• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım beni zor durumda bırakıyor..

konu boyu tipik devlet memurunu okudum resmen. her şekilde her şeyde onlar haklı, siz ne yaparsanız yapın azarlanmak zorundasınız neden biliyo musunuz çünkü o kpss sınavını kazanmış (:

benim annem de babam da devlet memuruydu, emekli oldular. babam sizin gibi egosu yükseklerde gezen insanlar yüzünden emekli oldu ve babam şefti. asla da böyle ev taşıyacakmış bilmemneymiş izin vermezdi. halden anlamayan şef derlerse desinler, birileri oraya tam zamanında girip çıkıyorsa diğerleri de o kişiler gibi davranmalıdır. maaşınızı layıkıyla haketmek için de tam saatinde girip tam saatinde çıkmalısınız, ben çıkarım şefimden izin aldım diyorsanız ve müslümansanız da öldüğünüzde haram mıydı değil miydi acaba diye şefinizle siz düşünün banane canım. (:

konu boyu tipik devlet memurunu okudum resmen. her şekilde her şeyde onlar haklı, siz ne yaparsanız yapın azarlanmak zorundasınız neden biliyo musunuz çünkü o kpss sınavını kazanmış (:

benim annem de babam da devlet memuruydu, emekli oldular. babam sizin gibi egosu yükseklerde gezen insanlar yüzünden emekli oldu ve babam şefti. asla da böyle ev taşıyacakmış bilmemneymiş izin vermezdi. halden anlamayan şef derlerse desinler, birileri oraya tam zamanında girip çıkıyorsa diğerleri de o kişiler gibi davranmalıdır. maaşınızı layıkıyla haketmek için de tam saatinde girip tam saatinde çıkmalısınız, ben çıkarım şefimden izin aldım diyorsanız ve müslümansanız da öldüğünüzde haram mıydı değil miydi acaba diye şefinizle siz düşünün banane canım. (:

Evet canım güzel bir yorum yazdın.

Devlet kurumunda okey oynayan bir memur vardı geçenlerde TV lerde gösterdi. Kuyrukta millet bekliyor.O okey oynuyor : ) Böyle memurlarda var.

Kpss yi kazanmışsınız.Çalışmıssınız.Fakat alçakgönüllü olmayı öğrenememişsiniz.

Şöyle bir oturunda düşünün.

Sususun bakiiimmm !!! O kpss yi kazanmış hemde 96,700 puanla. Sizin arkadaşa söyleyebileceğiniz tek cümle '' Vah vah arkadaşınızda ne kadar düşüncesizmiş sizi zor durumda bırakmış yazık sizee !!! dir. daha fazlasını söyleyemezsiniz Çünkü o KPSS yi kazanmış.

çevremde de var sizin gibi bir tane devlet memuru.
kartını sabah arkadaşına bırakıp çıkar gider kurumdan, arkadaşı basar kartını.
resmen hak yiyorsunuz farkında mısınız bilmem...
zor durumda kalıyorsanız yapmayın, olsun bitsin..

Son düzenleme:
bu nasıl bir etik anlayışıdır anlayamıyorum doğrusu.
sizin gibiler olduğu sürece bu devletten bi halt olmaz arkadaşım.
ben de devlet memuruyum, kartla girip çıkıyoruz. bir kere dahi böyle bişey yapan teklif eden yeltenen görmedim duymadım.
ne münasebet yahu? sizin amirleriniz ne iş yapıyor?
dilerim ünvanlı memur değilsinizdir ya da kritik bi iş yapmıyorsunuzdur. öyle umuyorum.
gidin adam gibi izin alın, acil durumdan yararlanıp çıkarsınız zaten hastalık vb durumlarda.

