arabayla e-5'e çıkamıyorum

Anotherinlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2011
715
88
318
slm kızlar benm yaklaşık 2,5 yıldır ehliyetım var normal vıtes kullandım ama yokuşlarda zorlanıyordum ve sadece mınıbus yolunda sahıl yolunda kullanıodum acemıydım ama yavas yavas kullanıodum...sonunda eşimi ikna ettım ve bana otomatık vıtes bı araba aldı...ıyıce pekiştim yani hızlıda kullanabılıorum sollamada yapabılıyorum reflekslerımde ii ama hala e-5e otoyola cıkamıyorum çok korkuorum korkumuda yenemiyorum .... daha once yanlışla otobana girdim tir tir titredım korkudan yüreğim ağzıma geldı vıozıor vızır arabalar anlayışsız ınsanlar ....şahsen böyle bişey yaşamadım sağ salım mınıbus yoluna girebıldım :)))arkdşlarım bırlıkte cıkalım dıolar onlar emanet dıe korkuorum mınıbıs yolu ve sahil yolu olsa nese dıyıcemde...ama korkuorum e 5 fobisi oluştu ustumde ne yapabılırım ...sağdan git yavaş yavaş demeyın ordA mınıbusler otobusler sureklı onumde olucak...orta şeritten gitsem sağ şerite bıdaha nasıl gecıcem ya bana ızın vermezse arabalar korkuorumm:((((yollar uzun benzınde çok fazla gidio mınıbus yolunda ve sahılde ısıklarda beklemekte sınır bozucu:(((

Son düzenleme:
e-5,minubus yolu, sahil yolu tabirlerinden anladığım kadarıyla anadolu yakası :D:34::34:

eğer öyleyse ve bu kdr korkuyorsan emin ol avrupanın trafiğini ve bi bayan olarak zorluğunu görsen arabaya tövbe edersin..

sen sahilden kıyı kıyı git bacım o cesaret bi gün gelir zaten :)

sürücü kurslarından bi eğitmenle anlaş.
beraber çıkın o korktuğun yola.
1 saat 2 saat ne kadarsa işte.
bi kere kırsan o korkuyu.tek bi kere çıksan o yola devamı gelecektir emin ol.
arabanda otomatikmiş zaten.yani işin daha kolay.

e-5,minubus yolu, sahil yolu tabirlerinden anladığım kadarıyla anadolu yakası :D:34::34:

eğer öyleyse ve bu kdr korkuyorsan emin ol avrupanın trafiğini ve bi bayan olarak zorluğunu görsen arabaya tövbe edersin..

sen sahilden kıyı kıyı git bacım o cesaret bi gün gelir zaten :)
evet jnm anadolu yakası:)kıyıdan kıyıdan bayagı yakıo ama:)

sürücü kurslarından bi eğitmenle anlaş.
beraber çıkın o korktuğun yola.
1 saat 2 saat ne kadarsa işte.
bi kere kırsan o korkuyu.tek bi kere çıksan o yola devamı gelecektir emin ol.
arabanda otomatikmiş zaten.yani işin daha kolay.
daha once ıstemiştm ama öğretmen yoktu şimdide aslında gerek duymuorum acemılıgım yok bastımı gaza gıdıo zaten benm özguvenınm yok e 5e karşı:)

e tamam işte.ben de bunu diyorum.senin cesarete ihtiyacın var.
yanına adam lazım senin.emanet diyosun arkadaşlarına.
en iyisi paranla biriyle anlaşmak.
tek bi kere o yola çıkman yeterli.yapabildiğini gördükten sonra cesaretin de özgüvenin de yerine gelecek.

e tamam işte.ben de bunu diyorum.senin cesarete ihtiyacın var.
yanına adam lazım senin.emanet diyosun arkadaşlarına.
en iyisi paranla biriyle anlaşmak.
tek bi kere o yola çıkman yeterli.yapabildiğini gördükten sonra cesaretin de özgüvenin de yerine gelecek.
öyle yapıcm saanırım...teşekkür ederım:)

Bana da E-5 kolay geliyor, minibüs yolları, şehir içi trafik risk dolu. Önüne ne zaman çocuk hayvan yaya çıkacağı belli olmuyor. Hiç unutmam, Pendik sahil yoluna iniyorum, 100 m. ilerde ışıklar var ve bana yeşil, yayalara ise kırmızı yanıyor. Adamın biri ağır ağır yavaş yavaş bir yürüyüşü vardı ki görecektiniz. Yol açık olduğu halde aniden yavaşlamak zorunda kaldım. Bir gün de yine babamla işten geliyoruz ama arabayı babam kullanıyor. Park halinde olan bir tırın yanından geçerken babam birden fren yaptı. Bir baktım arabanın önünden çocuk koşa koşa çıktı oynamaya devam etti. Meğer tırın altında oynuyormuş, ben görmedim bile.

