve iki haftadan sonra hala devam ediyorsa bunun saglikli olmadigini anlamak zor olmasa gerek...bende cok cabalamistim bunun hastalik oldugunu bilmiyordum...gitti geldi gitti ngeldi derken kendimi doktorda bulmustum artik cocuklarima evime bakamiyordum icimden hicbirsey yapmak gelmiyordu sagolsun esim beni turkiyeye goturdu burdakiler anlamamisti iyi bir psikiyatristle bu isi cvölzduk ilaclar cok faydali kilo aldim...a,ma ben zayifken huzurum yoktu neye yarar...yardimci ilaclar maneviyatimizizi kuvvetlendirmemiz lazim hobilerde cok iyi geliyor insana....

Bende en çok uyku yapar söylentisinden çekinmiştim giderken..Ve dr. dan özellikle mümkünse uyku yapmayan ilaç yazarmısınız diye rica etmiştim..Çünkü o dönem gece bile deliksiz uyku uyuma lüksüm yoktu..Değil ki öyle günlerce uyuyabileyim....
İlk başladığım günlerde hafif sersemlik hissi ve ağız kuruluğu dışında çok sıkıntım olmamıştı gibi hatırımda kalmış ....
Ya zaten belkide dr. a gittiğinde ilaç kullanman gerekmediğine karar verecek...Bunları fazla düşünmeden kendini gerçekten kötü hissediyorsan git bir an önce...Ben dr. a gitmeye karar verdiğimde uyku bozuklukları, aşırı kilo kaybı, konsantrasyon bozukluğu gibi şikayetlerim vardı...
Umarım bir an önce sıkıntıların geçer...

inşallah bır an evvel gecer soyledıgın gıbı galıba gıtmem en dogrusu bakayım ne dıyecek..ozellıkle konsantrasyon olamıyorum bende...

gercekten ozur dılıyorum tatlım kelımesını kullandıgım ıcın:17:nedense benım yasıtlarımda bırı varmıs gıbı hıssettım..yanlıs yapmısım umarım kızdırmamısımdır sızı:1:kendım de oyle dıyorum hayat deymez boyle sıkıntı cekmeye dıye cunku cok daha zorunu gordum:5:Allah beterınden korusun dıyorum..ben yıllar once bırını kaybettım ve o zman dedım kı kendıme artık hıc kendımı bos yere uzmıcem kafaya takmıcam bunların yanında bu sorunlar hıcmiş diye ama gelin gorun kı kısa bı zman sonra hayatın akısına tekrar kapıldım gene uzuldum gene kızdım...çok bekeldım sorunlar cozulsun dıye ama daha da beter oluyo ben bekletıkce..esımde bu mantık bu karakter varken cooooook beklemem lazım galıba...Allah tan bır bebgım varda o bana cok buyuk bır terapı gıbı gelıyo bazen

Canım ben hitap şeklin için söylemedim yaşımı :) Benim için hiç sorun değil...Hoşuma bile gider..:) Yaşımı vurguladım çünkü hayat tecrübem azda olsa senden fazladır beni dinle demek istedim :) (İyisiyle kötüsüyle...)
Allah sana en büyük hediyeyi vermiş..Sağlıklı bir çocuğun var...Ve onun için çok güçlü olman gerekiyor...Bununla ilgili yardım alman gerekiyorsa al...Ama kafaya hiç bir şeyi takıp kendini üzme enerjini boşa harcama...Canın ne zaman sıkılsa al bebeğini öp kokla :) Bebeğinin keyfini çıkar...:)

İyi bir doktora gitmelisiniz.
Çünkü hemen hemen hepsi zaten bir iki sözünüzden sonra yazıyorlar o ilaçları.
Yaşadığımız her sıkıntılarda ilaçlara sarılmak hiç doğru değil. Yan etkileri elbette var.
Herşeyden öte sizi uyuşturuyor. Tamamen tepkisiz kalıyorsunuz.
Bir süre sonra siz siz olmaktan çıkıyor. İlaçları bırakmak ise çok çok zor.
Hayaller bile görmeye başlıyorsun. Doktor kontrolunde bile bırakmak zor.

Eğer geçici durumlarsa almayın o ilacı. Bir terapiste bile gitseniz rahatlarsınız ilaçsız.
Yok ben gerçekten hastayım, tedavi görmem lazım diyorsanız gidin.

konuyu dogru yere mı actım bılmıyorum ama daha yenı konu actım esım ve annesıyle olan problemlerden dolayı ve bugun anlatırken bıle ellerımın uyustugunu tıtredıgımı farkettım...cok sınırlerım bozuk duzelırım dıye bekledım ama sanırım bır yardım almadan duzelmez..hayatımı degıstıremıyorum bagr kendımı ıyı hıssetmem ıcın bır seyler yapım

her ne kullanıyorsan cok fazla kullanma derım,bagımlılık yapabılıyor her defasındada dozunu artırman gerekıyor cunku ılk gunlerdekı gibi etkısını zamanla göremıyorsun bence madem problemlerın var ılactan zıyade bir uzmanla konusarak rahatlayabılırsın

zaten doktora gıtmeyı dusunuyorum ama ıste aaranızda kullanan var mı dıye merak ettım yan etkıler veya ıse yarıyolar mı falan fıye...eskıden sınırlenmedıgım seylere artık sabır gosteremıyorum tahamulum kalmadı sankı ama yasadıklarım agır gelıyo sanırım...:5:

Canım sadece birkaç gün kullandım...
Yan etkisi uyku...
İlacı aldıktan yarım saat bir saat sonra hemen uyuyordum...
Zaten hiçbirşey hissetmiyorsun, duygularını köreltiyor...
Ne bileyim gülemiyorsun, ağlayamıyorsun, sakinleştirici gibi...

Kullanmadan önce mutlaka dr'a git, en uygun olanı o verir...

ben 1 ay kullandım xanax
panik atak olmuşum üzerinize afiyet:)
bir ay boyunca çok iyiydim
başta biraz uyku yapıyo ama öyle baygın gibi değil
tatlı bir uyku
ama sonra baktım ki markete gidcem çarpıntı başlıyo hoop ilacı içiyorum
misafir gelicek hoop ilaç
yani bağladıkça bağladı kafamı..
azaltarak bıraktım bir ay sonrası ki zaten en fazla 3 ay içilebiliyo bu..
şimdi iyiyim
dr. b 12 verdi sinirleri güçlendriyomuş
sende bir baktır tahille
belki vücudunda azsa oda sinir yapıyo
psikiatriste git o zaten durumunun hafif veya ağır olduğunu anlar

Back
X