Apartmanımızda ayakkabı çalan apartman sakinine bir çözüm !!

istanbul3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
264
0
96
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

ben evleneli 4 ay oluyor,evime taşındım taşınalı bina olarak çok büyük bir sorunumuz var.10 daireli bir apartmanda oturuyorum.ve çok yakın olmasada herkesi tanıyorum,bılıyorum.sorun şuki,hangı daire ayakkabılarını dışarıda bıraksa anında çalınıyor,dısarıdan bırı degıl bunu yapan bu kesın.bu yaklasık 2 senedır böyleymış apartmanda,ben gelelı 4 ay oldu hala devam edıyor,artık cok sınır bozuyor,annemın,benım,yenı evıme gelen ılk mısafırın,ust komsunun,alt komsunun derken uzuyor gıdıyor,tabı alan begendıklerını alıyor,bırde ayagına uyanları yanı 38-38 no ayakkabı gıdıyor bırde cocuk ayakkabısı alıyor,bu bırtek ayakkabı degıl tabı ama genelı öyle.cunku üst komsumun bınanın ortak catı alanındakı yerınde duran camasırlarını yanı corap,badı vs tarzı,dondurucu ıcersındekı yıcekler,bınanın temızlık malzemelerı felan.yanı bunu yapan bına ıcınden bırı.bız bırkac komsu bıkısıden suphelnıyoruz daha dogrusu emınız ama ıspat edemıyoruz.daha dogrusu ben bu konuyu acıga cıkarmak ıstıyorum.cok sıkıldım ve sınırımı bozuyor cunku.sizce ne yapabılırım,tavsıyelerınız nedır,nasıl bu konuyu ıspat edıp,acıga cıkarabılırım,bıgun denıyım dedım bıkac ayakkabı koyayım guzellerınden ve kapıda pusuda beklıyım,elbet yakalarım,hemen almaya yeltendıgı anda kapıyı acıp ıspat etmıs olurum dıye dusunuyorum,bubenım fıkrım,pekı sızın gercekten cozum getırıcı fıkırlerınız nedır.

Kapıya kamera koymak geldi aklıma :)

Veya ayakkabıya bir alarma takılabilir.Harekete duyarlı alarmlar var sanıyorum.

bende senin düşündüğün şeyi yapmanı söyleyecektim...
aklıma o geldi bu durumda...
sadece ayakkabıları değil kapalı yerlerdeki şeyleride alabildiğine göre belliki dışarıdan biri değil...
nasıl emin oldunuz peki o kişiden...

Kapıya kamera koymak geldi aklıma :)

Veya ayakkabıya bir alarma takılabilir.Harekete duyarlı alarmlar var sanıyorum.

kamera olayını görünce zaten sanmıyorum cesaret etsınler,ben ıs basında yakalamaya and ettım :)

ayakkabıya alarm olayınıda ılk kez duydum,ıyı fıkır gercekten dusunebılırım,tesekur ederım ;)

İçeri alın ayakkabılarınızı, hep oluyorsa misafir ayakkabısız kalmasın bari..

Apartman yönetimi çare bulmalı, 2 senedir ayakkabı mı çalınırmış.. :63:

Ayakkabıyı kapı önüne koyma fikri çok iyi ama kimsenin haberi olmasın bu durumdan neme lazım belki de ummadığınız kişiler çıkar

bende senin düşündüğün şeyi yapmanı söyleyecektim...
aklıma o geldi bu durumda...
sadece ayakkabıları değil kapalı yerlerdeki şeyleride alabildiğine göre belliki dışarıdan biri değil...
nasıl emin oldunuz peki o kişiden...

bu bahsettıgım kısı en ust katımdakı kişi,evde yaklasık 6 kısı yasıyorlar,eltısı kaynısı vs.herneyse.bınaya karsı zaten soguk ınsanlar,verılen selamı almayan tıpler,gecen alt komsumun bebek mevludu vardı,ben ve dıger ust komsumuz mevluddeydık,benım karsı daıremdekı ve bebek mevludu yapan komsumun karsısındakı daıredekıler ıse ısteydı.en altta da merdıvencımız vs var o da zaten her seferınde ayakkabı ıcın yukarı cıkacak vs degıl.bız oradayken ıste kurana gelen bıkackısının ayakkabıları alınmıstı.o esnada bırtek kurana gelmeyen ust komsumuz apartmandaydı,o zaman zaten kesın teshıs ettık,fakat bırde ıspat gerekıyor ıste.

