• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım beni zor durumda bırakıyor..

kabilarda

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
1.808
34
358
Öncelikle Merhaba,
Bir kamu kuruluşunda çalışıyorum.Bazen erken çıkmamız gerekiyor yada acil işimiz çıkıyor arkadaşımla kartlarımızı(girişlerde ve çıkışlarda kart okutuyoruz)birbirimize bırakıyoruz.Ama çok önemli birşey olursa çıkıyoruz çocuklar falan sözkonusuysa yanii.Bu hafta içi kartını verdi ev taşıdığını söyledi bir gün için tamam dedim.Aslında haftasonu taşıyabilirdi ama kendince problemleri var kaynanasıyla kalıyor ve hemen taşınmak istiyor.Ertesi günde öğleden sonra gidiyordu çocuğu hastaymış verdi kartını hatta ben istedim.
Ama bugün öğleden sonra tatil ben yemeğe gittim o gelmedi.Eşimde benim yanıma gelmişti.onun kartını aldım(yemeğide kart okutarak yiyoruz)ayrıca saat birde çıkmamız gerekiyor.Bekleyeceğiz yani mecburen.Yemekten bir geldim saat 12:15 ve hanımefendi gitmiş.Bıraksam kartı öyle içime sinmeyecek,okutsam bu hafta 3 oldu ne olur ne olmaz korktum biraz açıkcası.Tabii ben okuttum yinede.Ama çok ayıp ettiğini düşünüyorum.İnsan biraz bekler sonra daha önemli birşey olacak ben almak istemeyeceğim bu sefer.Bu arada bir senede benim ona kartımı vermem toplamda 2 etmiyordur heralde.Oda uzun bayram tatillerinde ailemin yanına gidersem birgün önceden çıkıyorum hepsi bu yani..
Arkadaşlar niye bizi böyle zor durumda bırakırlarki..

çok büyüttün epitopu 3 kere olmuş bende kamudayım bugün ona yarın sana üstelik kadın yemek yemeyip kartını eşine vermiş oda sana iyilik yapmış

ohh ne guzel yaa.seflerınız mudurlerınız sızı calısıyor sansınlar sız kart degıs tokusu yapın.devletın malı denız mantıgı.tebrıkler.boyle bır konu acarken bence utanmalıydınız.

Ben kamuya girebilmek için 40 takla atıyım millet burda kartını bana okuttu ben ona okuttum diye dert yansın.
hakkıyla çalışması için bir insanın illa işten atılma tehlikesi mi olması lazım.
İnşallah birgün kart değiştiğiniz açığa çıkar da
sonra booool boool tatil yaparsınız en azından hakkıyla çalışıcak birileri girer yerlerinize.
hayır işin gülünç tarafıda şu arkadaşınız zaten yemek yesin eşiniz diye size kartını veriyor sizse gitmiş diye sinir oluyorsunuz. ilginç.

Vah vah üzüldüm haline..!
Gel biz seni bizim işyerine alalım,
...
haftanın 6 günü sabah 08.00 akşam 19.00
fazla mesai ücreti yok
yıllık izin tek seferde 10 günü geçemez
çok elzem olmadıkça rapor kabul edilemez
doktor hastane işlerinde müdürü ikna etmen gerek
öğle yemeğinde ofis dışında keyif yapamazsın (yasak değil ama fırsat bulamazsın)
evini aklına esen günde taşıyamazsın
tek özel günün pazardır, neye yetişeceğini şaşarsın
9 günlük bayram tatillerinden yararlanamazsın
hatta çoğu kez 1 günlük bayram tatillerinden de yararlanamazsın (yarın ki gibi)
emzikliysen süt izni falan hak getire, bebeğini sütten kesersin
kendine eşine ayıramadığın zaman yüzünden depresyon sınırında yaşarsın
stres her daim tavandadır, indiremezsin
arkadaşına beni idare et diyemezsin, arkadaşını idare edemezsin (öyle bir zaman yoktur)
...
e bu kadarına neden katlanırsın..
maaş güzeldir,
fazla mesai ücreti yoktur ama prim vardır, iyidir
yemek için ticket kart vardır, masrafın yoktur
...
işte böyle..
aa neredeyse unutuyordum, şükür ki biz de kartlı giriş yok o yüzden anlattığın gibi sorun yaşamazsın :34:

