Davranış Bozuklukları aranızda psıkolog var mı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

yasemin_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
21
0
86
46
İçel Mersin
slm arkadaslar.benım 4 yasında bır oglum var.onu cok sevıyorum ama asırı bır yaramazlık,sımarıklık var uzerınde.ne soz dınlıyo,ne kusmeden anlıyo,ınatmı ınat,kırıyo dokuyo kendını dovuyo bazen.en kotusu yalan soylemeye alısmıs.benı cok cıkmaza soktu.ne yapacagımı sasırdı.asırı hareketlı,elı dursa ayagı durmuyo,kulak tiki var.elini kulagından cekmıyo.yemek yedıremıyorum,agzına topluyo yemegı ve emıyo.ama bır o kadarda zekı.ogretmenı kendıne guvenı geldıgı ıcın boyle dıyo.anasınıfına verdım duzelır belkı dıye.4-6 yas anasınıfı.daha kotu oldu.hıc ama hıc ne benı ne babayı dınlemıyo.bu degısımın herkes farkında cevremızden.enbasıtı yumurcak tv yı ızlıyo kanal degıstırmeme fırsat vermıyo.anında kırıyo dokuyo bagırıyo kendını yerlere atıyo.sabrımı zorluyo ben kı sıddete karsı bır anneyım.baskalarını yadırgıyorum.carem kalmadı.yuzume baka baka yalan soylemesı hele.bılmıyorum ne yapacagımı.yuzum sıvılce doldu sıkıntıdan.psıkolog olanınız varsa ne olur yardım edın bana.asırı hareketlı tavsan gıbı butun gun hopluyo.yurumesı bıle zıplayarak.ıkı kez yolda arabanın altında kalıyorduk bu yuzden.hıc sozumu dınletemıyorum.kı ben hep annecıgım yaparmısın edrmısın le konusan bırıyım.herkes allah sabır versın sana dıyorlar.buyuk adam gıbı konusuyorum ama nafıle.hata bende mı yoksa oglumun psıkolojısımı bozuk dusunmekten mahvoldum.

Eger imkaniniz varsa bir spor ile ugrastirin erkek cocugu annesiyim birde kizim var ama erkek cocuklari daha zor buyuyorlar.Mutlaka sevecegi bir spor dali vardir deneyin bulunca da sakin birakmayin en az 17-18 yasina kadar cunku icindeki potansiyel enerjiyi atamazlarsa sizi zor gunler bekliyor demektir(Bu arada oglum 22 yasinda)

Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. bEnim oğlum 24 aylık ama anlattığın gibi. Dahada kötüsü yeğenim 4 ayşını bitirdi. Onun gibi olacak oğlum diye korkuyorum. Fakat Bir kitap okudum bu yaşadığımız süreci anlatıyor ve cocuğa gerçekten bir başka bakabiliyorsun. Kitapta 4 -6 yaş arası çocukların kendilerini ispatlamak için herşeye hayır dedikleri yazıyor. Çünkü evet diyen biri dikkat çekmez diyor. Bu süreö kişiliğin oluştuğu süreçmiş. Aslında bizim doktorumuzun kitabı bu .ANNE ıŞTE diye bir kitap.SABıHA PAKTUNA KESKıN doktorun adı. pediatrik nörölog aynı zamanda davranış bilimleri üzerine ihtisası varmış. Az önce başka bir sitede de yazdım istersen googleda arat kendi sitesi var. Bir incel. Sitesinde videolu anlatımların olduğu bir bölüm var. ıyice dinle. Sevgili arkadaşım bu dönemin anneyi canından bezdiren bir dönem olduğunu biliyorum . ALlha sanada sabır versin. Ara sıra dışarı çık. Eşinden yardım iste. Birazda kendine zaman ayır. Arkadaşın varsa görüş. Doğrusu bazen benim avazım çıktığı kadar bağırasım geliyor. yeter artık diye. Bu doktor hakikaten iyidir. Muayene ücreti 150 lira. istersen 1 kez git sizi bi görsün değerlendirsin. seansı 1 saat sürüyor. Bizim burada yanlış bir öğüdümüz daha kötü netice verebilir. . Bana bir şey yazmak istersen özel yazabilirsin. Ben burayı bir daha bulamayabilirim. Tekrar kolay gelsin

merhaba canım.. ben çocuk gelişim ve eğitim uzmanıyım. bu sorunların için yaşadığınız ile devlet hastanesinde çocuk gelişim uzmanı olacaktır mutlaka. seanslara giderek öneriler alarak halledebilirsin. üzülme..sorununuz bi tane değil çünkü uzun uzun konuşmak ve çözüm üretmek gerekir. tek başına halletmeye çalışma sinirlerin çok yıpranır. allah kolaylık versin.

benim kızım da beni çok zorluyor:teselli: babası da ilgili mi sizin gibi? sorunları beraber çözmekte yarar var inşallah düzelir!...a.s

ay bacım sendekinin aynının tıpkısı bendede var canım çıktı son 2 senedir resmen ömrümden 10 seneyi yedi oğlum kendimi çok yorulmuş ve hayattan bazen zevk almayan biri hissediyorum allah yardımcımız olsun bi çözüm bulursan banada haber et canım kolay gele...

ArkadaŞım 2 oĞlan annesıyım bırı 12 dıgerı 6 yaŞında .senı ıyı anlıyorum.aynı sorunlar bızdede var.halen devam edıyor.sadece bır uzmana gÖtÜrmenı ve zamanı ıyı deĞerlndırmenı ÖĞutlerım.kendıne vakıt ayırmaya ÇalıŞ.sen sakın ve rahat olursan sorunlarla baŞa Çıkarsın.unutma bu gÜnler geÇecek.sabır

Ben de oglumu bır pedagoga goturme kararı aldım esımle de konusucam aksam duruma gore goturecegım, dırekt bır pedagoga goturebılırım fakat 250 tl dıyorlar pahalı gelıyor,dıger ıhtımal de arkadasımın bana onerısı REKLAM diye bir site,onlıne olarak bılgısayardan pedagogla gorusuluyormus ona da tam guvenemedıgımden kararsızım,eşimle konustuktan sonra karar verecegım umarım bıran once bu sorunlar bıter..

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bir uzmana başvurmanızı tavsiye ederim.Yalan konusunda ise 4 yaşındaki bir çocuk gerçekle gerçek olmayanı ayırt edemez. Bu yuzden bu yaştaki çocukların söyledikleri şeyleri yalan olarak adlandırmamalıyız. (Küçük bir hatırlatma olsun istedim. :)))[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…