• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aradaki mesafe nasıl korunur?

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Arkadaşlar merhaba, nişanlıyım ve çok yakında kısmetse düğünümüz olacak. Nerede oturacağımızı konuşurken ben nişanlıma dedim ki, orta bir yerde oturmak daha iyi. Herkesle çok yakın olmadan. Zaten onun ailesinin oldugu şehirde yaşama planımız var. Ama annenlerin evine çok yakın oturmayalım başka ilçede oturalım dedim. Başta bana kızsa da sonra hak verdi. Çünkü kime sorsam aklın varsa oturabildiğin kadar uzak otur diyor. Bir de kaynanam gerçekten kayananlık yapıyor yani. Sessiz sakin biri olsa neyse. Başta planımız böyleydi fakat istediğimiz ilçelerdeki evlere baktık evler çok pahalı. Yani orada oturursak kıt kanaat geçinmek zorunda kalabiliriz. Diğer yandan ise amcasının satın aldığı ve kiraya vermeyi düşündüğü bir ev var. Nişanlım da dedi ki orada biz oturalım az bir kira da veririz, avantajlı olur yani. Ama bu ev ailesiyle aynı ilçede. Böyle olursa annesi çok müdahale edecek bize. Annenle arandaki mesafeni korursan, bize haftanın 2-3 günü gelmezlerse bizi kontrol etmezlerse olur dedim. Annesi çünkü bizi kontrol etmeye bayılır. Oda niye böyle diyorsun beni üzüyorsun diyor. Bende sen bu şehri seviyorsun burada mutlusun diye ben burada yaşamayı göze aldım, (başka şehire taşınma imkanımız vardı) ama eğer bu dediklerimi yerine getiremezsen arana mesafeni koyamazsan bu sefer de ben mutsuz olucam ve aramız açılacak dedim. Öte yandan da diğer ilçelerde gerçekten zar zor geçiniriz. Ne yapsam sizce? Aradaki mesafe nasıl korunabilir?

Kayınvaliden bu kadar sikintiliysa ve nisanlin mesafeyi yada köprüleri ayarlayabiliyorsa bence korkmana gerek yok. Malesef iş erkekte bitiyor. Kayınvalidelerinde anne olduğunu çocuklarını bir arada görmek istediğini unutmamak gerekli bence anne gibi gör he hı de geç benimkide cahil kadın oğluna çok düşkün benim hatam olsa beni suçlar eşimde süper annecidir ama dişimi gösterdim aynı apartmandayiz evime kafasına göre gelip gidemez. Diğer geline yapar o da onun sorunu zaten anlatmak istediğim yavaş yavaş mesafe koyarsan hem nişanlını çok arada birakmazsin hemde istediğin olur biraz sabır işi evlilik malesef
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız beni rahatlattı biraz. Siz nasıl mesafe koydunuz mesela? Ben sinirlendiğimde yada kv çok müdahale ettiğinde surat yapıyorum oda uzak duruyor ama bu bir yere kadar gider

amcanin evinde oturmayin. Hem es ailesine ait bir evde ucuza oturup hem haftada 2 3 gun gelmeyin diyemezsiniz. Sonraki asamada esinizin tavri onemli ki o da tavrini belli etmis. "Neden oyle diyorsun uzuluyorum, tavrimi koyuyorum yone ayni seyi yapiyor" bunlar kilit cümleler. Kayinvalideniz bir sekilde yine müdahale etmeye devam edecek, esiniz pasif kalacak. Cok gecmis olsun diyorum. Su saatten sonra ancak kayinvalideniz aradiginda acmayarak, gelmek istediginde musait degiliz diyerek mesafe koyabilirsiniz.

