Arada cocuk ya da cocuklar oldugu icin eski esle arkadas kalabilmek?

fred

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
240
4
316
Diğer
Bu cok ince bir cizgi, ve bunu basarabilir miyiz hep ikilemdeyim.
Benim cocuklarim erkek olmak uzere 11,8,6 yaslarindalar, ve baba'ya deli gibi asiklar, babalari da onlara cok bagimli..

Ve ben simdi soruyorum yasayan ya da deneyim sahibi olan arkadaslarima;

Nefret ettiginiz, her gordugunuz de cocuklarin hatirina zorla SEVECEN bir tavir takinan dostane bir anne rolune girmek? (ogullarimin hatirina) Iste bu..

Ve baglarimizi koparmmamiz mumkun degil, 3 tane ortak cocugumuz.

Yani asagi tukursen biyik, yukari tukursen sakal misali...

Son düzenleme:
Ben de bu yola yeni girdim. Paylaşabileceğim bir tecrübem yok ama şu bir gerçek "zaman herşeyin ilacı" Bana öyle geliyor ki gün gelecek , eski eşim de "herkes gibi biri" olacak . Nefretler, öfkeler , sevgiler... herşey zamanla törpülenecek ve arkadaş gibi olmasa da öylesine bir adam olacak benim için.

herşey çocuklarımızın hatırı için değil mi?

Eski kocam çocuklarını arayıp sormuyor ama arasaydı da çocuklarımın hatırı için mecburen konuşmak zorunda olacaktım ki arkadaşım gibi değil normal yabancı bir adam gibi davranırdım sanırım..

gelip görmek istediğinde çocuklarını ben olmazdım yanlarında başka birini gönderirdim çocuklarım henüz küçük olduğu için karşılaşmamak için ne gerekiyosa yapardım..

2 yavrum var benim. Biz eski eşle arkadaş kalmayı başaranlardanız, çünkü biz çocuklarımıza sormadık onları dünyaya getirirken ve sorumluluklarımız var. Karı-Koca'lık bitiyor ama Anne-Baba'lık bitmiyor. Hep devam ediyor, bu sebeple de iletişim hiç kopmuyor, kopamıyor. Bunun avantajları ve dezavantajlarını yaşıyorum. Bizde yıllardır değişmeyen anne baba günleri hala devam ediyor ve çocuklar için bir araya geliyoruz. Piknik, deniz, yemek vs.. aklınıza ne gelirse o gün çocukların günü ve neşemize göre ne istersek yapıyoruz. Kimse de surat yok, kavga yok, naptın ne ettin, işler nasıl muhabbeti... Tek taraflı beklentisizlik. Hafta içi okuldan alır parkta oynatır sonra bana getirir karşılarım alırım çocuklarımı, bazen kuzum çok ağlar babam diye, ararım konuşurlar. Tek bir fark var beklentiyi sıfırlamak lazım, anne babalıktan fazlasına ihtiyaç duyulmadığını anlatmak lazım, bizim taraftan bakınca ben de herşey bitik olmasına karşın karşı tarafın beklentisi hala var, çünkü sevgisi var, bunun için ne gerekiyorsa yaparım diyor ve yapıyor da öfke tedavisi görüyor, ilaç kullanıyor, düzenli terapisti ile görüşüyor ve ciddi bir değişiklik var gibi ama tekrar dönüşü olur mu olmaz mı işte bunun cevabını da ben bilmiyorum. Bu konuda sizin fikirleriniz nedir acaba?

Ben de bu yola yeni girdim. Paylaşabileceğim bir tecrübem yok ama şu bir gerçek "zaman herşeyin ilacı" Bana öyle geliyor ki gün gelecek , eski eşim de "herkes gibi biri" olacak . Nefretler, öfkeler , sevgiler... herşey zamanla törpülenecek ve arkadaş gibi olmasa da öylesine bir adam olacak benim için.

O duygulari astim coktan arkadasim cok sukur, Zaten oylesine birisi artik benim icin. Ama iste ogullari ile vakit gecirdiginde mecburen bir maske takiveriyorum yuzume, bu iste en zor olani, bazen diyorum bu adam'dan tek bir cocugum bile olmasaydi omur boyu gormezdim ne iyi olurdu diye ama mecburen yasadigimiz surece hep bir bagimiz olacak :(

