• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ara kanama sonrası adet döngüsü bozulur mu?

lemma

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
4
1
1
24
Merhabalar, adet döngüm çoğu zaman düzenlidir ve 30-33 günlük bir döngüm var. Bademcik enfeksiyonu nedeniyle yoğun antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Hem kalçadan iğne ile hem de oral yol ile ağızdan antibiyotik aldım. Bu süreç içerisinde ara kanama olduğunu düşündüğüm 4 günlük bir kanamam oldu. Adet kanaması demek için az, lekelenme demek için çok. Günlük ped dolduracak cinstendi. 4 gün önce adet olmam gerekiyordu ancak adet olamadım. Partnerim ile korunmasız bir ilişki yaşadım bu sebep ile gebelikten şüphelerimiz var. Ancak ara kanama sonrası adet döngümün bozulması da bir ihtimal dahilinde. Henüz test yaptırmadım. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Merhabalar, adet döngüm çoğu zaman düzenlidir ve 30-33 günlük bir döngüm var. Bademcik enfeksiyonu nedeniyle yoğun antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Hem kalçadan iğne ile hem de oral yol ile ağızdan antibiyotik aldım. Bu süreç içerisinde ara kanama olduğunu düşündüğüm 4 günlük bir kanamam oldu. Adet kanaması demek için az, lekelenme demek için çok. Günlük ped dolduracak cinstendi. 4 gün önce adet olmam gerekiyordu ancak adet olamadım. Partnerim ile korunmasız bir ilişki yaşadım bu sebep ile gebelikten şüphelerimiz var. Ancak ara kanama sonrası adet döngümün bozulması da bir ihtimal dahilinde. Henüz test yaptırmadım. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Daha öncesinde hayatım boyunca ara kanama yaşamamış biri olarak ara kanama hakkında hiçbir fikrim bulunmamakta aydınlatırsanız sevinirim.

ben arama kanama en son üniversitede yasadim ve 15 gün sürdü. benimki normal regl günümde başlandı ama hep sizin anlattığınız miktarda ve kahverengiydi. kadın doğuma gittim ara kanama dedi. sonrasında bana direkt doğum kontrol hapı başladığı için 28 gün sonra regl oldum. ama dediğim gibi hapın etkisindendi. ilaç olmadan nasıl olur bilemiyorum. doktora giderseniz öğrenebilirsiniz ancak. rahimde kalınlaşma görürse regl veya gebelik için bir fikir verebilir

ben arama kanama en son üniversitede yasadim ve 15 gün sürdü. benimki normal regl günümde başlandı ama hep sizin anlattığınız miktarda ve kahverengiydi. kadın doğuma gittim ara kanama dedi. sonrasında bana direkt doğum kontrol hapı başladığı için 28 gün sonra regl oldum. ama dediğim gibi hapın etkisindendi. ilaç olmadan nasıl olur bilemiyorum. doktora giderseniz öğrenebilirsiniz ancak. rahimde kalınlaşma görürse regl veya gebelik için bir fikir verebilir
Yorumunuz için teşekkür ederim. Birkaç günlük daha gecikme yaşarsam doktora gideceğim. Şu anda gebelik istemediğimiz için acaba gebelik mi şüphesi aklımızı çok kurcalıyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Birkaç günlük daha gecikme yaşarsam doktora gideceğim. Şu anda gebelik istemediğimiz için acaba gebelik mi şüphesi aklımızı çok kurcalıyor.
ara kanamada rahmin gebelik için yeterli kalınlığa gelebileceğini düsünmüyorum ben. ama tabii ki her sey de olabilir. en güvenilir sonucu doktor söyleyecektir. umarım istediğiniz gibi olur her sey

Şubat ayında ara kanama yaşadım,ocaktaki reglden 14 gün sonra tekrar kanamam olmustu.Sonraki regl tarihimi de ileri attı.Ara kanama yeni regl başlangıcı oldu bende

Şubat ayında ara kanama yaşadım,ocaktaki reglden 14 gün sonra tekrar kanamam olmustu.Sonraki regl tarihimi de ileri attı.Ara kanama yeni regl başlangıcı oldu bende
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de bundan şüpheleniyordum ara kanama regl takvimimi kaydırır mı diye. İçimi ferahlattınız.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de bundan şüpheleniyordum ara kanama regl takvimimi kaydırır mı diye. İçimi ferahlattınız.
Rica ederim ben başıma geldiğinde epey araştırmıştım forumda bu konuyu,çoğu kişi de regl tarihinin ileri kaydığını söylemişti zaten

Kızlar bana da yardımcı olur musunuz? 3 hafta önce çok hastalandım. Çok ilaç kullandım. Ve o zaman 1 aydır kullanmış olduğum bi antidepresan vardı. 17 Nisan da normal regl oldum. Hastalandığım dönemde ise 4 mayısta oldum. 3-4 gün hafif kanama lekelenme şeklinde oldu. Jinekolog ultrasonda sıkıntı görmedi. Antidepresan için psikiyatrıma danıştığımda o ilacın yapabildiğini, bazı kadınların göğsünden süt geldiğini bile söyledi. İlacı kestik. Üzerinden 20 gün geçti ve ben bugün adet oldum. Normal mi bilemiyorum. Normalde adet döngüm hep düzenliydi. Bişiy yazın ne olur. Canım sıkıldı bu duruma😢

Benim de doğum kontrol hapı kullanımını yan etkilerden dolayı kesmemden ötürü reglimden sonra bir ara kanama yaşadım, iki gün sürdü. b
Bu ay ise regl olmam gereken zamandan on bir gün sonra regl oldum on bir gün gecikme ile oldum yani ara kanama bu tarihi geciktirebiliyor maalesef .

Diğer adet donemine dek hiç olmazsanız doktora görünün bence
20 gün önce yaşadığım adetti galiba ara kanama değildi. Normalde 17 nisanda adet olmuştum. 2-3 gün erken olurum hep. 27-28 günlük döngüdür benim. Ama işte şaştı tarih. Çünkü ilacı kullanmaya başladığım ilk ay da 7 gün erken adet olmuştum ama mevsimsel dedim geçiştirdim. İlacı bıraktım 3 hafta önce. Bir sonraki ay normal döngüde devam etmesini umuyorum. Yani bir sonraki ayın 21-22 sinde olurum normal şartlarda… Siz hiç olmazsanız derken ne demek istediğinizi anlayamadım. Açıklar mısınız rica etsem?

yani gelecek normal adet sürecinize dek olmazsanız yani ortlama 30 gunden fazla adet olmazsanız doktora gitmeniz iyi olur demek istemiştim. Düzensizlikler insanın hesaplamasını şaşırtıyor tabiiki ama baktınız ki bir aylık süreçte herhangi bir hareketlilik olmazsa doktora gitmek ve fazla beklememek iyi olur sanırım

Back
X