dünya size güzel arkadaş

kurmuşsunuz düzeninizi

okutturun birbirinizin kartlarını

sonra da haktan hukuktan bahsedersiniz

Son düzenleyen: Moderatör:
çok büyüttün epitopu 3 kere olmuş bende kamudayım bugün ona yarın sana üstelik kadın yemek yemeyip kartını eşine vermiş oda sana iyilik yapmış

Bu hafta 3 kere oldu ama yani biraz fazla abarttı.O zaten işyerinin yemeğini yemez hiç ya evden getirir ya dışardan söyler bunu bildiğimden söyledim bende zaten.Kartıda kullanmadık ayrıca.Benim ilk kez o saatte yanına eşim geldi.Arkadaşlar belki bir sorun olur bizden biri kartını versin dedi.Aslında sorun olmayacağını biliyordum ama yinede tedbir olsun diye aldım,Yemekhaneye çıktık,eşiminde kullanmak içine sinmemişti,ama haklısın çok büyüttüm o an odaya gelipte onun erkenden gittiğini görünce çok şaşırdım canım sıkıldı bende yazdım.

ohh ne guzel yaa.seflerınız mudurlerınız sızı calısıyor sansınlar sız kart degıs tokusu yapın.devletın malı denız mantıgı.tebrıkler.boyle bır konu acarken bence utanmalıydınız.

Kimse çocuğu hastalanıp şefinden izin alıp okula gitti diye devletin malını yemiyor domuzda olmuyor merak etme.Ayrıca saçmalama tabiikide şeflerden izin alıyoruz.Ama onlar yinede kartınız geçilsin diyorlar.Utanmama hiç gerek yok yada en azından neden utanacağımı çok iyi biliyorum merak etme.

Ben kamuya girebilmek için 40 takla atıyım millet burda kartını bana okuttu ben ona okuttum diye dert yansın.
hakkıyla çalışması için bir insanın illa işten atılma tehlikesi mi olması lazım.
İnşallah birgün kart değiştiğiniz açığa çıkar da
sonra booool boool tatil yaparsınız en azından hakkıyla çalışıcak birileri girer yerlerinize.
hayır işin gülünç tarafıda şu arkadaşınız zaten yemek yesin eşiniz diye size kartını veriyor sizse gitmiş diye sinir oluyorsunuz. ilginç.

Canım benim 40 takla atmana gerek yokki.Kimse sana söylemedi mi yoksa.Kpss sınavı diye bir sınav yapılıyor 2 senede bir.Şimdi bak bu sınava gece gündüz çalışacaksın.İyi bir puan alacaksın.Ama öyle 60 70 değil 80 90 da değil,96,700 gibi bir puan.Bak ozaman nasıl atanıyorsun üzme tatlı canını yani o kadar.
O kadar hakkıyla çalışıyorum ki üstelik aklın durur çalışkanlığım karşısında.Tüm kurumun takdirini kazanmış durumdayım yani o derece.Hadi ben çıktım hakkıyla çalışacak birilerinin hiçmi çocuğu hastalanmayacak kaynanasıyla promlemleri var taşıma firması sadece hafta içi boşuz diye taşınmayacakmı?
Çokta mecbur değildi o kartı vermeye,tedbir olsun diye alın dediler.Ben erken geldim o çoktan gitmişti.Yanlış olduğunu düşündüm.

