aralık anneleri doğum yapanların paylaşım alanı...

kızlar daha önce konuştunuzmu bilmiyorum biberonlarınızı neyle yıkıyosunuz yani nasıl deterjanla bana yardımcı olurmusunuz daha biberonluk işimiz yok ama malum 1 ay sonra okula devam malesef :) yazarsanız sevinirim birde göğüs ucu için değişik krem merhem kullanan varmı benimkiler çok kötü vallla ayakta zıplayarak emziriyorum :(

ben deterjan kullanmıyorum. her kullanımdan sonra akan sıcak suyun altında biberon fırçasıyla temizliyorum sonra kaynar suda bekletiyorum. haftada bir -iki kerede sterilizatöre koyuyorum.
göğüs ucu için ilk bir hafta lansinoh kullandım. sonra bir problemim olmadığı için bişey kullanmadım canım.

kızlar daha önce konuştunuzmu bilmiyorum biberonlarınızı neyle yıkıyosunuz yani nasıl deterjanla bana yardımcı olurmusunuz daha biberonluk işimiz yok ama malum 1 ay sonra okula devam malesef :) yazarsanız sevinirim birde göğüs ucu için değişik krem merhem kullanan varmı benimkiler çok kötü vallla ayakta zıplayarak emziriyorum :(

benim de gögüslerim cok kotu 45 gun oldu hala gecmedi parcalanacak ucu kopacak resmen. ben sana denedıklerımı soyleyeyım umarım sana yarayan olur. lansinoh, novuxol pomad krem, ayva çekirdeğine gul suyu damlatıp jel yaptım, cevızı ortadan yarıp içini yedim:) boşluğa balmumu döküp gögsüme koydum. ha sana yarayan var mı dersen malesef ama bunlar coğu kısıye yaramış...

slm kızlar özledim eski özgür günlerimi ama yavrumun yüzüne bakınca bütün yorgunluğum gidiyo daha önce niye doğurmadım diye düşünüyorum

kızlar ilk günler benim göğüs uçlarıda kötü olmuştu bepanten kullandım ama yıka sür daha çok tahriş oldu dr tamamen doğal bitkisel bi ilaç yazdı ama almadım çünkü çok şükür iyileşti iyileşmesinide göğüs pedlerine bağlıyorum çünkü fazladan akan sütü pedler çekiyo ve göğüs ucu devamlı nemli kalıyo bakm oluyo resmen anne sütü herseye faydalıymış zaten çatlaklarıma bile sürmeyi düşünüyorum

kızlar yaaa çok üzgünüm,
kızımın biri emmiyor, resmen savaş yapıyoruz emzirmek için ama olmuyor malesef ben inat o benden inat ama kazanan hep o oluyor sonunda biberonu vermek zorunda kalıyorum. Kaşık biberonda aldım emmekten soğumasın diye ama onuda sevmedi :(((
çok üzüyor beni :çok üzgünüm:

ne yapacağım tekrar emzirmeye başlamanın bir yolu var mıdır acaba?

canım acaba göğsün çok şiş olabilir mi? benim ki de almıyordu önden saginca almaya basladı... Bende hep biberon veriyorum iyi yani doydugu için en az 3 saat uyuyor ama meme vermek için savaşı hiç bırakmıyorum. Her gun iyiye gidiyoruz Allah'a dua ediyorum 40'ı çıktığında tamamen memeye dönmüş oluruz inşallah hihoyyyt hihoyyyt ama olmasa da kendinizi uzmeyin öyle ya da böyle buyuyecekler inşallah, Allah'ın izniyle :lepi:

valla kızlar bitkisel mitkisel doktorunuz ne önerdiyese yazın benim göğüslerim çok kötü emzirirken resmen ağlıyorum artık eşim annem hepsi benle bir ağlıyo çok çekiom valla ayva çekirdeğni lansinoh vs bende yaptım dünden beride backtroban ve fito diye bi krem sürüom ama yıka sür daha beter oldu :(

