• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antisperm antikor

Kubrayvaz

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2014
146
27
18
37
Bülent bey merhaba

Ben kübra ayvaz

2,5 yıllık evliyim 1,5 yıldır çocuk istiyoruz hala hamile kalamadım

Haşimato hastasıyım. Endokrin doktorum antikorların spermleri öldürdüğünü söyledi. Böyle bir durumun bendede olabileceğini kadın doğum doktorunun bakması gerektiğini söyledi.

Gittiğim bir tüp bebek merkezindeki doktor. Böyle birşey yok. Öyle bir teori ortaya atıldı ama gerçekliği tespit edilemedi dedi. Bakmaya bile gerek görmedi

Amh istediğimde gerek yok yumurtalıkların sağlıklı dedi.

30 eylülde histeroskopi amaliyatı oldum. Rahim duvarı temizlendi ve miyom alındı
Şimdi doktor aşılamaya geçmek istiyo

T3 4,65
T4 16,47
Tsh 0,208
Prolaktin 26,45
Fsh 7,52
E2 32,81

İyi günler
Sizden cevap bekliyorum

Antikorlar spermleri öldürür mü? Bu doğru mu hocam ?

Aşılama yada tüp bebeğe geçmeli miyim artık?

2 ay klomen ve chorıomon çatlatma iğnesi ve ilişki takvimi uyguladık olmadı

Ardından histeroskopi oldum. Ameliyattan sonra 2 kez adet oldum.

Ayrıca biopsi sonucum

Makroskopik bulgular
Topluca 1,4 x 1 x 0,5 cm ölçüleride kanamalı düzensiz konturlu rezeksiyon materyalidir.

Mikroskopik bulgular
Kesitlerin incelenmesinde kalın duvarlı vaskuler yapılar içeren fibrotik endometrial stromada pseudostratifiye epitel ile döşeli geniş çaplı düzensiz şekilli bazıları kistik bazıları hiperplastik glandlar görükmektedir.

Tanı
Uterus endometrium
Histereskopik rezeksiyon
Endometrial polip

Not bu materyalde malignite ve hiperplazi izlenmedi.

Ayrıca biopsi sonucum

Makroskopik bulgular
Topluca 1,4 x 1 x 0,5 cm ölçüleride kanamalı düzensiz konturlu rezeksiyon materyalidir.

Mikroskopik bulgular
Kesitlerin incelenmesinde kalın duvarlı vaskuler yapılar içeren fibrotik endometrial stromada pseudostratifiye epitel ile döşeli geniş çaplı düzensiz şekilli bazıları kistik bazıları hiperplastik glandlar görükmektedir.

Tanı
Uterus endometrium
Histereskopik rezeksiyon
Endometrial polip

Not bu materyalde malignite ve hiperplazi izlenmedi.
Merhabalar :
Gebe kalmak ıcın bayan yaşı cok oldukca onemlıdır. Düzenlı adet görmek yumurtlama varlıgına ısaret edet . Düzensız adet gorme durumunda yumurtlama bozuklugunu düsündürür. Gebelık ıcın 2. onemlı faktor tüplerınızın durumudur. Gecırılmıs amelyat veya enfeksıyonlara baglı tüplerın saglıklı yapısı bozulabılır Bunu gosteren en iyi tetkık ıse rahım tup fılmı cekmektır. 3. onemlı parametre sperm durumudur. Eşinizin sperm sayı ve hareketının normal olup olmadıgıdır.Gebelıkte ve gebelıge hazırlık donemınde tıroıd fonksıyon testlerınızın ( serbest t3 , serbest t4 , tsh ) normal olması olumlu bır durum.Bu bılgıler ışıgında bayan yası , yumurtalık rezerv durumu , sperm ve tuplerın durumuna gore yumurtlatma - aşılama ? tüp bebek ? karar verılecektır.
Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
Back
X