• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım Benim İyiliğimi Düşündüğü İçin Mi Böyle Yapıyor?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhaba.Çok konu açıyorum farkındayım ama birilerinden fikir almaya ihtiyacım oluyor.Samimi bir kız arkadaşım var.İyi hoş bir insan kendisi.
Lakin beni bir konuda çok eleştiriyor.Sen aslında çok güzel bir kızsın,ama hiç kendine bakmıyorsun diyor.Ki bence öyle değil.Kendisi ağır fondötenlerle,7/24 makyajlı dolaşır.Olabilir,kendi tercihi.Fakat sürekli durup durup bu konuyu açması canımı sıkıyor.Artık her bir araya geldiğimizde konu neden makyaj yapmadığımla neden saçımı boyamadığıma geliyor.Sanane ayol,deyiveresim geliyor bazen.Tabii ki demem öyle bir şey.Ki ben doğal renkli rujlar severim,sürerim.Çok aklıma takmaya başladım artık.Belki de kendince benim iyiliğimi istiyordur,bilemem.Fakat her seferinde beni küçümser gibi,sen de hiç kendine bakmıyorsun demesi çok itici geliyor artık.Bir kere de konuştum uygun bir dille,herkesin kendine ait bir stili olduğunu anlattım.Ama yine devam ediyor tavırlarına.Bu arada biz lise öğrencisiyiz.Yaşlarımız çok genç.İyi de bir arkadaşım aslında,iletişimi de koparmak istemiyorum.Görüşlerinizi alabilir miyim?

Arkadaşın obsesif maalesef. Sorun kendisiyle. Mesela ben de bıyıklı bir kadınla konuşurken inanılmaz dikkatim dağılır sohbete odaklanamam bıyıklara bakmaktan. Bi de fırçalanmamış diş görünce çok rahatsız olurum ve arkadaşlarım yakınsa ben de gereksiz şekilde hep dile getiririm maalesef. Sorun sizde değil onda

O sana ne zaman bu konuya açarsa sen de ona "Benim bu genç yaşımda suratıma 10 kat fondoten sürmememin nedeni bakımsız olmam değil, erken kırışmayı istememem.. Bence sen de biraz kendine bakmalısın ve doğal cilt kremleri hariç kozmetik ürünleri suratına bu kadar sürmekten vazgeçmelisin" de bence.

Ya da boşver. 10-15 sene sonra arkadaşın yaşlanmaya başladığında senin cildin hala bebek gibi kaldığı zaman kendisi anlar zaten.

Merhaba.Çok konu açıyorum farkındayım ama birilerinden fikir almaya ihtiyacım oluyor.Samimi bir kız arkadaşım var.İyi hoş bir insan kendisi.
Lakin beni bir konuda çok eleştiriyor.Sen aslında çok güzel bir kızsın,ama hiç kendine bakmıyorsun diyor.Ki bence öyle değil.Kendisi ağır fondötenlerle,7/24 makyajlı dolaşır.Olabilir,kendi tercihi.Fakat sürekli durup durup bu konuyu açması canımı sıkıyor.Artık her bir araya geldiğimizde konu neden makyaj yapmadığımla neden saçımı boyamadığıma geliyor.Sanane ayol,deyiveresim geliyor bazen.Tabii ki demem öyle bir şey.Ki ben doğal renkli rujlar severim,sürerim.Çok aklıma takmaya başladım artık.Belki de kendince benim iyiliğimi istiyordur,bilemem.Fakat her seferinde beni küçümser gibi,sen de hiç kendine bakmıyorsun demesi çok itici geliyor artık.Bir kere de konuştum uygun bir dille,herkesin kendine ait bir stili olduğunu anlattım.Ama yine devam ediyor tavırlarına.Bu arada biz lise öğrencisiyiz.Yaşlarımız çok genç.İyi de bir arkadaşım aslında,iletişimi de koparmak istemiyorum.Görüşlerinizi alabilir miyim?
lise öğrencisiysen bildiğin yolda devam et.
arkadaşını boşver

öncelikle belki kendince kötü niyetle konuşmuyordur çok büyütmemeni tavsiye ederim. ama ben çok fazla makyaj yapan sürekli saçı başı yapılı gezen bi insanım, benim en yakın dostumsa hiç makyaj yapmaz. özel günler olmadıkça saçını düzlestirmez bile. en büyük makyaji biraz fondoten birde rimel. hiç bir zaman ona neden yapmıyorsun demedim çünkü onun tarzı o. sende güzel bi dille senin tarzının bu olduğunu makyaj yapmayı sevmediğini ona yakıstırdığını ama kendinin yapmak istemediğini ve bu konudan birazcık sıkıldığını dile getirebilirsin. fakay böyle bişi için arkadaslık bozulmaz muhtemelen senin kötü hissettiğini fark etmemiştir bile kötü bir niyeti yoktur tabi ki. o yuzden güzel bi dille konuşursan işe yarayacaktır :KK16:

Ne yani makyaj yapan insan kendine bakmış bakımlı mı demek oluyor . . Makyaj yapmam ,saçıma her gün şekil vermem , ama makyajlı takılanlardan çok da güzelim, çok da bakımlıyım :halay:. Doğal güzelliğini kıskanıyor bence .

Makyaj bakimin bir parçasidir ama kendisi degildir. Söz konusu liseye giden ogrencilerse, makyaj bakimin bir parcasi bile degildir, gereksizdir. O yasta cocuklarda full makyajli surat çok itici duruyor.

Back
X