Aramizada pskiyatri pskolog olan varmi??

Benim eşim de asker. Hayatı askeri okullarda geçmiş ve askeriyede. Hiç böyle bir şey duymadım.
Konuyu parça parça anlatıyorsunuz anlamak da çok mümkün olmuyor

Herkes askeriyede nasıl böyle şeyler olabilmişmişe takılmış.
Daha neler oluyor neler her askerin başına bir çavuş dikmiyorlar, bunların çarşısı vs. Var. Sigara yasal sonuç olarak paketine koyar, atletine sokar saklar.
O yoksa bile dışarı çıkabilen şöför askerleri var, çoğu askeriyede de şöförler aranmıyor.
Önemli olan insanın uzak durmayı biliyo olması.
Eşiniz içinde çok üzüldüm bu tür bağımlılıkların önünde 5 sene var.
Kritik süre olan 5 senede takip altında oluyor olması gerekir.
Çevre değiştirse bile kişi isterse bulunduğu çevreden de temin edebilir. İrade önemli.
Tedavi için kullandığı ilaçlarda sakinleştiriciler ve yoksunluğu azaltan maddeler olduğu için ilaç içmediği zamanlarda vucutta tepkimeler oluşuyor bu da davranışlarına yansıyor olmalı.
Zor bir süreç beraber doktoruna gidin sizde bilgilenin ki daha çok destek olabilin.
Çok geçmiş olsun Allah kurtarsın çocuğuna bağışlasın.

Ne alakası var askerde o maddeyi mi içiriyorlar. Sizin eşiniz kendi isteğiyle tercihiyle içip alışmıştır. O kadar askere gidip gelen insan var aslanlar gibi gidip aslanlar gibi geliyorlar bunu askerlikle bağdaştırmanız çok saçma. Sizin eşiniz belliki problemliymiş ztn

Eşim askerlik yaparken Ekim Kasım aylarında kaloriferler çok sıcaktı sürekli sıcak su vardı. Dedik ne güzel yere düştü.
Kasım bitti kalorifer yanmıyor...
Çünkü kaloriferi yakan asker bonzai çekip çekip tüm kış istihkakını bitirmiş yakmış erkenden. Üstüne de firar etmiş. Tüm kış soğukta geçti.
Askere her yaştan her türden insan geliyor. Önceden bağımlı olan, denemeye meyili olan, arkadaşından kolay etkilenen vs... Bonzai almaya çekinen ya da bir şekilde istese de bunu kendine yakıştıramayanlar askerlik bahanesiyle en kolay orada içiyor. Bonzai öyle böyle içilmiyor o yüzden.
Arkadaşı yalan söylemekle itham etmeye gerek yok.

Umarim bir pskiyatri vardir aramizda cunku cok sikintili bir durumdayim esimin pskolojisi askerde cok bozuldu kafayi siyirdi desem yeri var nerdeyse 7 /8 aydir ilac kullanoyor ama ilac bitince yani 4/5 gun icmese geri kafayi siyiriyor buludugum sehirde hastnede pskiyatri yok uzak biraz gidemiyorum sorabilecegim kimsede yok burdan umutluyum yani hayati boyunca ilacmi kullanmali nasil bir yol izlemeliyim en kotu hastalik bozuk pskoloji inanin ceken bilir dr a soralim diyorum ilac bitince ara verince oluyo diyolar hergun eksiksiz atmaliymis amakac aydir kullaniyor lutfen bilen varsa bi yontem soyleyin hamileyim sinirlerim bozluyor..

Bildigim kadarıyla askerden yeni gelen beylerde böyle bir süreç oluyormuş. Sendrom gibi. Bircok kisiden duydum bu anlattığını. Üzme kendini her şey duzelir.

Niye açık açık yazmıyorsun,cımbızla alıyor insanlar lafları....anlaşılan eşin madde bağımlısı,askerde fırsatı bulmuş içmiş bağımlı olmuş,bunu askerliğe bağlamayın,dışarda da fırsatını bulsa içecekti demekki....sen de bağımlı olduğunu bildiğin halde hamile kalmışsın aferin sana....sen kaç yaşındasın eğitimin var mı mesleğin var mı...böyle saf saf eşim beni götürmüyor ben bilmiyorum vs demeyin yahu.böyle saf olacaksanız da çocuk doğurmayın,onu da ezik büyütmeyin.madde bağımlısı bir adam tedavi olmadan ona çocuk doğurmak nedir ya
Siz cok bilgilisiniz masallah ama insanlara faydaniz pek yok burda yargila laf hakeret et diye konu acmadim insanlikla pek alakaniz yok yok saf yok egitiminz varmi egitimim yok evet safim hermezin hayat sartlari bir olmuyor ne bilirsinki ben neler yasadim bilip bilmeden yargi yapmayin siz belli okumussumuz ama keske birazda icinizi vicdaninizi okutsaymisimiz..

Ne alakası var askerde o maddeyi mi içiriyorlar. Sizin eşiniz kendi isteğiyle tercihiyle içip alışmıştır. O kadar askere gidip gelen insan var aslanlar gibi gidip aslanlar gibi geliyorlar bunu askerlikle bağdaştırmanız çok saçma. Sizin eşiniz belliki problemliymiş ztn
Bende zaten esim pasifmis ki icmis dedim diger yorumlarida okusaniz da oyle yorum yapsanjz keske boyle cok sacma oluyor ve cogu bayanda butur seylerin oldugunu duymus siz bi yorumlari elden gecirin

Esinizin psikolojisi filan bozuk gibi hafif bir sorunu yok .
Madde bagımlisı .En ağır durum .

Neden insanları aldıkları maaşla,eğitim durumlarıyla vurmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. Herkesin imkanları aynı mıdır? Yapmayın. Konu sabibi kendini çaresiz hissettiği için buraya konu açıp fikir edinmek istemiş.Yardımcı olabilen varsa olsun. Kadını hamileliğinden bile vurmaya çalışanlar olmuş ayıptır. Konu Sahibi sen eşini tut elinden iyi bir doktora götür.Herşeyi yakından takibe al.Allah yardımcınız olsun.

Yavas yavas baslanip yavas yavas birakilacak ilaclari ole 3 5 gun kesme gibi durumu olamaz.
Daha detayli incelenip gerek gorulurse bir sure yatarak rehabilite gormesi belki daha faydali olur.

Back
X