Arabayı sürttüm

lazuri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2008
72
0
86
Sakarya
henüz ehliyetimi almadım. hatta yazılı sınavı daha bu hafta sonu oldum. bugun eşimde arabayı evde bıraktı. bende bugunsağlık ocağına gidecektim 33. haftalık hamileyim kontrolüm vardı.aldım anahtarı bir cesaret bindim. araba tersti döndüreyim derken (bizim arabanında burnu çok uzun ) sol lambanın altını sürttüm çatladı :((( önce lambadır diye düşündüm değiştirilir dedim. sağlık ocağına gelip baktığımda beynime kan sıçradı. direk ben eşime ne dicem şimdi diye :( bunları düşünürken ebenın yanına gittim tansiyonumu bi ölçtüm ki düşükk. ne yaptın sen dedi. ama benım kalbim pıt pıt. neyse uzatmım. eve geldim bişekilde söylemem lazım eşime. açtım tlf dedim tek olduğun bir yere git. neyse sesimde titriyor oda korktu dedim böle böel oldu. tamam dedi geçmiş olsun diye kapattı. içim bi kötü oldu. dedim bu bişey demedi akşama fırçayı yedim. aradan 10 dk geçti kapı çaldı kapıda kocam arabayı görmüş sinirli başaldı saymaya . sonra bende tabi ses titredi ağlamaya başaldım oda ozaman sakinleşti... ama biliyorum uzun bir süre bunu önüme serer. ayy arabasıda bir kıymetlidir. her hafta sonu yıkar parlatır.... inş çabuk unuturr :(((

henüz ehliyetimi almadım. hatta yazılı sınavı daha bu hafta sonu oldum. bugun eşimde arabayı evde bıraktı. bende bugunsağlık ocağına gidecektim 33. haftalık hamileyim kontrolüm vardı.aldım anahtarı bir cesaret bindim. araba tersti döndüreyim derken (bizim arabanında burnu çok uzun ) sol lambanın altını sürttüm çatladı :((( önce lambadır diye düşündüm değiştirilir dedim. sağlık ocağına gelip baktığımda beynime kan sıçradı. direk ben eşime ne dicem şimdi diye :( bunları düşünürken ebenın yanına gittim tansiyonumu bi ölçtüm ki düşükk. ne yaptın sen dedi. ama benım kalbim pıt pıt. neyse uzatmım. eve geldim bişekilde söylemem lazım eşime. açtım tlf dedim tek olduğun bir yere git. neyse sesimde titriyor oda korktu dedim böle böel oldu. tamam dedi geçmiş olsun diye kapattı. içim bi kötü oldu. dedim bu bişey demedi akşama fırçayı yedim. aradan 10 dk geçti kapı çaldı kapıda kocam arabayı görmüş sinirli başaldı saymaya . sonra bende tabi ses titredi ağlamaya başaldım oda ozaman sakinleşti... ama biliyorum uzun bir süre bunu önüme serer. ayy arabasıda bir kıymetlidir. her hafta sonu yıkar parlatır.... inş çabuk unuturr :(((

ay hiç glüceğim yoktu:1::1::1: geçmişolsun sen şimdi hamilesin diye stüne gelmez korkma unuturda ehliyetsiz arabamı kullanılır birde hamile halinle:66::66::66:

Sevgili lazuri.öncelikle geçmiş olsun.şu anda öğrenme aşamasındasın.bu tip ufak kazalar olabilir.ama hamilesin bunu düşünerek dikkat et.
eşinin söylenmesine,arabasının kıymetli olmasına gelince;ben sırf senin gibi düşündüğüm için 20 yıldır araba kullanamadım.oysaki en byük isteklerimdeb biriydi araba kullanmak.yok eşim söylenir,yok onun arabası kıymetlidir,yok bana kullanırken kızdı,nasıl kızar gibi düşüncelerle bunu kendime sorun ettim.zaten hata "onun arabası kıymetlidir "cümlesinde gizli..ben artık eşime ve çocuklara "babanızın arabası der hale gelmiştim".onun değil bizim arabamız...ki ben 20 yıllık devlet memuruyum..onun kadar ve hatta fazlası benimde hakkım.
ben sorunumu özel ders alarak çözdüm.haftada iki kere akşamları koro çalışmam var,artık kednim gidip geliyorum..
ama bu trafiktir sonuçta,senin dışındaki arabalarda kazaya sebebbiyet verir..hamileleiğin süresince ona dikkat et.boş ver eşini...sakin bir şekilde otur ve seninde öğrenmen gerketiğini konuş ve söylenmelerini çok dikkate alma....

