Ben de bu yola yeni girdim. Paylaşabileceğim bir tecrübem yok ama şu bir gerçek "zaman herşeyin ilacı" Bana öyle geliyor ki gün gelecek , eski eşim de "herkes gibi biri" olacak . Nefretler, öfkeler , sevgiler... herşey zamanla törpülenecek ve arkadaş gibi olmasa da öylesine bir adam olacak benim için.
2 yavrum var benim. Biz eski eşle arkadaş kalmayı başaranlardanız, çünkü biz çocuklarımıza sormadık onları dünyaya getirirken ve sorumluluklarımız var. Karı-Koca'lık bitiyor ama Anne-Baba'lık bitmiyor. Hep devam ediyor, bu sebeple de iletişim hiç kopmuyor, kopamıyor. Bunun avantajları ve dezavantajlarını yaşıyorum. Bizde yıllardır değişmeyen anne baba günleri hala devam ediyor ve çocuklar için bir araya geliyoruz. Piknik, deniz, yemek vs.. aklınıza ne gelirse o gün çocukların günü ve neşemize göre ne istersek yapıyoruz. Kimse de surat yok, kavga yok, naptın ne ettin, işler nasıl muhabbeti... Tek taraflı beklentisizlik. Hafta içi okuldan alır parkta oynatır sonra bana getirir karşılarım alırım çocuklarımı, bazen kuzum çok ağlar babam diye, ararım konuşurlar. Tek bir fark var beklentiyi sıfırlamak lazım, anne babalıktan fazlasına ihtiyaç duyulmadığını anlatmak lazım, bizim taraftan bakınca ben de herşey bitik olmasına karşın karşı tarafın beklentisi hala var, çünkü sevgisi var, bunun için ne gerekiyorsa yaparım diyor ve yapıyor da öfke tedavisi görüyor, ilaç kullanıyor, düzenli terapisti ile görüşüyor ve ciddi bir değişiklik var gibi ama tekrar dönüşü olur mu olmaz mı işte bunun cevabını da ben bilmiyorum. Bu konuda sizin fikirleriniz nedir acaba?
Sevgili fred bundan önce ki konunuda gecen gün bastan asaga okudum.
Cok duygusal bir insanim aglamamak icin kendimi zor tuttum.
Ben daha bugün bir senemi doldurdum esimle.
Ve aynen senin dedigin gibi "benim esim yapmaz, onlar filimde kitaplar olur baskalarina olur ancak" diyenlerdenim.
12 sene dile kolay ama bir de yürege sor.
Cok ama cok büyük bir sinavdan gectin ve sinavin hala devam ediyor.
Ailemde ve cevremde bosanan ciftler taniyorum biliyorum.
Ama hic biri bu kadar uzun sene sonrasi olmamisti.
Bu yüzden sana ne derece yardimci olabilirim ki...
Ama dualarimla insaAllah yanindayim.
Allah bu sinavi basariyla sonuclamani nasip etsin.
Güclü ol cocuklarin icin ayakta dur bundan sonra sadece kendini ce cocuklarini düsün.
Daha gencsin hayat sana daha coook güzel süprizler sunacak insaAllah
Ben boşanmadım bu aralar boşanmak istiyorum hemen anlaşmalı olarak ,ama boşanana kadar çocuğum için görüştüm..Artık asla
yüzünü görmek istemiyorum..Arkadaş kalamam bana göre değil..Onca sırrını paylaştığın,herşeyini heryerini bilen biriyle dost kalamam ben..
Ama senın 3 çocugun var cok acı..Ve yaptıklarını okudum sok oldum,umarım süründürerek herşeyını alarak boşanmıssındır hak etmıs cunkı...Hala aynı kısıyle mı bırlıkteler..İnanılmaz olaylar yaşamıssın onca yılını paylastıgın ınsanla ..Allah sabır versın ama ben olsam görusmezdım ..Sadece kapıdan ver ve al sen görusme bence...
