Arabayla ilgili fobilerim

beans

...
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
1.165
1.749
333
Bolu
Selam kızlar,fazla uzatmadan konuya giricem.

Benim babam otomotiv işleriyle meşgul dolayisiyla küçüklükten beri araba içinde büyüdüm farklı farklı arabalara bindim.

Yasim oldu 25 ama gel gelelim ki araba kullanma hevesim hic yok.
Kaza yaparim,birine carparim diye acayip tirsiyorum.

Ehliyet kursuna gitmem şart artik ehliyeti olmayan kalmadi biliyorsunuz acil durumlarda da iş başa düşer araba kullanmam lazim olabilir.

Şu hayatta en büyük korkum arabayla uçurumdan yuvarlanmak ve arabayla denize uçmak.Bazen ruyalarima bile girer arabayla denize ucuyorum,suya batiyorum ve kapiyi acamayip boğularak ölüyorum.Yanarak ölmek bile beni bu kadar korkutmuyor.

Ben bu korkularimi nasil yenebilirim ehliyet kursuna yazilmak istiyorum.Ama o virajli yollar, ucurumlar vs beni çok korkutuyor.

Hayatınızı çok etkiliyorsa kısa süreli terapi almanızı öneririm belki bu kadar korkunun arkasında başka bir durum vardır. Uzman psikolog desteğiyle aşabilirsiniz.

35 yaşındayım hala ehliyetim yok :)
ehliyeti olmayan birde benim sanırım

bende de çok korku var ne olacak bilmiyorum

Bu dedikleriniz başkasının arabasında iken de olabilir. Aynı mantıkla babanızın arabası ya da taksiye de binmiyor olmalısınız.

Hem hangi virajlı yol, ya da uçurumdan bahsediyorsunuz ki? İzmir- İstanbul mu yapacaksınız sık sık?

Siz yazılın kursa, sürdükçe zevk alacaksınız, korku falan kalmayacaktır.

Makine gibi düşünün, siz ne tarafa sürerseniz, o tarafa gider araba.. siz durdurunca durur.. kendi kendinizi motive edin.. korkularınızı zamanla yenersiniz..

Ben 19 yaşında aile zoruyla aldim. Bende istemiyordum. Çok uzun yollara gittim kendimden eminimde, aniden biri karşıma çıkar diye aklım gidio. Kedi çıkar, cocuk çıkar, yaşlı çıkar diye psikolojim bozuldu benimde. Bende youtube'de araba denize uçarsa ve kapı açılmazsa nasil hareket etmeliyiz diye videolar izliyorum
Delirdim iyice bence büyük yerde oturuyorsan ulaşım sıkıntısı yoksa,
alma boşver hic kendini strese sokma

Benimde kamyon fobim vardı. Ehliyet alırken kurs hocamada söylemiştim ben kamyon beni görmez carpar diye çok korkuyorum diye. Sonra derste bir baktım sağım solum kamyon. Aldi beni bol kamyonlu,tırlı yollara soktu sağolsun. Öyle öyle alıştım.
Benimki gibiyse üzerine giderek atlatırsınız ama çok ciddi boyuttaysa destek alabilirsiniz kursa gitmeden önce.
Ayrıca virajlı,uçurumlu yollar varmı yakınınızda,şehir icinde genelde olmuyor ondan soruyorum.

Aşırı trafik korkum vardı,tırdan kamyondan,birine carpmaktan korna sesinden arabayla ilgili her şeyden korkuyordum. Dersim sabah 7 de başlıyor.iki minibüsle 1 saatten uzun sürecek yolu arabayla 20 dakikada gidiyorum. Sabah servislerle İstanbul trafiğine çıkıyorum. Gerçekten gözünde büyüttüğü n kadar zor değil.frene basınca duruyor. 1 aydır her gün trafikteyim, çok şükür bir aksilik olmadı. Trafiğe çıkınca anlıyorsun ki bu kadar insan bu kadar hatayla bu işi yapıyorsa sen Hayki hayli yaparsın. Direksiyon başına oturunca bile tedirgin olurdum o derece.su an sadece bilmediğim bir yer düşündürüyor beni dönüş nerden,park yeri var mı vs bir de kış ayları nasıl olur o düşündürüyor.

