konu iyice sapmış ,çığrından çıkmış..
konu sahibinin başkasının kartını okutması hoş bir davranış değil tabiki ..
ben de devlet memuruyum bizim kurum da turnikeli ancak izin alırken izin kağıdı yazıyoruz ,günlük turnikeleri de müdürler kontrol eder kaçan var mı diye ,e üstelik turnikelerin başında 3-4 tane güvenlik görevlisi kontrol eder başkasının yerine basılıyormu diye ..
bence de burada suç konu sahibinden çok amirlerinde..
amirler buna açık kapı bırakmış ,izin vermişler ,memurlar da cesaret alıp yapıyorlar..
bizde böyle bişey olmuş olsa çok büyük tepki olur ki, olamaz da zaten dediğim gibi güvenlikçiler var ..
bunu geçiyorum konu dönmüş dolaşmış memurluğa gelmiş ..
buraya da değineyim..
bazı insanlar egosunu tatmin edemediği için hep elde edemediği yerlerde olan insanlara karşı nedense saldırı politikası izliyor...
memur olamayanlar memur olmuşlara hakaret ediyor..
siz kimin ne kadar çalıştığını ,hakkıyla mı çalışıyor çalışmıyor bunları nereden bileceksinizki suçlamaya kalkıyorsunuz..
konu sahibini savunmuyorum ancak objektif olmak lazım..
memur olmayıp da bir memurun çalışma şekli hakkında yorum yapmak çok komik doğrusu..
her işyerinin düzeni farklıdır,herkeso düzene göre çalışır.
kimi işyerleri bizim gibidir ,kimisi sadece şefine söyler çıkar ..
kaldıki mesela bizim işyerinde senede kullanabileceğin kısa süreli izin miktarı var ..
acil işlerin için bu saati aşmamak kaydıyla izin kağıdı doldurup çıkabiliyorsun.
devlet bu hakkı vermiş yani ..
ve bunu kullandığınız zaman da haram yemiş olmuyrsunuz..
özellikle de bayanlar için bir çok zor durum olabiliyor ,çocuk vs.
dolayısıyla işyerinde önemli olan size tanınan iyi niyeti rencide etmemek ,işiniz olmadığı halde keyfe keder izin almaktır..
işte bu harama girer ..
ama işin varsa çıkmak zorundaysan çıkarsın o ayrı konu..
ancak tabi kart verilmesi bana göre de doğru değil ..
neyse dönelim şu memur olayına ..
şimdi insanalr bilmeden havaya konuşuyor ..
yok torpil bilmemne..
ösymnin yaptığı yerleştirmede torpil olma olasılığı yok ..
ama kurumların kendi açtığı sınavlarda tabiki torpil oynuyor ..
ancak onlarda da eğer işkur vasıtası ile oluyorsa yüksek puanlılar arasında torpil oynuyor ..
ha kurum hiç sınavsz eleman alıyorsa o tamamen torpil oluyor..
bunları lütfen karıştırmayalım..
ben de kpss ile atandım ..
benim gibi puan alamayıp da ,sürekli bana çemkirmeye kalkan ,kıskanan ,hakkımla kazanmadığımı hepsinin torpil olduğunu benim de torpille girdiğimi söyleyen öyle çok insanla karşılaştımki artık gülüp geçiyorum bunlara..
çünkü biliyorumki onlar da kendilerini öyle tatmin ediyorlar..
ALLAHA şükür alnımın teriyle girdim ..
konuyu döndürüp dolaştırıp birbirine saldırma şekline dönüştürmeyin ..çünkü her iki taraf da komik oluyor..
kimse bir diğerinin şartlarını bilemez ,nasıl kazandığını ,nasıl çalıştığını da..
konu sahibinin asıl konusuna gelince kart verme yanlış onu söyledim ,ancak arkadaşınızın mesuliyetini alıp da sonradan neden rahatsız oluyorsunuz onu anlamadım..
ilk başta arkadaşınıza o açık kapıyı bırakıp da sizi kullanmasına imkan vermişsiniz hata sizde..
kimse için ii niyetli de olsa böyle işlere kalkışmayın ,işyeri burası başka bir yer değil ,yarın kadın ii olur siz kötü konuma düşersiniz..