ARI POLENİ...

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Arkadaşlar merhaba belki burası yeri değil ama bunu mutlaka öğrenmem gerekiyor .

Oğlum 28 aylık ve şuan kafa dişlerini çıkarttığı için çok istahsiz 2 gundur hiçbirşey yemiyor desem yeridir.

Normalde de çok yemek yiyen bir çocuk değil ama su sıralar hiçbirşey yemiyor,doktor kilosu boyu gayet normal dedi 10 çocuktan 6.si gibiymis ,kan ,idrar tahlili yeni yaptırdık hiçbir sorunumuz yok vitamin ,kan eksikliği vs gibi ...

Kv geçen akşam arı poleni alalim dedi iştah aciyormus, bir akrabasının çocuğu da hiçbirşey yemiyormus onunla açılmış iştahı...

Ben ne olduğunu hic duymadım ,bilmiyorum da ama kafama gorede birşey kullanmak istemiyorum sırf kendimi tatmin etmek adına sağlıklı olmayan,tabiri caizse kof şişman bir çocuğum olacağına sağlıklı olsun diyorum.

Çünkü bahara doğru polen zamanlarında ogluma dokunuyor ,ama bulundugumuz şehirde alerji testi yaptiramiyorum en yakın yaptirabilecegim yer 8-9 saat , onun icin tam alerjisi olup olmadigini bilmiyorum ,internet sitesinde de polene alerjisi varsa kesinlikle kullanılmaması lazım yazıyor .

Çocuk hakkında uzmanlaşmış 3 teyzeme sordum :) 2 si verme 1 i ver dedi doktoruna ulaşamadım ama oğlumu daha önce başka bir sehirde goturdugum doktor teyzemin çocuğu için sağlıklı çocuğu sırf şişirmek adına bosuna başka şeyler yuklemeyin ,iştah acmaz ama hücreleri genişletir ,bir sure sonra aşırı sismanlamaya yol açar demiş buda aklımı çok karistirdi...

Doktoruna ulaşana kadar sizinde fikirlerinizi merak ettim ,cocuguna kullanan arkadaşlar oldu mu aranızda ,oglumu kv ler ara sira sevmek icin filan aliyorlar, benden gizli verir diye korkuyorum onun için vermemem gerekiyorsa mantıklı bir açıklama yapayım...

Alerjisi olan ve iştahım açılsın diye polen yedirilmis biri olarak yazayım; polen alerjim vardı dokunmadi bana. Ancak bir işe de yaramadı. boşuna riske girmeyin derim.

iştahım açılmadı. zayıf biri olarak büyüdüm. millet yediremediniz derdi aileme. yazık bir çok şey denediler. olmadı. zayıf kaldım.

herşeyi normalse gerek yok bence.

Alerjisi olan ve iştahım açılsın diye polen yedirilmis biri olarak yazayım; polen alerjim vardı dokunmadi bana. Ancak bir işe de yaramadı. boşuna riske girmeyin derim.

iştahım açılmadı. zayıf biri olarak büyüdüm. millet yediremediniz derdi aileme. yazık bir çok şey denediler. olmadı. zayıf kaldım.

herşeyi normalse gerek yok bence.

Normal bir sorunumuz yok çok sukur ,sadece bu aralar çok istahsiz, iştah actiginida kimseden duymadım bende ,yorumunuz için çok teşekkürler.

Merhabalar ;
Diş çıkarma döneminde bütün çocuklar böyle hemen hemen.Dişlerini (küçüklere özel ) diş macunu ile fırçalayın biraz rahatlasın.Hani sürekli yemeyen bir çocuk değilse sadece geçici bir süre böyle ise polene gerek yok sanırım.
Sevdiği meyvelerden salata yada çocuklar için süslü tabaklar hazırlarsanız belki biraz yer.
yada benim gibi meyveye şarkı besteleyin:KK48:
Kızım kivi yemiyordu.Israr etmedim ilk verdiğimde tabağı geri götürdüm.
2 gün sonra '' kiv kiv kiv kivişko yeşilsin sen kivişko.Tatlısın sen kivişko'' diyerekten yedirdim.Tabi dans felan da önemli yani:))

Birşeyler yedirecegim diye maymun oldum amudada kalksam yediremiyorum :-) bütün meyvelere şarkılarımız var niloya ,pepe saolsun :-)...

Normalde de cok çok yemek yiyen bir çocuk değildi ama bu sıralar hiçbirşey yediremiyorum iki tane kafa dışı çıkarıyor ,dış çıkarma döneminde hep boyleyiz maalesef ...

Çikolatalı ekmek ,patates kizartmasi,makarna,yoğurtlu pilav, yayla çorbası ,tarhana filan yiyordu severek ama bunları bile yemez oldu artık ne yapacağımi şaşırdım :-(

Back
X