Doğuma Hazırlık Aranizda hic 'baby shower' yapmis olan var mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Shaire

BE the change...
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
1.732
34
118
Kizlar Amerika'da cok meshurdur; anne adayi 'baby shower' adi altinda esi-dostu toplar ve gelecek bebek icin ufak bi parti hazirlar.
Herkeste elinde hediyesiyle gelir, yani bebek icin alis-veris yapilir, yenilir icilir vs. vs.

Arkadasim sen yapacakmisin diye sordu ama biz Turkler arasinda o kadar yaygin bisey degil. Herkese de ille hediye alin diyemezsin. Ben yaparsam guzel bi pasta felan yaptirmayi dusunuyorum davetiye, susleme felan ile mesela... ama aklimda sadece bunlar var..

Sizler ne dusunuyorsunuz?

canim bende yaptim, daha dogrusu bi arkadasim organize etti
normalde son ay yapiliyor ama arkadaslarin cogu turkiye ye gidecegi icin 31.haftadamda yapilmisti.
ben bebek pastami kendim yapmistim, iki katli guzel bir pasta olmustu
ayrica bebek sekerlerimi de o zaman dagitmistim
suslemesi ve ikramlarla arkadasim ilgilendi sagolsun,herkes bir cesit getirdi.Evim kucuk oldugundan bir yer ayarladm, orada toplandik.Cok guzel geciyor,mutlaka yapin
ayrica baby shower da oynanan oyunlar var

Canim sende yurt disindansin galiba? Nereden?

Benim kaligim yere arkadaslarim hep uzak, kardeslerim felan da..

Kardesim organize etse bile en fazla 10-15 kisi oluruz. Pasta guzel fikir, bebek sekerlerini dogumdan sonra dusunuyorum.
Internetten baktim oyunlar felanda var. Galiba tecrubeli anneler gelince daha guzel olur oyle degilmi :49:

Çok cahilim galiba ilk defa duyuyorum.

Yok canim ne alakasi var bende Amerikan filmlerinde/dizilerinde gordum, kendi gidip gormuslugum yok..
Hollanda'da yasiyorum burda yapan cok ama burda ki veya Turkiye'de ki Turkler yapiyormu merak ettim, pek bilinmiyor cunki..

ailem akrabalarım asıl çevrem İzmir'dedir. İzmir'de baby shower uygulamasındaki oyunlar olmasa da, organizasyonun asıl amacı olan bebeğin ihtiyaçlarını karşılayıp da birlikte olma ve eğlence sınırsızdır... ayrıca gelen altınlar da cabası..

cnm biz bebek mevlidi, kırk uçurma filan yapıyoruz böle bebekle annesi geliyo yumurta veriyoruz:)
tabi bi de diş buğdayı var
baby shower ı magazinlerde gördüm sadece

Son düzenleme:
Türkiye'de de gayet yaygın Baby Shower , yapan çok insan var ki özellikle organizasyon şirketleri bu konu üzerine yoğunlaşıyorlar.
Baby Shower yapan mevlüt okutmaz , kırk uçurmaz diye de bir kaide yok.

ailem akrabalarım asıl çevrem İzmir'dedir. İzmir'de baby shower uygulamasındaki oyunlar olmasa da, organizasyonun asıl amacı olan bebeğin ihtiyaçlarını karşılayıp da birlikte olma ve eğlence sınırsızdır... ayrıca gelen altınlar da cabası..

Altin mi? Derhal Izmire gelmem gerekiyor :64: supermis gercekten.

cnm biz bebek mevlidi, kırk uçurma filan yapıyoruz böle bebekle annesi geliyo yumurta veriyoruz:)
tabi bi de diş buğdayı var
baby shower ı magazinlerde gördüm sadece

Kirk ucurma nedir bilmiyorum ama mevlit ve dis bugdayini burda da yapiyoruz. O cok bilenen seyler zaten.

Türkiye'de de gayet yaygın Baby Shower , yapan çok insan var ki özellikle organizasyon şirketleri bu konu üzerine yoğunlaşıyorlar.
Baby Shower yapan mevlüt okutmaz , kırk uçurmaz diye de bir kaide yok.

