Aöl hk. Bölüm seçme yardım

kathie

^^
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
319
22
118
Merhaba kızlar. Bu sene kaydolacağım açığa, 2. sınıftan başlayacağım. Dersler hakkında pek bilgim yok ve sınıf tekrarı da yapmak istemiyorum, o yüzden yabancı dil bölümünü seçmeyi düşünüyorum.
Yabancı dilim iyi ve merakım da var. O konuda sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak dediğim gibi, bu konuda bilgi sahibi değilim. Dersleri nasıl seçmeli? Kredileri nasıl toplamalı? Nasıl çalışmalı? Okuyan var mı aranızda? Diğer dersler bana zorluk çıkartır mı?

Üniversitede aslında yabancı dilden girmeyi düşünmüyorum ama amacım şu anlık liseyi sınıf tekrarı yapmadan geçebilmek olduğu için böyle bir şeyi düşünüyorum. Eğer bir bilginiz varsa ve paylaşırsanız, çok sevinirim.

2014 yılında açık öğretim lisesin de alan seçimi kalkıyor.
Yani yabancı dil , sosyal bilimler , genel kültür vs. alanı yok.
Tüm öğrenciler "Alansız" olarak devam edecek.
Sınıf tekrarı gibi bir durum da yok çünkü sistem sadece kredili.
Yani misal 2 yıl okudun okuldan 30 kredin var bunu 192 ye tamamladığında mezun oluyorsun.
Sınavla 3 ayda bir ve her sınavda en fazla 30 kredilik ders seçebilirsin.
Kayıt yaptırıp ders seçtiğinde zaten kitaplarını ücretsiz alıyorsun ve çalışıyorun.
Ben açık liseye kayıt olduğum da okul kredim 72 di. Ve ben lise son terktim.
O yüzden okul kredin en fazla 30 civarı olur.
Bunun üzerinde 160 kredi daha almalısın.
Yılda 3 sınav oluyor ortalama 2 sene de mezun olursun.
En açık anlatım için de internet sitesini incele iş takvimi de orada.açık liseye kayıt yaptıracaksan eğer son gün yarın.

2014 yılında açık öğretim lisesin de alan seçimi kalkıyor.
Yani yabancı dil , sosyal bilimler , genel kültür vs. alanı yok.
Tüm öğrenciler "Alansız" olarak devam edecek.
Sınıf tekrarı gibi bir durum da yok çünkü sistem sadece kredili.
Yani misal 2 yıl okudun okuldan 30 kredin var bunu 192 ye tamamladığında mezun oluyorsun.
Sınavla 3 ayda bir ve her sınavda en fazla 30 kredilik ders seçebilirsin.
Kayıt yaptırıp ders seçtiğinde zaten kitaplarını ücretsiz alıyorsun ve çalışıyorun.
Ben açık liseye kayıt olduğum da okul kredim 72 di. Ve ben lise son terktim.
O yüzden okul kredin en fazla 30 civarı olur.
Bunun üzerinde 160 kredi daha almalısın.
Yılda 3 sınav oluyor ortalama 2 sene de mezun olursun.
En açık anlatım için de internet sitesini incele iş takvimi de orada.açık liseye kayıt yaptıracaksan eğer son gün yarın.

Yeni görüyorum, teşekkür ederim bilgi için. Kaydımı yaptıralı 1-1.5 ay oldu fakat hala aktif olamadım. Kitaplar değişmiş falan filan. 11 Ekim diyorlar. Bekliyorum öylece. Nasıl bir iş bu anlamadım doğrusu.

Yeni görüyorum, teşekkür ederim bilgi için. Kaydımı yaptıralı 1-1.5 ay oldu fakat hala aktif olamadım. Kitaplar değişmiş falan filan. 11 Ekim diyorlar. Bekliyorum öylece. Nasıl bir iş bu anlamadım doğrusu.

Bir yanlışlık vardı o işte bende kayıt yeniledim son kez ders seçimi yapıp kitapları aldım bile.Zaten sınav aralıkta.
Kayıt yapılınca aynı gün aktif oluyor öğrenim durumu.
Bence bir halk eğitime gidip danışmalısın ya da 147 yi arayabilirsin.

Bir yanlışlık vardı o işte bende kayıt yeniledim son kez ders seçimi yapıp kitapları aldım bile.Zaten sınav aralıkta.

Arıyorum açan yok. Açan da papağan gibi aynı şeyleri söyleyip duruyor. En iyisi gidip öğrenmek. :105:

kızlar yeni konu açmadan buradan yazmak istedim ablam açıklisede okuyor fakat 1-2 yıldır sınavlara giremiyor ikamet ettiğimiz adrese çok uzak yerlere sınav yerini çıkartıyorlar bu konuda ne yapabiliriz yakınımızda birsürü okul var hiç gidilmedik yere çıkarıyolar sınav yerini konu hakkında yardımlarınızı bekliyoruz ..

Meslek lisesinde mi okumuştunuz? Benim arkadaşım meslek lisesi terk. Aslında son sene devamsızlıktan okulla ilişiği kesiliyor. Bunun için ne yapılabilir bir bilginiz var mı? Yani mesleki açık öğretim lisesine mi gitmesi lazım yoksa normalde olabiliryor mu? Kusura bakma çok soru sordum çünkü bulamıyorum bir yerde :(

Meslek lisesinde mi okumuştunuz? Benim arkadaşım meslek lisesi terk. Aslında son sene devamsızlıktan okulla ilişiği kesiliyor. Bunun için ne yapılabilir bir bilginiz var mı? Yani mesleki açık öğretim lisesine mi gitmesi lazım yoksa normalde olabiliryor mu? Kusura bakma çok soru sordum çünkü bulamıyorum bir yerde :(

Ben anadolu meslek lisesi son senemde devamsızlıktan kaldım.
Açık liseye normalden kayıt oldum. İsterse Mesleki açık liseyede kaydolabilir.
Tasdikname ile birlikte bir halk eğitim merkezine gitsin yeni kayıt için.
Ama bu işlemi şuan yapamaz çünkü sezon bitti.

http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=178

Bu sayfadan tarihleri takip edebilir. Yeni kayıt tarihleri eylülde yayınlanacak.

Yeni kayıtlar 1- 26 eylül arası olacakmış.
Diğer sorularına da bu siteden ulaşabilirsin.
Yeni kayıt için gerekli evraklar bölümüne bakarsın.

Back
X