ya ınanamıyorum bırde daırede cok sevılen bırıyım ısımı ıı yaaparım dıye savunma yapmıs konu sahıbı:52::52::52::52::52: tabıkı cok sevılırsın gel benım kartımıda bas bende severım senı merak etme:52::52::52::52::52: yazıklar olsun aldıgınız maasların tek kurusu sıze helal degıl,ınsanların vergılerınden maas alın bırbırınızın kartını basın yok yokkkkkk sız hepsını mudurunuze verın mudurunuz basar kartınızı oyle gelıp gıtmeyın yazık olur nasılsa KPSS den 96,700 almıssın :52::52::52::52::52: sen sakın zahmet etme bız mıllet olarak o kadar yuksek puan alanlara evde otursun yınede maas verırıs dıorus

sen arkadas vıcdanı yapıcagına oturda kımın parasını nasıl yedıgını dusun bunun vıcdanını yap

ben de devlet memuruyum, kartla girip çıkıyoruz. bir kere dahi böyle bişey yapan teklif eden yeltenen görmedim duymadım.
dilerim ünvanlı memur değilsinizdir ya da kritik bi iş yapmıyorsunuzdur. öyle umuyorum.
gidin adam gibi izin alın, acil durumdan yararlanıp çıkarsınız zaten hastalık vb durumlarda.
[/QUOTE

Asıl ben dilerim ki siz ünvanlı bir memur değilsinizdir yada kritik bir iş yapmıyorsunuzdur.Akşama kadar geyik sohbeti yaparken işyerinden benim etik anlayışımı sorgulamak ilginç doğrusu.
adam gibi iznimi de alıyorum merak etmeyin.İznimi aldığım kişi söylüyor zaten kart konusunu.Ayrıca ben bunu sürekli yapıyorum gibi bir durum olmuş.Bana yaptırılmasından rahatsız olduğum için konu açtım zaten.Çook acil durumlarda yapıldığını söyledim öyle arkadaşlarla mesai saatinde buluşmak için değil.

çevremde de var sizin gibi bir tane devlet memuru.
kartını sabah arkadaşına bırakıp çıkar gider kurumdan, arkadaşı basar kartını.
resmen hak yiyorsunuz farkında mısınız bilmem...
zor durumda kalıyorsanız yapmayın, olsun bitsin..

Ben senin çevrendeki devlet memuru gibi değilim.Konuyu iyice okursun anlarsın zaten.Ben sabah işe bir oturdum mu lavaboya gitmeyi bile unutan ancak yemek saati kalkabilen bir memurum.Bir iki defa kartı arkadaşa vermiş olmam beni onun gibi yapmaz.Yapmasında inşallah.

ya ınanamıyorum bırde daırede cok sevılen bırıyım ısımı ıı yaaparım dıye savunma yapmıs konu sahıbı:52::52::52::52::52: tabıkı cok sevılırsın gel benım kartımıda bas bende severım senı merak etme:52::52::52::52::52: yazıklar olsun aldıgınız maasların tek kurusu sıze helal degıl,ınsanların vergılerınden maas alın bırbırınızın kartını basın yok yokkkkkk sız hepsını mudurunuze verın mudurunuz basar kartınızı oyle gelıp gıtmeyın yazık olur nasılsa KPSS den 96,700 almıssın :52::52::52::52::52: sen sakın zahmet etme bız mıllet olarak o kadar yuksek puan alanlara evde otursun yınede maas verırıs dıorus

sen arkadas vıcdanı yapıcagına oturda kımın parasını nasıl yedıgını dusun bunun vıcdanını yap

İnsanların vergilerinden maaş almıyoruz nerden çıkarıyorsunuz bunu yaa.Kim inandırdı size bunları.Ben hakkım olan parayı alıyorum.Aldığım para öyle bir helal oluyorki öyle bir bereketli ki anlatamam sana.Bu kadar bereketli olması helal olduğunu gösterir çünküüüüüüüüüüüüüüüü ben bunu hakediyorum.Hakedecek kadar çok çalıyorum.Kafanın basmadığı nokta nedir anlamadım.Acil durumlarda demişim 7/24 demiş gibi cevap yazmışsın.Arkadaşımla aynı dairede çalışmıyoruz bile.