...
fazla mesai ücreti yok
öğle yemeğinde ofis dışında keyif yapamazsın (yasak değil ama fırsat bulamazsın)
arkadaşına beni idare et diyemezsin, arkadaşını idare edemezsin (öyle bir zaman yoktur)
...
maaş güzeldir,
...
işte böyle..
aa neredeyse unutuyordum, şükür ki biz de kartlı giriş yok o yüzden anlattığın gibi sorun yaşamazsın :34:

Beni sizin oraya alacağınıza siz sınavlara girip iyi bir puan alıp şartları güzelleştirseniz.Sonrada kendi şartlarınızla başkalarını karşılaştırmasanız.Ya da ne bileyim yaşadığımız olumsuzlukların suçunu sizinle hiç alakası olmayan insanlardan çıkarmasanız.

dünya size güzel arkadaş

kurmuşsunuz düzeninizi

okutturun birbirinizin kartlarını

sonra da haktan hukuktan bahsedersiniz

Yukarıdaki cevaplarda yazdığım şeyi sende yap sanada güzel olsun.O kadarda içine dert olmasın hak hukuk nedir biliyoruz.Kimse izinsiz biryere gitmiyor zaten izin alınıyor,ama ver bir arkadaşına kartı çıkışta geçsin deniliyor.Acil durumlarda yapılıyor bu her zaman değil.Atıyorum bankadan kredi çekeceksin.Yılda kaç kez kredi çekerki insan.Eee haliyle senin mesain bittiğinde bankada kapanmış oluyor,şefinden izin alıyorsun çıkıyorsun,ya da okuldan arıyorlar çocuk hastalandı diye,şefine söyleyince yoooook hak hukuk var ölsün senin çocuk gidemezsin demiyor.İzni veriyor.
Merak etmeyin biz nasıl çalışıldığınıda,hakkı hukukuda çok iyi biliyoruz.Bir anlık sinirle yazdım o an çok yanlış olduğunu düşündüğüm ama olmazki bu hafta 3 etti diye kendimle konuştuğum bir anda yazdım.Çokta pişman oldum ama hemde bu yorumları okumadan çok önce pişman oldum.Bundan sonra kendime tavsiye ediyorum kendi kendime sinirlenip kendimi yiyim daha iyi.Herkes kötü söylemeye yer arıyor çünkü.

Canım benim 40 takla atmana gerek yokki.Kimse sana söylemedi mi yoksa.Kpss sınavı diye bir sınav yapılıyor 2 senede bir.Şimdi bak bu sınava gece gündüz çalışacaksın.İyi bir puan alacaksın.Ama öyle 60 70 değil 80 90 da değil,96,700 gibi bir puan.Bak ozaman nasıl atanıyorsun üzme tatlı canını yani o kadar.
O kadar hakkıyla çalışıyorum ki üstelik aklın durur çalışkanlığım karşısında.Tüm kurumun takdirini kazanmış durumdayım yani o derece.Hadi ben çıktım hakkıyla çalışacak birilerinin hiçmi çocuğu hastalanmayacak kaynanasıyla promlemleri var taşıma firması sadece hafta içi boşuz diye taşınmayacakmı?
Çokta mecbur değildi o kartı vermeye,tedbir olsun diye alın dediler.Ben erken geldim o çoktan gitmişti.Yanlış olduğunu düşündüm.

Siz Çok egolu bir insansınız biliyorsunuz değil mi?
Şuan internet ortamında da olsa nasıl sinir olduğumu anlatamam bu kadar hassas olduğum bir konuda.
Dua edin banlanmak istemiyorum.Bana şu şekil konuşamazsınız. Bu konu benle alakalı değil. hadi benim düşüncem bana kalsın seninki sana.Bazı şeyleri öğrenicem son kişi sizsiniz bana kalırsa yaptıklarınızı görünce.
Hatta böyle bir takım kişileri hayatımda tutmamaya özen gösteriyorum.
hadi size iyi kart okutmalar arkadaş çevresiyle. Hem böyle işlerinizi hallediyorsunuz el altından sonra da nankörlük edip arkasından konuşuyorsunuz. Yazık. acaba o sizin hakkınızda neler diyor.
cevap hakkı doğduğu için yazdım benle muhattap olma!yın.
Sakın! sinirlerimi bozup banlanmak istemiyorum.

