apartman toplantisi :(

fb341

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
643
İstanbul
arkadaslar basliktan da anlasildigi gibi apartmanimiz yeni ve 12 dairelik apartmanda 6-7 daire dolu henuz esimdeapartman yoneticisi secildi... erkekler disarida bir yerde toplanip yakit parasina aidata filan karar verdiler ama tabiki eskik kararlar var diyelim apartmanda temizlik gunu olacak mi(hali kilim silkeleme ya da sofra bezi) ya da olmayacak mi bu gibi apartman genel kurallarinin da belirlenmesi lazim daha ince detaylar...
demem o ki bunlari da daha iyi kadinlarin konusup halletmesi gerekiyor bunun icinde aksam esli bi toplanti yapilacak ve bu da benim evimde olacak bunda anormal bir durum varmi?
Sizlerde apartman toplantisi nerede yapiliyor mesela komsunun biri bos dairelerden birinde yapilabilirdi evine mi alacan milleti ben olsam istemem dedi icim bulandi cok mu gereksiz bisey yapiyoruz... hem komsular birbirimizi taniyip kaynasmis oluruz hemde bir bardak cayimiz icilir sonucta herkes ev sahibi aile gibi olucaz dedim ama tabi cok da kafama takildi aksam benim evimde toplanilmasi cok mu abuk bisey lutfen fikirlerinizi paylasin :(

siz olsaniz bos dairede mi toplanalim diye insanlara bilgi verirdiniz yoksa ilk ve belki de bir kerelige mahsus kurallari belirlemek icin evinizi mi acardiniz?
komsunun o lafi beni gerdi takilip kaldim sabah beri

o lafı diyenin komşuluk nedir bilmedigi apacık ortada.
rahat olun bence... aranızdaki komşuluk pekişcek işte. daha ne.
tesekkur ederim cvpladigin icin kadinlarin da toplantiya dahil edilmesi mantikli degil mi erkekler daha yuzeysel parasal mevzularda konusuyor cunku.. yonetici de biz olunca ileri de gorevi yapamiyor diyecekler kurallarin koyulmasi icin bu sart oyle degil mi

Hayır bence çok normal dediğin gibi tanışıp kaynaşmış olursunuz size onu diyen insan biraz toplumdan uzak samimiyetsiz bir insandır içinden böyle geçtiyse böyle yap hemde misafirperverliğini göstermiş olursun

Yatıya gelmiyorlar ya, en fazla bir iki saat oturup gidecekler. :) Abartılacak bir durum yok, ilk toplantı için de gayet makul bir çözüm.
Sonraki toplantıları dediğiniz gibi boş dairelerde, o da olmadı evinize yakın bir kafede, çay bahçesinde filan yaparsınız.

Hayır bence çok normal dediğin gibi tanışıp kaynaşmış olursunuz size onu diyen insan biraz toplumdan uzak samimiyetsiz bir insandır içinden böyle geçtiyse böyle yap hemde misafirperverliğini göstermiş olursun
evet toplumdan uzak ve temizlik hastasi asiri derecede hemde. kimse gelsin gitsin istemiyor evine.. komsuluk da kurmak istemiyomus fazla..

Bir defalik evine gelsinler bakalim,kibarliktir bu yani ayni catinin altinda,ayni kapidan girip ciktiginiz insanlari evine davet etmende kotu birsey yok. Ortama gore ikinci toplantinin nerde olacagina karar verirsiniz.
Toplanti yeri icin ayri bir onerim olacak.apartmanlara artik siginak seklinde buyuk salonlar yapiyorlar.(fazlaliklarin kondugu yerden bahsetmiyorum) bu siginaga masa sandalye atilip toplantilar orda yapilabilir.benim bulundugum yerde boyledir.toplanti saati herkes orda olur,guzel bir dusunce bence.apartmanda varsa boyle bir yer degerlendirin.

niye içiniz bulandıki
anormal bişey yok bence

tesekkur ederim cvpladigin icin kadinlarin da toplantiya dahil edilmesi mantikli degil mi erkekler daha yuzeysel parasal mevzularda konusuyor cunku.. yonetici de biz olunca ileri de gorevi yapamiyor diyecekler kurallarin koyulmasi icin bu sart oyle degil mi
erkekleri ilgilendirmedigi zaten ilk toplantıda görülmüşki.
kadınalrında olamsı cok cok iyi.
Kurallar şartlar olmalı. Herkes ona uymak zorunda cünkü.

Yatıya gelmiyorlar ya, en fazla bir iki saat oturup gidecekler. :) Abartılacak bir durum yok, ilk toplantı için de gayet makul bir çözüm.
Sonraki toplantıları dediğiniz gibi boş dairelerde, o da olmadı evinize yakın bir kafede, çay bahçesinde filan yaparsınız.
cay ve yanina bir iki ikramlik cikaricam napiyim.. ama tobe ilk olsun bir daha ev isi olmasin bugubden beri huzursuzum.. bundsn sonraki durumlarda alt katlara duyurular yazilar yazilir oyle haberlesilir .:)

