Arabayla Yapılan İlk Kaza

Ben hiç kaza yapmadım ama eşim 3 kere yaptı , bazen şu arabayı çarpışan araba zannediyorsun herhalde diyorum ama hiç anlamıyor . Kendisi isteniyorsa kafasında bitirmişse bence zorlamaya gerek yok . Herkes araba kullanacak diye bir kural yok . O da toplu taşıma ve taksi kullansın .
Ama sizi takdir ettim arkadaşınıza destek olmanız ve onun için çabalamanız çok güzel.
Hayati bir mevzu değil araba kullanmaması ama panik oluyorsa araba kullanırken Allah korusun kaza yapıp insanların canına ve malına zarar erebilir .
Bu yorumu göstermeyeyim en iyisi arkadaşıma :) tabii ki herkes araba kullanacak diye bir şey yok ama arkadaşım bu işi yapamayacak biri değildi. İlk hatada vazgeçmesine üzüldüm. Teşekkür ederim, arkadaşı olarak destek olmaya çalışıyorum :)

Ben büyük, ciddi hasarlı kaza yapmadım ama bana arkadan çarpan oldu bir de köprüde, yağmurlu bir akşam, bir araçla sağlı sollu sürttük birbirimize.
Benim aracın sol arka kapısı ezildi.
Trafikte olağan işler bunlar.

Geçen hafta yeni kayıt aldığımız bir öğrencinin annesi anlattı.
Trafiğe çıktığı ikinci gün önde eşi, arkada kv ve iki çocuğu varken otomatik arabada fren yerine gaza basmış.
Belediyenin sosyal tesisinin otoparkından aşağıya uçmuşlar.
Kvnin beli kırılmış, çocuklar ve kendisi yaralanmış.
Eşi muhalefet etmesine rağmen hanımefendi direnmiş, iyileşince tekrar çıkmış trafiğe.
Bir müddet sonra eşi de pes etmiş.
Kayda WV Passat marka araçla geldi,
kocaman sedan araç düşünün...

Arkadaşınız da pes etmesin ama özel ders alıp iyice ustalaşsın trafik şakaya, hafife almaya gelmez.
Ben 10 gün önce araba değiştirdim o zaman bile yeni aracı biraz yadırgadım.
Önce evin önünde git-gel-park yaptım sonra otobana çıktım.
Arkadaşım bence de pes etmesin. Şaşkınlıkla okudum olayı. Teşekkür ederim.

Ben varım ilk kullanmaya başladığım sıralar kavşakta bir başka araçla çarpıştım bayırdan asaga iniyordu diğer araç ben yola bakıp çıktım ama nasıl oldu hala bilmiyorum valla çarpıştık sağ tarafımdaydi o araç sağın önceliği kuralindan yüzde yüz ben suçlu bulundum.Dunyam karardı aman yarabbim nasıl üzüldüm kahroldum anlatamam çünkü zaten fobiydi benim için araç kullanmak tam yapabiliyorum duygusu oluştu ki bu kaza oldu.Sonrasinda direksiyona her oturusum bir panik atak krizine döndü bir mide bulantisi bir titreme anlatamam inatla devam ettim titreye titreye kullanmaya .Çünkü biliyordum biraksaydim bir daha hiç yapamayacaktim.Geçiyor bir süre sonra.
Umarım arkadaşım da pes etmez ve atlatır. Teşekkür ederim.

Bence bir çocuğa çarpmamak için direksiyon kırıp başka yere çarpmak yeterince iyi bir sürücü olduğunu gösteriyor. Bir insana çarpıp hayatına mal olmaktansa olan arabaya olsun. Millet çatır çutur insan eziyor yollarda. Ben 13 yıllık şoförüm ve sayısız kaza atlattım. Fren tutmamasından da kaza yaptım bir kere. Olabilir çok normal. Sen yapmasan başka biri gelip sana çarpabilir. Çok düşünüp kafasında büyütmeden kullanmaya başlasın hemen. Güveni gelir tekrar.