kamera olayını görünce zaten sanmıyorum cesaret etsınler,ben ıs basında yakalamaya and ettım :)

ayakkabıya alarm olayınıda ılk kez duydum,ıyı fıkır gercekten dusunebılırım,tesekur ederım ;)

Çin işi pilli küçük alarmlar var.Öyle fazla detaylı şeyler değil ama en azından ötüyor:)

Veya hiç olmadı, ince iple (misinayla filan),ayakkabıya teneke veya kavanoz bağlayabilirsin.Alınca ses yapar.

Çalınan şey ayakkabı. İç çamaşırı falan değil ki görmüyo musunuz hiç şüphelendiğiniz kişide ayakkabıyı?
Ticarete falan döküp satıyo mu yoksa çalan garip geldi..
Ayakkabılara şeffaf ipler var ya misina gibi onlardan bağlayıp ucuna çan gibi bişiy takın gizleyin saksının arkasına falan yakalayın..
Ya da ne bileyim gizli kamera koyun sadece sizin kapının önüne söylemeyin kimseye koyun ayakkabıları da çalınınca açar bakarsınız kim diye..

tatlım kamerayı dışarı koyman gerekmiyor
İçerden kapı gözüne yerleştir
En güzel ayakkabıları koy
Ama kimsenin haberi olmasın böyle bir şeyden ummadığın bir insan çıkabilir
Öbür türlü sen yakaladım desende elinde delil olmayacağı için seni yalancı bile çıkarabilir
En iyisi kamera normal yada gizli
Kolay gelsin:ssz:

İçeri alın ayakkabılarınızı, hep oluyorsa misafir ayakkabısız kalmasın bari..

Apartman yönetimi çare bulmalı, 2 senedir ayakkabı mı çalınırmış.. :63:

ben kendı kapımın önünde zaten asla ayakkabı bırakmıyorum,bu calınanlar,ısten gelıyorum mesela elımde posetlerım vs var bırakayım edeyım derken baktım yarım saat gecmıs sonra aklıma gelıyor bı cıkıyorum yok gıtmıs ayakkabı,yanı pusuda mı yatıyolar ne anlamıyorum.gecen yıne öyle mısafırım vardı hosgeldın,ettın bılmem ne derken yıne yarım saat gectı,sonra bı baktım,bır mısafırımın ayakkabısı yıne yok.durum bu yanı.ınsanız.dalıyoruz vs bu esnadada yararlanıyorlar ıste.

Cok guzel 38 numara bir ayakkabi koy kapinin onune, sonracima alarmlar var boyle anahtarliklara takilan anahtarlari kaybedince kumandasi var tusa basinca alarm otmeye basliyor, oyle bisey koyabilirsin :28:
Onun disinda gizli ufak bir kamera yerlestirebilirsin, boyle kalem seklinde yada ufak kameralar oluyor cok pahali degil. Boylece bilgisayarina baglayip ses kaydi yada goruntu elde edebilirsin :1:

Çalınan şey ayakkabı. İç çamaşırı falan değil ki görmüyo musunuz hiç şüphelendiğiniz kişide ayakkabıyı?
Ticarete falan döküp satıyo mu yoksa çalan garip geldi..
Ayakkabılara şeffaf ipler var ya misina gibi onlardan bağlayıp ucuna çan gibi bişiy takın gizleyin saksının arkasına falan yakalayın..
Ya da ne bileyim gizli kamera koyun sadece sizin kapının önüne söylemeyin kimseye koyun ayakkabıları da çalınınca açar bakarsınız kim diye..

hayır işte hıc rastlamadım,zaten gunboyu ısteyım,o kısılerı 1 2 hafta goremedıgım bıle oluyor,hıc karsılasmıyoruz bayanlarla,eslerıyle ıs donusu felan karsılıyoruz ama ne fayda.o sebepten hıc rastlamadım.tıcarete dokseler butun ayakkabıları alırlar dıye dusunuyorum.ama bunlar sadece 38 39 no alıyor bırde cocuk ayakkabısı arada bırde erkek ayakkabısı alıyorlarmıs ust komsum soylemıstı.o sebepten bunlar calıyor gıyıyor galıba,
kamera fıkrını dusunuyorum gercektende,tesekkur ederım.