arkadaslar basliktan da anlasildigi gibi apartmanimiz yeni ve 12 dairelik apartmanda 6-7 daire dolu henuz esimdeapartman yoneticisi secildi... erkekler disarida bir yerde toplanip yakit parasina aidata filan karar verdiler ama tabiki eskik kararlar var diyelim apartmanda temizlik gunu olacak mi(hali kilim silkeleme ya da sofra bezi) ya da olmayacak mi bu gibi apartman genel kurallarinin da belirlenmesi lazim daha ince detaylar...
demem o ki bunlari da daha iyi kadinlarin konusup halletmesi gerekiyor bunun icinde aksam esli bi toplanti yapilacak ve bu da benim evimde olacak bunda anormal bir durum varmi?
Sizlerde apartman toplantisi nerede yapiliyor mesela komsunun biri bos dairelerden birinde yapilabilirdi evine mi alacan milleti ben olsam istemem dedi icim bulandi cok mu gereksiz bisey yapiyoruz... hem komsular birbirimizi taniyip kaynasmis oluruz hemde bir bardak cayimiz icilir sonucta herkes ev sahibi aile gibi olucaz dedim ama tabi cok da kafama takildi aksam benim evimde toplanilmasi cok mu abuk bisey lutfen fikirlerinizi paylasin :KK43:

Bence çok güzel düşünmüşsünüz. Size diğer fikri söyleyende bir problem var. Ben olsam rahatsız olmazdım. Dediğim gibi komşuluk lazım hepimize. Siz hiç kafanıza takmayın en doğru şeyi yapmışsınız.

her toplantı için evinizi açmanıza gerek yok ama ilk toplantı tanışıp kaynaşma açısından evinizde yapılabilir.
içinizi bulandırmayın.
sonra boş daire varsa orda yapılabilir veya belki herkes sırayla evini açmak isteyebilir, birbirinizi severseniz :)

Gayet normal bir durum. Benim ailemin olduğu apartmanda da hep yöneticinin evinde toplanırlar. Hemen hemen 10 yıldır oturuyorlar o binada. Son 2 yıldır alt katta sığınak vardı, orayı düzenlediler, orada toplanıyorlar ama erkekler toplanınca kadınlarda birinin evinde bir araya gelip otururlar, sohbet ederler.

Size bunu diyen kişi sorunluymuş, boşverin.

Çok normal bişey bu yönetici sizseniz toplantılar yöneticinin evinde gerçekleşir genelde. Hem yeni taşınmışsınız komşularla tanışma kaynaşmak için çok iyi olur. O komşuya gelince biraz boş konuşmuş bence. Hiç takılmayın gayet normal anormal bi durum yok ortada. YAtıya da kalmayacaklar ya bi çay içecekler.

o toplantılara katılım hep az olur herkes hep yerinde şikayet eder.söylenir.baştan herkes anlaştı denir. sonra kimse kimseye uymaz.millet çözüm sunacağına problemi devam ettirirler kim dişliyse yönetici olmasa bile onun kuralları geçer.

neyse herkese tesekkurler icime su serptiniz arkadaslar daha iyiyim simdi bi kerelik olsun bitsin de gerisine bakariz... ama sunu anladim ki apartman isi cok zor herkes farkli farkli insancil olani var olmayani var.. herkes kapisini kapatip kimseyle muhatap olmama derdinde...

Sizlerde apartman toplantisi nerede yapiliyor mesela komsunun biri bos dairelerden birinde yapilabilirdi evine mi alacan milleti ben olsam istemem dedi icim bulandi cok mu gereksiz bisey yapiyoruz... hem komsular birbirimizi taniyip kaynasmis oluruz hemde bir bardak cayimiz icilir sonucta herkes ev sahibi aile gibi olucaz dedim ama tabi cok da kafama takildi aksam benim evimde toplanilmasi cok mu abuk bisey lutfen fikirlerinizi paylasin :KK43:
Bence gereksiz bir durum yok. Komşu komşunun gerçekten külüne muhtaç olabilir. Hiç beklemediğin bir anda kapısını çalmak zorunda kalabilirsin. Yüz aşinalığınız olsun birbirinize.

Hem herkes o kişi gibi düşünürse apartmanda kim yaşıyor o bile bilinmez, böyle olması daha mı güzel?

Kendini ve evini kullandırmadan ağılayabilirsin. Yani bir kere alırsın zaten ilişkiler gelişirse onlar da seni davet eder. Eğer devamı gelmezse siz de kapı önünde falan toplanırsınız. Ne konuşacaksınız sanki 10-15 dk lık iş.

Bir defalik evine gelsinler bakalim,kibarliktir bu yani ayni catinin altinda,ayni kapidan girip ciktiginiz insanlari evine davet etmende kotu birsey yok. Ortama gore ikinci toplantinin nerde olacagina karar verirsiniz.
Toplanti yeri icin ayri bir onerim olacak.apartmanlara artik siginak seklinde buyuk salonlar yapiyorlar.(fazlaliklarin kondugu yerden bahsetmiyorum) bu siginaga masa sandalye atilip toplantilar orda yapilabilir.benim bulundugum yerde boyledir.toplanti saati herkes orda olur,guzel bir dusunce bence.apartmanda varsa boyle bir yer degerlendirin.
aslinda olabilir boyle bir yer evet onu da ayarlariz bir dahakine... toplanti saati herkes ordadir diyorsunuz ya peki genelde erkeler mi olur esleriyle mi gelirler?