• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralıklı oruçla kilo veriyoruz

s_akaydin76

bthcg sonucunuz pozitif olsun insallah
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
533
645
103
49
Merhabalar daha önceleri defalarca denememe rağmen kilo verme sürecim hep beni yada ben süreci yarı yolda bıraktım...
Yemek konusunda kısıtlanmak psikolojik olarak çok yıpratıcı oluyordu.
Aralıklı oruca başladığımda bu kısıtkamanın sadece saatle olması istediğim şeyleri abartmadan yediğim sürece kilo verdiğimi görünce sıkı sıkı sarıldım...
3 ayda 12 kilo verdim istediğim her şeyi yiyerek...
Özellikle tip 2 şekerim düzene girdi çok şükür...
Şimdi sizlerle deneyimlerimi paylaşıp isteyenlere yardımcı olmak isterim...

Aralıklı Oruç Diyeti Sağlıklı mıdır?​

Aralıklı oruç diyeti öncelikle kişinin metabolizmasını hızlandırır ve yağ yakılmasını kolaylaştırır. Vücutta yağ yakılmasını hızlandırmasının yanı sıra, vücuttaki kas kütlesine karşı herhangi bir etkisi yoktur. Yani herhangi bir kas kaybı yaşanmaz. Bunun yanında aralıklı oruç, insanın yeme içme alışkanlığını bir düzene sokar ve vücudun daha sağlıklı olmasını sağlar. Çoğu insan için uygun olan if diyetine tansiyon ve şeker hastalığı bulunanlar temkinli yaklaşmalıdır ve bu konuyu doktorlarıyla görüşmelidir.

Aralıklı Orucun Türleri Nelerdir?
Aralıklı orucun birçok farklı uygulaması vardır. Bu diyetin her varyasyonunda günde 8 saat kalma prensibine bağlı kalınmaktadır. En sık uygulanan aralıklı oruç (if diyeti) türlerini ise şu şekilde sıralayabiliriz:

16-8 Aralıklı Oruç Diyeti: Bu varyasyonda günün 8 saatinde yemek yenmekte, diğer 16 saatte ise kalori içeren hiçbir yiyecek tüketilmemektedir. Gerekirse bitki çayı, sütsüz ve şekersiz kahve, şekersiz çay, su ve soda benzeri kalorisiz içecekler tüketilebilir. Genellikle 12.00 – 20.00 veya 09.00 – 17.00 saatleri arasında yemek yemek tercih edilir. Ancak bu saatler kişinin durumuna ve programına göre değişiklik gösterebilir. Yemek yemenin serbest olduğu bu sekiz saatlik sürede tüketilen yemeklerin sağlıklı ve düşük kalorili olması gerekmektedir. Bu yöntem, 5-2 Aralıklı oruç diyeti yöntemine kıyasla daha az açlık hissiyatı veren bir yöntemdir.
5-2 Aralıklı Oruç Diyeti: 5-2 Aralıklı oruç diyetine göre birey, haftanın 5 günü normal ve sağlıklı bir şekilde beslenir. Diğer seçilen 2 günde ise kalori alımı 500 kalori civarına düşürülmelidir. Seçilen 2 günün birbirini arkalamayan günler olması daha iyi sonuçlar verecektir. Bunun yanında 500 kalorinin alındığı dönem tıpkı 16-8 diyetinde olduğu gibi sınırlandırılmalıdır. 16 saat aç kalınmalı, kalan 8 saatte 500 civarı kalori alınmalıdır. Bu yöntem özellikle iş hayatı, okul gibi etkenler yüzünden diğer beslenme programlarına uyum sağlayamayanlar için son derece uygundur.

Ye-Dur-Ye Yöntemi (Alternatif If Metodu): Bu yöntemde birbirini takip etmeyen bir veya iki gün seçilir ve 24 saat süresince yemek yemekten kaçınılır. Haftanın geri kalanında ise normal şekilde beslenilebilir. Bu yöntem kahvaltıdan kahvaltıya veya akşam yemeğinden akşam yemeğine uygulanabilir. Ancak bu metot uzun süre aç kalmayı gerektirdiği için herkese uygun değildir ve doktorunuzu bilgilendirmeden kesinlikle uygulanmaması

Umarım öyle olur ben ara ara kaçırıyorum tam uygulamaya bir alışsam çok iyi olacak. 40,50 kilo verenler varmış çok iyi

Back
X