valla kızlar bitkisel mitkisel doktorunuz ne önerdiyese yazın benim göğüslerim çok kötü emzirirken resmen ağlıyorum artık eşim annem hepsi benle bir ağlıyo çok çekiom valla ayva çekirdeğni lansinoh vs bende yaptım dünden beride backtroban ve fito diye bi krem sürüom ama yıka sür daha beter oldu :(
Ceyremcim benimde doğumdan sonra yara oldu göğüs uçlarım seni çok iyi anlıyorum.Ben bikaç şey denedim hiç biri iyi gelmedi.Saf zeytinyağı sürmeye başladım ve göğüs pedi kullandım.Böylece uçlarını silmenede gerek kalmaz ve yumuşak tutar.Devamlı kullan her emzirmeye.2-3 gün içinde iyileşmeye başlarsın.Çok şükür ondan beri hiç çatlamadı söğüs uçlarım.Kremler kurutuyor ve daha çok çatlıyor.Zeytinyağ mükemmel bir çözüm bence.İnşallah iyi olursun.:emir_bebek:

canım bugün tvde emine beder anlatıyodu emziren annelerin göğüsleri yara olursa ayva çekirdeğini çok az su yarın çay bardağı kadar ayvaçekirdeklerini kaynat jel gibi oluyomuş on göğüs ucuna sürünce hemen geçiriyomuş yanlış hatırlamıyosan doru arkadaşımızda bu formulu söylemişti ağız yaralarınada iyi geliyomuş demekki yara ileştirme özelliği var dene cnm a.s.a.s.

saolun kızlarr yaa ayva çekirdeğin yapmıştım zeytinyağına başlayayım bide inşallah iyi gelir valla deselerki şu krem çok para ama heman iyileştiriyo üçü beşi aramıcam alcam ah minişler ne hale koydu bizi olsun onlar sağlıklı olsunda annenler çeker geçecek elbet

saolun kızlarr yaa ayva çekirdeğin yapmıştım zeytinyağına başlayayım bide inşallah iyi gelir valla deselerki şu krem çok para ama heman iyileştiriyo üçü beşi aramıcam alcam ah minişler ne hale koydu bizi olsun onlar sağlıklı olsunda annenler çeker geçecek elbet

tatlım faydası olur inşallah
bende de var bazı tarifler
1. tahinin üzerine çıkan yağ yumuşatıyor ama sık sık sürmek gerekiyor
2. si ki ben bunu yaptım fayda sağladı
cevizi ortadan ikiye ayırıyorsun içini iyice oyuyorsun temizliyorsun
içinde bişey kalırsa yada kabuğunda kalırsa dokunup canını acıtabilir gerekirse törpüle
önce karbonatlı su yapıp gögüsünü güzelce temizliyorsun ardından gögüs ucuna bepantene krem sürüp ceviz kabuğunu üzerine kapatıyorsun yalnız 3 saat falan açmadan kapalı duracak sonrasında karbonatlı suyla temizliyorsun tekrar
çok güzel yumuşuyor yaraya iyi geliyo
ben her emzirmede ağlıyordum çok iyi geldi bana

bir de gögüsünü karbonatlı suyla temizlediğin için bebeğin ağzında pamukcuk olmuyor
1 hafta sonra bir problemim kalmadı düzenli kullandım ama her emzirmede 3 saatte bebek acıktığı için o arada mama kullandım 3 saatten de fazla durduğu oldu
bana iyi geldi böyle yapınca
inşallah seninki de düzelir canıma.s.

arkadaşlar buraya da yazayım
ben mamayı ilk 2 hafta takviye olarak kullandımcokacimcoook
ama şu anda müthiş diş ağrısı oldu dr dişi kurtarmak için tedaviye başlamamız gerektiğini söyledi antibiyotik kullanmam lazımmış
neyse kullanabileceğim bir antibiyotik kullanıyorum
yine de ilacı aldıktan 4-5 saat sonra etkisi hiç kalmıyormuş bi tanıdığım söyledi sütteki oranı çok çok azalıyormuş
içim rahat etmedi mama takviyesi vereceğim 5 saat aç durmaz benim ki
uzun lafın kısası

mama kutusunda açıldıktan 4 hafta sonra tüketin diyo
nerdeyse 4 hafta oldu ben alalı
şimdi vereyim mi vermeyim mi bilemedim
gece vakti yeni mama da alınmaz ilacı da aldım
kafam karıştı yahu:uhm:
bi akıl verin

Back
X