• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda öğretmen olan var mı???

Şimdi ben başlangıçta kendi açımdan bakayım ben de biyoloji öğretmeniyim ve atanmak için bekliyorum dört gözle ücretli ve dershane gibi sürünüyorum... ahh ahh biyoloji de atanmak bu kadar zorken istifa etmişsiniz üzüldüm .

Eczacılıkta artık 3. seneye gelmişsiniz bir şey kalmamış bitmesine bence güzelce bitirin ... eczacılık ta ya dükkan açarsınız .. ya da ilaç firmasında çalışabilirsiniz.

Biyolojiden atanmak çok zor en az 87 puan alıp o da hakkari -şırnak ataması gelir ancak... bence artık seçtiğiniz yolda ilerleyin derim .yolunuz açık olsun gönlünüzce olsun işallah :)

tatlım hiç boşuna kendini sıkma.çok iyi yapmıssın farklı bir alana geçmekle.Ben bi edebiyat öğretmeniyim.27 yaşındayım.he bana sorarsan sen başka bi bölüme geçermiydin diye asla geçemezdim cünkü ben cok azimsiz ve tembel bi tipimdir.Ama keşke gözüm yeseydi de ben de başka bi bölümü daha alsaydım avcumun içine.Dahası okudugun bölüm cart curt bi bölüm değil,garanti meslek yani.İster açar kendi eczaneni oturursun başına.İstersen öğretmenlik mesleğini icra edersin ve bi yandan da diplomanı kiralarsın.Sakın okulunun yarıda bırakıyım deme,sonuna kadar git ve aklını kullandıgın için ilerde kendinle gurur duy.Sana şimdiden başarılar tatlım...

Allah razı olsun içimi rahatlayınız hepiniz de sanırım yoluma devam etmeliyim. Biraz da tevekkül lazım galiba. Hayırlısı Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah..

canim cok iyi yapmissin bende ogretmenlige ozenirdim ahhh ogretmen olsam derdim simdi okuyorum bu yasta ozenilcek birsey degilmis guzel meslek ama cok yorucu surekli bilgi tazelemek gibi birsey yani yada hem okul hem staj bana agir geldi bilmiyorum ama eczacilik cok cok daha guzel kendi eczaneni acarsin oh mis gibi kiz simdide buna ozeniyormusum bunu okumaya kalkisiyormusum :1:yok yok ben yolumda gideyim bayagi yol kadettim zaten cogu gitti sayilir :16:

Arkadaşlarına dediği gibi öğretmenlik dışarıdan rahat gözükse de çok yorucu yıpratıcı.. Eczacılık ise, kendi dükkanını açacak imkanın varsa yapılabilir diye düşünüyorum.. Ben olsam 2 senen kalmış zaten okulu bitirir, iki mesleği elime alınca kararımı verirdim..

Eczacılık çok güzel bence.Kendi dükkanını açarsın,fıstık gibi.Kazancı da güzel. ;)

okulunu bitir önce, sonra duruma göre bakarsın:))

ben öğretmenim, 5 yılım bitti 50 yıldır çalışıyor gibiyim. yaşadığım ilin sözde iyi okullarından birinde çalışıyorum. 2 gün önce 3 arkadaşın arabası çizildi,tekerleri patlatıldı,parçaları

söküldü vs... hepsi de lüks denebilecek türde arabalar üstelik.millet korkusundan yüksek model araba alamıyor nerdeyse.

seçme şansım olsa şu an,tabiki kendi işimin patronu olmayı isterdim .evliyim,çocuğum var.biliyorum ki şu şartlarda beni mutlu edecek tek meslek öğlene doğru evden çıkıp akşam

olmadan eve dönebileceğim bir iş.yani Türkiye şartlarında pek mümkün değil:33:piyangodan falan para çıkarsa belki olur tabi,hiç bilet almadım ömrümce:9:

Arkadaşlar ben 3 yıl biyoloji öğretmenliği yaptım(MEB) sonra bi kısım ailevi problemler yaşadım (uzun hikaye sormak istediğim şey bu ailevi problemler değil). Sonra karar verdim ve eczacılık için sınava girdim, kazandım okuyorum.. Hatta sınıfımda ben gibi başka işlerden, öğretmenlik memurluk felan istifa edip gelen 10 fan fazla insan var.. Hala içimde tereddütler.. Yanlış mı yaptım diye.. Ne dersiniz yanlış mı yapmışım.. Mezun olmama 2 sene kaldı.. KPSS girip yeniden atanmayı denemek daha mı mantıklı???

Eğer MEB'de kadrolu öğretmenlik yaptıysan tekrar sınava girmene gerek yok atama için. Atama dönemi açıktan atamaya başvurursun olur biter.

bende ögretmenim ve seninle benzer durumdayim..ama tip icin kayit olacagim cünki almanyada ögretenim ve burda ögretmenlik cok cok zor...calisiyorum 3 senedir ama keisnlikle bana uygun bir meslek degil...bu ülkede hem yabanci kökenli ögretmen olup hemde memur olmak cok zor, daha serbest biseye yönelmek istedim ayrica cok seviyorum doktorlugu aslinda hep istemisimdir ama yinede sartlar önce el vermedi...

yıllardır biyoloji öğretmenliği yapıyorum.Biyolojiyi hayata dair,insana dair olduğu için çok seviyorum ve zevkle anlatıyorum.Örneğin insan vucudunu anlatmak ne kadar eğlenceli ve mucizevi.Neyse,zaten bir ben seviyorum.Sayısalcılar yarı sözel bulduğu için sevmez ve önemsemez bizim dersi.Sözelcilerde zaten yok.Fizik-kimya-biyoloji üçlüsü arasında araya kaynamış gibidir.En az net yapılan ders olmasına rağmen kolaymış gibi algılanır ve bazen küçümsenir.4 yılın konuları da birbiriyle bağlantılı olduğundan zor gelir öğrenciye.İşin içine girince de amma da zormuş derler ve bu sefer de bu yüzden çalışmazlar.Yani zordur aslında biyoloji öğretmeni olmak.Zaten siz de yapmışsınız bu mesleği,az çok biliyorsunuzdur.Eczacılık çok daha güzeldir bence,en azından günümüzde çok daha saygın ve kazançlı.Eczacıyım deseniz kimse küçümsemez sizi ama öğretmenim deseniz....bir de biyolojiciyim deseniz,o neymiş diye içinden geçirenler olacaktır.Siz iyisi mi devam edin okulunuza.

Back
X