Arkadaşım, komşum

kucukkurbaga04

okuryazar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
4.535
2.573
178
Aynı bina da oturduğum komşum, arkadaşım. (meslektaşız, çocuklarımız arkadaş)..Bir kaç aydır çok garip davranmaya başladı... Benim gibi konuşup benim gibi gülmeler. Benim takındığım tavırlar.. Benim söyledğim bir konuyu bikaç defa kendisi düşünmüş ya da yaşamış gibi başkasına anlatmalar.. Anlamadım gitti. Bir ara çok yakındık, hatta benim bilgisayarım bozulduğunda ve yeni bilgisayara para ayıracak durumda olmadığımda kendi bilgisayarını bana verdi, "ben zaten yenisini alıcam diyerek".. şuan bile onun verdiği bilgisayarı kullanıyorum... bi misafiri gelecek olsa ben ona ikramda yardım ederim, o bana yardım eder, ev eşyalarını dahi çekinmeden birbirimizle paylaşırız(işte buharlı lob, halı yıkama makinası vs)... Pek ayrımız gayrımız yok.. neden böyle yapıyor anlamıyorum.. Özeniyor desem zannetmiyorum.. Kendisi gayette hoş bir kadın.. eşimin bile dikkatini çekmiş aynı senin gibi gülmeye başladı diye. tabi birlikte vakit geçirince illaki benzer bazı yönlerimiz zamanla ama işin içine uydurma şeylerde girince rahatsız oldum. Bir esnafla tartışmıştım mesela, geçen gün başka bir arkadaşımıza benim esnafa söyledğim sözü, o başka biriyle tartışınca söylemiş gibi söyledi.. Ben mi abartıyorum yada yanlış anlıyorum bilemiyorum... Mesafe mi koysam acaba, yoksa abartılacak bişey yok mu acaba.. fikir alayım dedim..

Son düzenleme:
Aynı bina da oturduğum komşum, arkadaşım. (meslektaşız, çocuklarımız arkadaş)..Bir kaç aydır çok garip davranmaya başladı... Benim gibi konuşup benim gibi gülmeler. Benim takındığım tavırlar.. Benim söyledğim bir konuyu bikaç defa kendisi düşünmüş ya da yaşamış gibi başkasına anlatmalar.. Anlamadım gitti. Bir ara çok yakındık, hatta benim bilgisayarım bozulduğunda ve yeni bilgisayara para ayıracak durumda olmadığımda kendi bilgisayarını bana verdi, "ben zaten yenisini alıcam diyerek".. şuan bile onun verdiği bilgisayarı kullanıyorum... bi misafiri gelecek olsa ben ona ikramda yardım ederim, o bana yardım eder, ev eşyalarını dahi çekinmeden birbirimizle paylaşırız(işte buharlı lob, halı yıkama makinası vs).. facemin bile şifresini bilir.. Pek ayrımız gayrımız yok.. neden böyle yapıyor anlamıyorum.. Özeniyor desem zannetmiyorum.. Kendisi gayette hoş bir kadın.. eşimin bile dikkatini çekmiş aynı senin gibi gülmeye başladı diye. tabi birlikte vakit geçirince illaki benzer bazı yönlerimiz zamanla ama işin içine uydurma şeylerde girince rahatsız oldum. Bir esnafla tartışmıştım mesela, geçen gün başka bir arkadaşımıza benim esnafa söyledğim sözü, o başka biriyle tartışınca söylemiş gibi söyledi.. Ben mi abartıyorum yada yanlış anlıyorum bilemiyorum... Mesafe mi koysam acaba, yoksa abartılacak bişey yok mu acaba.. fikir alayım dedim..

İlginç bir durum.Yani hadi çok yakınmışsınız,çok ta vakit geçiriyorsunuz birlikte muhtemelen.Bazı konuşma şekillerinin,gülümsemelerin uzun zamandır tanışıklığın verdiği bir etkilenme,ister istemez bir meyletme diyelim.Ama bu esnaf olayındaki durum pek normal gelmedi bana.Şuna dikkat ettiniz mi hiç?Mesela herhangi bir konuda sohbet ediyorsunuz.Ama konu biraz hassas bir konu diyelim.Herkesin özel konularda bilhassa kendi karakterine,hayat görüşüne göre farklı kafa yapısı,düşünceleri vardır mesela ve bu çok doğal birşeydir.A'dan Z'ye herşeyde aynen sizin gibi mi düşünceleri mesela?Böyle birşey bana pek inandırıcı gelmez örneğin,samimi bulmam bana bu konuda yansıttıklarını.Çünkü gerçek arkadaş elbette saygıyı aşmadan,aynı fikirde olmasa da paylaşır düşüncesini.Ne bileyim,bir hatanızı görse filan uyarmak ister.

İlginç bir durum.Yani hadi çok yakınmışsınız,çok ta vakit geçiriyorsunuz birlikte muhtemelen.Bazı konuşma şekillerinin,gülümsemelerin uzun zamandır tanışıklığın verdiği bir etkilenme,ister istemez bir meyletme diyelim.Ama bu esnaf olayındaki durum pek normal gelmedi bana.Şuna dikkat ettiniz mi hiç?Mesela herhangi bir konuda sohbet ediyorsunuz.Ama konu biraz hassas bir konu diyelim.Herkesin özel konularda bilhassa kendi karakterine,hayat görüşüne göre farklı kafa yapısı,düşünceleri vardır mesela ve bu çok doğal birşeydir.A'dan Z'ye herşeyde aynen sizin gibi mi düşünceleri mesela?Böyle birşey bana pek inandırıcı gelmez örneğin,samimi bulmam bana bu konuda yansıttıklarını.Çünkü gerçek arkadaş elbette saygıyı aşmadan,aynı fikirde olmasa da paylaşır düşüncesini.Ne bileyim,bir hatanızı görse filan uyarmak ister.

yoo öyle her konuda fikirlerimiz aynı değildir.. belkide ben abartıyorum yaaa...

yoo öyle her konuda fikirlerimiz aynı değildir.. belkide ben abartıyorum yaaa...

Yani o zaman yıllardır arkadaş,komşu olmanın verdiği bir uyum,alışkanlık diyelim.Sizi aşırı rahatsız eden tavırları yoksa mesafe koymak ta huzursuz edebilir içinizi.Hani acaba haksızlık mı ediyorum diye düşünebilirsiniz.

Surekli gorusen insanlar birbirine benzemeye basliyor. Size bir yanlisi yoksa araya mesafe koymak gereksiz. Zararsiz seyler bunlar.

Gülüşünüzün, konuşmanızın benzemesi normal.
Sık görüşen 2 arkadaşım vardı, vurguları tonlamaları birebir aynı olmaya başlamıştı zamanla.
Hatta farkında değiller, biz söyleyince fark edip şaşırıyorlardı.

Ama sizden duyduklarını kendi başına gelmiş gibi anlatması garip ve hoş değil.
Hele ki bunu sizin yanınızda yapması daha da garip.

aynen anlatmıyor benim anlattığımda söylediğim cevabı o yaşadığı başka bir olayda söylemiş gibi anlattı bikaç defa... ha belkide benden de duysa farketmez kendide söylemiş olabilir... ben bişeylerden böyle hafif bi adlandıramaıdığım bir his yaşadım ama sanırım abarttım ya, kendisi psikoloğada gidiyor depresyon sebebiyle dedi bana. gece rüyama girdi açtığım konu şimdien rahatszı etti vicdanen beni. Mesafe falan koysam hiç duramam yanii. çok teşekkür ederim yorumlarınız için ayrıca benzemekte çok normal haklısınız...

Back
X