Aptamıl comformıl 1

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
Kızlar bır aylık bbgm vr bgn ılk defa mama vrcem, sorularım var
1. 1saat ıcnde atın dıo ya dısarı cıkanlar napıyo hakkaten atıyomusunuz
2.40 derece sıcaklıgı nası ayarlıosunuz

3.kutuyu dort hftada hkkaten atıyomusunuz

4.gazlı bbk dıye bnu aldm hakkaten ıse yarıyormu

dısarı cıkarken napıyorsunuz?
Gunduzmu gecemı mama verıosunz

1. evet gerçekten atıyorsun
2. mamayı hazırladıktan sonra bileğinin iç kısmına damlatıyorsun, sıcak olmayacak ılık olacak..
3. bende 1 kutu 4 hafta değil sadece 5-6 gün gitmişti, o yüzden bilemiyorum, herhalde atarsın..
4. benim oğlum da gazlıydı evet işe yarıyor, kokusu da çok güzel..
5. dışarı çıkarken termos biberona hazırlıyorsun ısısını koruyor 1 saat kadar..
6. hem gece hem gündüz, ne zaman acıksa veriyordum..

1. evet atıyorum kalan mama kesinlikle bebeğe yeniden verilmez

2. 40 dereceyi değil ben uyu kaynatıp ılıttıktan sonra bebeğin içebileceği sıcaklığa gelmesini bekliyorum bileğime mamadan damlatarak ne sıcak ne de soğuk olacak şekilde ılınmasını tercih ediyorum.

3. benim ikizlerim olduğundan mama kutuları da en geç 1 haftada bittiğinden hiç beklemedim ama kutunun üerinde 4 hafta kullanabilirsiniz dediğinden 4 haftayı geçen mamayı atmalısın.

4. dışarı çıkınca yanına küçük termoslardan alıp evde kaynatmış ılıtmış olduğun suyu doldurabilirsin sıcaklığını muhafaza eder biberonu ve mamayı da yanına aldın hopp tamamdır :)

bebeğin bir aylık iştah durumuna ve eğer emziriyorsan sütünün miktarına göre yiyeceği mama miktarı değişir. ilk etapta 30 ml kaynatmış ılıtmış olduğun suya bir ölçek mamadan koyup ver doymazsa yeniden bir 30 luk daha yaparsın ama genelde 30 ya da 60 ml mamayla doyarlar o çağdaki bebekler.

aptamil conformil kullanmıştım memnun da kalmıştım artık başka mama kullanıyorum çok gaz sorunumuz olmadığından.

ps: bu arada benim küçük oğlum 4 yaşına geldi, o yüzden siz yine de tam cevap alın buradaki arkadaşlardan..

Canım yaa çok mecbur değilsen verme lütfen mama...Ya da versen bile 6. aydan sonra azalt...Benim kızım mama nedir bilmedi ve yaşıtlarından çok çok daha uzun ve de kilosu da iyi..

Kusması kesıldı dıye gtmedk ama hc uyumuyor bıberonuda ıstemıyor.kızlar pekı bnmkı acknca durmuyo cglk cglga, bır saatte bı atnca o suyu on dk kynat, hazırla nası ayarlıyosunuz? On dk suyu kaynatıomusunuz.bıde ıkı uc saatte bı saganlar her sefernd+ herseyı nası kynatıyosnz?

1- Gerçekten atılıyor, tazeliğini yitiriyor...
2- Bileğimin iç tarafına damlatarak anlardım, ama oğlum sabırsız olunca biberon ısıtıcı kullandım, yalnız 40 derece değil 37 derece diye biliyorum, ısıtıcıyı da öyle ayarlardım...
3- 4 hafta gitmiyor, aynı zamanda emzirdiğim halde bile o kadar gitmedi. Ama mamalar müddeti ambalaj açıldıktan açıldıktan sonra 4 hafta ise evet atılmalı....
4- Gazlı bebeklerde işe yarıyor, bizde bir müddet kullanmıştık, doktor vermişti gazından dolayı, ama sonra kusmasını arttırınca eski mamamıza geri dönmüştük...

Dışarı çıkarken; termosta yanıma sıcak su alıyordum. Mama kabım vardı onada mamasını ölceği kadar koyuyordum. Sonra hazırlayıp veriyordum...
Gündüz de gece de vermiştim.

Son düzenleme:

1- bebeğiniz eğer doyduysa artan mamayı hiç bekletmeyin, atın, çünkü durdukça (buzdolabına bile koysanız) bozuluyor, Allah korusun zehirlenme olabilir.
2- sıcaklığını, suyu bileğinize damlatın, yakmıyorsa, ılıksa tamamdır
3- benimde 4 hafta hiç beklemediki, merak etmeyin mamalar çabuk bitiyor ama olduki 4 hafta kaldı, o zaman kullanmayın atın
4- gaz konusunu bilmiyorum, öyle bir özelliğimi varmış?

