Ara vermek evliliği ilişkiyi ne duruma getirir tavsiye verin ne olur?

Cmreasl01

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
248
84
13
35
Merhabalar eşim le 1 yıldır evliyiz bir çok konu açtım her defasında eşimle bir noktaya varmaya çalıştık kaynanam rahat vermiyor herşey kendi istediği gibi olsun istiyor afedersiniz ama çocuk gibi sürekli onun yanında durmamizi istiyo eşime rahatsız olduğumu söylüyorum daha doğrusu bi çok kisiye söyledim akrabalardan ama yok rahat vermiyor hafta ici eşimle çok zman geciremiyoruz hafta sonu sabahtan akşama kadar ordayız istemiyorum ama eşim annesine laf söyletmiyor benle zaman gecirmiyor 1 senedir aynı evin içinde televizyon izlemişliğimiz yok hep kavga hepside annesi yüzünden sürekli aklım annesinde olsun istiyo demem o ki evliliğe ara versem iyuce iyice sarpa sarar mı biter mi evlilik kaynanm arayınca acmayinca eşime söylüyor yine kavga ediyoruz bıktım ne olur tavsiye verin çok uzun oldu hakkınızı hella edin

Kaynanalar neden boyle yapar ki :/ malesef sana isine yaricak birsey yazamayacagim. Tecrubeli arkadaslar seni yalniz birakmicaktir inaniyorum. Allah yardimcin olsun canim

İşin içine kaynana-kaynata falan girince o evlilikte iletişimsizlik baş gösteriyor, karı-koca birbirini anlamıyor, kulaklarını kapatıyor. Aslında birbirinizle iyi iletişim kursanız kaynana-kaynatayı falan sallamayacaksınız. Sizde iletişim problemi var o yüzden eşinizi ikna edin ve yaşadığınız yerde iyi bir çift terapistinden randevu alın.

Birak ara vermeyi ben boşanırdım. Bosanmaya cesaretiniz yok anlasilan bence bir ara verin biraz onsuzluga alisin, bosanma provasi gibi olur belki bilemedim.

kaynananin ekmegine balli kaymakli yag surersin.

eşime diyorum annenin yanında azarlama diyorum ama anlamıyor hep aynı şeyleri yapıyor evlendigimizden beri en son başbaşa gittigimiz yer balayimizdi hiç bir yere karı Koca olarak gitmiyoruz her gün kendi evinde yemek yiyelim istiyo eşim benimle mi zaman geçirmek istemiyo bilmiyorum

Birak ara vermeyi ben boşanırdım. Bosanmaya cesaretiniz yok anlasilan bence bir ara verin biraz onsuzluga alisin, bosanma provasi gibi olur belki bilemedim.
agzimdan çıkan her kelimede annesine bişey dedigimi düşünüyo sürekli onun yanında beni küçük düşürüyor atanmayı bekliyorum atandiktan sonra bosancam ama atanana kadar ara vermek durumu iyice yıpratır mı

eşime diyorum annenin yanında azarlama diyorum ama anlamıyor hep aynı şeyleri yapıyor evlendigimizden beri en son başbaşa gittigimiz yer balayimizdi hiç bir yere karı Koca olarak gitmiyoruz her gün kendi evinde yemek yiyelim istiyo eşim benimle mi zaman geçirmek istemiyo bilmiyorum
esinin bi derse ihtiyaci oldugu kesin. ama gittiginde esinin beyninin tamamen kaynanan tarafindan yikanacagini ve ayrilk noktasina gelme ihtimalini goze alabilcksen git. aksi taktirde eger ayrilmazsanz ve esin tamamen anneci olmaktan wazgecer lurtulmus olursun kaynana problemnden. ama iste suan ki durum bu riski almaya degermi onu hesapla

Benim yerimde siz olsaydınız nasıl olurdu peki eeşim laftan anlamıyor Allah kimseyi o duruma düşürmesinde

1 yıldır hep mi böyleydi o zaman hiç düzelmez ki. zaten söyleyip tepkinizi göstermşsinizdir taksaydı sizi şimdiye kadar takardı kusura bakmayın. ya bu deveyi güdeceksin ya da.. başka yolu yok bence.