[/QUOTE

Asıl ben dilerim ki siz ünvanlı bir memur değilsinizdir yada kritik bir iş yapmıyorsunuzdur.Akşama kadar geyik sohbeti yaparken işyerinden benim etik anlayışımı sorgulamak ilginç doğrusu.
adam gibi iznimi de alıyorum merak etmeyin.İznimi aldığım kişi söylüyor zaten kart konusunu.Ayrıca ben bunu sürekli yapıyorum gibi bir durum olmuş.Bana yaptırılmasından rahatsız olduğum için konu açtım zaten.Çook acil durumlarda yapıldığını söyledim öyle arkadaşlarla mesai saatinde buluşmak için değil.

üzgünüm bebeğim ünvanlı bi memurum :63:,vee mesaimin başındayım:54:, her bi yerlere yetiyorum ben merak etme sen,hem sakız çiğneyip hem yürüyebiliyorum. sen kartına sahip çık yeter:34:
yaptığın işin cezasının 657 ye göre ne olduğunu biliyorsundur ,malum aylıktan kesme, sonrasında da atılma.

konu iyice sapmış ,çığrından çıkmış..
konu sahibinin başkasının kartını okutması hoş bir davranış değil tabiki ..
ben de devlet memuruyum bizim kurum da turnikeli ancak izin alırken izin kağıdı yazıyoruz ,günlük turnikeleri de müdürler kontrol eder kaçan var mı diye ,e üstelik turnikelerin başında 3-4 tane güvenlik görevlisi kontrol eder başkasının yerine basılıyormu diye ..
bence de burada suç konu sahibinden çok amirlerinde..
amirler buna açık kapı bırakmış ,izin vermişler ,memurlar da cesaret alıp yapıyorlar..
bizde böyle bişey olmuş olsa çok büyük tepki olur ki, olamaz da zaten dediğim gibi güvenlikçiler var ..
bunu geçiyorum konu dönmüş dolaşmış memurluğa gelmiş ..
buraya da değineyim..
bazı insanlar egosunu tatmin edemediği için hep elde edemediği yerlerde olan insanlara karşı nedense saldırı politikası izliyor...
memur olamayanlar memur olmuşlara hakaret ediyor..
siz kimin ne kadar çalıştığını ,hakkıyla mı çalışıyor çalışmıyor bunları nereden bileceksinizki suçlamaya kalkıyorsunuz..
konu sahibini savunmuyorum ancak objektif olmak lazım..
memur olmayıp da bir memurun çalışma şekli hakkında yorum yapmak çok komik doğrusu..
her işyerinin düzeni farklıdır,herkeso düzene göre çalışır.
kimi işyerleri bizim gibidir ,kimisi sadece şefine söyler çıkar ..
kaldıki mesela bizim işyerinde senede kullanabileceğin kısa süreli izin miktarı var ..
acil işlerin için bu saati aşmamak kaydıyla izin kağıdı doldurup çıkabiliyorsun.
devlet bu hakkı vermiş yani ..
ve bunu kullandığınız zaman da haram yemiş olmuyrsunuz..
özellikle de bayanlar için bir çok zor durum olabiliyor ,çocuk vs.
dolayısıyla işyerinde önemli olan size tanınan iyi niyeti rencide etmemek ,işiniz olmadığı halde keyfe keder izin almaktır..
işte bu harama girer ..
ama işin varsa çıkmak zorundaysan çıkarsın o ayrı konu..
ancak tabi kart verilmesi bana göre de doğru değil ..
neyse dönelim şu memur olayına ..
şimdi insanalr bilmeden havaya konuşuyor ..
yok torpil bilmemne..
ösymnin yaptığı yerleştirmede torpil olma olasılığı yok ..
ama kurumların kendi açtığı sınavlarda tabiki torpil oynuyor ..
ancak onlarda da eğer işkur vasıtası ile oluyorsa yüksek puanlılar arasında torpil oynuyor ..
ha kurum hiç sınavsz eleman alıyorsa o tamamen torpil oluyor..
bunları lütfen karıştırmayalım..
ben de kpss ile atandım ..
benim gibi puan alamayıp da ,sürekli bana çemkirmeye kalkan ,kıskanan ,hakkımla kazanmadığımı hepsinin torpil olduğunu benim de torpille girdiğimi söyleyen öyle çok insanla karşılaştımki artık gülüp geçiyorum bunlara..
çünkü biliyorumki onlar da kendilerini öyle tatmin ediyorlar..
ALLAHA şükür alnımın teriyle girdim ..
konuyu döndürüp dolaştırıp birbirine saldırma şekline dönüştürmeyin ..çünkü her iki taraf da komik oluyor..
kimse bir diğerinin şartlarını bilemez ,nasıl kazandığını ,nasıl çalıştığını da..
konu sahibinin asıl konusuna gelince kart verme yanlış onu söyledim ,ancak arkadaşınızın mesuliyetini alıp da sonradan neden rahatsız oluyorsunuz onu anlamadım..
ilk başta arkadaşınıza o açık kapıyı bırakıp da sizi kullanmasına imkan vermişsiniz hata sizde..
kimse için ii niyetli de olsa böyle işlere kalkışmayın ,işyeri burası başka bir yer değil ,yarın kadın ii olur siz kötü konuma düşersiniz..:51:

Son düzenleme:
Keyif size gerçekten...
Konunuzu görünce Aziz Nesin'in şu şiiri aklıma geldi:

Atam, hala yaşıyorsak:
Edepsizlik sayesinde!
Altı oku soruyorsan,
Politika dehlizinde!
Hele partin senden sonra,
Devrimlerin tavizinde!
Vasfedeyim halimizi,
Kalemime ver izin de!

Yobazlarla gericiler,
Onlar bizden daha zinde!
'Atam, Atam...' derler ama,
Bir adınız var sizin de...

Halkçılıkla devletçilik:
Anlatamam, çok hazin de...
Çoktanberi sahteciler,
Ağır çeker her vezinde!

Tek umut var, o da yalnız,
Amerikan dövizinde!

Sorma Ata'm, halimizi,
Hal mi kaldı anlatacak...
İşte geldik dizindeyiz!

Yata yata çok yorulduk,
Tatil yaptık, izindeyiz!

Sanayide henüz daha,
Cafer için lazım diye,
Amerikan bezindeyiz!
Geçeceğiz Avrupa'yı
Ama şimdi izindeyiz!

Hocamız var, hacımız var,
Uçan kuşa borcumuz var,
El oğlunun ağzındayız!
Ama bizi zor bulurlar,
Bahar, yaz, kış izindeyiz!

Evet, doğru söylemişsin:
'Türk milleti çalışkandır! '
Biz de senin tezindeyiz!
Dinlenmekten yorulduk da,
Onun için izindeyiz!

Zinde kuvvet diye söz var,
Kimse bilmez adresini,
Ah izindeyiz, vah izindeyiz!
Bugün değil, bu yıl değil,
Çoktan beri izindeyiz!

İlerledik Ata'm öyle,
Şimdi görsen tanımazsın:
Amerikan tarzındayız!
Arasan da bulamazsın,
Otuz yıldır izindeyiz!

Benim de aklıma şu atasözü geldi:Dam başında saksağan vur beline kazmayı.
Uzun olmadı pek ama.

