Arabaşı Çorbası ve Hamuru

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.501
614.794
1.098
Malatya
Arabaşı Çorbası ve Hamuru

Malzemeler:

1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3 tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber

Yapılışı:

Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun. Ben 20-25 dakika normal ateşte pişiriyorum. Ayrı bir tavanın içinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kokusu gidene kadar biraz kavurun ve soğuduktan sonra içine tavuk suyundan ilave ederek ayran kıvamında açın. Çorbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salçayı biraz kavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin. Sonrasında üzerine 4-5 su bardağı tavuğun suyundan ilave edin. Kaynamaya başlayınca suyla incelttiğiniz ununuzu azar azar çorbanızın içine ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın. Ocaktan indireceğinizde içine limon suyu ekleyin.

Not: Tavuğun etlerinden çorbanın içine bolca didikleyerek koyun.

Afiyet Olsun...

Hamuru için:

1 tepeleme su bardağı un, 5 su bardağı su, tuz

Hamurun Yapılışı:

Öncelikle tencerenize 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyip kaynamasını bekleyin. Başka bir kapta 2 su bardağı suyu ve unu içinde mikserle iyice çırpın ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş bir yandan da karıştırarak dökün. Kaynayınca 15-20 dakika sürekli karıştırarak kaynatın. İşlem bittikten sonra tepsinize dökün ve soğuması için ya buzdolabına yada soğuk havalarda balkonunuza koyabilirsiniz. Benim tepsim yuvarlak fırın tepsisiydi ve de iyi geldi. Servis edeceğinizde hamuru baklava dilimi gibi kesin ve ortadan çorbayı koymak için yer açın. Sıcak çorbayla birlikte servise hazırdır.

Afiyet olsun...
Alıntıdır.......
KAYNAK=oktayusta yemek tarifleri

Son düzenleme:
te$ekkurler canim
her ne kadar Konya ve Yozgat sahip çiksada bu afyonun yemegi diyorum ve yemesini bilmeyenlere saçma gelir
ben biliyorum yemesini çok $ansliyim :)
olsada yesem valla ,ama ki$in yenir bu mubarekdeee

Hııımmm canım çekti yaa çok severim arabaşını tam kış yemeği ama zamanlama olmamış:)
Eline sağlık canım.

te$ekkurler canim
her ne kadar Konya ve Yozgat sahip çiksada bu afyonun yemegi diyorum ve yemesini bilmeyenlere saçma gelir
ben biliyorum yemesini çok $ansliyim :)
olsada yesem valla ,ama ki$in yenir bu mubarekdeee
Bende birkez yozgatlı bir arkadaşta yemiştim çok güzel oluyor şimdi görünce eklemek istedim bilmeyenler içinsahiden çok güzel
Hııımmm canım çekti yaa çok severim arabaşını tam kış yemeği ama zamanlama olmamış:)
Eline sağlık canım.

Çorbası çok lezzetli her zaman yapılır bence

çorbasi guzelde hamuru yutmadan olmazki amaa (
pilav için tavuk ha$liyordum , bide bu çorbadan çikariyim bari meydanaa :)

hatta annem bunu unla koyultmazdi, sobanin uzerinde saatlerce kaynayarak koyula$irdi çorba
un la koyula$inca ayni olmuyor kaynayrak biten o çorbanin tadi ba$ka
ki$in soba kullanan kaldimi bilmiyorum ama varsa mutlaka denemeli :)

Son düzenleme:
Bi de yozgatlı olucam hiç içmedim bu çorbadan annemlerde bilmezler çocuklukları yozgatta geçtiği halde nedense..

Bak aklına düşürdüm iyi olmuş
Haklısın öyle daha güzel olur ağır ağır pişer ama nerde soba
Bi de yozgatlı olucam hiç içmedim bu çorbadan annemlerde bilmezler çocuklukları yozgatta geçtiği halde nedense..

Canım tavsye ederim güzel bir lezzet

Tam da beklediğim gibi bir sunum yapılmış
Konyada soğuk kış günlerinde çok yapılır
Yalnız sunumda bir şey yanlış
Eskiler arabaşını tahta kaşıkla yerlermiş Usul böyle
Bi de arabaşının özelliği kalabalıkta yenir, misafir yemeğidir.

Herkese gore degil fakat lezzetli corba olarak.hamuru sanirim yokluktan uretilmis doyurucu olsun dye dglmi.corbasni severim fakat hamur mideye dokunuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…