sizdendemi kıymetlidir???
hiç anlamıyorum bi mal için sinirini tutamadan laf üstüne laf niye sölenip bağırılırki?tamam insanda ilk sevdiği eşyesına zarar gelince üzülür onn şokuyla kendine hakim olamaz kısa sürede bunu içinde yaşamak yada az sürdürmek çokmu zor?10 dk.da gelmeside rekor hani..doğuma yetiştirecek sanki:))altı üstü çizik ya..yapılır halledilir nolmuş ondan..o halinizle size bişe olmamış ya isterse araba hurda olsun boşverin.bi süre arabasız olur masraf edersiniz...öteye gitmiyo onlar burada kalıo kocaız bunu anlamalı..sizde kendinizin farkına varın yani niye küçük çocuk gibi eşinizden tırsıyosunuz aman ne dicek falan die??korkmayın bu kadar konuşun siniri yatışınca..kaç yaşında anne adayısınız yarın öbürgün çocuk bişeye zarar getirse size dese ne yani ;'ayy şimdi nasıl derim eşime,naptın evladım ya nederiz babanamı'' die pır pırmı olacaksınız..
herkesin kendi eşyesı kıymetlidir,zarar gelsin istemez..kocanızın ilk bunu duyunca sert tepk vermesi azda olsa normal ama sizin korkmanız bu kadar anormal bana göre..

henüz ehliyetimi almadım. hatta yazılı sınavı daha bu hafta sonu oldum. bugun eşimde arabayı evde bıraktı. bende bugunsağlık ocağına gidecektim 33. haftalık hamileyim kontrolüm vardı.aldım anahtarı bir cesaret bindim. araba tersti döndüreyim derken (bizim arabanında burnu çok uzun ) sol lambanın altını sürttüm çatladı :((( önce lambadır diye düşündüm değiştirilir dedim. sağlık ocağına gelip baktığımda beynime kan sıçradı. direk ben eşime ne dicem şimdi diye :( bunları düşünürken ebenın yanına gittim tansiyonumu bi ölçtüm ki düşükk. ne yaptın sen dedi. ama benım kalbim pıt pıt. neyse uzatmım. eve geldim bişekilde söylemem lazım eşime. açtım tlf dedim tek olduğun bir yere git. neyse sesimde titriyor oda korktu dedim böle böel oldu. tamam dedi geçmiş olsun diye kapattı. içim bi kötü oldu. dedim bu bişey demedi akşama fırçayı yedim. aradan 10 dk geçti kapı çaldı kapıda kocam arabayı görmüş sinirli başaldı saymaya . sonra bende tabi ses titredi ağlamaya başaldım oda ozaman sakinleşti... ama biliyorum uzun bir süre bunu önüme serer. ayy arabasıda bir kıymetlidir. her hafta sonu yıkar parlatır.... inş çabuk unuturr :((([/QUO

o araba onun arabası mı sizin arabanız mı eşinizi tanımıyoruz tabi ama lütfen lütfen ya bu kadar taviz vermeyin bu insanlara artık

:1: vurup kırmadan araba kullanmayı nasıl öğrenebilirz ki..
geçmiş olsun canım öncelikle.bi cesaret arabayı alıp çıkman iyi de hamilesin bunu da unutma...inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın da beraber çıkarsınız araba gezilerine... :71:

ay ne var unutmazsa unutmasın bende komşunun kampona geçirmişdim mesela gerçi benim ehliyetim var eşim sadece doguma kadar bebegimiz için araba kullanma dedi sen korkma ehliyeti alınca devam et eşinde anasının karnında ögrenmedi ya

ay çok tatlısınız hiç güleceğim yoktu:1:
geçmiş olsun dikkat edin hamile hamile ne bu cesaret:18:

Eşimde okadar gaddar değil canım :) önce benı sordu zaten. sonra nasıl oldu. sonra arabanın nesi var :) araba tabiki ikimizin birlikte yapıyoruz herşeyi ama. o bana arabayla gitme daha acemisin biraz yanımda kullan sonra yavaş yavaş çıakrsın diye her seferinde söylüyordu. onu dinlemediğim için tepkiler sonradan büyüdü ....

geçmiş olsun , en büyük kazan bu olsun :)
sırf bu yüzden kendime önce parçası filan ucuz ve kolay bulunan bir araba aldım, onunla tecrübe kazandım 5-6 ay kadar sonra da değiştirdim :) nedense benim eşim de arabasına çok bağlıdır , gözünden esirger ...

