• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım sürekli onda kalmamı istiyor.

klbk35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2011
218
1
46
Afyon
Merhaba arkadaşlar

Üniversite öğrencisiyim yakın bir kız arkadaşım var. Çok iyi anlaşıyoruz hep beraber vakit geçiriyoruz. onun ailesi şehir dışında o yüzden kendine ev tuttu tek başına kalıyor. Ben ise annemle beraber kalıyorum. okudugum üniden yarım saat uzakta evimiz. Sınav zamanları falan hem okula yakın diye hem de beraber çalışırız diye kalmışlığım oluyordu. Normal zamanlarda da kaldım. Ama bazen bu durum canımı çok sıkıyor :S şöyle ki sürekli bende kal diye ısrar ediyor. Mesela dışarı cıkıyoruz akşam geç oldu tek dönme bende kal vs diyor e kalıyorum hayır dıyemıyorum her zaman çünkü kırılgan bir yapısı var benim gibi Ve birbirimiza karşı her zmana kibarız biz şu ana kadar kı dostlugumuzda hıc bır kırgınlık yaşanmadı. Benim annem yalnız yaşıyor onu sürekli yalnız bırakmak istemıyorum annemle birbirimize düşkünüz çünkü. Bir sürü sorun atlattık annemle o yzuden birbirimize tutunuyoruz. Anneme baglıyımdır kı annem sıkayetci değildir git kal kızım vakıt geçir der ama son zamanlarda aklıma çok takılıyor bu konu. belki abarttıgımı düşüneceksiniz ama napabılırım? Mesela bugun yine aradı esyaşarını hazırla yarın avm ye gideriz ondan sonra bende kalırsın dedi offf ya :(i de okul cıkıslarında gideriz diye spor salonuna yazıldık beraber " oh ne güzel haftaiçleri hep bende kalırsın cnm" dedi. Mesafe koymamı beklemeyin cunku ıyı bir insan ve iyi bir dost!! Ama bahane üretirsem bunu anlar ve kırılır peki napmam gerekir???

Merhaba arkadaşlar

Üniversite öğrencisiyim yakın bir kız arkadaşım var. Çok iyi anlaşıyoruz hep beraber vakit geçiriyoruz. onun ailesi şehir dışında o yüzden kendine ev tuttu tek başına kalıyor. Ben ise annemle beraber kalıyorum. okudugum üniden yarım saat uzakta evimiz. Sınav zamanları falan hem okula yakın diye hem de beraber çalışırız diye kalmışlığım oluyordu. Normal zamanlarda da kaldım. Ama bazen bu durum canımı çok sıkıyor :S şöyle ki sürekli bende kal diye ısrar ediyor. Mesela dışarı cıkıyoruz akşam geç oldu tek dönme bende kal vs diyor e kalıyorum hayır dıyemıyorum her zaman çünkü kırılgan bir yapısı var benim gibi Ve birbirimiza karşı her zmana kibarız biz şu ana kadar kı dostlugumuzda hıc bır kırgınlık yaşanmadı. Benim annem yalnız yaşıyor onu sürekli yalnız bırakmak istemıyorum annemle birbirimize düşkünüz çünkü. Bir sürü sorun atlattık annemle o yzuden birbirimize tutunuyoruz. Anneme baglıyımdır kı annem sıkayetci değildir git kal kızım vakıt geçir der ama son zamanlarda aklıma çok takılıyor bu konu. belki abarttıgımı düşüneceksiniz ama napabılırım? Mesela bugun yine aradı esyaşarını hazırla yarın avm ye gideriz ondan sonra bende kalırsın dedi offf ya :(i de okul cıkıslarında gideriz diye spor salonuna yazıldık beraber " oh ne güzel haftaiçleri hep bende kalırsın cnm" dedi. Mesafe koymamı beklemeyin cunku ıyı bir insan ve iyi bir dost!! Ama bahane üretirsem bunu anlar ve kırılır peki napmam gerekir???

bahane üretmene gerek yok ki canım
aynen bize anlattığın gibi
onun dostluğuna ve arkadaşlığına değer verdiğini
ancak annenin de yalnız olduğunu ve sana ihtiyacı olduğunu
bu sebepten temelli onunla kalamayacağını ancak
fırsat yarattıkça onunla zaman geçirmekten mutlu olacağını söyleyebilirsin.

kız belliki kendini oralarda yalnız hissediyor tek yakın arkadaşı da sensen bundan böle yapıyor..ama sen dediğin gibi"canım yaa çok siterdim ama annem yalnız kalamıyor kusura bakma " deyip atlat onu her defasında o da daha ısrar etmez bölece aynı cevabı alacağından..

Kimseyi kırmamak için kendinden ödün verme. Sen doğru olanı düşünüyorsun. Annenle yaşayan bir insan olarak sık sık arkadaşında kalamazsın. Arkadaşın bunu anlamayacak toyluktaysa ve bu sebepten dolayı sana kırılacaksa zaten senin için iyi bir arkadaş değil demektir.

teşekkürler hepinize... Evet haklısınız bunu açık açık söylemem gerekiyor sanırım ama bu sefer de annesini bahane ediyor demesinden çekiniyorum. Cuma günü beraber istanbula gidecegiz o yüzden yarın da onda kalmam gerekecek beraber havaalanına gidecegiz ama inanın onu bile istemıyorum....

teşekkürler hepinize... Evet haklısınız bunu açık açık söylemem gerekiyor sanırım ama bu sefer de annesini bahane ediyor demesinden çekiniyorum. Cuma günü beraber istanbula gidecegiz o yüzden yarın da onda kalmam gerekecek beraber havaalanına gidecegiz ama inanın onu bile istemıyorum....

İstemediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin.

Merhaba arkadaşlar

aynı sıkıntının benzerini bende üni. zamanında yaşamıştım ailem kalmama izin veriyordu ve sürekli dip dibeydik ünv. bitince ne mi oldu o mezun olamadı benden sürekli notları istemek için aradı mezun olalı 3 yıl oldu daha da aramadı :) tabi sizinki öyle olcak diye bişey yok ama uygun bi dille anlat annem evde tek aklım onda kalıyor de sen onu size davet et arada hem onu kırmamış olursun hem aklın annende kalmaz

evet belki oda ailesinden uzakta diye sıkılıyodur belki tek kalmaktan korkuyodur sizide cok seviyo belliki bencede güzel güzel anlatın annemi tek bırakmak istemiyorum diye hiç olmadı siz davet edersiniz arada evinize.

Madem o yalniz senin annende yalniz.birazda o sizde kalsin.sen davet et sürekli.Sen bizde kalmazsan ben de sende kalmam de.annemi yalnz birakmaktan hoslanmiyorum,sen gelirsen hem birlikte oluruz,hemde annem de fazlaca yalniz kalmamis olur de...bu gidip gelmeyi engelersen ikinizde rahat edresiniz..

kızlar teşekkürler... Ben arkadaşımı da davet ediyorum ama okula uzak oldugu ıcın benim gelmemi daha cok tercih ediyor. Ama haklısınız açık açık söylemek lazım kırmadan annemi pek yalnız bırakmak istemediğimi... Sağoln

ayy demekki kzı tek başına sıkılıyor,seni kendine yakın görüyor

uygun bir dille söylersin sende...

canım burada anlattıgın gıbı de arkadasına soyleyebılırsın.
annenın yalnızoldugunu onu tek basına bırakmak ıstemedıgını
soyledıgın de arkadasın zaten anlayacaktır .
kırılacak bırsey yok kı bunda.hem de sen dogru olanı dusunuyorsun
sen hep arkadasın da kalırsan annecıgın yalnız basına ne olacak
yazık gunah kadıncagıza yaa.tabıkı de sureklı arkadasın da kalma .
arkadasın yalnızlık cekebılır ama senın annen cok daha onemlı olmalı

arkadasların bırbırlerın de kalmasını hıc dogru bulmuyorum ben .
eskıden ben de severdım .arkadasım ben de kalsın ben onda kalayım ama ,
yok yok en ıyısı kalmamak gercekten .dısarıda bır cafe de bırlıkte kahve yudumlamak var ıken
sankı evsız barksız gıbı ne dıye bırbırımızde kalırız kı oyle degıl mı ama ?
dısarıda oturdugumuz yerde de dertlesıp dedıkodu yapabılırız yanı .
eve gıdınce ne oluyor uyumaktan baska ,kendı evınde yatak dosek yok mu sankı :1:
valla benım de oyle bır arkadasım vardı .sureklı bırbırımıze gıder kalırdık .
artık gercekten cıvıgı cıkmıstı bu kalma muhabbetının .ve ben gercekten bunaldım .
ınsan bırlıkte yasayınca bazen en sevdıgınden sogarmıs yaa o mısal oldu bızımkısıde.
arkadasımdan resmen bu kalma muhabbetı yuzunden sogudum .ıyı hos kızdır ama aynı evı paylasmak
aynı yatagı paylastıktan sonra sogudum kızdan yahu .hıc bana gore ısler degıl:1:

ev arkadaşı yok mu bu arkadaşın,tek başına ev döndürülmez,yalnız da evde zaman geçmez..eğer yoksa tez elden bi ev arkadaşı bulun bence:)
varsa da bahane gerektiğinde ona ayıp oluyo,biliyorum iyi insanlar ama utanıyorum her gece her gece kalmaktan falan dersin..

gerçek hislerini söylemeye çekiniyosan,dediğin gibi çok kırılganmış annem kızıyo da diyebilirsin.

Benim de yalnız yaşadığım zamanlar oldu inan duvarlar üstüne üstüne geliyo,ağzından bi kelime çıkmadan gün bitiyo.Yani zile bassınlar da kimoo diyim diye bile düşünecek hale geliyosun,çok zor:26:
böyle zamanlarda bende zorla misafir etmişimdir arkadaşlarımı :))

Canım arkadaşınıda senide çok iyi anlıyorum:) Bende yalnız yaşıyorum bir süredir ve burda hiç arkadaşım yok. Duvarlarla konuşmaya başladım artık. Bir arkadaşım olsa ailesiyle yaşayan, bende misafir etmek için uğraşırdım heralde:) Ama kimseye bu kadar ısrar edemem.Bir kere istekli bir şekilde teklif ederim, o kadar. Hani annen baban birlikte olsaydı kal nolcakki hem okulada yakınmış derdim. Ama annen yalnızmış, sürekli kalmak olmaz. Zaten sen evlenince annen komple yalnız kalacak. Hiçkimse insanın annesinden önemli olamaz. Sen onu davet et, uzak diye gelmiyorsa kusura bakma bende annemi yalnız bırakamam de. Onunda uzak diye gelmemesi ayıp, sen nasıl anneni bırakıp geliyosan, o da uzak yere geliversin senin için.

Back
X