2 yavrum var benim. Biz eski eşle arkadaş kalmayı başaranlardanız, çünkü biz çocuklarımıza sormadık onları dünyaya getirirken ve sorumluluklarımız var. Karı-Koca'lık bitiyor ama Anne-Baba'lık bitmiyor. Hep devam ediyor, bu sebeple de iletişim hiç kopmuyor, kopamıyor. Bunun avantajları ve dezavantajlarını yaşıyorum. Bizde yıllardır değişmeyen anne baba günleri hala devam ediyor ve çocuklar için bir araya geliyoruz. Piknik, deniz, yemek vs.. aklınıza ne gelirse o gün çocukların günü ve neşemize göre ne istersek yapıyoruz. Kimse de surat yok, kavga yok, naptın ne ettin, işler nasıl muhabbeti... Tek taraflı beklentisizlik. Hafta içi okuldan alır parkta oynatır sonra bana getirir karşılarım alırım çocuklarımı, bazen kuzum çok ağlar babam diye, ararım konuşurlar. Tek bir fark var beklentiyi sıfırlamak lazım, anne babalıktan fazlasına ihtiyaç duyulmadığını anlatmak lazım, bizim taraftan bakınca ben de herşey bitik olmasına karşın karşı tarafın beklentisi hala var, çünkü sevgisi var, bunun için ne gerekiyorsa yaparım diyor ve yapıyor da öfke tedavisi görüyor, ilaç kullanıyor, düzenli terapisti ile görüşüyor ve ciddi bir değişiklik var gibi ama tekrar dönüşü olur mu olmaz mı işte bunun cevabını da ben bilmiyorum. Bu konuda sizin fikirleriniz nedir acaba?

Cok dogru bir tespit! Anne Babalik bitmiyor..

Sizin icin hayirlisi ne ise o olsun diyorum ama yeniden denemenizi de hic tasvif etmedigimi dile getirmek istiyorum, tabii yine de siz bilirsiniz..

Son düzenleme:
Sanırım henüz yaraların taze. Aman zamanla duyarsızlaşacaksın nasılsa. Şu anda zor olsa da öfkeni, nefretini çocuklarına ve onların babalarına hissettirmemeye çalışmalısın. Bir arkadaşın dediği gibi anne baba olma hali bitmiyor, bitmeyecek. Üç erkek çocuğunu tek başına yetiştirmek zor. Çocukların babalarının ilgisine, sevgisine, varlığına hatta kontrollü öfkesine,disiplinine ihtiyaçları var. Ne kadar güçlü olursan ol, babalarının desteği gerekecek. Her sorunu kendin çözebilsen bile onların hayatlarını hakkında alacağın kararlarda babalarının da fikrini almalısın. Sorumluluğu paylaşmak zorundasın. Mezuniyetleri olacak, evlilikleri olacak vs. vs.Bu durumlarda bir araya gelmek zorunda kalacaksınız. Dost olamıyorsan da aranın çok iyi olmadığı bir iş arkadaşın gibi düşün. Ki bu da yanlış değil. Dünyanın en önemli işini yapıyorsunuz. 3 evlat yetiştiriyorsunuz.

Allah hepimizin yardımcısı olsun

Son düzenleme:
Bende bosandigim donemde ayni durumdaydim nefret ediyo gormek istemiyordum ama cocuk olunca ister istemez aradaki bag kopmuyor
İlk zamanlar nefret etsende aradan yillar gecince bosvermslige donuluyor hersey unutuluyor..
Sende zamanla benim gibi olursun diye dusunuyorm:-) :-) :-)

Ana baba oldugumuz muddetce hep eski es hayatimizda olucak

Ama ben sahsim adima knusursam :-) :-) :-) ex esle olmaktan mutlu oluyorum:-) :-) :-) iyi bir arkadas:-) :-)

Sevgili fred bundan önce ki konunuda gecen gün bastan asaga okudum.
Cok duygusal bir insanim aglamamak icin kendimi zor tuttum.
Ben daha bugün bir senemi doldurdum esimle.
Ve aynen senin dedigin gibi "benim esim yapmaz, onlar filimde kitaplar olur baskalarina olur ancak" diyenlerdenim.
12 sene dile kolay ama bir de yürege sor.
Cok ama cok büyük bir sinavdan gectin ve sinavin hala devam ediyor.
Ailemde ve cevremde bosanan ciftler taniyorum biliyorum.
Ama hic biri bu kadar uzun sene sonrasi olmamisti.
Bu yüzden sana ne derece yardimci olabilirim ki...
Ama dualarimla insaAllah yanindayim.
Allah bu sinavi basariyla sonuclamani nasip etsin.
Güclü ol cocuklarin icin ayakta dur bundan sonra sadece kendini ce cocuklarini düsün.
Daha gencsin hayat sana daha coook güzel süprizler sunacak insaAllah :16:

Ben boşanmadım bu aralar boşanmak istiyorum hemen anlaşmalı olarak ,ama boşanana kadar çocuğum için görüştüm..Artık asla
yüzünü görmek istemiyorum..Arkadaş kalamam bana göre değil..Onca sırrını paylaştığın,herşeyini heryerini bilen biriyle dost kalamam ben..
Ama senın 3 çocugun var cok acı..Ve yaptıklarını okudum sok oldum,umarım süründürerek herşeyını alarak boşanmıssındır hak etmıs cunkı...Hala aynı kısıyle mı bırlıkteler..İnanılmaz olaylar yaşamıssın onca yılını paylastıgın ınsanla ..Allah sabır versın ama ben olsam görusmezdım ..Sadece kapıdan ver ve al sen görusme bence...

Sevgili fred bundan önce ki konunuda gecen gün bastan asaga okudum.
Cok duygusal bir insanim aglamamak icin kendimi zor tuttum.
Ben daha bugün bir senemi doldurdum esimle.
Ve aynen senin dedigin gibi "benim esim yapmaz, onlar filimde kitaplar olur baskalarina olur ancak" diyenlerdenim.
12 sene dile kolay ama bir de yürege sor.
Cok ama cok büyük bir sinavdan gectin ve sinavin hala devam ediyor.
Ailemde ve cevremde bosanan ciftler taniyorum biliyorum.
Ama hic biri bu kadar uzun sene sonrasi olmamisti.
Bu yüzden sana ne derece yardimci olabilirim ki...
Ama dualarimla insaAllah yanindayim.
Allah bu sinavi basariyla sonuclamani nasip etsin.
Güclü ol cocuklarin icin ayakta dur bundan sonra sadece kendini ce cocuklarini düsün.
Daha gencsin hayat sana daha coook güzel süprizler sunacak insaAllah :16:

Tesekkur ederim, hayat hepimiz icin guzellikler sunsun insallah!

Ben boşanmadım bu aralar boşanmak istiyorum hemen anlaşmalı olarak ,ama boşanana kadar çocuğum için görüştüm..Artık asla
yüzünü görmek istemiyorum..Arkadaş kalamam bana göre değil..Onca sırrını paylaştığın,herşeyini heryerini bilen biriyle dost kalamam ben..
Ama senın 3 çocugun var cok acı..Ve yaptıklarını okudum sok oldum,umarım süründürerek herşeyını alarak boşanmıssındır hak etmıs cunkı...Hala aynı kısıyle mı bırlıkteler..İnanılmaz olaylar yaşamıssın onca yılını paylastıgın ınsanla ..Allah sabır versın ama ben olsam görusmezdım ..Sadece kapıdan ver ve al sen görusme bence...

Arkadasim senin icin de cok uzuldum, umarim en kisa zamanda toparlanirsin...

Benim buyuk oglum 11 yasinda ve inanilmaz herseyi en ince ayrintisina kadar dusunup kendisine dusunme payi birakabilen bir cocuk..
Daha once de yazdigim gibi hayatinda ne o kadin ne de baskasi var, ama tabi bu olmayacak anlamina da gelmiyor ki keza beni zerre kadar ilgilendirmiyor..
Ben sadece en azindan ogullari icin hayatina alacagi insanlari elekten gecirmesini isterim ama tabi yine kendi bilecegi birsey..
Biz ogullarimiza durumu bir psikolog esliginde anlattik, 3'u de durumu cok guzel anladilar, fakli reaksiyonlar da bulunmadilar ama bunun babalari ile hala cok yogun vakit geciriyor olmasinin payi buyuk, ama ben daha bugun soyledim, artik ogullarimiz durumu biliyor, lutfen eve kadar girip onlarla evimin icin de olma diye, ama bu sefer de bu ayin 15inde yeni bir eve tasinacagini ve cocuklarini artik kapinin onunden alip yine evin onune kadar birakacagini soyledi. (evim de kalmiyor, bekar bir arkadasi ile ayni evi paylasmakta) tabi bu yine de bana etik gelmedigi halde o ogullari ile evdeyken ben de mekan degistiriyorum, yani evet yasadigim surece ogullarimiz icin hep bir bagimiz olacak ama yine de cok SIK yuzunu gormek sinirlerimi bozsa da ogullarim icin o an bir maske takiyorum yuzume okadar...