Yaklaşık iki hafta kadar önce profilimde ki aracımla uçurumdan aşağıya uçtum😁
Beni sadece ağaçlar tutmuştu. Çok şükür bende bir çizik bile yoktu. Arabada da bir şey yoktu.
Ne çekiciyle ne de ahtapotla çıkaramadık oradan.
İş makinesi (kepçe) ile çekmiştik.
Arkadaşınız cesaretini kaybetmesin.
Her sürücü kaza yapabilir,yıllarca şoförlük yapmış olan kişiler bile kaza yapabilir.
Önemli olan, kendine inansın.

bizzat ben varım yeni araba kullanmaya başladığımda şerit değiştirken arka köşeden çarpmışlardı bana. elim ayağım titremişti korkudan eşimi aramıştım hemen. arabanın arkasında göcük vardı çok az. onun dışında aksamında bir sorun yoktu ama ben eşime titrediğimi ve kullanamayacağımı söyledim ve ondan beni işe bırakmasını istedim. bana sadece bir cümle kurdu "şu an bu arabaya binip işe gitmezsen bir daha asla binemezsin" o gün gerçekten titreyerek bindim o arabaya tekrar ama titremem 10 dk sürdü. üzerinden yıllar geçti şu an yollar gidişime hasta :)

Çok şükür çocuğa bir şey olmamış. Kendine de bir şey olmamış. Demek ki o kadar da kötü bir sürücü değilmiş. Duvarın canı yanmamıştır, arabanın da canı yanmamıştır. Sadece evliyse masraftan dolayı kaza esnasında orada olmayan eşinin canı birazcık yanmış olabilir. :KK48: . O da kalıcı bir hasar değildir. Bir arkadaşım acemiyken otoparkta eşinin süper lüks aracının arkasına arabasını park ederken frenle gazı karıştırınca kendi arabasının önünü, eşinin arabasının arkasını haşat etmişti. Ben bir daha hayatta araba kullanmam derken eşi arabaları yapılır yapılmaz kolundan tutup zorla direksiyona oturtup hemen tekrar kullanmaya başlamazsan bir daha zaten kullanamazsın demişti. Çok haklıydı. Herkesin acemiyken ufak kazaları vardır. Zaten bunlardan sonra daha dikkatli olmayı öğreniyor insan. Erkeklerin de böyle kazaları olur acemiyken ama asla anlamazlar. Korkup vazgeçmesi çok anlamsız. Kırk yıllık sürücü bile anlık bir refleksle aynı kazayı yapabiliyor. Geçmiş olsun arkadaşınıza. Tüm bunları iyi ve tecrübeli bir sürücü olarak yazıyorum. Okuyabilirsiniz arkadaşınıza Hoppa

Merhaba Akıllı Kadınlar :KK200:

Bu konuyu arkadaşım için açıyorum.
Arkadaşım yakın zamanda kaza yaptı. Önüne çocuk çıkmış ve çocuğa çarpmayayım derken araç kontrolünden çıkıp duvara çarpmış. Hasar büyükmüş araçta, tamire yollamış. Kendisinde bir şey yok çok şükür. Arkadaşım tecrübeli bir şoför değil. Daha yeni yeni araç kullanmaya başlamış birisi. Hal böyle olunca tüm cesareti kırıldı ve kendini beceriksiz olarak görüyor. Bir daha araba kullanmayacağını ve böyle basit bir şeyde bile panikliyorsa hayatta trafiğe çıkmaması gerektiğini söyleyip duruyor. Arkadaşım daha en başta pes etmiş durumda yani. Onu teselli etmeye çalıştım ama olayı kafasında bitirmiş maalesef.

