- 22 Eylül 2018
- 1.117
- 885
- 123
- Konu Sahibi 1111010001
Umarım. Cesaretli bir kızdı ama anladığım kadarıyla araba defteri kapandı onun için.Olay yenidir üzerinden zaman geçtikçe korkusu da geçer
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Umarım. Cesaretli bir kızdı ama anladığım kadarıyla araba defteri kapandı onun için.Olay yenidir üzerinden zaman geçtikçe korkusu da geçer
Bu yorumu göstermeyeyim en iyisi arkadaşıma :) tabii ki herkes araba kullanacak diye bir şey yok ama arkadaşım bu işi yapamayacak biri değildi. İlk hatada vazgeçmesine üzüldüm. Teşekkür ederim, arkadaşı olarak destek olmaya çalışıyorum :)Ben hiç kaza yapmadım ama eşim 3 kere yaptı , bazen şu arabayı çarpışan araba zannediyorsun herhalde diyorum ama hiç anlamıyor . Kendisi isteniyorsa kafasında bitirmişse bence zorlamaya gerek yok . Herkes araba kullanacak diye bir kural yok . O da toplu taşıma ve taksi kullansın .
Ama sizi takdir ettim arkadaşınıza destek olmanız ve onun için çabalamanız çok güzel.
Hayati bir mevzu değil araba kullanmaması ama panik oluyorsa araba kullanırken Allah korusun kaza yapıp insanların canına ve malına zarar erebilir .
Arkadaşım bence de pes etmesin. Şaşkınlıkla okudum olayı. Teşekkür ederim.Ben büyük, ciddi hasarlı kaza yapmadım ama bana arkadan çarpan oldu bir de köprüde, yağmurlu bir akşam, bir araçla sağlı sollu sürttük birbirimize.
Benim aracın sol arka kapısı ezildi.
Trafikte olağan işler bunlar.
Geçen hafta yeni kayıt aldığımız bir öğrencinin annesi anlattı.
Trafiğe çıktığı ikinci gün önde eşi, arkada kv ve iki çocuğu varken otomatik arabada fren yerine gaza basmış.
Belediyenin sosyal tesisinin otoparkından aşağıya uçmuşlar.
Kvnin beli kırılmış, çocuklar ve kendisi yaralanmış.
Eşi muhalefet etmesine rağmen hanımefendi direnmiş, iyileşince tekrar çıkmış trafiğe.
Bir müddet sonra eşi de pes etmiş.
Kayda WV Passat marka araçla geldi,
kocaman sedan araç düşünün...
Arkadaşınız da pes etmesin ama özel ders alıp iyice ustalaşsın trafik şakaya, hafife almaya gelmez.
Ben 10 gün önce araba değiştirdim o zaman bile yeni aracı biraz yadırgadım.
Önce evin önünde git-gel-park yaptım sonra otobana çıktım.
Umarım arkadaşım da pes etmez ve atlatır. Teşekkür ederim.Ben varım ilk kullanmaya başladığım sıralar kavşakta bir başka araçla çarpıştım bayırdan asaga iniyordu diğer araç ben yola bakıp çıktım ama nasıl oldu hala bilmiyorum valla çarpıştık sağ tarafımdaydi o araç sağın önceliği kuralindan yüzde yüz ben suçlu bulundum.Dunyam karardı aman yarabbim nasıl üzüldüm kahroldum anlatamam çünkü zaten fobiydi benim için araç kullanmak tam yapabiliyorum duygusu oluştu ki bu kaza oldu.Sonrasinda direksiyona her oturusum bir panik atak krizine döndü bir mide bulantisi bir titreme anlatamam inatla devam ettim titreye titreye kullanmaya .Çünkü biliyordum biraksaydim bir daha hiç yapamayacaktim.Geçiyor bir süre sonra.
Bende ilk zamanlar bir araba ile çarpıştım oldukça şiddetliydi arabanın tüm kaportası gitmiş karşı aracıda boydan boya halletmiştimMerhaba Akıllı Kadınlar
Bu konuyu arkadaşım için açıyorum.
Arkadaşım yakın zamanda kaza yaptı. Önüne çocuk çıkmış ve çocuğa çarpmayayım derken araç kontrolünden çıkıp duvara çarpmış. Hasar büyükmüş araçta, tamire yollamış. Kendisinde bir şey yok çok şükür. Arkadaşım tecrübeli bir şoför değil. Daha yeni yeni araç kullanmaya başlamış birisi. Hal böyle olunca tüm cesareti kırıldı ve kendini beceriksiz olarak görüyor. Bir daha araba kullanmayacağını ve böyle basit bir şeyde bile panikliyorsa hayatta trafiğe çıkmaması gerektiğini söyleyip duruyor. Arkadaşım daha en başta pes etmiş durumda yani. Onu teselli etmeye çalıştım ama olayı kafasında bitirmiş maalesef.
