Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arçelik mikrodalga hasarlı çıktı yenisiyle degistirmiyorlar
Arkadaslar merhaba arçelik ten aldığım mikrodalga taşıma esnasinda ust kısmı hasarliydi. Servis kurmaya gelince farkettik. Soyledigimde ust saci degisecekmis bense yenisini istedim bze de 1 ay sürer dediler bizde olsun yenisi olsun dedik. Ama öğrendik ki ust saci degistirip öyle verilecek mis. Ariyorum normal olan buymus. Bu isler boyle mi oluyor ya gider defolu bir urun alirdim o kadar da para odemezdim. Olmasi gereken ndir bilemiyorum yardım edin lütfen.
Ben de teknosadan yazıcı almıştım eve gelince çalıştıramadım götürdüm aldığım yere çalışmıyor diye baktılar onlar da çalıştıramadılar. Servise göndeririz dediler. Ne servisi hiç kullanmadığım ürünü niye servise göndereyim yenisini verin dedim olmaz siz kartuşun ambalajını açmışsınız geri alamayız bunu dediler. İyi de kartuş açılmadan yazıcının çalışıp çalışmadığı anlaşılır mı? Ben yeni ürün istiyorum diye direttim kızdım ve yenisiyle değiştirdiler zaten olması gereken de buydu.
Hem arızalı ürün satıyorlar hem de değiştirmiyorlar. Bence hakkınızı arayın. Arçelik'in internet sitesine şikayette bulunun hatta gerekirse şikayet sitelerine bile yazabilirsiniz. Kesinlikle kabul etmeyin bunu kararlı bir tutum sergileyin
Servisten açıldığında arızalı olduğuna dair yazılı kağıt alın ve tüketici hakem heyetine belge ile birlikte başvurun. Aslında hiçbir şey yapmanıza gerek bile yok ürünü aldıktan sonra 7 gün içerisinde memnun kalmadığınız için direk iade de edebilirsiniz ya neyse siz tüketici haklarına gittiğinizde onlar sizin adınıza ilgileneceklerdir. Mecbur yenisi ile değiştirmek zorundalar. Aldığınız yerle direk görüşün ve tüketici haklarına gideceğinizi böyle bir şeyi kabul etmediğinizi söyleyin.
ürün ayıplı ürün oluyor sanırım aldığında kusurlu geldiği için ve para iadesi alabilirsin diye biliyorum. her ilçede kaymakamlıkların içerisinde tüketici hakem heyeti bulunuyor fiyat aralığına göre orası ilgileniyor eskiden 700 liraya kadar alınan ürünlerlemi ne ilgileniyorlardı sonra 900 çıktı diye haberlerde okumuştum ama bilmiyorum kesin. ya oraya gidin yada arayın bilgi alın. ben 2007 yılında cep telefonumu servise vermiştim ve tamir edemediler yeni telefon vericez dediler. netten araştırdım verecekleri telefon benim telefonumdan daha düşük ve daha ucuz bir telefondu 2006 yılında 430 liraya mı ne almıştım telefonu verecekleri telefon 230 lira mı neydi dedim o telefondan iki tane alırım para iadesi istiyorum. veremeyiz falan dediler o zaman tüketici hakem heyetine gitmiştim. durumu anlattım belgelerimde vardı hiç para ödemiyorsun. zaten genelde istediğin karar çıkıyor. ki zaten bir ürünün tamir süresi 30 iş günüydü o zamanlar şimdide öyledir sanırım. eğer 30 iş gününden sonra 31 gün bile tamir edilip teslim etmek için çağırdılarsa sen kabul etmezsen şikayet edersen tüketci hakem heyeti para iadesi gibi kararı çıkarıyor. en kötü ihtimalle para iadenizi alırsınız ve gidip yeni bir fırın alırsınız. ben gidince bana yeni telefon verecekleri ama parasını istediğimi kabul etmediğimi söyledim bana hiç demediler yenisi verilicekmiş olmaz diye dilekçe doldurttu ve para iademi aldım. daha kullanmadan servise gitmiş ve işlem görmüş bir ürünü kullanmak zorunda değilsiniz lütfen peşini bırakmayın insanlar ilgilenmediği için fırmalar bu şekilde rahatlar artık nasılsa kimse peşini aramıyor diye kafalarına göre davranıyorlar
ben laptop aldım. alt tarafının hardisk ve ram modül kapağının açılmış olduğunu 2 gün sonra fark ettik. içinden birşey değişmiş olabilir diye düşündük. sonuçta sıfır bilgisayarda olmaması gereken birşey. eşim dilekçe yazdı. dilekçe yazmadan önce tüketici haklarını telefonla aradı. onlar dilekçe yazıp kuruma vermeniz gerekir dediler. neyse dilekçeyle gittik ve adam okudu. sonra gözümüzün önünde teknik servis baktı. hiç ses çıkarmadan değiştirdiler. sağolsunlar.
bence tüketici haklarına arayın. servise vermediyseniz fotolarını çekin. kanıt olsun. yoksa zaten rapor tutarlar. ona göre yol izlersiniz. tüketici hakları çok yardımcı oluyor ALO 175
Bende pc almıştım kendime hasarlı çıktı aldıgım magazaya götürdüm ertesi günü hiç itiraz etmeden yenisi ile degiştirdiler sizin fırınınıza degiştirmeleri gerekir hatta geri iada hakkınız bile var.
Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınızı tek tek okudum hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İlk defa başıma böyle birşey geldi ne yapacağını bilememek çok kötü. Ugrasicam size sonucunu yazarim.
Çağrı merkeziyle görüştüm. Onlar bayinin ve yetkili servisin aksine yenisiyle degistireceklerini soylediler. Ve onayladilar degisimi. Ben bu bayilerdeki satıcı lari hic anlamiyorum ya musterinin azıcık yaninda olsalar ne olur sanki. neyse ki cok sukur halettim :) size de cok teşekkür ler