Arada kaldım...Çok zormuş:(

kadifegul

tatlı kızıma kavuştum...
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
2.996
8
116
Kocaeli
merhaba arkadaşlar,
evlenmeden önce bu kadar zor olacağını hiç tahmin etmemiştim çünkü eşimin ve benim ailelerim ayrı şehirlerde yaşıyorlardı ama uzakta olsalar bile o kadar büyük sorun oluyor ki anlatamam. eşimin ailesi kıyafet yaşam tarzı olarak nasıl anlatim meshebi geniş derlerya öyle insanlar. benim ailemse tam zıttı çok mutasıplar. ben ise ne çok rahatım ne mutasıp, eşimde öyle. eşimle anlaştıktan sonra gerisi önemli olmaz diye düşündüm ama nerdee... düşünün onun ailesine gidiyoruz rakı sofrası saz söz kadınlı erkekli içiliyor, bizimkilere gidiyoruz çoğu zaman kadın erkek ayrı oturuyor tv yok, dini sohbetler ağır basıyor. eşimin ailesi kapalı insanları mutasıp insanları yobaz buluyor eleştiriyor ağır konuşuyorlar, benim ailem eşimin ailesi gibi rahat insanları dünyalık, cahil, öbür tarafı düşünmeyen, günahkar olarak görüyor ağır konuşuyorlar. bu konuşmalar birbirlerine karşı değil ha karşılıklı saygılılar ama işte benim yanımda ailemin yaşam biçimi gibi yaşam biçimlerinin eleştirilmesi, eşimin yanındada aynı şey onun ailesinin yaşam biçimi gibi olan yaşamların eleştirisi çok canımızı sıkıyor.
ufakta bir örnek. eşimle tatile gidiyoruz başlıyor bizimkilerden sorular ne giydin denize girerken ne giydin üstüne ya mayo giydim diyemiyorum desem küsecek yada canımı sıkacaklar. yada eşim tarafta bir düğünde giydiğim kıyafeti gördüler aman Allah ım ne laflar duydum ya size ne diyemiyorum uyuz oluyorum.o kadar abartılı açık değildi şal falan var üstümde ama naafile. acayip sinirim bozuluyor geriliyoruz.

Yapılacak fazla birşey yok..

ınsan bazen girdiği ortama ayak uydurmak zorunda kalabilyor hayatta hele ki bunlar bizim ve eşlerimizin aileleriyse.
Onların yanında olduğunuz zaman, yapabiliyorsanız, bu size çok zor gelmiyorsa,onların yaşam tarzlarına yakın davranın, nasıl olsa geçici süre..
Dünyanın sonu değil nasıl olsa..
Senin ailenin yanındayken haremlik selamlık, diğer taraftayken tam tersi, idare edin:)))

Ama kendi başınızayken tatil vs..canınızın istediğini yapın bence..

zor bir durum gerçekten de
aile yapılarının uygun olmasının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor işte.
bildiğiniz, istediğiniz gibi yaşamaya devam edip başkalarını duymayacaksınız
yapacak başka bir şey yok sanırım.

ışin çok zor ama eşin kendi ailesini sende kendi aileni uygun bir dille uyarabilirsin sonuçta ikiniz anlaştıktan sonra başka kimse karışamaz

bende söylediğiniz gibi bize çok ters gelmeyecek şekilde gittiğimiz yere ayak uyduruyoruz ama özellikle benim ailemin sürekli beni sorgulaması çok sinir bozucu bir hal aldı. bir düğüne gidecek olsam ne giyeceksin açık giyinme , düğünden gelsem ne giydin kolu nasıldı uzun mu kısa mı. htta dedim ya bir elbise mi gördüler (resimden) aman ne laflar duydum ki ben çocuk değilim ki evli barklı kadınım eğitimliyim. eşimde sinir oluyor sen benim karımsın ben giydirdikten sonra onlara ne oluyor diyo.

canım aslında çok üzülecek bişey yok gibi
bak bizdede benzer durumlar var,bizim ailelerde ortada bu konuda ama kayınvalidem tam bir hoca,dernekleri vakıfları var,ilk öncelerde benim türbana girmemi bile çok istemişti.benim ailemde tamam annem babam haca gittiler,ibadetlerini yaparlar o kadar kimseye karışmazlar ben şortla gezsem babam bana bişey demez..ama kayınvalidem ters yani ileri geri konuşmalar yapar..
ee bizde hangisine gitsek onlara göre davranıyoruz yani gittiğimiz ortama ayak uydurmaya çalışıyoruz mesela kendi aileme giderken dediğim gibi şortla gidebiliyorum ama eşimin ailesine giderkende daha düzgün kıyafetleri tercih ediyorum.. napim..
ama biz bu durumu hiç sorun etmedik,önemli olan eşimle olan huzurum..yani ne bileyim her giydiğinizi yaptığınızı söylemeyin ailenize artık evli bir insansınız kendi hayatınız var.

