Araştırma Görevlisi Arkadaşlar Lütfen Bir Yardım Edin

bence güzel bir meslek
sürekli bir şeyler öğrenmek çok keyifli
özelde de çalıştım daha önce çok zorluydu
burada ise en azından makalen tezin vs oluyor mutlu oluyorsun:)
ama benim şu an uyum sorunlarım var doğrusu şu ara o yüzden çok geçerli şeyler söyleyemeyeceğim diğer konularda

Yani işinin bu olması keyiflidir.
Tatlı bir koşuşturma gibi geliyor uzaktan herşey :)

Ah cok sey yazarim buraya hatta bildiğin sayfalar doserim ama gözlerim ders calismaktan ve aptal saptal bölüm islerini yapmaktan öyle yorulmus ki doktora gittim bugün goz yorgunluğu icin rapor verdi. yazamam yani tuslarin yerini zor buluyorum. sen dusun gari

Dinlenmiş bir zamanında beklerim tatlım bu konuya içini dokmeye.

Bol okuyan ve yorgun gözlerden öperim . ülkeye sizlerden lazım ::)

Ama keşke bıraksalar da her işi insanca şartlar da yapsak .

Doktor bile mutsuz , insan ilişkilerinde huzursuzluk var çünkü adam ameliyatta hayat kurtarmaya çalışırken . öbür doktor hastayi birakip . sinsice koşup diger doktor hakkında tutanak tutup hastanin ölmesi durumunda kendini kurtarmaya çalışıyor .

Böyle insanlar yanında zevkle iş yapmak mümkün mü ?

Evet zordur. Okumak hiç bitmez. İşin mesai saatinde kalmaz. Çoğunu eve getirirsin. Hep çalışmak zorundasınız. Tabi bu gerçek araştırma gorevlisi olmak demek. Siz hep araştırma görevlisi kalsam da olur diyorsanız memur zihniyeti ile bakıyorsunuz demektir. Kalırsınız ama itibarınız olmaz. Yapabilmemiz size bağlı. Şu an doğum iznimdeyim. Yazmam gereken makale ve projeleri var. Zaman ayıramıyorum bebegimle. Tabi bebeğim daha önemli ama onların da yapılması gerekiyor. Stresi bitmiyor. Ben bir yandan zevkli buluyorum. Memuriyet daha rahat. Siz rahatlık mi istiyorsunuz yoksa mesleğiniz üzerine araştırıp geliştirmek mi? Karar sizin

Aslında bir kandırılmaya bakar benim işim. Rahat olmayı herkes ister . Yani karar veremiyorum ailem kendini yorma diyor dışardan keyfince yap bilimsel araştırmanı kafan rahat ama zorlamadan da kimse oturup ders çalışmıyor işte .

Yani araştırma görevlilerini zorlamalarinin nedeni belki de bu mantıktır :p

Aslında bir kandırılmaya bakar benim işim. Rahat olmayı herkes ister . Yani karar veremiyorum ailem kendini yorma diyor dışardan keyfince yap bilimsel araştırmanı kafan rahat ama zorlamadan da kimse oturup ders çalışmıyor işte .

Yani araştırma görevlilerini zorlamalarinin nedeni belki de bu mantıktır :p
Kesinlikle katılıyorum. Bu mantık evet. Bazen bazı bölümlerde hoca olmuyor ya da ilgisiz oluyor; bakıyorsun o bölümdeki ar gör arkadaşlar 7senedir yüksek lisans tezini vermemis henüz doğru düzgün bir makalesi bile yok.
Sayısal üzerine olan bölümler belki daha fazla çalışıyordur bilemicem. Ama Türk mantığı hep başkasının gazı veya iteklemesiyle çalışıyoruz

valla hoca beni zorlamasa bu derece kendi mi harap etmem kendi mi orada haklısın ama
eve sürekli iş götürmek ve kafa yorgunluğu berbat birşey
2 haftaya bir 600 sayfalık kitaplardan sürekli sözlü sınav olmakta berbat
en güzel yanı öğrenciler
benim asiste ettiğim bir kaç uygulama dersi var
harika diyebilirim yani
her ne kadar birşeyler öğretmek için girdiğim dersten ses kısıklığı ile çıksamda
güzel duygu vesselam
bence kadro durumu biraz sıkıntı akademik camia da onu göze alabilirsen olur ama senin bileceğin birşey buda yine

Kesinlikle katılıyorum. Bu mantık evet. Bazen bazı bölümlerde hoca olmuyor ya da ilgisiz oluyor; bakıyorsun o bölümdeki ar gör arkadaşlar 7senedir yüksek lisans tezini vermemis henüz doğru düzgün bir makalesi bile yok.
Sayısal üzerine olan bölümler belki daha fazla çalışıyordur bilemicem. Ama Türk mantığı hep başkasının gazı veya iteklemesiyle çalışıyoruz

ya keşke çocuklarımızı bu huydan vazgeçmiş olarak yetiştirebilsek

valla hoca beni zorlamasa bu derece kendi mi harap etmem kendi mi orada haklısın ama
eve sürekli iş götürmek ve kafa yorgunluğu berbat birşey
2 haftaya bir 600 sayfalık kitaplardan sürekli sözlü sınav olmakta berbat
en güzel yanı öğrenciler
benim asiste ettiğim bir kaç uygulama dersi var
harika diyebilirim yani
her ne kadar birşeyler öğretmek için girdiğim dersten ses kısıklığı ile çıksamda
güzel duygu vesselam
bence kadro durumu biraz sıkıntı akademik camia da onu göze alabilirsen olur ama senin bileceğin birşey buda yine

her bölümde de mi var bu sözlü sınav olayı?
İşleyişi ben tez konumuz üzerinde çalışırken, kalan zamanlarda sadece kendi sorumlu hocanın işlerini yaptığını düşünüyordum.Öyle değil mi?

her bölümde de mi var bu sözlü sınav olayı?
İşleyişi ben tez konumuz üzerinde çalışırken, kalan zamanlarda sadece kendi sorumlu hocanın işlerini yaptığını düşünüyordum.Öyle değil mi?
bu çalışkan hocanın öğrencisi olmanin çilesi bende ki ;)
herkeste yok hatta koca fakültede bir tek benim hocam diyebilirim

Akademisyen eşiyim.oldukça zor ki erkek icin gördugum bu. bi bayan olarak gordumlerim icin dahada zor hele ki ev işleri cocuk vs. gercekten cok zor.biz ayni evin icinde görüsemezdik esimin ders calismasindan. Arastırma gorevlisi olarak kalamıyorsunuz yeterliligi var ingilizcesi var yükselmesi var.doçent olana kadar bu böyle belki sonrasinda biraz rahatlarsiniz.Mesai saatleri yok. yani sürekli yükselmeniz gerekli...Bence rahatini bozma derim.

Akademisyen eşiyim.oldukça zor ki erkek icin gördugum bu. bi bayan olarak gordumlerim icin dahada zor hele ki ev işleri cocuk vs. gercekten cok zor.biz ayni evin icinde görüsemezdik esimin ders calismasindan. Arastırma gorevlisi olarak kalamıyorsunuz yeterliligi var ingilizcesi var yükselmesi var.doçent olana kadar bu böyle belki sonrasinda biraz rahatlarsiniz.Mesai saatleri yok. yani sürekli yükselmeniz gerekli...Bence rahatini bozma derim.

Zor olsa gerek , dediğim gibi hocamda kesinlikle önermedi ama bir denesem mi dedim

Back
X