Yukarıdaki cevaplarda yazdığım şeyi sende yap sanada güzel olsun.O kadarda içine dert olmasın hak hukuk nedir biliyoruz.Kimse izinsiz biryere gitmiyor zaten izin alınıyor,ama ver bir arkadaşına kartı çıkışta geçsin deniliyor.Acil durumlarda yapılıyor bu her zaman değil.Atıyorum bankadan kredi çekeceksin.Yılda kaç kez kredi çekerki insan.Eee haliyle senin mesain bittiğinde bankada kapanmış oluyor,şefinden izin alıyorsun çıkıyorsun,ya da okuldan arıyorlar çocuk hastalandı diye,şefine söyleyince yoooook hak hukuk var ölsün senin çocuk gidemezsin demiyor.İzni veriyor.
Merak etmeyin biz nasıl çalışıldığınıda,hakkı hukukuda çok iyi biliyoruz.Bir anlık sinirle yazdım o an çok yanlış olduğunu düşündüğüm ama olmazki bu hafta 3 etti diye kendimle konuştuğum bir anda yazdım.Çokta pişman oldum ama hemde bu yorumları okumadan çok önce pişman oldum.Bundan sonra kendime tavsiye ediyorum kendi kendime sinirlenip kendimi yiyim daha iyi.Herkes kötü söylemeye yer arıyor çünkü.

belli belli ne kadar hak hukuk bildiğin kendi ağzınla söylüyorsun işte bir haftada arkadaşının yerine 3 kere kartı okutturmuşsun

ayrıca benim içime dert olan bir şey yok ama senin içine bir şeyler dert olmuş ve oturmuş ki ki buraya konu açma gereği hissetmişsin

hasbelkader bir yerlere atandın diye böyle alavere dalavere yapmaya kendine hak göremezsin

demek ki bazı yerlerde bu köhne zihniyet hala devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
bence haklısın bende çok idare etmişimdir arkadaşlarımı arada bu iyiliğimizi haketmeyen bir kaç çürük elma çıkıyor işte seni anlıyorum bir süre sonra insan kendini kullanıyor gibi hissediyor arkadaşınla konuşmazsan içinde büyür daha kötü olur
ayrıca keyfi bir şekilde seni kullanmasına izin verme sonra sen zorda kalma derim

...
fazla mesai ücreti yok
...
maaş güzeldir,
...
işte böyle..
Özel sektörün sözümona nimetlerini anlatan en güzel cümleleri kurmuşsunuz gerçekten eklenecek hiçbirşey yok tebrik ederim. İnsanlar ellerindekinin kıymetini bilmediği gibi bir de nankör olunca susamıyor maalesef. Evet KPSS sınavını kazanmak, atanmak vs kolay değil ama bir de torpil gerçeği var ne yazık ki. Konu sahibi 97-100 puandan bahsetmiş ama 60 ile atananlar da hiç de azımsanmayacak ölçüde. ama arkası sağlam olan için tabii. Amacım konuyu saptırmak değil elbette ama yeri gelmişken bunları da söylemek istedim. Demek istediğim şu ki kart okutmak, okutturmak vs aslında herkes biliyor anlamını. izin alındıysa şayet gerçek çıkış saatinde basarsın kartını çıkarsın. Sonrasında ise falan kişiden izin aldım dersin artık onlar karar verir o an gerçekten konunun mühim olup olmadığına -ki insan gayet iyi bilir yaptığını dolayısı ile gocunmuyorsa gizlemesine de gerek kalmamıştır. Diyeceğim o ki; yapılan davranış diğer insanların hakkına girmektir kimse kendini kandırmasın.