evli barklı insansın çok şaşırdım okuyunca.. iki ailede çok zıt gerçekten. siz iki tarafada ayak uyduracaksınız. annense sana bu soruları soran açıkça söyleyeceksin eşim böyle rahat diğer türlü o da boğuluyor anlayış gösterin herşey zamanla değişiyor diye uyarabilirsiniz. annelerimize anlatmak kolaydr ya hani...
kolay gelsin canım zor bir durum.

sizin moraliniz kendi ailenizin söylediklerinemi bozuluyor anlayamadim sonucta sizin aileniz pek esinizin ailesine kizmis gibi degilsiniz kendi ailenizide idare etmek size düser

Öncelikle şu konu var meshebi geniş deyip arkasından açık giyen rakı sofrası dizen insanlar olarak bahsetmişsiniz bir eğitimciye bunu yakıştıramadım.

Konunuza gelecek olursak sonuçta sizin içinizde olmasa öyle giyinmek giymezsiniz.

Ya eşiniz sizi tanımıyor ya da aileniz

Bence en büyük çelişki sizde.Çünkü aileniz kapalı olduğunuzu düşünse zaten sormaz

Demek ki siz açık giyinmeyi seviyor,ailenize bunu farklı anlatıyorsunuz.

Belki de eşinizin açtırdığını düşünüyorlardır.

En iyisi siz neyi,nasıl yaşamak istediğinizi keşfedip bunu anlatın.

o kadar zıt iken aileler haliyle yetiştirilme tarzı da bi hayli farklıdır. nasıl olsu da eşiniz ile anlaşabildiniz anlam veremedim.

evlenirken sadece kocanla evlenmiyorsun diye hep söylerler

bu işi iki çıkışı var , ya deveyi gidecen ya da gideceksin kendi diyarına:umursamaz:

eski konularını okudum da kabus gibi bi adamla evlisin. bile bile lades demişsin. ne denir ki. kolay gelsin:delphin:

Son düzenleme:
denize girerken jartiyer takım giydim sever misin?aklinialirimsmile
istediğini giyersin kimseye hesap verme verceksende böyle ver.sormaya utansınlar.

kendi ailenizi de yeni taniyor gibi konusmussunuz, kuzum siz o ailede yetismediniz mi, giyime kusama simdiye kadar karismalarina alismadiniz mi

arada kalmak kötü ama idare ediceksiniz artık. evinizde radikal takılın sizde. ılımlı islam modasına ayak uydurun. ne o taraf ne bu taraf bi ince liberal ama kendi içinde kendine özgü yepisyeni bi tarz..
dışarıya kapatın evinizi..

ıkı arada bı derede..orta yol ıse sızde bence..
ıkı tarafda gıttıgınızde onlara uyum saglayın ama en onemlısı olmak ıstedıgınız gıbı olun derım..cunku sızde bı aılesınız sızın dusuncelerınız daha onemlı bana gore burda..
onlara uyum saglıycaksınız dıye kkısılıgınız nerde kalıcak merak edıyorum..hayat onlardan ıbaret degılkı sızde bıreysınız sızı elestırme hakları oldugunu dusunmuyorum cok fazla..ıcınızden geldıgı gıbı olmalısınız..

Bence fazla sorun edilecek birsey yok!

Sen esinle ortak bir noktada bulustuktan sonra kimseyi ilgilendirmez.:kahve:

Ne senin aileni nede onun!

Söylenenlerede kulaklarini tika olsun bitsin...

Burada ters giden bir durum var aslında hep erkek ailelerinde oluyordu bunlar ama kendi ailen bunu yapınca heleki evliyken durum dahada zorlanıyor.
En güzeli ailenle bu konuyu konuş son noktayı koy karışmayın diye kendi özel hayatınızın olduğunu söyleyin.

bence en iyisi iki ailenin fazla bir araya gelmemeleri kimse seni düşüncenden dolayı yargılayamaz sende onları yargılayamazsın degiştiremezsinde ama içkili sazlı sözlü bir ortamada denk geldinmi
katılma bence onlarında bunu anlayışla karşılamaları lazım.senn bunu eşinle çözmen lazım canım
bir birinizi kırmadan agır sözler etmeden halletmelisiniz

Öncelikle şu konu var meshebi geniş deyip arkasından açık giyen rakı sofrası dizen insanlar olarak bahsetmişsiniz bir eğitimciye bunu yakıştıramadım.