Bi ayakkabı frmasında çalışıyordum ama büyük avmde tanınmış bi firmanın.Giyinme odamız bi taneyi yani ilk önce kızlar giyiniyordu, sonra erkekler. Herkesin dolabı ayrıydı ama kimse kitlemezdi zaten topu topu 15 kişi felan çalışıyorduk.
Zamanla maaşlarımızın bi kısmı çalınmaya başlamıştı. Kimse kimseye konduramıyordu tabi sonunda giyinme odasında ayakkabı kutuları vardı içerine telefon koyup çekime başladık ve hemen yakaladık. Anında tabi işine son verildi.

Sizde buna benzer bişe yapın.

Yada aklıma şey geldi oyuncaktan gizli kameralar çıktı şimdi kapıya takın ama kimseye söylemeyin sahte olduğunu gerçek sansınlar :))))

hayır işte hıc rastlamadım,zaten gunboyu ısteyım,o kısılerı 1 2 hafta goremedıgım bıle oluyor,hıc karsılasmıyoruz bayanlarla,eslerıyle ıs donusu felan karsılıyoruz ama ne fayda.o sebepten hıc rastlamadım.tıcarete dokseler butun ayakkabıları alırlar dıye dusunuyorum.ama bunlar sadece 38 39 no alıyor bırde cocuk ayakkabısı arada bırde erkek ayakkabısı alıyorlarmıs ust komsum soylemıstı.o sebepten bunlar calıyor gıyıyor galıba,
kamera fıkrını dusunuyorum gercektende,tesekkur ederım.
Kleptomani bi komşuya bile sahip olabilirsiniz hiç yapmaz dediğiniz biri bile çıkabilir..
Çok ilginç bi durum 2 sene bir de

Kleptomani bi komşuya bile sahip olabilirsiniz hiç yapmaz dediğiniz biri bile çıkabilir..
Çok ilginç bi durum 2 sene bir de

hıc bılemıyorum,ama calınan sadece ayakkabı degılkı,bırde ayakkabıların hepsı calınmıyor,38-39 no güzel olanlar calınıyor.hatta benım ayagım 37 bırkeresınde benımde ayakkabım calındı sonrasında merdıvencımız apartmanın camının onunde bulmus oraya koymus calan gıt at bare dme bellı olmasın.merdıvencıde bana getırdı sızınmı dıye.yanı buyuk ıhtımalle 37 no ayagına olmyor 38-39 no gıydıgı ıcınde onları secıyor alıyor.bılemıyorum ya cok sınır bozucu bır durum.kendı evımızde dıken ustunde oturuyoruz sankı.zaten o tahmın ettıgım kısılerden nefret edıyorum.hergun sofrabezı sırkelenıyor mutfak camımın ordan ve bos odamın ordan.mutfak tarafından sırkelemeyın dıye kac kez uyardım yok anlamıyorlar ben napıcam bunlarla bılmıyorum.

hıc bılemıyorum,ama calınan sadece ayakkabı degılkı,bırde ayakkabıların hepsı calınmıyor,38-39 no güzel olanlar calınıyor.hatta benım ayagım 37 bırkeresınde benımde ayakkabım calındı sonrasında merdıvencımız apartmanın camının onunde bulmus oraya koymus calan gıt at bare dme bellı olmasın.merdıvencıde bana getırdı sızınmı dıye.yanı buyuk ıhtımalle 37 no ayagına olmyor 38-39 no gıydıgı ıcınde onları secıyor alıyor.bılemıyorum ya cok sınır bozucu bır durum.kendı evımızde dıken ustunde oturuyoruz sankı.zaten o tahmın ettıgım kısılerden nefret edıyorum.hergun sofrabezı sırkelenıyor mutfak camımın ordan ve bos odamın ordan.mutfak tarafından sırkelemeyın dıye kac kez uyardım yok anlamıyorlar ben napıcam bunlarla bılmıyorum.

merdivenci dediğiniz erkek mi bayan mı?

Bizim sitede bırakın çalmayı , ayakkabısını dışarıya bırakanlarınkini
temizlikçiler toplayıp atıyor.

Bir de asansör kabininin içine yazmışlar :
"Ayakkabılarınızı kapı önünde bırakmayın , temizlikçiler haber vermeden çöpe atacaktır. Bilginize." diye...
:ssz:

Back
X