Bence denemelisin,otomatik araç çok rahat,yüksek araç çok çok rahat.minibus otobüs soforune guvenecehine kendine guven

Psikolojik tedavi almadan ve bu durum tamamen düzeltmeden kesinlikle ehliyet almaya kalkmayın lütfen.Allah göstermesin bu korkuyla panik yapar brının hayatını söndürürsünüz.

İyice kendinizden emin olup öyle çıkın lütfen trafiğe

Kullanmadan geçmiyor o korkular hele bi ehliyete yazılın kullandıkca bu düşüncelerinize gülüp geçeceksiniz

Benimde ehliyetim yok ilk araba kullanmaya başladıgımda 5 k yol gitmiştim.
İkincide fren yerine gaza basınca kaza yaptım duran arabaya carptım.
Korktum hala da korkuyorum aam alacagım bende ehliyeti arabayı seviyorum.
Şu an arabamız olmadıgı için alamadım.
Bir yazı okudum bende umarım faydası olur size de.
''Araba kullanmak da ilk zamnlar tedirginlikler karıştırmalar normaldir.Fakat bunu sürekli yaptıgınızda beyniniz otomatik algılar ve bir müddet sonra kendiliğinden düşünmeden kullanmaya başladıgınızı görürsünüz''
Yani bir işe başladıgımızda ilk defa yaparken hepimiz tedirgin olmuş acemilik çekmişizdir.
Zamanla profosyonelleşmişizdir.
Bence korkularınız da zamanla geçecektir.

Bazen insan mecbur kullanıyor . Ben part time çalışarak araba aldım sonra onunla kaza yaptım korktum ama yine trafiğe çıktım şimdi çok garip bir şehirde yaşıyoruz yine kullanıyorum eşim göreve gidiyo onu bırakıyorum sonra 1 hafta filan evde olmuyo işlerimi kendim hakediyorum. Sonra eşim geliyo ben gidip onu gece alıyorum filan hala biraz korkuyorum sana korkmuyorum diyemem İnan bana dar bir yerden geçerken yokuşta sonra yoğun trafikte gerginim ama aşıcam kendime söz verdim mecburum bunu yapmaya

Arac kullanirken en sevdigin sarkilari acip dinleyince hic korkun kalmaz hatta kensini simulasyonda gibi gissedersin ayrica dogru dusunuyorsun bazen oyle bi an gelir ki sen kullanmak zorinda kalirsin araci mutlaka al ehliyet

Bu korkulari ancak ehliyetini alirsan yenebilirsin.
Araba kullanmayi çok iyi bilmedigin icin böyle ruyalar goruyorsun.

Bi yazıl oradakilerde sür bakalım nasıl olacak.. bence Küçükken öğrenince daha iyi .. korkular yerleşmiyor sürdükçe normalleşiyor

Benimde tek korkum direksiyon sınavıni gecememek Inanin bu dedikleriniz sürücü koltugunda otururken de olur üstelik müdahale edemezsiniz şoför siz olunca pedallar ayağınız altında gerekli yonlendirmeyi yaparsıniz

Daha biraz önce bir baktım şehir içinde 110’la gidiyorum hemen frene bastım..

Geldim şimdi de senaryolar yaptım kafamda. Ya biri çıksaydı, ya araba kaysaydı, ya bir şey olsaydı, ya köpek çıksaydı vs vs diye..

Kullanmadan önce şu araba nasıl ordan döndü nasıl ordan girdi diye sürekli düşünürdüm. Her tarafı ayrı dert galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…