Eşimde okadar gaddar değil canım :) önce benı sordu zaten. sonra nasıl oldu. sonra arabanın nesi var :) araba tabiki ikimizin birlikte yapıyoruz herşeyi ama. o bana arabayla gitme daha acemisin biraz yanımda kullan sonra yavaş yavaş çıakrsın diye her seferinde söylüyordu. onu dinlemediğim için tepkiler sonradan büyüdü ....

ilk sizi sorup ilgilenip sonra araba için hıncını çıkardıysa ona lafım yok canım benimde:))ilk sıra sizin olmalı..sonra ne derse desin ama ben korkuyorsunuz sanıştım bu çok berbet bana göre yanlış anlamışım..
ya konuyla ilgisi olmayacak ama bebeğiniz için çok sevindim..minicik bişe aileye üye olcak yavv..Allah analı babaı büyütsün nediyim..dikkat edin lütfeeenn..

Eşin bir şeye kızacaksa hamile hamile kendine zarar verebilirdin diye kızsın.
Tutup arabası çizildi diye mi kızdı yani?
Sen de o kadar korku yaşadın..
Gerçekten hiç anlamıyorum.
Araba bir maldır. Ne olursa olsun en nihayetinde bir mal.

Eşinin canın sağolsun karıcım diye seni tesselli etmesi gerekirdi, seni ağlatması değil...

Son düzenleme:
Ben de ehliyeti ilk aldıgım gün okula gidicez, eşim sen sür dedi. Bindik gayet güzel sürüyorum. Neyse kırmızı ışıga yaklaşıyoruz, öndeki araba saga çekip önümde pat diye durmasın mı? Ben önce arabayı yavaşlattım o anda dikiz aynasından beyaz bir arabanın çok hızlı bir şekilde geldiğini gördüm, direksiyonu kırdım araba bir baktım yanımda nerdeyse ona çarpmayayım diye önümde duran arabaya sürterek geçtim. Daha dogrusu eşim o anda müdahale etti çünkü ben panikten direksiyonu bırakmıştım. eşim bir salladı beni debrijaya bas vs yönerge veriyor. İndik arabadan eşim hemen bir sigara yaktı. Bizim arabada bir şey yok, ama öndeki araba arka tampon göçmüştü resmen. Neyse karşıdaki kişi de bayandı aldık arabasını servise götürdük, parasını verdik ayrıldık yanlarından.

Ama eşim bana hiç bir şey demedi. Şok oldum ki onun da arabası kıymetlidir. Olur böyle şeyler böyle böyle ögreneceksin dedi.

Ama ben o günden bu yana araba kullanmıyorum :26:

geçmiş olsun cnm. cesaretine hayran kaldım :) bende ehliyet var, kocam da anlayışlı, al kullan arabayı, vurursan vur önemli diil dio. ama bende cesaret yokki, ancak sağ koltuğa oturabiliyorum :1::1:
bana da bi cesaret gelse şöyle, alsam kaçsam arabayı :9::9::9::60::60::60:

:72:
ilk sizi sorup ilgilenip sonra araba için hıncını çıkardıysa ona lafım yok canım benimde:))ilk sıra sizin olmalı..sonra ne derse desin ama ben korkuyorsunuz sanıştım bu çok berbet bana göre yanlış anlamışım..
ya konuyla ilgisi olmayacak ama bebeğiniz için çok sevindim..minicik bişe aileye üye olcak yavv..Allah analı babaı büyütsün nediyim..dikkat edin lütfeeenn..

teşekkür ederim gerçekten çok güzel bir duygu allah isteyen herkese nasip etsin. tabi canım önce benı soracak :) ama korktum niye korktum o arabayla gitme dedi hemen tek arabaya oturma dedi ben onu dinlemeyip gaza geldim ve sonucu bu oldu lafı doğrulandı.... ama tabiki sağlık olsunda. ama şuna inancım bir daha büyüdü. küçük bir yerde oturuyoruz ve arabaya oturduğumda gözler yedi bitirdi beni. :((( alalh nazarlardan korusunnn cümlemizi