Aranızda kaza yapıp yine de araç kullanmaya devam eden, pes etmeyen, hatta çok daha iyi araba kullanıyorum diyenleriniz varsa yorum yazabilir mi? Arkadaşıma yorumları göstereceğim çünkü.
Bende ilk zamanlar bir araba ile çarpıştım oldukça şiddetliydi arabanın tüm kaportası gitmiş karşı aracıda boydan boya halletmiştim 😂 ama bende bırakmak gibi bi düşünce hiç olmadı insanız profesyonelde olsak başımıza gelecek varsa da geliyor. Hoş belli bir müddet sağ ve sol dönüşlerden korkmuştum şuan ise kamyon şöförü gibiyim 😂 asla bırakmasın arkadaşınız kolay yol pes etmek ilk zorlukta herşey bırakılmaz

Çok şükür çocuğa bir şey olmamış. Kendine de bir şey olmamış. Demek ki o kadar da kötü bir sürücü değilmiş. Duvarın canı yanmamıştır, arabanın da canı yanmamıştır. Sadece evliyse masraftan dolayı kaza esnasında orada olmayan eşinin canı birazcık yanmış olabilir. :KK48: . O da kalıcı bir hasar değildir. Bir arkadaşım acemiyken otoparkta eşinin süper lüks aracının arkasına arabasını park ederken frenle gazı karıştırınca kendi arabasının önünü, eşinin arabasının arkasını haşat etmişti. Ben bir daha hayatta araba kullanmam derken eşi arabaları yapılır yapılmaz kolundan tutup zorla direksiyona oturtup hemen tekrar kullanmaya başlamazsan bir daha zaten kullanamazsın demişti. Çok haklıydı. Herkesin acemiyken ufak kazaları vardır. Zaten bunlardan sonra daha dikkatli olmayı öğreniyor insan. Erkeklerin de böyle kazaları olur acemiyken ama asla anlamazlar. Korkup vazgeçmesi çok anlamsız. Kırk yıllık sürücü bile anlık bir refleksle aynı kazayı yapabiliyor. Geçmiş olsun arkadaşınıza. Tüm bunları iyi ve tecrübeli bir sürücü olarak yazıyorum. Okuyabilirsiniz arkadaşınıza Hoppa
Erkekler anlatmazlar olacak orası. Klavye hatası olmuş :KK66:

Bütün yorumlari ağzım açık okudum, okadar büyük kazaları nasıl normalleştirirsınız ya, otoparktan uçmalar, fren yerine gaza basmalar😳 arkadaşlar bunlar şizin araba kullanmayı bilmediğinizi, trafiktekiler için çok büyük tehlike olduğunuzu gösterir. Bunlar normal değil ve hayır herkes böyle kaza yapa yapa öğrenmiyor. Araba sürmeyi öğrenmeden trafiğe çıkıp hem kendi, hem de başkalarinin hayatını tehlikeye atmayın lütfen!

Trafiğe ilk çıktığım dönemlerde 2 motorlu beni boş yolda sıkıştırmaya başladı ani gelisti ben daha ne yaptıklarını anlamadan onlara çarpmamak için bi anda kaldırıma çıktım biraz daha hızlı olsam o hızla araba takla atacaktı , teker yarıldı yamuldu garip bi olaydı neden yani neden ölsem yada onları ezsem hoşlarına gidecek öyle güleceklermiydi arkada da bebek vardi üstelik 2. Motorlu fark edip öncekine yapma diye bağırdı ama o anki şokla ne yapacağımı şaşırdım . 2 sene direksiyona dokunmadım yeni 1 2 aydır kullanıyorum. Destek olursanız bu şoku erken atlatacaktır arkadaşınız bir hayatı kurtarmış buna sevinmeli araba bir vasıta önemli değil tamiri yapilir . Bu kotu de olsa bir tecrübe artik olabilecek seylere daha doğru tepkiler verecektir .

Arkadaşım yakın zamanda kaza yaptı. Önüne çocuk çıkmış ve çocuğa çarpmayayım derken araç kontrolünden çıkıp duvara çarpmış. Hasar büyükmüş araçta, tamire yollamış. Kendisinde bir şey yok çok şükür. Arkadaşım tecrübeli bir şoför değil. Daha yeni yeni araç kullanmaya başlamış birisi. Hal böyle olunca tüm cesareti kırıldı ve kendini beceriksiz olarak görüyor. Bir daha araba kullanmayacağını ve böyle basit bir şeyde bile panikliyorsa hayatta trafiğe çıkmaması gerektiğini söyleyip duruyor. Arkadaşım daha en başta pes etmiş durumda yani. Onu teselli etmeye çalıştım ama olayı kafasında bitirmiş maalesef.