Benim yerimde siz olsaydınız nasıl olurdu peki eeşim laftan anlamıyor Allah kimseyi o duruma düşürmesinde

Canım inanır mısın? Aynı durumdaydık! Eşim de beni her fırsatta annesine çekiştirir, şikayet eder, onların yanında beni azarlardı, onlar bana "kötü" dese, kendisi de öyle yapardı bir de biz aynı evin içinde altlı üstlü oturuyoruz, yukarı katta sadece yatak odası ve banyo var. KV ve KP bir gün kavga ettiler, KP'de annesine anlatmış! KV azarlanmış, her neyse. O günden beri oğluna "Şakın umut kelebeğine bizim yanımızda azarlama, kızma, uyaracaksan bile başka bi yere çek de uyar, çünkü insanın zoruna gider" v.s v.s hep konuşur, eşim de son 3-4 aydır artık fazla annesine de babasına da şikayet etmiyor, ama tabii bu ANA KUZUSU olduğu gerçeğini değiştirmez...

Ben senin yerinde olsam annesinin evine gittiğim zaman hiçbir iş yapmam. Orada sana bağırıyor mu ? Sen de bağır.
Evde yüzüne bakmam yatağına girmem. Kafama buyruk çıkar kendim gezerim. Hep de söylerim "bu yaptıklarımın sebebi sensin". Bu bi süre devam eder. Düzelirse ne ala. Duzelmezse ve ailen arkanda ise ki zaten atanınca ayrilcam demşsin; bosan

Siz söyledikçe kıymete biner yokmuş gibi davranın bi süre eşinizin istediği gibi yapsanız beklentisi artarmı acaba

terbiyesiz adam kv felan bahane kocalarda iş yok

Analarina hizmetçi almislar.bu ne yaa.benim kocada cok düşkün asla duzelmiyor.cekemiyorsan cocuk yokken kurtul.inan cok zor

Katlanılmaz bi durum.. Ama bu durum benim başıma gelse ben kaynanam böyle yapıyor da biz eşimle zaman geçiremiyoruz demezdim ben sanırım. Eşim benimle baş başa vakit geçirmek istemiyor kısmını sorun yapardım. Yeni evliyseniz şayet ki öyle, eşin sorun yapacak bunu. Seninle yalnız bişeyler yapmak, baş başa vakit geçirmek isteyecek. Fırsat yaratacak.. Gerekirse annesine tepki koyacak.
Yani bana kalırsa sorun kaynana değil canım. Anneler hep böyledir inan. Sorun eşin... Anneye ayarı veremiyor. Adam dediğin karısıyla baş başa vakit geçirmek için fırsat kollar. İkiniz arasındaki dengeyi ayarlayamıyor maalesef.
Bu durumda eşine seni kaybetme korkusu yaşatmaktan başka çaren yok gibime geliyor.
Konuşurken asla annesini suçlayıcı ifadeler kullanma. Çünkü suç annede değil. Her annenin yaptığını yapıyor o
Sen direk eşini suçlayıp o doğrultuda tepki vermelisin. Böylece tartışmanız anne kavramından soyutlanır belki o zaman seni daha iyi anlar. Şu an yapacağın her tartışma annesini savunma mekanizmalarını harekete geçirecektir

Kısasa kısas yapmak evliliğine daha çok zarar verir gibi geldi bana. Sen gitmesen, konuşmasan ya da eşinin yaptığını yapsan hem haksız olursun hem de KV bak ben ne kadar haklıyım der. Bana en doğru gelen kendi ailene yönelmek. Ya da seni kaybettiğinde hayatında neler kaybedeceğini anlatmak olabilir.
Bir de bak annen yine öyle yine böyle diyorsan acaba tutum mu değiştirsen ki? Sağolsun annen hep bizi düşünüyor bak falan deyip alttan alttan eşini mi işlesen de sana ön yargısız yanaşmasını mı sağlasan ki o_O

Back
X