İyice öğrenmeden trafiğe çıkmanız hata olmuş.araba önemli değilde karnınızdaki canıda düşünmüyorsunuz hadi ama allah göstermesin dışarda kaza yapıp başkalarının canına kastedme olasılığınızda var.Ehliyette araba kullandırmaz. önce trafiğin olmadığı alanlarda biraz kullanın sonra trafiğe çıkın bence

Ben de ehliyeti ilk aldıgım gün okula gidicez, eşim sen sür dedi. Bindik gayet güzel sürüyorum. Neyse kırmızı ışıga yaklaşıyoruz, öndeki araba saga çekip önümde pat diye durmasın mı? Ben önce arabayı yavaşlattım o anda dikiz aynasından beyaz bir arabanın çok hızlı bir şekilde geldiğini gördüm, direksiyonu kırdım araba bir baktım yanımda nerdeyse ona çarpmayayım diye önümde duran arabaya sürterek geçtim. Daha dogrusu eşim o anda müdahale etti çünkü ben panikten direksiyonu bırakmıştım. eşim bir salladı beni debrijaya bas vs yönerge veriyor. İndik arabadan eşim hemen bir sigara yaktı. Bizim arabada bir şey yok, ama öndeki araba arka tampon göçmüştü resmen. Neyse karşıdaki kişi de bayandı aldık arabasını servise götürdük, parasını verdik ayrıldık yanlarından.

Ama eşim bana hiç bir şey demedi. Şok oldum ki onun da arabası kıymetlidir. Olur böyle şeyler böyle böyle ögreneceksin dedi.

Ama ben o günden bu yana araba kullanmıyorum :26:

sizin hatanız yokmuş ve allahtan eşiniz yanınızdaymış. benım gibi arabayı kaçırmamışsınız ... ama korkmayın okadar kıra kıra öğrenicez dimi :)

sürttüğüm yer plastikmiş ondan kırılmış . belki yapıştırma yapılabilrmiş. yoksa tamamen değişecekmiş. doğumdan önce bu masraf kötü oldu.
eczaneye gitmem lazım da arabayla git dedi boş yoldan yokkk yokkkk dedimm hayatta binmem. ama binersin binersin dedi yeterki gaza gelip hava atarak kullanma yeter olur böle şeyler... ama biliyorum bu sözler teselli sözleriii bunlar bana sonradan dönecek ...

Arkadaşlar asla asla isterse en melek eş olsun onun yanında araba kullanmayı öğrenmeyin..yoksa yaya kalırsınız.:)
güvendiğiniz ,sürücülüğü gerçekten iyi bir tanıdığınız size öğretsin.onunla çıkın.ben onuda denedim yıllar yıllar önce bir arkadaşımla (oda benim gibi trafiğe çıkmaktan korkuyor)dedik hadi biribirimize cesaret verelim,eşlerimizede "arkadaşım iyi biliyor bana öğretecek diyelim."çıktık onunla çıkmasına ama bunu sürkeli hale getirmedik.onun işi çıktı,benim işim çıktı.5-6 kullanmanın dışına çıkamadık.sonrasında 6 ay -senede 1 araba başına geçer oldum.ve bu zamana araba kullanamadan geldim.özel dersten sonra yavaş yavaş gidiyorum eskiden şimdi arkamdan korna çalacaklar,bir sürü laf söylecekler,ya yokuşta kalırsam,ya park etmem gerekirse bahaneleri ile çıkmazdım.şimdi kednime güvenemediğim yerde çok yavaş kullanıyorum ve debriyaj balataları bitmiş durumda :)))canım sağolsun..ama en azından yaşadığım yerin en yoğun trafiğinde kullanıyorum...
Allah kimseye kaza yaşatmasın..huzurluyum,mutluyum,hala korkuyoprum ama vazgeçmiyorum.

Ben de ehliyeti elime aldığım gün arabamızı sattı epeyce araba almadı yeni motorunu yakarsın 6 ay sonra kullanırsın dedi ben de baktım arabayı veresi yok çocukları da aldım parka götürürken eşim karşı kalldırımda arabayı sağa çek diyor bende bay bay dedim hızlandım arkadan koşarak yetişti biraz söylendi vız geldi tırıs gitti

Back
X