Son düzenleme:
2 gün sonra boşanma davamız görülecek. anlaşmalı olarak bitireceğiz kısacası. artık sadece oğlum için konuşalım kavgalar, sen şunu dedin sen bunu yaptınlardan yoruldum dedim. ilk baştan beri benimle arkadaş kalmak isteğini benim ise düşman gibi gördüğümü söyledi. bugün oğluşumuza ciciler aldık babasıyla birlikte. 10 aylık paşamız. sonra birlikte yemek yedik ve gayet dingindik. hiç konu açmadık sadece oğlumuzdan konuştuk. bir iki bana bakışını yakaladım içi gitmiş gibi baktı ama bende ne yazıkki bitmeye başlamış. hiçbirşey hissetmedim. daha 1 hafta öncesi nasılda eşimin yokluğunu arıyordum. zaman herşeyin ilacı. o birşeyleri feda etmedi etmeyecekte. değişmeyen insan için değmez geri barışmak zaten. hakkımda böyle hayırlısı olduğunu düşünüyorum. 40 yaşına gelmişim daha üzülemem kimse için. kafam rahat. paramı rahatça harcıyorum. kimseye hesap verme durumun yok. çocuğunla doyasıya vakit geçiriyorsun. erkeksiz hayat daha rahat sanki :)

merhaba
ben bu grupta belkide en talihsiz yada talihli bir cocugun annesiyim
eski eşim ayrıldıgımızdan beri iletişim halinde değil bizle.
öldümü kaldımı bilmiyoruz.(doğumdan sonra ayrıldık)
ben öyle alıştımki bu durumdan çok memnunum. bazen içimde yüreğimin ortasında ya ararsa diye aklımı kaçıracak kadar üzüntüye boğuyorum kendimi.

ben evlendim 2 seneden fazla bir zaman önce.

evlenmeseydimde onunla arkadaş olabileceğimi sanmıyorum hele hele anne baba günleri bizim için olmazdı.
bence bu birazda ayrılık sebebine baglı
öyle yani

merhaba
ben bu grupta belkide en talihsiz yada talihli bir cocugun annesiyim
eski eşim ayrıldıgımızdan beri iletişim halinde değil bizle.
öldümü kaldımı bilmiyoruz.(doğumdan sonra ayrıldık)
ben öyle alıştımki bu durumdan çok memnunum. bazen içimde yüreğimin ortasında ya ararsa diye aklımı kaçıracak kadar üzüntüye boğuyorum kendimi.

ben evlendim 2 seneden fazla bir zaman önce.

evlenmeseydimde onunla arkadaş olabileceğimi sanmıyorum hele hele anne baba günleri bizim için olmazdı.
bence bu birazda ayrılık sebebine baglı
öyle yani
evlendi iseniz zaten arkadaş kalmanız mümkün değil bence. çocuğunu arayıp sormaması kötü bir durum. allah yardımcınız olsun..

evlendi iseniz zaten arkadaş kalmanız mümkün değil bence. çocuğunu arayıp sormaması kötü bir durum. allah yardımcınız olsun..
evlenmeden öncede bir 2.5 sene öyle geçti
o aradaa iletişim halinde olsaydık haliyle yeni eş adayı bu durumu bu şekilde kabullenmek zorunda kalacaktık.

ben asla eski eşimle cocugumu paylaşmak istemiyorum
o ne yaptıkı onun için,
ama hiç üzülmüyorum çokta mutluyum aramadıgı için.
bir arayıp bir ortadan yokolsaydı sanırım beni dahada yorardı.
devamını getirmediği birşeye bulaşmadı eski eşim , o sebebten memnunum, her nasılsa öyle kalsın.
çok alıştım bu duruma

Eski eşle arkadaş kalabilmek tek taraflı bir karar değil ne yazık ki..
Siz ne kadar özenli ve çocuk odaklı düşünseniz de karşınızdaki herşeyi çok kötü yapabilir.
Bişeyler için çabalamayın bence.
Eski eşle ilgili asla yorum yapmayın.
Çocuklarımın psikoloğu şimdiden o acı gerçekten bahsetti.
Ne yazık ki çocuklar ergenlik dönemlerinde ebeveynlerini üzebiliyorlar.
Ve boşanma ellerinde silah haline dönüştürülmemeli..
Gerçekten dediğiniz gibi çok ince bir çizgideyiz.
Kararlı ve sakin olmak zorundayız.
Eşinizin hayatına alacağı kişiyi de şimdiden düşünmeyin.
Eğer olursa da çocuklarınız doğruyu yanlışı görebilecek ayırabilecek yaştalar.
Çocuklar için güvendikleri huzur buldukları yer önemli.
Siz onu sağladıktan sonra tasalanmaya gerek yok bence..

Back
X