Dışarı çıkarken mamayı yapıp termosa falan koymayın, ne kadar dikkat etsenizde bozulabilir, en güzeli termosa ılık suyunuzu koyun, ihtiyaç oldukçada toz mamayla karıştırıp, taze mamayı yedirin bebişe

Gece gündüzde verebilirsiniz, anne sütü gibi

Son düzenleme:
Sorularınızın cevaplarını bilmiyorum ama, ben de size tek maddelik bir soru soracağım:

Klavyenizin tuşlarını kediler mi yedi?

evet zaman dolupta bıtmeyınce atıyoruz tabıkı.arkadasların tum yazdıkları dogru.dısarı cıkarken sut su ayrı alın karıstırın soguksa sıcak suya oturtun oyle verıyodun.yukardakı sorunuza gelınce bende dok.sormustum gece kaynat sogut nasıl yapıcam vakıt gecıyor dıye.suyu onceden kaynat bır kaba al kapalı duracak tabıkı.gece kalkarsa suyu hemen ılıt karıstır ver demıstı.bıberonla ısınız bıtınce kaynatacaksınız hemen ha vaktım olmuyor dıyorsanız guzelce yıkayın sıcak suya atın bıberonu gerekınce kullanın.ılk dogdugunda 2 saatte bır emzır yada sut ver denılıyor malesefkı her defasında kaynatmıyorum bıberonunuz cam degılse eger 2 saatte bır kaynatmak saglıklı degıl.en ıyısı kaynamıs suya bırakmak.

ben evdede termos kulanıyordum, gündüz hadi neysede gece çok zor oluyordu, acıkınca kıyamet kopuyordu :)) sende öyle yap, kaynat suyunu termosa koy, öyle kullan tüm malzemeleride evet kaynatıyordum ben ama biberon, emzik falan hepsinden yedek almıştım bu şekilde daha rahat oluyor

Canım yaa çok mecbur değilsen verme lütfen mama...Ya da versen bile 6. aydan sonra azalt...Benim kızım mama nedir bilmedi ve yaşıtlarından çok çok daha uzun ve de kilosu da iyi..

kusura bakma ama bu cevap çok gereksiz olmuş, yaşıtlarından uzun falan.... kızınız mama nedir bilmemiş, iyi ne mutlu size siz emzirebilmişsiniz ama birde emziremeyenleri (benim gibi, konu sahibi gibi) biraz düşünseniz.... üstelik benim oğlumda mama yedi ama yaşıtlarından kilo, boy ve zeka olarak ( maşallah) Allaha şükür ileride....

hangi anne sütü varken mamayı tercih ederki, arkadaş mecbur kalmış, mama verecek, napsın bebeğe sütü yetmiyorsa açmı bıraksın ?

hem siz desenizde demesenizde zaten 6. aydan sonra mama miktarı azalacak, ek gıdaya geçecek zaten

Sanırım bugün başka bur konunda gündemdeydi, neyse.
benim bildigim 1 saat icinde atmam gerekiyor, çünkü cok sağlıksız bebek için.
disari çıkarken bir yerlerde yine hazırlarsın, örneyi bir restauranta çay içerken rica ede bilirsin.
sicakliginida bileğine dökersin, eyer yanarsa sıcak, sıçaksa bir kaba soğuk suyu koy ve biberonuda onun icinde biraz beklet ve sonra tekrar kontrol et.

Magnotronda 2x ısıtmak coook sağlıksız eyer soğuksa tekrar bir kaba sıcak/ kaynar su koy ve biberonu tekrar kaynar suda beklet.

Canım boşver arkadaş durumu anlamamış olmalı o yüzden öyle önermiş olmalı. Ayrıca dediğin doğru, boy ve kilo bence genlerinde olan bir şans diyelim. Mama ile büyüyen bur sürü cocuk gördüm. Maşallah hepsi boylu poslu. Ben anne sütü ile büyümeme rağmen onlardan kızayım :d

Ne guzel

Ancak her anneye nasip olmuyor tamamen anne sutu vermek

Bende 3.ay sonrasi ek olarak vermek zorunda kaldim

Uzulmustum hatta

cocuk drumuz uzulmeyin benim annem beni suda pirinc unu pisirerek buyutmus

Eskiden mama dahi yoktu dediginde rahatlamistim

Allah tum cocuklara saglik versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…