banada hep öyle söyluyorlar...e 5 daha kolaymış..ama ne blyıım ya ben sapaga gecmek ıstersem sagımdakı ızın vermezse e 5ın ortasında mı durucm yada mınıbusler hep ınsanın onune kırıyorlar ya bana da yaparlarsa???korkuorum işte ama bıgun yenıcem bu şeyi ...çunku felaket benzın gıdıo:)

bencede cesarete ihtiyacınız var ama yanınıza birini alarak bu cesareti kazanamazsınız tek başınıza çıkarken yine korkacaksınız. o nedenle o yolun en sakin olacağı bir zamanı tahmin edip toplayıp cesareti çıkın. sapağa yaklaşırken biraz erkenden sağa geçin en azından teşebbüs edin ki biri vermezse arkadaki verir ilk seferinde yol vermezler diye korkuyosanız:) gerçi ben ist. de araba kullanmadım ama...

Benim de yol korkum vardı. Babam ehliyet alınca araba hediye ettiğinde otoparkta süs diye kalmıştı. Okula gitmek içinde şehirler arası yolu kullanmam gerekiyordu. Bir gün babam bugün arabayla gidiyorsun sağdan sağdan yavaş git gel yoksa korkunu yenemezsin dedi.Tek başıma gittim geldim. (Daha o zaman arka arkaya düzgün gidemiyordum bile) Ve şimdi çok iyi araba kullanırım:nazar: Bence kendine güven bir de çalan kornalara fln aldırma bunu çünkü bayanlara inatta yapıyorlar. Sen kendi gideceğin yola bak. Sonra kendine bile şaşırıyorsun.:3:

banada hep öyle söyluyorlar...e 5 daha kolaymış..ama ne blyıım ya ben sapaga gecmek ıstersem sagımdakı ızın vermezse e 5ın ortasında mı durucm yada mınıbusler hep ınsanın onune kırıyorlar ya bana da yaparlarsa???korkuorum işte ama bıgun yenıcem bu şeyi ...çunku felaket benzın gıdıo:)

Kavşak tabelasını görür görmez sağa doğru yanaş. Kavşağa geldiğinde zaten sağda olacağından artık böyle bir risk söz konusu olmayacak. Sen sağda olacağın için minibüslerde önüne kıramayacak.

bencede cesarete ihtiyacınız var ama yanınıza birini alarak bu cesareti kazanamazsınız tek başınıza çıkarken yine korkacaksınız. o nedenle o yolun en sakin olacağı bir zamanı tahmin edip toplayıp cesareti çıkın. sapağa yaklaşırken biraz erkenden sağa geçin en azından teşebbüs edin ki biri vermezse arkadaki verir ilk seferinde yol vermezler diye korkuyosanız:) gerçi ben ist. de araba kullanmadım ama...

İlk zamanlarda yanımda biri olduğunda yanlış yapmamak için o kadar panikliyordum ki. Bir gün tek başıma arabayı kaçırdım gezdim dolaştım, araba stop etti kaldırdım, yokuşlarda zorlandım... Ama hepsiyle de başedebildim sağ salim geldim evime. İkinci defadada hiç hatam olmadı. (Bu arada İstanbul'da araba kullanmak hiç bir yerde araba kullanmaya benzemez. Hele Harem minibüs hattında kullanıyorsanız bir minibüsün önünüze aniden geçip zınk diye durup yolcu indirdiğine şahit olabiliyorsunuz.)

Benim de yol korkum vardı. Babam ehliyet alınca araba hediye ettiğinde otoparkta süs diye kalmıştı. Okula gitmek içinde şehirler arası yolu kullanmam gerekiyordu. Bir gün babam bugün arabayla gidiyorsun sağdan sağdan yavaş git gel yoksa korkunu yenemezsin dedi.Tek başıma gittim geldim. (Daha o zaman arka arkaya düzgün gidemiyordum bile) Ve şimdi çok iyi araba kullanırım:nazar: Bence kendine güven bir de çalan kornalara fln aldırma bunu çünkü bayanlara inatta yapıyorlar. Sen kendi gideceğin yola bak. Sonra kendine bile şaşırıyorsun.:3:

Kornalara asla önem vermedim. Ne yapacaklar? En fazla kornaya basabilirler. Bu konuda paniklemeyin. Yeşil ışık yanmasının salisesinde korna basan bir milletiz.

