• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmaya yeni başlayanlar

Bakteriyofaj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2020
156
106
53
Merhabalar,

Ben araba kullanma konusunda çok çekinceleri olan bir insanım. Daha önce 2016 yılında manuel araba için sınava girip ilk 2 pratik sınavda kalınca kalan haklarımı kullanmayıp ben bu işi beceremeyeceğim galiba deyip bırakmıştım. Sonra 2021 yılında otomatik vitese kaydoldum ve ilk sınavda ehliyetimi aldım. Araba kullanabilmeyi çok istiyorum fakat çekincelerim var ve korkuyorum. Korkularımı yenebilmek adına hafta sonu otomatik vites araba kiraladım. Cumartesi Gölbaşı/ Dikmen hattı ve Pazar günü ise Bilkent/Dikmen hattında babamla ilk sürüş deneyimimi gerçekleştirdim. Bu bile benim için çok büyük bir adım ama eksikliklerim var. Dönüşlerde zorlanıyorum, yolda bazen şeriti kaçıyorum ama şeriti kaçırdığımı fark edemiyorum yani sola kayıyorum azıcık ama bana şeeitimdeymişim gibi geliyor, hızlanmaktan çok korkuyorum ayağım frene gidiyor mesela şerit değiştirirken yavaşlayıp değiştirmeye çalışıyorum. Tabi bunlar benim ilk sürüş deneyimim. Sizce bol pratikle trafiğe çıkabilecek bir hale gelir miyim? yoksa benden olmaz mı? Sevgiler.

bol pratikle çözülmeyecek şey yok öncelikle kendine güven olabildiğince dikkatli ve çok pratik yapmaya çalış sonrası gelir,zaten sürüyormuşsun yaparsın

Yaparsın yaparsın ben yaparım de korkma baban sert bir adamsa hocayla devam et . Senin isteğini kırmasın

Back
X