• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba sürme korkumu nasil yenebilirim?

btxx

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
408
315
53
Arkadaslar bu benim icin gercekten cok büyük bir dert. 3 sene önce ehliyetimi aldim, bildim bileli araba sürerken asiri geriliyorum, sevmiyorum araba kullanmayi. Bu arada yurtdisinda yasiyorum, Türkiyenin trafigine göre burasi oldukca sakin, herkes kurallara göre sürüyor ama yinede beceremiyorum.
3 yil da belki sadece bir kac kere araba kullanmisimdir, o da ablamla birlikte yalniz basima hic cikmadim trafige, düsüncesi bile beni strese sokuyor fakat bunu mutlaka cözmem lazim. Ehliyetim oldugu halde hâla baskalarina muhtacim, istedigim yere gidemiyorum ve bu benim cok zoruma gidiyor acikcasi. Miletten de sacma sapan laflar duymak istemiyorum artik. „Aaa nasil ya ehliyetin var ama araba kullanmiyorsun??!“ Bunu duymaktan biktim.
Aranizda benim gibi olan varmi? Veya korkusunu yenen? Nasil basardiniz? Yardima ihtiyacim var

Araba kullanmıyorum ve bende çok geriliyorum sürerken. Arabanız var sanıyorum ,bir yerden başlamak gerekiyor. Alışıliyor. Herkes nasıl sürüyorsa biz de öyle yapicaz:KK14:
Bir tanıdık vardı çok acemi kullanıyordu , eski sistemde ehliyetini almis. deli cesareti diyordum ben . Ama zamanla o da normal kullanmaya başladı.
Kısa mesafelerde başlayıp zamanla cogaltin.

Araba kullanmayıp öneri vermemde bir acayip oldu ama:dondurma:

Aynı surum bende de var Turkıyede yasıyorum heryer vızır vızır araba korkumdan cesaret edemıyorum .
Konuyu takıpteyım

Ben Türkiyede hayatta kullanamazdim galiba:KK43:
Insallah cesaret edersiniz sizi cok iyi anliyorum

Araba kullanmıyorum ve bende çok geriliyorum sürerken. Arabanız var sanıyorum ,bir yerden başlamak gerekiyor. Alışıliyor. Herkes nasıl sürüyorsa biz de öyle yapicaz:KK14:
Bir tanıdık vardı çok acemi kullanıyordu , eski sistemde ehliyetini almis. deli cesareti diyordum ben . Ama zamanla o da normal kullanmaya başladı.
Kısa mesafelerde başlayıp zamanla cogaltin.

Araba kullanmayıp öneri vermemde bir acayip oldu ama:dondurma:

Iste bi alisamadim malesef. Cok kötü araba kullananlar taniyorum yani hayret ediyorum gercekten, sadece cesaret meselesi o da bende yok nedense. Arabaya biner binmez elim ayagim titriyor:KK43:

Bende sizin gibi yurtdisinda yasiyorum ve ehliyetimi 4 sene önce aldim.İlk seneler çalismiyordum ve sadece mağazalarin önunde eşimle beraber aliştirmalar yapiyordum taaki çalisip araba lazim oluncaya kadar esim cok zorlaniyordu hem beni isime birakip aliyordu hem kendi isine gidiyordu. En sonunda turk bayan direksiyon hocasi bulup ondan 10 saat ders aldim ve cook faydasi oldu kesinlikle tavsiye ederim sonra küçük bi araba aldik cok şükür 2 aydir esimle beraber surekli suruyorum:nazar: simdi sira yalniz kullanmaya geldi.Guveniyorum kendime bikac deneme sonrasi yalniz surebilecegim insallah kafaya koydum.Bizim surenlerden neyimiz eksik bizde yapabiliriz kendine guven ve kesinlikle ders al .:KK51:

Iste bi alisamadim malesef. Cok kötü araba kullananlar taniyorum yani hayret ediyorum gercekten, sadece cesaret meselesi o da bende yok nedense. Arabaya biner binmez elim ayagim titriyor:KK43:
Ben şöyle cesaretlendiriyor um kendimi . Onlar yapabiliyorsa bende yapabilirim.
Gerçekten örnek verdiğim kişi tamamen bilgisiz ve deli cesaretiyle araba kullanıyordu. Önce boş yerlerde tabi. Zamanla alışıliyor. Adım atın sadece :21::KK200:

Ne güzel yaa, sizin adiniza sevindim. Ben de hep öyle düsünüyorum, ne insanlar araba kullaniyorlar biz mi kullanamiycaz Insallah yalniz basina da araba kullanirsiniz, darisi basima :))

Çook teşekkür ederim:KK28:
İnsallah sizde ennn kisa zamanda araba kullanabilirsiniz.

Arkadaslar bu benim icin gercekten cok büyük bir dert. 3 sene önce ehliyetimi aldim, bildim bileli araba sürerken asiri geriliyorum, sevmiyorum araba kullanmayi. Bu arada yurtdisinda yasiyorum, Türkiyenin trafigine göre burasi oldukca sakin, herkes kurallara göre sürüyor ama yinede beceremiyorum.
3 yil da belki sadece bir kac kere araba kullanmisimdir, o da ablamla birlikte yalniz basima hic cikmadim trafige, düsüncesi bile beni strese sokuyor fakat bunu mutlaka cözmem lazim. Ehliyetim oldugu halde hâla baskalarina muhtacim, istedigim yere gidemiyorum ve bu benim cok zoruma gidiyor acikcasi. Miletten de sacma sapan laflar duymak istemiyorum artik. „Aaa nasil ya ehliyetin var ama araba kullanmiyorsun??!“ Bunu duymaktan biktim.
Aranizda benim gibi olan varmi? Veya korkusunu yenen? Nasil basardiniz? Yardima ihtiyacim var

Trafik olmadigi saatlerde sokaklara cikin derim. Dolasin oylece park yapin gelistirin kendinizi. Biraz guvenmeye baslayinca yavas yavas trafige cikin. Zor degil aslinda stres olmayin kendinize telkinde bulunun. Basaracaksiniz

Back
X