Arkadaş

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
33
Herkese merhaba. Olayı kısaca özetliyorum. Bi kızla arkadaş oldum. İyi kalpli olduğunu düşünüyorum fakat çok da iyi iletişim kuramıyoruz.

Mesela "siyah saçlı arkadaşının adı neydi?" diye soruyorum. Sarı saçlı arkadaşının adını söylüyor. Ben de "hayır o sarı saçlı. ben siyah saçlı olanı soruyorum." dediğimde "ne demek istediğini anlamadım" diyor.

Genelde bütün cümlelerimi olabilecek en sade haliyle kuruyorum fakat yine de iletişimimizde kopukluk oluyor ve bu durumdan çok yoruldum. Onu da kırmak istemiyorum çünkü iyi biri. Fakat iletişim de kuramıyoruz. Ne yapmalıyım?

Herkese merhaba. Olayı kısaca özetliyorum. Bi kızla arkadaş oldum. İyi kalpli olduğunu düşünüyorum fakat çok da iyi iletişim kuramıyoruz.

Mesela "siyah saçlı arkadaşının adı neydi?" diye soruyorum. Sarı saçlı arkadaşının adını söylüyor. Ben de "hayır o sarı saçlı. ben siyah saçlı olanı soruyorum." dediğimde "ne demek istediğini anlamadım" diyor.

Genelde bütün cümlelerimi olabilecek en sade haliyle kuruyorum fakat yine de iletişimimizde kopukluk oluyor ve bu durumdan çok yoruldum. Onu da kırmak istemiyorum çünkü iyi biri. Fakat iletişim de kuramıyoruz. Ne yapmalıyım?
İlle arkadaş olmak zorunda mısınız?

Belki bilerek yapiyordur. Gerekesiz sorular soruyor olabilirmisiniz? Bazi tipler cok meraklidir belki bu onu bunaltiyordur. Belki o da sizi kirmak istemiyordur ve anlayacaginiz gunu bekliyordur.
Günlük konulardan konuşuyoruz genelde

Yani simdi sizi uzmek istemem ama insan arkadaslik kurmak istemedigi biri ile iletisim kurmaz. Siz belki israrla arkadaslik kurmak istediginiz icin hala iletisim kuramiyoruz diyorsunuz. O kisiyle arkadaslik olmaniz sart mi?
Yani aslında o şekilde olduğunu düşünmüyorum çünkü kendisi bana hayata atıldığımız zaman da iletişimi koparmayalım demişti. Beni sevdiğini düşünüyorum ama çok zor iletişim kuruyoruz. Şakalaşamıyoruz mesela. Ya da biri o an bana ters bir şey yapıyor, "neden bana böyle yaptı ki?" diye konuştuğumuzda "kim?" diyor. Tekrar en başa dönüyoruz. Gözümüzün önünde yaşanan olayı tekrar anlatıyorum. Ve bu da her gün tekrarlanınca beni yoruyor.
Arkadaş olmamız tabiiki şart değil fakat ben ona arkadaşlığımızı bitirmek istediğimi söylesem kırılır. Kırmadan da bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Merhaba herkese. Hemen konuya giriyorum. Ben, dışlanıyorum. Hemen hemen her ortamda dışlanıyorum. Üstelik sebebini de bilmiyorum. Günaydın derim, cevap alamam. Konuya dahil olmaya çalışırım, sesim bastırılır. Arada bi bana bakılıp kıkırdanır, ki gülünecek hareketler yapmıyorum. Planlara dahil edilmem, yok olsam kimse de farkına varmaz. "sessiz bir kızdı" deyip geçerler.

Bu durumda ne yapmalıyım ve neden böyle oluyor?

Bakin soyle bir konunuz varmis. Sebebi burada. Ayni frekansta olmayabilirsiniz. israrci olmayin. Bu karsi tarafi bunaltir. Konudaki arkadas biraz bunalmis.

Bakin soyle bir konunuz varmis. Sebebi burada. Ayni frekansta olmayabilirsiniz. israrci olmayin. Bu karsi tarafi bunaltir. Konudaki arkadas biraz bunalmis.
Konudaki insanlardan bağımsız biri bu bahsettiğim. Farklı sınıflardayız.

Yabancı mı? , Türkçeyi iyi biliyor mu? belki çok soru cevaplamayı sevmiyordur kimisi pek hoşlanmaz, "neden bana böyle yaptı ki " dediğinizde de dedikodu yapmamak için kim vs diye konuyu saptirmak da istemiş olabilir yani iletişim tek taraflı kurulmaz eğer oda sizi anlamak ve muhabbet etmek isterse olur olmazsa da yapcak bir şey kalmıyor zorla olmaz 😬

Anlaşmazlıklar olabiliyor çok takılmayın.
İyi arkadaş dediğiniz zaten zamanla oluyor, karşılıklı fedakarlıkla. Siz şimdi çok derine inmeden, sabırla tanıyın.

Bazen söylediklerinizi siz tam söylemeseniz bile anlayan arkadaşlarınız olur bazen de tanıdığınızı düşünürsünüz bir anda neye uğradığınızı anlamazsınız.

Çok takılmayın kısa sohbetlerle uzun sürede tanımaya çalışın. Sanırım siz konuşurken detaylara çok takılıyorsunuz. Uzun uzun detay anlattığınızda kimse sizinle sohbete girmez veya triplere giriyorsanız beni anlamıyor musun? Duymadın mı gibi..

görüşmeyin bence. En önemli sey iletişimdir

Benim de üniversite zamanı böyle bir arkadaşım vardı. Günlük konuşmalarda sıkıntı yoktu.
Ama film izlediğimizde anlatmak zorunda kalırdım hani yarım saat önce şöyle olmuştu ya da şunu demişti şimdi o ortaya çıktı vs diye🤦‍♀️
Bu kimin annesiydi ki gibi sorular sorar filmi zehir ederdi.
Film izlemeyi bıraktım sorun çözüldü.
Sinemaya gitseydik beraber bizi salondan kovarlardı sanırım

Yani aslında o şekilde olduğunu düşünmüyorum çünkü kendisi bana hayata atıldığımız zaman da iletişimi koparmayalım demişti. Beni sevdiğini düşünüyorum ama çok zor iletişim kuruyoruz. Şakalaşamıyoruz mesela. Ya da biri o an bana ters bir şey yapıyor, "neden bana böyle yaptı ki?" diye konuştuğumuzda "kim?" diyor. Tekrar en başa dönüyoruz. Gözümüzün önünde yaşanan olayı tekrar anlatıyorum. Ve bu da her gün tekrarlanınca beni yoruyor.
Arkadaş olmamız tabiiki şart değil fakat ben ona arkadaşlığımızı bitirmek istediğimi söylesem kırılır. Kırmadan da bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Kirilmaz merak etmeyin ama benim konunuzdan anladigim arkadasliginiz biterse siz kirilirsiniz sanki. Cunku genel olarak dislanma psikolojisinde olanlar cok arkadaslik kurmak isterler bu da karsi tarafa itici gelir. Akisinda yasayin bazi seyleri ille de arkadaslik kurmak icin ozel bir caba harcamayin. Mesela su anlattiginiz sartlarda sizin iletisimi kesmeniz lazim ama siz hala yok kirilir, yok iletisim diyorsunuz. Bu da sizin cok israrci oldugunuzu gosteriyor.

İletişim kuramiyorsanız ne paylaşabilirsiniz ki? İletişim karşılıklı kendiliğinden olan bir şeydir, lütuf değil.

Back
X