Aranızda kaza yapıp yine de araç kullanmaya devam eden, pes etmeyen, hatta çok daha iyi araba kullanıyorum diyenleriniz varsa yorum yazabilir mi? Arkadaşıma yorumları göstereceğim çünkü.
Kesinlikle ben... ilk Haftamda arabada annem ve oğlum varken kaza yaptım. Korktum ama korkarsan bilemezsin dedim kendime. 3 gun sonra direksiyona yüreğim agzimda bindim ama kendimi rahatlatacak yöntemler geliştirdim. Ondan sonra ufak 2 kaza daha yaptim. Sonra kaza yapınca cana geleceğine mala gelsin deyip direksiyona geçip radyoyu açıp eve kadar sarki soyledim kazalı arabayla. Simdi artik acemilik biraz attim sanirim yolda korkmuyorum hele İstanbuldayım ve hergun e5 trafiğinde suruyordum. Burda kimse sinyal vermiyor. Hele minibüs, taksi, otobüs ve servisciler baktın kadin yolda bile ne beklicem deyip önüne atlıyor. Artik alıştım. O nedenle korkup geri durdukça daha zor olur devam etmesi. Benim onerim kısa mesafede başlasın çok korkuyorsa. Ama hafif ise kendini rahatlatacak yöntemler bulup çıksın trafiğe. Bende arabaya binince en sevdiğim radyoyu açardım yola çıkmadan cokta iyi gelirdi ilk baslarda. Varsa rahatlatan denesin derim. Birde arkadan çalan kornalar hic duymasın panik yapmasin. Ben hiç aldırmıyorum artık.

Simdi kullanmazsa bir daha bu korkuyla hic kullanamaz.
Araba kullaniliyorsa kaza da olmasi normal, yeter ki cana gelmesin. O kaza yapmasa da baskasi gelip vurabilir. Bu risk hep vardir.

Dünyadaki en salak 2 kazayı yaptım
Hele biri nasıl show habere filan çıkmadı
O kadar salakça yani 😂
Ama hala araba kullanmayı seviyorum
Biraz cesaret işi orası kabul
Ama bu da deneyimle iyileşen bi olay bence
Parti devam ediyor yani ✌

Kişi kendsine güvenmiyorsa araç kullanmamalı. Biz onu kendinden iyi tanıyacak değiliz. Bir psikologla görüşüp korkularını aşmaya çalışabilir ama trafiğe çıkmaya güveni olmayan insanı cesaretlendirmek doğru bir hareket değil.

Ohooo öyle en başta pes etseydik şimdi buralarda olmazdık 😂 ben ilk veya ikinci günümde arabayı geri vitese aldım sanıp gaza basmıştım da ileri vitesteymiş kaldırıma girmiştim ön panjur çatlamıştı çok bi hasar olmadı😂 park ettiğim yerden çıkamayıp anahtarı marketçiye mi vermedim yıkamacıya mı rica etmedim neler neler😂karşımdan araba gelirken eşimi arayıp çağırdım bi defasında da 😂 ha bide dar yolda karşımdan araba gelirken beyefendi camı açıp hanımefendi geri geri çıkar mısınız demişti bende ben acemiyim siz çıkın dedim diye adam kaldırıma çıkıp geçmişti yanımdan arabasının altını da sürttü baya yazık ama napalım 🤦🏻‍♀️ Şimdi o günlerimi düşünüp eğleniyorum hiç sıkmasın canını birçoğumuz bunları çokça yaşadı 👍🏻💜

Hepinize çok teşekkür ederim :KK200: Arkadaşım tekrar denemeye karar verdi ama öncesinde kendisini hazırlaması gerekiyormuş psikolojik olarak.

Mune Mune rica etsem konumu kapatabilir misin?

Back
X