aynı korku bende de var. ama ben sadece sahil yolunda kullanabiliyorum. e5te ve minibüs yolunda kullanamıyorum. nedeni ise babam çok stresli, bağırıp çağırıyor bana araba kullandığımda, bir de arabası kıymetli...:52: bana kullanabileceğim küçük bir araba da almıyor. 3 senedir ehliyetim var ama hala bizim arabaya tam alışamadım, kendime güvenimi kaybettiriyor bana ettiği laflarla. artık ilerde kendi paramı kazandığımda, özel bir hoca tutucam (onu da araştırmıştım, ortalama 500tl istiyorlar, şu an öğrenciyim veremem, babam hele hiç vermez :), sonra da tek başıma o olmadan kullanmaya çalışıcam ya da en güzeli kendime araba alıcam kimse karışamayacak:59: hayır bi de 3 sene geçti ehliyeti alalı, 1-2 ayda bir araba kullanıyorum onunla ama hala kızıyor azarlıyor kullanırken ya offff çok sinirliyimm. çok da seviyorum aslında araba kullanmayı, ama benim kaderim de bu olsa gerek.......:63:

aynı korku bende de var. ama ben sadece sahil yolunda kullanabiliyorum. e5te ve minibüs yolunda kullanamıyorum. nedeni ise babam çok stresli, bağırıp çağırıyor bana araba kullandığımda, bir de arabası kıymetli...:52: bana kullanabileceğim küçük bir araba da almıyor. 3 senedir ehliyetim var ama hala bizim arabaya tam alışamadım, kendime güvenimi kaybettiriyor bana ettiği laflarla. artık ilerde kendi paramı kazandığımda, özel bir hoca tutucam (onu da araştırmıştım, ortalama 500tl istiyorlar, şu an öğrenciyim veremem, babam hele hiç vermez :), sonra da tek başıma o olmadan kullanmaya çalışıcam ya da en güzeli kendime araba alıcam kimse karışamayacak:59: hayır bi de 3 sene geçti ehliyeti alalı, 1-2 ayda bir araba kullanıyorum onunla ama hala kızıyor azarlıyor kullanırken ya offff çok sinirliyimm. çok da seviyorum aslında araba kullanmayı, ama benim kaderim de bu olsa gerek.......:63:

Aynı babadan bende de var :66: Defalarca araba kullanmayı öğretmeye çalıştı ama her defasında azarla bitti :61: Evlenince kendi istediğim gibi parkı manevrası kolay olsun, birde araba gözümde büyümesin diye küçücük hatcback bir aaba aldım. Yoksa hayatta öğrenemezdim.

evwet korna korkusu var bıde :)dediklerinizi dıkkate alıcm:)

yolun sakın olacagı zaman mı o ne zaman ?:))))ıstanbulda e 5te saat farketmezkı:)))

mınıbus yolundadas kullanıorum bıtek e 5 ve otoban tarzı buyuk yollar korkutuyor...bıde bebek var bnde onunda korkusu var allah korusunn ben tek olsam nesede...

Kavşak tabelasını görür görmez sağa doğru yanaş. Kavşağa geldiğinde zaten sağda olacağından artık böyle bir risk söz konusu olmayacak. Sen sağda olacağın için minibüslerde önüne kıramayacak.öyle yapıcm sanırım önerıler4ınız ıcın teşekkür ederım:)

İlk zamanlarda yanımda biri olduğunda yanlış yapmamak için o kadar panikliyordum ki. Bir gün tek başıma arabayı kaçırdım gezdim dolaştım, araba stop etti kaldırdım, yokuşlarda zorlandım... Ama hepsiyle de başedebildim sağ salim geldim evime. İkinci defadada hiç hatam olmadı. (Bu arada İstanbul'da araba kullanmak hiç bir yerde araba kullanmaya benzemez. Hele Harem minibüs hattında kullanıyorsanız bir minibüsün önünüze aniden geçip zınk diye durup yolcu indirdiğine şahit olabiliyorsunuz.)aynenn öyle ya felaket bı duzen...anlayışsızlık...ıste bu yuzden korkuorum:/(((

Kornalara asla önem vermedim. Ne yapacaklar? En fazla kornaya basabilirler. Bu konuda paniklemeyin. Yeşil ışık yanmasının salisesinde korna basan bir milletiz.
:Daynen öyle ya maalesefkı yurt dısında korna yasak sıkıştırdıgın an arıosun verıosun polıse numarasını görüo gununu....keşke burdada öle olsa...arasak sölesekkk...ben yapıcm valla verıcem plakalarını görsunler kaç buck...

Back
X