amcanin evinde oturmayin. Hem es ailesine ait bir evde ucuza oturup hem haftada 2 3 gun gelmeyin diyemezsiniz. Sonraki asamada esinizin tavri onemli ki o da tavrini belli etmis. "Neden oyle diyorsun uzuluyorum, tavrimi koyuyorum yone ayni seyi yapiyor" bunlar kilit cümleler. Kayinvalideniz bir sekilde yine müdahale etmeye devam edecek, esiniz pasif kalacak. Cok gecmis olsun diyorum. Su saatten sonra ancak kayinvalideniz aradiginda acmayarak, gelmek istediginde musait degiliz diyerek mesafe koyabilirsiniz.
Ya nişanlım gerçekten tavrını koyuyor gözümün önünde bu müdahaleler nedeniyle kaç kez kavga ettiklerine şahit oldum oda her şeyin farkında ama kadının huyu bu. Nişanlım diyor ki kaç defa akrabalar konuştu şu huyunu bırak diye, kaç kişiyle arası bozuldu sırf bu yüzden ama kadın değişmiyor diyo

Böyle olacaksa rahat edemezsiniz o evde gideceksiniz ona göre gidin madem. 🤷
Ya zaten sorun da bu, ben rahat edemeyeceğimiz için ne o ilçede nede amcasının evinde oturmak istemiyorum bu yüzden tartıştık zaten, konuyu bu yüzden açtım

Ya zaten sorun da bu, ben rahat edemeyeceğimiz için ne o ilçede nede amcasının evinde oturmak istemiyorum bu yüzden tartıştık zaten, konuyu bu yüzden açtım
Benden sana tavsiye yakınlarda oturma. Tartış, gerekırse ayrıl. Kadın problemlıyse evlenince kesın sorun yaratır.

Çok teşekkür ederim yazdıklarınız beni rahatlattı biraz. Siz nasıl mesafe koydunuz mesela? Ben sinirlendiğimde yada kv çok müdahale ettiğinde surat yapıyorum oda uzak duruyor ama bu bir yere kadar gider

Rica ederim ben şöyle yaptım İlk önce konuştum ama işe yaramıyor bende de oldu sonra bende onun rahatsız olduğu ne varsa yapmaya başladım mesela bizde gidip gelme sorundu sürekli beni kontrol etmek istiyordu bende kapıyı bir iki defa ya havluyla yada şort aletle çıkınca gidip gelmesi azaldı çünkü karşı komşum kaynım ve eltim onlardan çekindi 🤣🤣🤣 birde gelmesine fırsat vermedim ben gittim sürekli sıkıldı oda benden galiba birde laf sokarim baya o nedenle en sevmediği gelini benim 🤣🤣🤣

Rica ederim ben şöyle yaptım İlk önce konuştum ama işe yaramıyor bende de oldu sonra bende onun rahatsız olduğu ne varsa yapmaya başladım mesela bizde gidip gelme sorundu sürekli beni kontrol etmek istiyordu bende kapıyı bir iki defa ya havluyla yada şort aletle çıkınca gidip gelmesi azaldı çünkü karşı komşum kaynım ve eltim onlardan çekindi 🤣🤣🤣 birde gelmesine fırsat vermedim ben gittim sürekli sıkıldı oda benden galiba birde laf sokarim baya o nedenle en sevmediği gelini benim 🤣🤣🤣
Bende mesela o ara yap dediği şeyleri inadına yapmıyordum. Mesela bana çorap giy derdi ben inadına giymezdim, işte balkona çıkma üşütürsün derdi (hava soğuk değilken) ben balkona çıkardım. Yani bana çocuk gibi şunu yap dediğinde inada bindirir yapmazdım. Baktım vazgeçmiyor bir gün boyunca suratım asıktı ve konuşurken de kısa kısa cevaplar verdim. Oda sordu bişey mi oldu diye bende yoo herşey yolunda dedim ve surat asmaya devam ettim. Ertesi gün oda surat yaptı, ben umursamadım. Sonra biraz müdahale etmesi azaldı ama yine ediyordu tabi arada sırada. Şimdi bide o evde oturursak "benim burada olmadığım zamanlarda"'gibi cümleler kurmaya başladı. Herhalde bizimle yaşamayı düşünüyor? Kime sorduysa. Her ihtimale karşı bunu da şimdiden konuştum nişanlımla, ben kesinlikle aynı evde yaşamak istemiyorum dedim

Back
X