Televizyonda felan hic gormedim akrabalarimdan da duymadim Turkiye'de yaygin olmadigini zannediyordum.. :6:

Tecrubeli olanlar nasil organize etti kimler geldi, neler yendi icildi anlatirlarsa sevinirim.. :71:

kitlenin zevklerine göre yiyecekler (pasta çerez sarma şu bu) içecekler (çay alkol meşrubat) zaten gelenler de getirir..
spontane hır gür sohbet kahkaha (arkada müzik) derken geçer gider, millet hediyelerini getirir, altınını iliştirirler, bitti gitti,
bizde öyle salonlar tutulmaz, organizasyonu kitlenin isteğine göre düzenleriz :61: bebeği olacak kişinin evinde toplanılır..

davetiyeye gerek yoktur, herkes birbirini arar hangi gün ne zaman kaçta doluşalım evine karar verilir, en son anne adayının evi aranır, yarına evine baskına geliyoruz denir.. zaten aday da anlar..

Yok canim ne alakasi var bende Amerikan filmlerinde/dizilerinde gordum, kendi gidip gormuslugum yok..
Hollanda'da yasiyorum burda yapan cok ama burda ki veya Turkiye'de ki Turkler yapiyormu merak ettim, pek bilinmiyor cunki..

Ben görmedim ama baksana yapan varmış.

Aslında iyiymiş.Doğum öncesi ihtiyaçlar karşılanıyor. Ama bunu anladığım kadarıyla anne değil yakınları planlıyor.

Bu partileri benim kuzenim organize ediyor. Bir arkadaşı için kendi evinde yapmıştı hatta gelip görmemi istemişti ama fırsat olmamıştı. Çok güzel geçtiğini söylüyor onun tecrübesinden faydalanıp ben de baby shower parti verme fikrindeyim. Kuzenim çok güzel kurabiyeler,cupcakeler yapıyor o gün için bir de bebek bezinden pasta yapıyor çok tatlı görünüyor sitesinin linkini veriyorum incelemek isterseniz bakın. KARAMELA'M

davetiyeye gerek yoktur, herkes birbirini arar hangi gün ne zaman kaçta doluşalım evine karar verilir, en son anne adayının evi aranır, yarına evine baskına geliyoruz denir.. zaten aday da anlar..

Ben görmedim ama baksana yapan varmış. Aslında iyiymiş.Doğum öncesi ihtiyaçlar karşılanıyor. Ama bunu anladığım kadarıyla anne değil yakınları planlıyor.

Iste ben cevreme birakirsam kimse akil etmez gibime geliyor cunki buralarda bilinen birsey degil... Gorumcelerimde bilmiyor bu islerle ilgilenecek vakitleri de yok zaten, ama organize edilirse mutlaka gelip yardimci olurlar.
Bi kac kisiyle birlesip organize etsek daha yararli olur, hem kendimin de katkisi olur.. :81:

cok eglenceli bende yapmak istiyorum :)

Aynen.. Kac kere anne oluyoruz ki zaten, tadini cikaralim bence :49:

Bu partileri benim kuzenim organize ediyor. Bir arkadaşı için kendi evinde yapmıştı hatta gelip görmemi istemişti ama fırsat olmamıştı. Çok güzel geçtiğini söylüyor onun tecrübesinden faydalanıp ben de baby shower parti verme fikrindeyim. Kuzenim çok güzel kurabiyeler,cupcakeler yapıyor o gün için bir de bebek bezinden pasta yapıyor çok tatlı görünüyor sitesinin linkini veriyorum incelemek isterseniz bakın. KARAMELA'M

Kuzenin organize ediyorsa sana da organize eder. Hazir profesyonel varken etrafinda mutlaka yap derim.
Sitesini fikir edinmek icin mutlaka bi gezinecem, tesekkur ederim canim :71:

ya aslında çok eğlenceli o baby shower partileri ablamda yapmıştı çok güzel baby shower hediyeleri gelmişti bebişimize ve şimdi bu gibi organizasyonlar için o kadar cici şeyler var ki partisi hediyesi hepsi özel bende bebeksi hediyeler diye bi siteden balerin bebek kıyafeti almıştım ve daha neler var insanın içi gidiyo valla yani bence unutulmicak bi anı oluyo bu eğlenceler :)

Back
X