Konunuza gelecek olursak sonuçta sizin içinizde olmasa öyle giyinmek giymezsiniz.

Ya eşiniz sizi tanımıyor ya da aileniz

Bence en büyük çelişki sizde.Çünkü aileniz kapalı olduğunuzu düşünse zaten sormaz

Demek ki siz açık giyinmeyi seviyor,ailenize bunu farklı anlatıyorsunuz.

Belki de eşinizin açtırdığını düşünüyorlardır.

En iyisi siz neyi,nasıl yaşamak istediğinizi keşfedip bunu anlatın.

merhaba yağmur seli, sanırım yanlış anlaşıldım. birincisi ben insanları kesinlikle yaşayış biçimlerine göre değerlendirmem. hani toplumda çok fazla dinin gereklerine göre yaşamayıp hani bu etek kısa günah, rakı içmek günah diye sınıflayıp ona göre yaşamayan insanlar için mezhebi geniş deyimi kullanılırya(oysaki imanın inancın kimde olduğunu kimse bilemez belki açık giyiyor denilen insan daha inanaçlı!) arkadan konuşma meselesindede sadece eşim tarafının değil kendi aileminde arkasından konuşmuş oluyorum senin tabirine göre. bence burası bir derdim var bölümüyse burada dertlerimizi anlatabiliriz ve buda dertleşmedir arkadan konuşma değil. ben bir sıkıntımı paylaşıp destek beklerken böyle düşünüp beni yargılamana gerçekten çok üzüldüm.

ayrıca ailemin yanında farklı, haricinden farklı değilim ben. kot giyerim, tşört giyerim nere olursa olsun. ailem nasıl giyindiğimi bilir. önceden okulum vardı okuyordum ve ailem okul bitince hep kapanacağımı düşündü oysa ben kapanmayı düşünmemiştim. bi de şu da var, ben ailemle yaşarken ailem bu kadar tutucu değildi...denizede girerdik(mayo altına şort giyip), kadınlı erkekli otururdukta, film de seyrederdik. ama zamanla daha mutasıp bir yaşam biçimine döndüler ve benden aynı şeyi beklediler ama yapmadım ve eşimin ailesinin kendileri gibi olmadığı benide onların etkileyip açık giyinmeme neden olacağını düşündüler ve bu sebepten sürekli sorguluyorlar. önceden şort giyerdim(makul kısalıkta abartılı değil) bişi denmezdi şimdi giysem cehennemlikmişim gibi bakılıyor yüzüme.
kendi ailemden örnek verdiğim için sanki asıl sorunu ortaya çıkaran benim ailem gibi bir imaj oluşmuş ama işin aslı nasıl benim ailem eşimin ailesinden etkilenip kapanmadığımı düşünüyorsa, bir eğlence ortamında ben alkol almadığımda veya türbanlıları kötüleyen bir konuşma yaplıp ben katılmadığımda beni ailemin etkilediğini düşünüyorlar kapanıp kapanmayacağımı soruyorlar.

asıl sorun şu ki... ben kaç yıllık öğretmenim ayaklarım yere basıyor hayat biçimimi seçmem için birilerinden etkilenmem gerekmiyor ki ben zaten seçmişim, ama bunu anlamak her iki taraf içinde zaman alacak ve biz bu zaman içinde yıpranacağız.

Son düzenleme:
idare edeceksin onları eşinle anlaşıyorsan... onlar yokken bildiğini yap. onların yanında biraz sularına git.

kendi ailenizi de yeni taniyor gibi konusmussunuz, kuzum siz o ailede yetismediniz mi, giyime kusama simdiye kadar karismalarina alismadiniz mi

merhaba,
yağmurselinede anlattığım gibi önceden bu kadar değildi gittikçe daha mutasıp bir hayat biçimi seçtiler öncedende hani dara falan karışılırdı ama o zaman bile şimdiki kadar değildi şimdi zoruma giden eşimin ailesinden etkileniyorum sanıyorlar eşim giydiriyor sanıyorlar oysa önceden neysem yine oyum önceden çocukken kimseden etkilenmedim kendim giydim de şimdi yaşım kaç olmuş milletten mi etkileniyorum...böyle düşünülmesine kızıyorum...

Back
X