Araba tutması, baş ağrısı ve mide bulantısı. Bana da yardımcı olabilir misinizzz?????

BEBEGGGIIIMMM

BEBEĞĞĞİİİMMMMM VE HUZURRRRR
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2013
167
81
28
Merhabalar
Benim problemim başlıktan da anlaşılabileceği gibi araba tutması :-((( Beni araba çok fazla tuttuğu için ve doğal olarakta midemi bulandırdığı için rahat rahat arabada yolculuk yapamıyorummm. Mesela ben bebeğiiimmmle birlikte gitmek istediğim hiçbiryere otobüsle yada arabayla gitmeye cesaret edemiyorummm çünkü midem bulanıyor ve başım çok kötü ağrıyor kafamı bile kaldıramıyorum :-((( bu yüzden yolculuk yapmaktan çok korkuyorummm... Bu araba tutmasını ve mide bulantısını nasıl engelleyebilirimmm. Bunun bir formülü var mıdır??? Rica etsem bilginiz varsa bana yardımcı olabilir misinizzz???

Naneli şekerin iyi geldiğini söylüyorlardı.
Sık yolculuğa çıkıyorum. Eskiden midem bulanırdı.
Bunun için yolculuk esnasında ilaç alırdım ama şeker kullanmaya başladığımdan beri ilaç almadım..

Aç binmedim.
Cam kenarında oturabilirsin. Mesela ben otobüs yolculuklarında hayatta koridor tarafında oturamam.Midem bulanır..
Uyurum..

Naneli şekerin iyi geldiğini söylüyorlardı.
Sık yolculuğa çıkıyorum. Eskiden midem bulanırdı.
Bunun için yolculuk esnasında ilaç alırdım ama şeker kullanmaya başladığımdan beri ilaç almadım..

Aç binmedim.
Cam kenarında oturabilirsin. Mesela ben otobüs yolculuklarında hayatta koridor tarafında oturamam.Midem bulanır..
Uyurum..

Bende aslında her zaman tok karnıma yolculuk yapıyorum hatta tuzlu yiyecekleri falan tercih ediyorum ve mide bulantısı ilacınıda denedim ama yok hiçbirisinin hiçbir faydası olmadııı :-((( Naneli şekeri daha önceden hiç denememiştimmm denemekte fayda varrr...
Çok teşekkür ederiiimmm Jagger... :-)))

ben öyle bi sorun yaşamıyorum ama en yakın arkadaşımda bu rahatsızlık vardı araba tutanlara bulantı hapları varmış onu içiyodu bi de naneli şeker iyi geliyo diye biliyorum

mide ilaclari pek ise yaramiyo ya yada ben daha iyisine denk gelemedim. limon deneyin ama mideyi bastiriyo. tuzlu kraker felan midenizi bastirir otobus yolculugu olsa bile arkaya oturmayin. arabada hafifte olsa hava gelicek yer olsun yaptiklarim bu kadar benimde:31:

Canım beni de tutuyor,o yüzden hap kullanıyorum. Dramamine alabilirsin benim en sevdiğim ve rahat ettiğim 2 ilaçtan biri. Fakat doktor reçetesi gerekiyor aile hekimine yazdırabilirsin öyle pahalı da değil. Reçetesiz istiyorsam motilium var. metpamid yada emedur çok uyku yapıyor onları tavsiye etmem :ssz:

Merhabalar
Benim problemim başlıktan da anlaşılabileceği gibi araba tutması :-((( Beni araba çok fazla tuttuğu için ve doğal olarakta midemi bulandırdığı için rahat rahat arabada yolculuk yapamıyorummm. Mesela ben bebeğiiimmmle birlikte gitmek istediğim hiçbiryere otobüsle yada arabayla gitmeye cesaret edemiyorummm çünkü midem bulanıyor ve başım çok kötü ağrıyor kafamı bile kaldıramıyorum :-((( bu yüzden yolculuk yapmaktan çok korkuyorummm... Bu araba tutmasını ve mide bulantısını nasıl engelleyebilirimmm. Bunun bir formülü var mıdır??? Rica etsem bilginiz varsa bana yardımcı olabilir misinizzz???

canım tek çaresi KEKİK kaynat iç ibrahim saraçoğlundan duymuştum beni de hep yol tutar ilaç kullanmaktan bıkmıştım ama yola çıkmadan içiyorum oh mis midem hiç bulanmıyor kesinlikle deneeeeeeeee:16:

Benim de ayni boyle bir konum vardi sagolsun herkes yeterince oneri geldi.Ben surekli mide ilaci iciyordum bunun zararli olduguna kanaat getirdim ve soyle bir cozum buldum.Yolculuga Aç karnina cikiyorum.Yola cikmadan en az 2 saat once yeme icmeyi kesiyorum.Cocugunuz varmis nasil.etkili olur bilmiyorum ama bulantilarim kesildi. 3 saate civari denedim en fazla gayet olumlu.

Bulantı onleyıcı hap bende kulllandım ama adımı sorsanız soyleyemeyecegım kadar sersem ettı
kızıma dogum yaptıktan sınra bulantı falan kalmadı ama zordur bılırım

Çocukluğumdan beri çekiyorum ben de aynı durumu. Hareket rahatsızlığı deniyor. Düşünün ben şehir içinde kısa mesafelerde bile mide bulantısı yaşıyorum. Yarım saatten uzak mesafelere mutlaka" anti em " içerek gidiyorum ama o da çok sersemletiyor. Daha hafif ilaçları denedim ama benim durumum sadece bulantı olmadığı için daha hafif ilaçlar işe yaramıyor, bulantının sonucu üst baş batıyor malesef :( bu yüzden mutlaka aynı ilacı kullanmam gerekiyor. pencere kenarına oturmak, ön koltuğa oturmak, tıka basa yememek, çubuk kraker bunlar sadece bir nebze yardımcı oluyor ama çözüm değil. Hani ameliyatla falan çözümü olsa, yaptıracağım, o derece çekilmez kılıyor çünkü yolculukları :( küçük bir yerde yaşıyorum, İstanbul -izmir- ankara gibi büyük şehirlerde yaşamak benim için imkansız, hayal dahi edemiyorum :) yaşasam bile bulunduğum semtte tıkılıp kalırdım yıllarca :) hipnoz, akapuntur , ameliyat ne olursa yaptırmaya razıyım, yeter ki kesin çözüm olsun.

Ben yolculuk sırasında hep yola bakıyorum. Çünkü benim de midem bulanıyor. Bi de tuzlu çubuk yerim,kolonya taşırım yanımda. Fasulye yutun bi tane yolculuğa çıkmadan önce,faydasını görürsünüz :) Ben içtim ve midem bulanmamıştı :)

Ayy daha bugün yaşadım.. 15 dklık mesafeydi ama beni mahvetti.. Yanımda nişanlım vardı.. Rezil olmıyım diye Nasıl tuttum kendimi nasıl sabrettim bilmiyorum.. Bu araba tutmasını da sadece yaşayan bilir.. Çok kötü. :5:

Arkadaşlar bana yardımcı olduğunuz için hepinize çok ama çok teşekkür ederimmm :-))) SAĞOLUNNN...

bende çok yaşadığım için iyi bilirim. zamanla geçti çok şükür bol su için vücudun dengesini sağlayan en önemli şeydir. gözdeki astigmatta bulantı yaparmış başınızı hep yukarda olsun arabadayken. bide kulaklıkla müzik dinlemek de iyi geliyor buda psikolojik sanırım:)

Back
X