2005 aralık doğumlu bir oğlum var. bu yıl anaokuluna gitti .anaokuluna verip-vermeme konusunda da çok tereddüt etmiştim. çok araştırdım, çok kişiye sordum..öğretmeniyle olan uzun konuşmalarımız sonucunda oğlum anaokuluna gitti öğretmeni son derece başarılı olduğunu , duygusal, kas ve motor gelişiminin tamam olduğunu ve rahatça 1.sınıfa başlayabileceğini söyledi.
eskiden okula başlama yaşı 7-8 iken ,artık 6 ya düştü. eğer çocuğunuzun kas ve motor gelişimi yaşına uygunsa, yaşının gerektirdiği herşeyi yapabilyorsa , neden çocuğunuzun 1 yıl kaybetmesine sebep oluyorsunuz ? ayrıca,okullar eylülde açıldığına göre aralık doğumlu çocuklar , okul için , diğer arkadaşlarından 1 yıl değil sadece 2,5-3 ay küçükler. burda önemi olan çocuğun gelişimi..
yaşını tamamladığı halde, motor yada kas gelişimini tamamlayamamış çocuklar var.bu okula başlaması konusu sadece çocuğun kendiyle alakalı bir durum.(bu sözleri görüştüğüm diğer öğretmenlerden duydum)
bende size, eğer çocuğunuz yaşının gerektirdiği herşeyi yapabiliyorsa ve kendini ezdirmeyecek bir yapıdaysa , hiç çocuğunuzun 1 yılını yemeyin derim. ki bu eğitim sisteminde ilerde çocuklarımızın üniversite sınavlarında da sene kaybı olabileceğini de gözönünde bulundurmalıyız.
unutmayın " 7 çok geç"