aranıda avukat varmı soruma cevap verebilecek

kader1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2008
555
33
118
selam kızlar ben eşimden ayrılıyorum daha dogrusu eşim benden annesinin istegiyleayrılmak istiyor ben boşanma davası açmıyorum eşimin açmasını bekliyorum 1 oglum var ben boşanmak istemezsem davane kadar sürereşim 2 bintl maaş alıyor nafakam ne kadar olur
ve eşimden bşka ne talep edebilirim yardım edermisiniz teşekürler

ben avukat değilim ama bildiğim kadarıyla tek taraflı boşanma isteği olursa ve boşanmak isteyenin geçerli bir sebebi olmazsa dava en az 3 sene sürebiliyomuş

davayı esin açarsa ve sen mahkemede ben eşimi sevıyorum ayrılmak istemiyorum dersen boşanma çıkmaz. Ve esin bırdaha dava acamaz takı 3yılın sonuna kadar. 3yılın sonunda esin tekrar dava açtığında sen ıstesende ıstemesende mahkeme boşanma kararı verir. Ancak bu sure icınde hıc bir araya gelmemenız gerekli aynı evde tasamamanuz gerekli kı ayrılık olsun. Nafakaya gelince eşinin 2000TL maaşına göre sanıyorumkı su an acılcak olan davanın kesıblesmesınfen itibaren tedbir nafakası konulacak eşine. Ve çocuğuna. Daha sonra yoksulluk nafakası istersin ancak çocuğuna süresiz olarak nafaka vermek zorunda cocuk icınde 200tl gıbı bir şey oluyor. Senın ıcın 300gıbı olur. Ama kesin degıl tabıkı. Şehirden sehıre mahkemeden mahkemeye gore değişir

Bu durumda boşanma olmaz. 3 yılın sonunda, ayrı yaşadığınızı ispat ederse eşin, mahkeme kesin olarak boşar.

Nafaka kısmını bilemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…