2 gün sonra boşanma davamız görülecek. anlaşmalı olarak bitireceğiz kısacası. artık sadece oğlum için konuşalım kavgalar, sen şunu dedin sen bunu yaptınlardan yoruldum dedim. ilk baştan beri benimle arkadaş kalmak isteğini benim ise düşman gibi gördüğümü söyledi. bugün oğluşumuza ciciler aldık babasıyla birlikte. 10 aylık paşamız. sonra birlikte yemek yedik ve gayet dingindik. hiç konu açmadık sadece oğlumuzdan konuştuk. bir iki bana bakışını yakaladım içi gitmiş gibi baktı ama bende ne yazıkki bitmeye başlamış. hiçbirşey hissetmedim. daha 1 hafta öncesi nasılda eşimin yokluğunu arıyordum. zaman herşeyin ilacı. o birşeyleri feda etmedi etmeyecekte. değişmeyen insan için değmez geri barışmak zaten. hakkımda böyle hayırlısı olduğunu düşünüyorum. 40 yaşına gelmişim daha üzülemem kimse için. kafam rahat. paramı rahatça harcıyorum. kimseye hesap verme durumun yok. çocuğunla doyasıya vakit geçiriyorsun. erkeksiz hayat daha rahat sanki :)2 yavrum var benim. Biz eski eşle arkadaş kalmayı başaranlardanız, çünkü biz çocuklarımıza sormadık onları dünyaya getirirken ve sorumluluklarımız var. Karı-Koca'lık bitiyor ama Anne-Baba'lık bitmiyor. Hep devam ediyor, bu sebeple de iletişim hiç kopmuyor, kopamıyor. Bunun avantajları ve dezavantajlarını yaşıyorum. Bizde yıllardır değişmeyen anne baba günleri hala devam ediyor ve çocuklar için bir araya geliyoruz. Piknik, deniz, yemek vs.. aklınıza ne gelirse o gün çocukların günü ve neşemize göre ne istersek yapıyoruz. Kimse de surat yok, kavga yok, naptın ne ettin, işler nasıl muhabbeti... Tek taraflı beklentisizlik. Hafta içi okuldan alır parkta oynatır sonra bana getirir karşılarım alırım çocuklarımı, bazen kuzum çok ağlar babam diye, ararım konuşurlar. Tek bir fark var beklentiyi sıfırlamak lazım, anne babalıktan fazlasına ihtiyaç duyulmadığını anlatmak lazım, bizim taraftan bakınca ben de herşey bitik olmasına karşın karşı tarafın beklentisi hala var, çünkü sevgisi var, bunun için ne gerekiyorsa yaparım diyor ve yapıyor da öfke tedavisi görüyor, ilaç kullanıyor, düzenli terapisti ile görüşüyor ve ciddi bir değişiklik var gibi ama tekrar dönüşü olur mu olmaz mı işte bunun cevabını da ben bilmiyorum. Bu konuda sizin fikirleriniz nedir acaba?
evlendi iseniz zaten arkadaş kalmanız mümkün değil bence. çocuğunu arayıp sormaması kötü bir durum. allah yardımcınız olsun..merhaba
ben bu grupta belkide en talihsiz yada talihli bir cocugun annesiyim
eski eşim ayrıldıgımızdan beri iletişim halinde değil bizle.
öldümü kaldımı bilmiyoruz.(doğumdan sonra ayrıldık)
ben öyle alıştımki bu durumdan çok memnunum. bazen içimde yüreğimin ortasında ya ararsa diye aklımı kaçıracak kadar üzüntüye boğuyorum kendimi.
ben evlendim 2 seneden fazla bir zaman önce.
evlenmeseydimde onunla arkadaş olabileceğimi sanmıyorum hele hele anne baba günleri bizim için olmazdı.
bence bu birazda ayrılık sebebine baglı
öyle yani
evlenmeden öncede bir 2.5 sene öyle geçtievlendi iseniz zaten arkadaş kalmanız mümkün değil bence. çocuğunu arayıp sormaması kötü bir durum. allah yardımcınız olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?