konu iyice sapmış ,çığrından çıkmış..
konu sahibinin başkasının kartını okutması hoş bir davranış değil tabiki ..
ben de devlet memuruyum bizim kurum da turnikeli ancak izin alırken izin kağıdı yazıyoruz ,günlük turnikeleri de müdürler kontrol eder kaçan var mı diye ,e üstelik turnikelerin başında 3-4 tane güvenlik görevlisi kontrol eder başkasının yerine basılıyormu diye ..
bence de burada suç konu sahibinden çok amirlerinde..
amirler buna açık kapı bırakmış ,izin vermişler ,memurlar da cesaret alıp yapıyorlar..
bizde böyle bişey olmuş olsa çok büyük tepki olur ki, olamaz da zaten dediğim gibi güvenlikçiler var ..
bunu geçiyorum konu dönmüş dolaşmış memurluğa gelmiş ..
buraya da değineyim..
bazı insanlar egosunu tatmin edemediği için hep elde edemediği yerlerde olan insanlara karşı nedense saldırı politikası izliyor...
memur olamayanlar memur olmuşlara hakaret ediyor..
siz kimin ne kadar çalıştığını ,hakkıyla mı çalışıyor çalışmıyor bunları nereden bileceksinizki suçlamaya kalkıyorsunuz..
konu sahibini savunmuyorum ancak objektif olmak lazım..
memur olmayıp da bir memurun çalışma şekli hakkında yorum yapmak çok komik doğrusu..
her işyerinin düzeni farklıdır,herkeso düzene göre çalışır.
kimi işyerleri bizim gibidir ,kimisi sadece şefine söyler çıkar ..
kaldıki mesela bizim işyerinde senede kullanabileceğin kısa süreli izin miktarı var ..
acil işlerin için bu saati aşmamak kaydıyla izin kağıdı doldurup çıkabiliyorsun.
devlet bu hakkı vermiş yani ..
ve bunu kullandığınız zaman da haram yemiş olmuyrsunuz..
özellikle de bayanlar için bir çok zor durum olabiliyor ,çocuk vs.
dolayısıyla işyerinde önemli olan size tanınan iyi niyeti rencide etmemek ,işiniz olmadığı halde keyfe keder izin almaktır..
işte bu harama girer ..
ama işin varsa çıkmak zorundaysan çıkarsın o ayrı konu..
ancak tabi kart verilmesi bana göre de doğru değil ..
neyse dönelim şu memur olayına ..
şimdi insanalr bilmeden havaya konuşuyor ..
yok torpil bilmemne..
ösymnin yaptığı yerleştirmede torpil olma olasılığı yok ..
ama kurumların kendi açtığı sınavlarda tabiki torpil oynuyor ..
ancak onlarda da eğer işkur vasıtası ile oluyorsa yüksek puanlılar arasında torpil oynuyor ..
ha kurum hiç sınavsz eleman alıyorsa o tamamen torpil oluyor..
bunları lütfen karıştırmayalım..
ben de kpss ile atandım ..
benim gibi puan alamayıp da ,sürekli bana çemkirmeye kalkan ,kıskanan ,hakkımla kazanmadığımı hepsinin torpil olduğunu benim de torpille girdiğimi söyleyen öyle çok insanla karşılaştımki artık gülüp geçiyorum bunlara..
çünkü biliyorumki onlar da kendilerini öyle tatmin ediyorlar..
ALLAHA şükür alnımın teriyle girdim ..
konuyu döndürüp dolaştırıp birbirine saldırma şekline dönüştürmeyin ..çünkü her iki taraf da komik oluyor..
kimse bir diğerinin şartlarını bilemez ,nasıl kazandığını ,nasıl çalıştığını da..
konu sahibinin asıl konusuna gelince kart verme yanlış onu söyledim ,ancak arkadaşınızın mesuliyetini alıp da sonradan neden rahatsız oluyorsunuz onu anlamadım..
ilk başta arkadaşınıza o açık kapıyı bırakıp da sizi kullanmasına imkan vermişsiniz hata sizde..
kimse için ii niyetli de olsa böyle işlere kalkışmayın ,işyeri burası başka bir yer değil ,yarın kadın ii olur siz kötü konuma düşersiniz..:51:

Çok teşekkür ederim.Ben yaptığımı doğru diye savunmadım hiç.İlk yorumlarda izin konusuna yüklenmişlerdi bende memur da olsa insandır izin alabiliyor.Kurumdaki yetkili de bizi bu şekilde yönlendiriyor demiştim.Ben bir kereliğine almıştım o abartınca rahatsız oldum.

üzgünüm bebeğim ünvanlı bi memurum :63:,vee mesaimin başındayım:54:, her bi yerlere yetiyorum ben merak etme sen,hem sakız çiğneyip hem yürüyebiliyorum. sen kartına sahip çık yeter:34:
yaptığın işin cezasının 657 ye göre ne olduğunu biliyorsundur ,malum aylıktan kesme, sonrasında da atılma.

657 de akşama kadar geyik yapın.Yetebiliyorsanız her yere uzanın diyor ve bunun cezası yok demi.Amaaaaaaan kart dediğin nedir ki ben ona sahip çıkarım da sen asıl sahip çıkılması gerekene sahip çık.Yoksa maazallah üzülür durursun.(Bebeğim)

Back
X