Aranızda kaza yapıp yine de araç kullanmaya devam eden, pes etmeyen, hatta çok daha iyi araba kullanıyorum diyenleriniz varsa yorum yazabilir mi? Arkadaşıma yorumları göstereceğim çünkü.
Erkekler anlatmazlar olacak orası. Klavye hatası olmuşÇok şükür çocuğa bir şey olmamış. Kendine de bir şey olmamış. Demek ki o kadar da kötü bir sürücü değilmiş. Duvarın canı yanmamıştır, arabanın da canı yanmamıştır. Sadece evliyse masraftan dolayı kaza esnasında orada olmayan eşinin canı birazcık yanmış olabilir.. O da kalıcı bir hasar değildir. Bir arkadaşım acemiyken otoparkta eşinin süper lüks aracının arkasına arabasını park ederken frenle gazı karıştırınca kendi arabasının önünü, eşinin arabasının arkasını haşat etmişti. Ben bir daha hayatta araba kullanmam derken eşi arabaları yapılır yapılmaz kolundan tutup zorla direksiyona oturtup hemen tekrar kullanmaya başlamazsan bir daha zaten kullanamazsın demişti. Çok haklıydı. Herkesin acemiyken ufak kazaları vardır. Zaten bunlardan sonra daha dikkatli olmayı öğreniyor insan. Erkeklerin de böyle kazaları olur acemiyken ama asla anlamazlar. Korkup vazgeçmesi çok anlamsız. Kırk yıllık sürücü bile anlık bir refleksle aynı kazayı yapabiliyor. Geçmiş olsun arkadaşınıza. Tüm bunları iyi ve tecrübeli bir sürücü olarak yazıyorum. Okuyabilirsiniz arkadaşınıza
![]()
Kesinlikle ben... ilk Haftamda arabada annem ve oğlum varken kaza yaptım. Korktum ama korkarsan bilemezsin dedim kendime. 3 gun sonra direksiyona yüreğim agzimda bindim ama kendimi rahatlatacak yöntemler geliştirdim. Ondan sonra ufak 2 kaza daha yaptim. Sonra kaza yapınca cana geleceğine mala gelsin deyip direksiyona geçip radyoyu açıp eve kadar sarki soyledim kazalı arabayla. Simdi artik acemilik biraz attim sanirim yolda korkmuyorum hele İstanbuldayım ve hergun e5 trafiğinde suruyordum. Burda kimse sinyal vermiyor. Hele minibüs, taksi, otobüs ve servisciler baktın kadin yolda bile ne beklicem deyip önüne atlıyor. Artik alıştım. O nedenle korkup geri durdukça daha zor olur devam etmesi. Benim onerim kısa mesafede başlasın çok korkuyorsa. Ama hafif ise kendini rahatlatacak yöntemler bulup çıksın trafiğe. Bende arabaya binince en sevdiğim radyoyu açardım yola çıkmadan cokta iyi gelirdi ilk baslarda. Varsa rahatlatan denesin derim. Birde arkadan çalan kornalar hic duymasın panik yapmasin. Ben hiç aldırmıyorum artık.Merhaba Akıllı Kadınlar
Arkadaşım yakın zamanda kaza yaptı. Önüne çocuk çıkmış ve çocuğa çarpmayayım derken araç kontrolünden çıkıp duvara çarpmış. Hasar büyükmüş araçta, tamire yollamış. Kendisinde bir şey yok çok şükür. Arkadaşım tecrübeli bir şoför değil. Daha yeni yeni araç kullanmaya başlamış birisi. Hal böyle olunca tüm cesareti kırıldı ve kendini beceriksiz olarak görüyor. Bir daha araba kullanmayacağını ve böyle basit bir şeyde bile panikliyorsa hayatta trafiğe çıkmaması gerektiğini söyleyip duruyor. Arkadaşım daha en başta pes etmiş durumda yani. Onu teselli etmeye çalıştım ama olayı kafasında bitirmiş maalesef.
Aranızda kaza yapıp yine de araç kullanmaya devam eden, pes etmeyen, hatta çok daha iyi araba kullanıyorum diyenleriniz varsa yorum yazabilir mi? Arkadaşıma yorumları göstereceğim çünkü.
Kişi kendsine güvenmiyorsa araç kullanmamalı. Biz onu kendinden iyi tanıyacak değiliz. Bir psikologla görüşüp korkularını aşmaya çalışabilir ama trafiğe çıkmaya güveni olmayan insanı cesaretlendirmek doğru bir hareket değil.Merhaba Akıllı Kadınlar