Tabi arkadaşım haklısın, di mi ama kpss var.Sen git 95-100 puan al, aman 80-90 alma. 80-90 alırsın falan mazallah o zaman 60 alanın torpille önüne geçmesi de mübah olur naparsın.
Eee arkadaşım madem şefinden izin alıyorsunuz, o zaman neden zor durumda kalıyorum diye konu açıyorsun? İzin alınıyormuş, şefinin de haberi varmış daha ne olsun? Ha yok öyle değilse, birileri el altından kart alıp vererek bişiler yapıyorsa evet hak yiyorsunuz, belki sizin yerinizde olacak, hakkıyla çalışabilecek ama torpillerden fırsat bulup da atanamayan, iş başvurusu kabul edilmeyen insanların hakkını yiyorsunuz.Hele de devletteyseniz, vatandaşın işini görceksiniz diye size verilen maaşın hakkını bu şekilde verdiğinizi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.

Beni sizin oraya alacağınıza siz sınavlara girip iyi bir puan alıp şartları güzelleştirseniz.
Sonrada kendi şartlarınızla başkalarını karşılaştırmasanız.Ya da ne bileyim yaşadığımız olumsuzlukların suçunu sizinle hiç alakası olmayan insanlardan çıkarmasanız.

Yazdıklarımı bu şekilde yorumluyorsanız peki haklısınız..
Buraya konu açmanıza sebep olan şu durumu kınadı insanlar, siz hicap duyacağınıza hala cevap verip savunuyorsunuz! Bravo..
Siz bizim devletimizde çalışıyorsunuz, bizim vergilerimizle maaş alıyorsunuz, eleştirme hakkımız yok mu?
Olamaz tabi, devletine çalışan idealist memur kaç tane ki değil mi?

Sizler gibi arkadaşıyla kart değiştirip bir de maharetmiş gibi bunu utanmadan yayınlayanlar, 'devlete kapak atayımda gerisi gelir' mantığıyla yıllarını KPSS'ye verenlerdir. İşte bu yüzünden de belki de gerçekten devletine faydalı olacak insanlar sınavda 90 değilde 70 aldı diye açıkta kalıyor!
Ha çok merak ediyorsan söyleyim, ben hiç KPSS sınavına girmedim çünkü devlette çalışmayı da düşünmedim.

Konu sahibi arkadaşım cevapları gördüğün üzere kamuda çalışan insanın ne kadar çok şükredecek bir nimete sahip olduğunu görmüşsündür. İnsanlar çıldırmış gibi sana saldırmış, nerdeyse benim verdiğim parayla çalışıyorsun rızkını ben veriyorum demişler:) Yat, kalk dua et. Arkadaşının düşüncesizliğini kafana takma, bunlar basit şeyler. Millet işsizlikten kafayı yiyor. Allah herkese emeğinin karşılığını versin ne diyelim, cevaplara şok oldum.

Ve aynen söylediğin gibi derdini burda bile söylemeyeceksin, millet kendi öfkesini senden çıkarmaya çalışıyor. Boşver canım, meslek hayatında başarılar..

konu sahibinin ne kadar üzerine gidilmiş üstelik kendisi için yaptırmıyor kart geçme olayını arkadaşı rica ediyor o da yüzyüze baktıkları için mecburen yapıyor ve de rahatsız da olmuş bu durumdan.üstelik sizin özel sektörde çalışmanızdan ona ne?alın güzel puanlar siz de çalışın.tamam torpil vardır ama torpili olmayan bileğinin hakkıyla kazanan yerleşen insan da çok var çevremde.niye bu kadar celallendiniz herneyse bence arkadaşınız bu size kart okutma olayını sık sık tekrarlamaya başlarsa konuşun kusura bakma yapamam bi sorun olursa ikimizin de başı yanar deyin alınırsa alınsın

Back
X